Evo da predstavim i ja svoj motor Hyosung GV250.
Motor je 2003 godište,kupljen sa nekih 5000 prijeđenih kilometara.
Moram napomenuti da nekih iskustava sa motorima nemam već nekih tridesetak godina,
ali gledajući po njuškalu nešto malo na dva kotača tipa skuteri shvatio sam da mi bolja polovica
voli vožnju na motoru. Ma šta voli… ne možeš je više skinuti sa motora.I eto pokazalo se da
nas oboje privlače čoperi te mi je i ukazala na Aquilu jer po dubini svoga džepa to sam si mogao
priuštiti i nije mi žao.Marka Hyosung mi je bila totalna nepoznanica te mogu reći da je ovaj forum
„kriv“ u moju zaljubljenost u isti motor.Aktivno ga vozim zadnja dva mjeseca dok sam ga cijeli zimski
period glancao i brsao prašinu i ponekad nakratko provozao.A zašto?Pa čekao sam da položim „A“
kategoriju.I tako brišući prašinu padne mi na pamet da napravim centralni nogar. Naravno od matrijala kojeg imam pri ruci,a to je ½ colna stara vodovodna cijev,a za čahuru se pokazala dobra
cijev transportnog osigurača bubnja veš mašine.Materijal i ideja besplatno,ali na kraju me ispalo
skupo kao Svetog Petra kajgana.Naime završio ja suznih očiju na hitnoj.Glupan u žaru posla držao
masku za varenje sa strane umjesto ispred sebe.Imao sam kvarcanje usred zime,ali sam ga napravio.
Jest kada stoji na nogaru zadnji kotač je u zraku 3 cm od podloge. Malo teže za podići na nogar kada
su bisage na motoru jer ne može se do rukohvata iznad zadnjeg kotača.E kada spomenu bisage i njih
sam dobio uz motor te ih proučavjući naiđem na podatak da im je nosivost max.5 kg što mi se nije svidjelo te sam krenuo u izradu nosača za iste.Opet od matrijala kojeg imam,metalna šipka 12 mm
i metalna traka 50x5 mm.Poučen iskustvom ovaj put nisam završio na hitnoj.Taj dio se i ne vidi od bisaga te je manje bitna estetika.Sada bisage nose
koliko staviš u njih.Testirane su sa 10 kg praška za veš i još nekim sitnicama koje su se mogle ugurati
pored,a tu težinu i ne osjete.Malo sam se razočarao veličinom bisage kada sam uvidio da ne može stati više od 5 dvolitrenih boca piva,a mislio sam da može.Što ćeš i oko prevari.
Što reći više o samom motoru .Motor je po svemu sudeći sa stvarnom kilometražom.Pošto je sudjelovao u prometnoj jasno da je sređivan, obojen u crno što mi se i sviđa.Zbog toga i nema
originalne žmigavce i nedostaje obrtaljka.
Ima nove gume,ali zadnja guma je izgleda zbog dizajna šira od originalne jer je razmak između gume i lanca mali.
Promijenio sam uljei filter ulja,stavio sam motul 5100 10w-40 nadam se da nisam pogriješio,a ako jesam neka mi netko kaže.
Od prvog dana motor se vozi sa suvozačicom i mogu reći da se u toj ulozi dobro snašla tako da je i ne osjetim u krivinama jest da nekada malo i zadrijema te je razbudi kada je mazne bumbar u koljeno
Ili moram dići brzinu preko stotke, a onda me ubi vjetar u prsa.
Najčešće se vozimo brzinom 80-90 km/h što mi odgovara i imam osjećaj da mašina može tim tempom više nego što ja mogu sjediti na njoj.A i nikud ne žuriš pa u mirovini sam.Jest da snage nikad dosta,ali ja sam zadovoljan i s ovim što imam.Uglavnom koristim ga više nego auto.