|
|
| Hyosung Aquila GV250i | |
|
+31magna klesoo calc69 gusgus tosimoto Vladek Jack DB oktalz505 jebiki mrc zoki-sk boris1984 Deckardcain ninek zeljko0810 skorpac Bušilica Emil hary Tomo-vz Virago535 buba swileni oluja oz_skroz13 george palomas Krišo GreatJumbo Disko Nindza 35 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i pet 09 lis 2009, 22:25 | |
| Stari,bome su te lijepo oprali...a 200kn bas i nije malo da si mu ostavio...makar mi je i 700kn malo previse ,pa ja sam za venox-a platio prvi servis 320 kn... | |
| | | Disko Nindza man
Broj postova : 220 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : U tranziciji Na forumu od : 20.08.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i pet 09 lis 2009, 23:45 | |
| skorpac, ako taj kolega radi u Extreme moto shopu, pokušao sam dobiti nekoga tamo, ali nakon 2 tjedna nazivanja svaki dan, tamo je non stop zauzeto... Linija u kvaru, nepostojeći broj, kćer tinejđerka??!!?? Htio sam otići nekam drugdje jer sam pročitao ovdje da ima netko drugi ko imalicencu za Hyosung, ali budala ja, umjesto da se obratim čovjeku preko foruma ja zovem taj drugi licencirani servis... Uglavnom, zanima me dal uistinu stanu 3 litre ulja u Aquilu? Jer meni su tolko naračunali... i to uljčinu po 130kn litra... Swileni, super je to kaj Kymco ima puno zastupnika u Hrvatskoj, pa valda postoji konkurencija. Ovi maltene imaju monopol... Jebi ga Fakat se osjećam isprejebano i to žešće... | |
| | | mrc man
Broj postova : 46 Godina imam : 41 Prebivalište : ZAGREB Vozim : kawasaki WN 900 Na forumu od : 08.10.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i pet 09 lis 2009, 23:58 | |
| dobra pila :hapy2: :hapy2: :hapy2: :hapy2: | |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i sub 10 lis 2009, 00:40 | |
| - Disko Nindža je napisao/la:
- Swileni, super je to kaj Kymco ima puno zastupnika u Hrvatskoj, pa valda postoji konkurencija. Ovi maltene imaju monopol... Jebi ga Fakat se osjećam isprejebano i to žešće...
cuj,moj serviser je legenda paa...frajer je zastupnik za skoro sve marke motocikala,pa tako isto i ovlasteni serviser...lik je postenjacina da nemoze bit veca kod njega sam kupio bike,obavljam servise i sve ostalo...nedavno sam kupovao bubreznik,kod njega je kostao 120 kn,ali mi ga je dao za 100 jer 20kn nisam imao...razgovarao sam sa njim o novim gumama i rekao mi je da ce mi ih nabavit,naravno jeftinije nego inace,narucit ce mi sissy i crash bar takoder po povoljnijim cijenama... hm,prvo sic pa sad servis...fakat te nes ...ako nades onoga za sic,zovi nas forumase da ga ...i pokusaj nac neki bolji servis,naravno ako nece utjecat na garanciju...pozz | |
| | | Disko Nindza man
Broj postova : 220 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : U tranziciji Na forumu od : 20.08.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i sub 10 lis 2009, 00:44 | |
| Super Malo je takvih! Na žalost... Pokušat ću sa servisom nekim drugim. A ovaj kaj mi je sic razderal, a tog se bojim da nikada neću naći. Pričao mi jedan susjed tu u zgradi, bajker, da ima par tih isfrustriranih žena koje su se jako ljutile na njega što je u šupi imao skuter, Baotijan mali.. Ne znam kome to može smetat.. I bila je ta žena histerična, pa se ne čudim da je baš ta pikala sa ključem po mojem motoru... Štoviše, neka se žena, možda ista ta, žalila da joj smeta buka od motora pa su nam zabranili da se vozimo motorom po rampi da parkamo motore pod nadstrešnicu kod ulaza u zgradu. Ljudima smeta "buka", smeta "smrad", ili sama pojava motora i motorista, ne znam... Znam samo da na cesti ima više kretena nego normalnih ljudi. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i sub 10 lis 2009, 08:09 | |
| Disko Nindža, oderali su te pošteno na servisu!
U Aquilu stane max. 1,5 litra ulja, i to kad se mijenja uljni filter. Tri litre dovoljne su za dva servisa, valjda su ti to računali. Ja hodam u Međimurje na servis, daleko veći posao (zamjena ulja u amortizerima, podešavanje rasplinjača i sl.) platio sam upola manje nego ti. | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i sub 10 lis 2009, 08:52 | |
| - palomas je napisao/la:
- Disko Nindža, oderali su te pošteno na servisu!
U Aquilu stane max. 1,5 litra ulja, i to kad se mijenja uljni filter. Tri litre dovoljne su za dva servisa, valjda su ti to računali. Ja hodam u Međimurje na servis, daleko veći posao (zamjena ulja u amortizerima, podešavanje rasplinjača i sl.) platio sam upola manje nego ti. Da, promijenili su i uljni filter, ali sumnjam da su mi zaračunali za još jedan servis unaprijed... Pre strašno! | |
| | | swileni cro chopper forum
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i sub 10 lis 2009, 09:09 | |
| rto,pokusaj kao palomas naci drugi servis... :hapy2: | |
| | | jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i sub 10 lis 2009, 10:00 | |
| Imaš račun....nazad u servis i pitaj di su smjestili 3 l ulja Serviseri su generalno sebi uzeli za normalno zaokruživati količinu ulja koju naplate,kao da su otvarali pakiranja od litre....moš"mislit.Garantiram da velika većina kupuje bačve od 200l i toči iz njih.A ne bi me čudilo da to isto ulje ide u sve motore ....bez obzira što je različite gradacije od preporučenog....uz obavezno- čast iznimkama. Pa zna se koliko ide ulja u svaki motor,s izmjenom filtera ili bez. Konkretno u ovom slučaju 130Kn/1l x 1,5l=195 Kn a ti si platio koliko???....390Kn?? U slučaju da je ulio iz pakiranja od litre onda nek naplati obe i daj mi ostatak za u bisage.Nakon trećeg servisa imaš za još jednu izmjenu I ja sam mučio neko vrime (prva tri četiri servisa),ali kad sam vidio da sam na redovitoj izmjeni svaka dva miseca....hm Svom sam serviseru iznio problem i on se složio,prije dva servisa nestalo mu je ulja koje je do tada uliva,a nije ima drugo koje bi mi pasalo, pa mi je reka "ti kupi koje ti paše,pa ćemo ulit" . | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 10:56 | |
| Pitanje...
Znam da kasnim, ali bilo je puno posla u zadnje vrijeme..
Uglavnom, u owners manualu od Aquilice je pod poglavljem "Engine oil" prikazana mala tablica koja kaže:
"Engine oil capacity:
Replace - 1450ml Oil filter replace - 1500ml Overhaul - 1800ml"
Sad mene muči slijedeće.... Jasno mi je da kod izmjene se mijenja 1450ml ulja. Ali kad se mijenja filter, da li to iziskuje dodatnih 1500ml ili to znači da se pri izmjeni filtera utroši dodatnih 50ml. I kaj opće ovaj "overhaul" predstavlja? Maksimum ulja koje se može uliti u mašinu?
Zahladilo onaj tjedan poslije servisa, a pre ljen sam otić tamo javnim prijevozom, auto nemam... | |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 11:01 | |
| Litra i pol ulja ti treba kad se mijenja i filter, nešto manje bez filtera. Sa 1,8 litara mašina će biti prepunjena sa uljem, naravno - to se nipošto ne smije napraviti. Znači, dva deci ulja viška mašina će (možda) još nekako podnjeti, ali ne i tri decilitra.
I te mjere su vrlo točne, ja redovito natočim 1,5 litru unutra (pratim oznake na karnistru iz kojeg točim), i nivo je točno do gornje oznake na prozorčiću. | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 11:09 | |
- Litra i pol ulja ti treba kad se mijenja i filter, nešto manje bez filtera. Sa 1,8 litara mašina će biti prepunjena sa uljem, naravno - to se nipošto ne smije napraviti.
I te mjere su vrlo točne, ja redovito natočim 1,5 litru unutra, i nivo je točno do gornje oznake na prozorčiću. A kužiš, pokušavam saznati ko koga jebe jer kako i sam znaš, oženili su me za litru i pol ulja od 120kn litra... + što računaju ruke mehaničara 220kn/sat + PDV. A samo sam ih zamolio da mi opruge stražnjih amortizera otvrdnu za 1 stupanj. Što sumnjam da iziskuje više od 5 minuta mehaničarevog vremena. Cijeli prednji kraj škripi, mehaničar kaže da je to radi pakni, ali pakne škripe na totalno drugačiji način... I kaže da je provozao 4- 5 km da vidi jel je sve u redu. Ja pogledam na brojač, a na brojaču je stanje ravno 900 METARA više nego što je bilo kad sam ostavio motor... I kome da se sad bunim... I onda mi naplati ruke 1.7 sati, a i sami smo već apsolvirali kolko je tamo sat ruku mehaničara. Gledam sad, Parizer je kod Dude platio servis 420 kuna, mene htjeli oderati 900 kuna. A Dudo mi se nikako ne javlja, tj. u tom Extreme moto shopu je non stop zauzeće. Nedavno sam bio tamo, u subotu prije podne, piše da radi do 13.00, opet nikog nije bilo. Pa sam otišao u Eurorent i popušio Eurorentu treba poslati inspekciju zavoda za zaštitu potrošača. Još jedna stvar... Zvao neki servis kod Karlovca... Ne znam točno kak se zove, pa da pitam kolko je kod njih servis. Pa kaže tip samo se plaća ulje i filter, ruke su gratis. I pitam kolko uljja ide, pa kaže tip oko 3 lite. A ja mu kažem da u specifikacijama i u manualu piše da ide 1.4litre, na što mi je on rekao da u taj agregat ne može iči samo tolko ulja. A kažem ja da ne može niti 3 litre, na što on živčano odgovori "no dobro, to sam rekao napamet, ali do 2.5L bi trebalo ići". S tim da mi se na moje pitanje o servisu javio vlaasnik servisa na telefon. Tolko o vjerodostojnosti i kredibilnosti. Na moje pitanje o nekim udešavanjima na motoru su samo prebacili ploču da se to obratim u Eurorent, ovi samo mijenjaju ulje. Super, ima tip servis koji je ovlašten samo za izmjenu ulja... Jako me sve to ljuti... | |
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 11:32 | |
| Ne znam više što bih ti odgovorio, tri litre ulja meni su taman dovoljne za dvije izmjene ulja, pa tako jedne godine kupim dvije litre, sljedeće godine kupim samo jednu litru.
Ovlašteni servisi - sve je to krađa novca i deračina, i treba ih izbjegavati ako je ikako moguće. Ja imam servisera koji posao naplaćuje 100 kn/sat, a za neke manje poslove (zamjena prednjih disk pločica, ili zamjena - raskivanje pokonskog lanca) uopće ne želi NIŠTA naplatiti. Za takve poslove tutnem mehaničaru koji radi nešto love u džep, i stvar je riješena. | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 11:37 | |
| Znam... Ali radi valjanosti garancije sam otišao u ovlašteni... | |
| | | Tomo-vz cro chopper forum
Broj postova : 1398 Godina imam : 53 Prebivalište : VŽ Vozim : QM250 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 11:48 | |
| Evo ja se svima duboko izvinjavam što ču uletjeti u diskusiju,ali dao bih svima na znanje,dajmo se dogovoriti i otvorimo jednu temu gdje bi mogli razmjenjivati sve glede "home made" servisa.Ono kaj možemo sami napraviti kao:izmjena ulja,sviječica,filtera,lanaca i tome slično,nema potrebe da se ide u servis, naravno ko ima volje i vremena da sam promjeni,jer u ovo vrijeme je svaka kuna uštede dobro došla. p.s. Jesam ga nadrobio,što je rijetko za mene | |
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 11:49 | |
| Znam što je to garancija, ali s druge strane - ako bi se slučajno dogodio neki teži kvar, pitanje je koliko bi se ti morao navlačiti s njima, i dali bi ti nešto uopće priznali pod garanciju? To je stvar slobodnog odabira ili procjene svakoga - ovlašteni servis bio bi u redu ako se oni ne bi ponašali tako prevarantski. Da su zaračunali 2 litre ulja, to bih još razumio. Ovu treću litru trebali su ti zamotati, i predati kao nagradu za naivne mušterije. | |
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 11:56 | |
| Podržavam prijedlog od Tome_Vž, i samo da dodam u vezi garancije:
U Baumaxu sam kupio el. alat - tračnu brusilicu za drvo. Kad sam završio posao koji sam trebao, brusilica se taman raspala, jer je rub trake pojeo plastično kučište. Odnio sam to u trgovinu, i oni su mi bez ijedne riječi dali novi model brusilice, stari je imao neka loša tehn. rješenja...
I sad se pitam, hoće li ti ovlašteni prodavač htjeti zamjeniti motor, koji je u garantnom roku pretrpio neki teži kvar, bez tvoje krinje? | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 12:59 | |
| Ja sam u biti znao da u taj motor nejde više od dvije litre ulja jer se sjećam kad sam čitao tvoju temu da si napisao da trošiš u vrh glave dvije litre godišnje, il tako nešto slično... Ali ono, pomislio sam da ima nekakve razlike s obzirom da je to noviji model, nisam pojma imal u biti jel nešto mijenano na mašini ili ne... Ali eto... Da, trebao sam dobiti nagradni bon za naivne mušterije. Btw, sad sam bio u Eurrorentu, nosio servisnu knjižicu koju mi zadnji puta nisu ispunili i rekli da dođem opet da mi ispune i tražio sam dotičnog gospodina Zlatka koji je zadnji puta zaprimio motor i napravio račun i zbrisal prije nego što sam došao po motor i uvalio kolegi da mi ga preda sa 900 kuna računa, i dotičnoga nije bilo, bio je na "gablecu". A kad su me pitali zašto ga trebam i kad sam rekao, onda je bila tišina i ozbiljnost... Muljaju muljaju... Muljaju ko veliki... Kaj se tiše Tomine ideje - svakako podržavam prijedlog i rado ću čitati temu i upijati korisne savjete. Ja sam nemam nikakav mehaničarsko servisni savjet za dati, a i ne mogu si sam servisirati motor jer sam podstanar u zgradi bez svoje garaže, motor parkam u dijelu garaže di nikom ne smeta na blagoslov našeg pre dobrog kućepazitelja, a od alata imam šarafciger... Manje više to je to | |
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 13:11 | |
| Ja sam sušta suprotnost, imam prilično iskustva oko mehanike, imam i podosta alata, tako da večinu stvari oko održavanja radim sam. Ali pošto imam i servis sa vrlo fer cijenama i satnicom, neke stvari radije prepustim njima.
Na 40.000 prijeđenih kilometara servis mi je jednom podešavao zazor ventila, sinkronizirao rasplinjače i zamjenio ulje u prednjim teleskopima. Od manjih poslova jedna zamjena pločica i jedno raskivanje lanca. | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 13:17 | |
| Znam to, da... Ma gle... Meni apsolutno nije nikakav problem platit dobrom mehaničaru da napravi dobar posao. Ali problem mi je dati pare lopovima koji varaju! | |
| | | oktalz505 man
Broj postova : 168 Godina imam : 53 Prebivalište : Sladojevci - SL Vozim : Keeway Supershadow 250 Na forumu od : 26.06.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i uto 20 lis 2009, 21:10 | |
I sad se pitam, hoće li ti ovlašteni prodavač htjeti zamjeniti motor, koji je u garantnom roku pretrpio neki teži kvar, bez tvoje krinje? Moj slučaj, nakon 130 km prolupala je klipnjača u 1.cilindru. Motor je "raskopan" i stavljena je nova radilica (za sad radi ok, prošao 4000 km ). Inzistirao sam na zamjeni motora ( mašine), ali "glavni" od uvoznika nije želio ni čuti o tome. | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i čet 22 lis 2009, 12:06 | |
| To je prokletsvo Balkana! Znam x takvih priča sa autima daleko skupljih i poznatijih marki. Mašina je doslovce ekslpodirala! I ništa se nije moglo napraviti sve dok se nije kontaktirala tvornica u matičnoj zemlji... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i čet 22 lis 2009, 19:01 | |
| Hvala puno Nindži na savjetu gdije NE TREBA IĆI.Nije da likujem ali kako su te sjebali pa to nije ni za staviti na forum.Njima se jednostavno živo jebe, a ljudi žele naći servis,platiti i biti zadovoljni uslugom jer ih pritišću sa kojejakvim garancijama. Za te pare si mogao ukpiti materijal za 5 sezona, skineš workshop manualse i kupiš gedore i opiči.Misliš da ga oni dižu na stol i pomno pregledaju..tss. Mislim žao mi je što si imao tako loša iskstva ali ovo je čisti slučaj sprdnje od servisa kojima je bitno uvaliti motor a poslje mole boga da im se više ne vratiš jer je to čisto primitivno kratkoročno balkansko razmišljanje. Neki didica koji vozi apenjaru cijeli život bi ti mogao napraviti servis 10x kvalitetnije od njih. Baš sam se raspizdio.. |
| | | DB man
Broj postova : 358 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb Vozim : JINLUN 250 Na forumu od : 11.06.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i čet 22 lis 2009, 19:14 | |
| Dobro kažu ljudi...više vrijedi dobar majstor neg dobar motor! Nažalost i ja sam u situaciji da nemam garažu (samim time ni alat) i živim u zgradi. Znači totalno sam ovisan o serviseru. Ako je loš majstor i moj motor je loš. Mislim na stanje motora naravno. Moram priznat da zavidim svima vama sa kućama i garažama! Ne možete si ni zamisliti kako je to trčati pred zgradu pokriti motor čim čujete da je počela kiša..nemati vlastito "gnijezdo" gdje je bajk uvijek na toplom..bojati se svaki put kad čujete hordu pijanih klinaca pred zgradom...grozno. Ali nedamo se U svakom slučaju, savjetujem promjenu servisera. A i dobro se malo oboružat znanjem prije odlaska na servis...evo poučen tvojim iskustvom, prvo na kaj bum obratio pažnju je količina ulja koja će mi pisati na računu nakon servisa | |
| | | DB man
Broj postova : 358 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb Vozim : JINLUN 250 Na forumu od : 11.06.2009
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i čet 22 lis 2009, 19:21 | |
| E da, zaboravio sam reći da mi je tvoja orlica mrak..aquila mi je bila u užem izboru kod kupnje! Ali eto sudba je htjela da me spoji sa mojim Jinom pa nisam u Vašem klubu :lol: Boja mi se skroz sviđa..daje mu neku osobnost | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Hyosung Aquila GV250i | |
| |
| | | | Hyosung Aquila GV250i | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|