| On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? | |
|
+38kim wilde Safet(y) xenic zed12 mrljo#2 buralee prxxx klesoo calc69 spock bero73 HD Biker emirharley Brzi swileni scorpion11 Crusader ajkula VU COP palomas zanotti Beatnik Vladek stain Remba Kum suzi Mačak dragger One Night Stand Yzzy Streinger dragstarPU aero merla magna zida cro.chopper 42 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 26 svi 2010, 21:18 | |
| - One Night Stand je napisao/la:
[/quote] Ma mogu ja razumjeti da trebam platiti carinu, al ne mogu razumjeto da plačam carinu, a pogotovo PDV za putne troškove koji su ostali u inozemstvu! P.S. Jel se može kako dobiti njihov povrat poreza kad sam već naš platio? (samo pitam, vjerujem da ne može!)[/quote] Hebiga, takvo je međunarodno pravilo. ....hm, vidim da si početnik u kupnji preko neta. Povrat njihovog poreza ne možeš dobiti, zašto, zato jer njihov porez nisi ni platio, kupuješ robu BEZ POREZA. | |
|
| |
prxxx man
Broj postova : 16 Godina imam : 46 Prebivalište : Rajevo Selo Vozim : Honda CB900 Bol D'or preradjena Na forumu od : 21.04.2010
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 04 kol 2010, 17:04 | |
| evo prije neki dan stigla roba, narucio jaknu i rukavice, jeste da sam cekao skoro 2 mjeseca nakon placanja, objašnjenje je bilo da nemaju rukavice na lageru pa da ce sve poslat kad kompletiraju narudzbu, iglavnom stiglo, carina me oderala za 30% uglavnom trgovina iz koje sam narucio [/url]http://www.rockytopleather.com/[url] imaju dobrih stvari i nije zajeb, eh da platio paypalom | |
|
| |
One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pon 29 stu 2010, 09:28 | |
| Trebao bi neke stvari kupiti preko ebaya, pa me zanima koju opciju slanja izabrati:
USPS First Class Mail InternationalTM US $13.99
USPS Priority Mail InternationalTM US $16.95
USPS Express Mail InternationalTM US $28.79
Nije mi presudno da mi stigne u par dana, pa me zanima da li ima smisla plačati poveću razliku između 14 i 29 dolara, i što je razlika između ovih 14 i 17 dolara? Savjete molim! | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pon 29 stu 2010, 09:53 | |
| Razlika je u brzini dostave, američka pošta nudi više opcija po tom pitanju, a cijene su u skladu s tim. Uzmi ovu PRIORITY opciju, samo se požuri prije Božićnih blagdana!
A što se tiče plaćanja poreza i carine na troškove dostave, takav zakon vrijedi za cijelu EU... Na eBay-u naprimjer imaš opciju gdje neki artikl možeš kupiti praktički "badava", ali je cijena dostave za taj artikl puno viša. Isti taj artikl možeš kupiti i sa "normalnom" cijenom, uz puno povoljnu dostavu. Sve su to trikovi, kako da se plati što manje dodatnih troškova.
| |
|
| |
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pon 29 stu 2010, 12:17 | |
| Hvala kolega! | |
|
| |
buralee cro chopper forum
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pon 29 stu 2010, 17:19 | |
- Trebao bi neke stvari kupiti preko ebaya, pa me zanima koju opciju slanja izabrati:
USPS First Class Mail InternationalTM US $13.99
USPS Priority Mail InternationalTM US $16.95
USPS Express Mail InternationalTM US $28.79
Nije mi presudno da mi stigne u par dana, pa me zanima da li ima smisla plačati poveću razliku između 14 i 29 dolara, i što je razlika između ovih 14 i 17 dolara? Savjete molim! ja bih uzeo ovu srednju( tj. uzimam) jer na prvu ne dobijes tracking number.. | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Internet trgovina preko velike bare čet 24 vel 2011, 10:02 | |
| Vjerojatno se o ovom vec pisalo, no... Pitanje je kakva su vasa iskustva s kupovinom iz USA, preko Amazona.com.? Gledam neke kozne jakne i hlace pa kalkuliram i zbrajam....i kad sve zbrojim ima cak i racunice. Obzirom da ameri sta je teletina i teleca koza mislim si da nebi niti proizvod trebao biti srot.!? konkretno sam gledao ovo u kompletu pa.... http://www.amazon.com/Motorcycle-Jackets-Basic-Leather-Jacket/dp/B00079Y7SK/ref=sr_1_9?ie=UTF8&s=miscellaneous&qid=1298537250&sr=8-9 Kakva su vam iskustva....!?
....spojeno sa istom temom... dragger
| |
|
| |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? čet 24 vel 2011, 10:07 | |
| Kupio sam do sada najrazličitije stvari iz USA, mnoge od njih nemaju veze s motorima. Amazon je prilično skup i nepovoljan, ti isti artikli mogu se na eBay-u vrlo često kupiti puno povoljnije. Što se kože tiče - u pravu si, kožni proizvodi su kod njih jako povoljni, i ponuda je jako velika. | |
|
| |
zed12 cro chopper forum
Broj postova : 1932 Godina imam : 50 Prebivalište : ni vrit ni mimo Vozim : da Na forumu od : 02.03.2010
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? čet 24 vel 2011, 10:10 | |
| Kupovao sam preko e-bay, sve prolazilo OK, kupovao sam direktno iz USA net-shopovi isto sve OK, mislim da je Amazon isti princip samo dobro pročitaj uvijete i pravila. | |
|
| |
xenic cro chopper forum
Broj postova : 1 Godina imam : 122 Prebivalište : Split Vozim : brzo Na forumu od : 04.12.2011
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 04 pro 2011, 17:28 | |
| Jeste li čuli za VIAddress firmu? Nude uslugu 'prosljeđivanja' i dostave stvari koje ste kupili na bilo kojoj od popularnih stranica za prodaju poput Amazona, Ebaya i slično.. Iako mnogi šopovi na ovim stranicama ne rade dostavu izvan SAD-a, kod registracije na www(tocka)viaddress(tocka)com dodjeljuje vam se adresa u SAD-u pa možete kupovati i kod njih. VIAddress nakon toga Ups-om, FedEx-om ili DHL-om prosljeđuje ono što ste kupili na vašu pravu adresu. Cijene dostave su mnogo povoljnije od ostalih dobavljača, a registracija za dodjelu adrese locirane u SAD-u je besplatna. | |
|
| |
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 04 pro 2011, 18:27 | |
| Super, već sam ranije čitao o toj mogućnosti, ali do sad takav načnn još nisam koristio! Ali u slučaju potrebe, ovo se isplati dodati u Favorite! | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 04 pro 2011, 18:54 | |
| - xenic je napisao/la:
- ....
...a koji si sad ti? ... ..sukladno kucnom redu na forumu
Zadnja promjena: Safet(y); pet 09 pro 2011, 10:59; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
kim wilde cro chopper forum
Broj postova : 1 Godina imam : 47 Prebivalište : višnjevac Vozim : motorin Na forumu od : 04.12.2011
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 04 pro 2011, 21:26 | |
| Evo, da i ja preporučim www viaddress com - stvarno olakšava kupnju u USA. Osim što besplatno osigurava US adresu na koju onda naručujete robu, zgodno je i to što oni mogu obaviti kupnju umjesto vas, bez naknade - u slučaju da prodavač ne prima vaše kartice. Isplati se malo proučiti. | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 04 pro 2011, 22:31 | |
| | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 22 sij 2012, 08:52 | |
| danas sam popušio prvi put otkako kupujem preko ebaya. kupio sam nešto preko engleskog ebaya u studenom. sredinom prosinca šaljem upit prodavaču jer je tracking broj neispravan. javlja mi se da je pošiljka vraćena njemu i da je on ponovo šalje prema meni. odmah nakon nove godine opet šaljem upit, jer nisam dobio traking broj. na ebayu više ne postoji ta trgovina a u svom historyju nema podataka o toj transakciji, sve što imam je račun od paypala. prijavljujem slučaj ebayu a prodavač nudi povrat novca. nakon što nije uplati do određenog roka ja slučaj eskaliram customer suport servisu. jutros dobivam odgovor da mi ne mogu po,oći. vuk poija magarca ja lovu popušio | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 22 sij 2012, 10:32 | |
| - magna je napisao/la:
- danas sam popušio prvi put otkako kupujem preko ebaya. kupio sam nešto preko engleskog ebaya u studenom. sredinom prosinca šaljem upit prodavaču jer je tracking broj neispravan. javlja mi se da je pošiljka vraćena njemu i da je on ponovo šalje prema meni. odmah nakon nove godine opet šaljem upit, jer nisam dobio traking broj. na ebayu više ne postoji ta trgovina a u svom historyju nema podataka o toj transakciji, sve što imam je račun od paypala. prijavljujem slučaj ebayu a prodavač nudi povrat novca. nakon što nije uplati do određenog roka ja slučaj eskaliram customer suport servisu. jutros dobivam odgovor da mi ne mogu po,oći.
vuk poija magarca ja lovu popušio ...e-bay | |
|
| |
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 22 sij 2012, 10:45 | |
| Više ni sam ne znam koliko sam ukupno stvari kupio preko eBay-a, u svakom slučaju više od 50-tak. Super sam zadovoljan, dva puta sam imao slučajeve kad su se neke sitnice izgubile negdje po putu, i nisu došle do mene.
U oba ta slučaja sam na vrijeme (nakon što je prošlo više od mjesec dana) preko eBay-a pokrenuo službenu proceduru: gdje je moja roba? Prodavač je rekao nek pričekam još par dana, nakon toga sam zatražio povrat novca.
PayPal mi je vratio SAV novac, a njima vjerojatno prodavač. Ne znam kakva je to "procedura" kad ti prodavač treba vratiti tvoj novac, to je sigurno nešto jako i sasvim krivo. Prodavač ne zna broj računa od kupca, niti ga ne smije znati.
Novac vraća PayPal, i to je jedini ispravni put. | |
|
| |
Brzi man
Broj postova : 367 Godina imam : 57 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki ZR-7 Na forumu od : 12.05.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 22 sij 2012, 23:06 | |
| 2 magna ja sam prošli mjesec imao sličan slučaj jer me prodavač molio da sačekam još nekoliko dana jer kao nije prošlo 30 radnih dana odkad su mi poslali robu, ali su je označili poslanom tek 4-5 dana nakon moje uplate i to bi sve zajedno bilo više od 45 dana od moje uplate. Ja sam obečao sačekati još tih par dana, ali sam ujedno prije isteka 45 dana otvorio "case" na ebayu, što mi je automatski dalo dodatnih 30 dana za žalbu. Po isteku obečanog čekanja poslao sam mail trgovcu i pošto nije odgovorio za 48 sati sve lijepo proslijedio ebayu i ovi mi u roku 5-6 sati odgovorili da trgovac niti njima ne odgovara i vratili mi lovu na paypal.
Neznam jesi li i ti išao tim putem, ali najvažnije je u roku 45 dana (kalendarskih) od uplate otvorit slučaj i sigurno dobiješ povrat od ebaya ako trgovac ne odgovori.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pon 23 sij 2012, 00:25 | |
| - Brzi je napisao/la:
- 2 magna ja sam prošli mjesec imao sličan slučaj jer me prodavač molio da sačekam još nekoliko dana jer kao nije prošlo 30 radnih dana odkad su mi poslali robu, ali su je označili poslanom tek 4-5 dana nakon moje uplate i to bi sve zajedno bilo više od 45 dana od moje uplate. Ja sam obečao sačekati još tih par dana, ali sam ujedno prije isteka 45 dana otvorio "case" na ebayu, što mi je automatski dalo dodatnih 30 dana za žalbu.
Po isteku obečanog čekanja poslao sam mail trgovcu i pošto nije odgovorio za 48 sati sve lijepo proslijedio ebayu i ovi mi u roku 5-6 sati odgovorili da trgovac niti njima ne odgovara i vratili mi lovu na paypal.
Neznam jesi li i ti išao tim putem, ali najvažnije je u roku 45 dana (kalendarskih) od uplate otvorit slučaj i sigurno dobiješ povrat od ebaya ako trgovac ne odgovori.
U 67 narudžbi di sada imao sam gore navedeni slučaj i sve mi je refundirano. Jedanput sam uzima 2 stvari od jednog sellera koji je zaboravio staviti. Na riječ mi šalje novi dio . I jednom mi je seller rekao da nema kupljenu stvar , te mi je refundirao novac.. Čini mi se da nisi magna reagirao na vrijeme, ili ispravi me ako sam ja krivo razumio? |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? uto 24 sij 2012, 06:43 | |
| u biti jesam, platio sam 23.11.2011 a slučaj sam otvorio 06.01.2011. prodavač je najprija rekao da će vratiti pare do 11.01.2012 a onda su mu dali rok do 19.01.2012 tek onda sam eskalirao slučaj. ali bit je da sam ga otvorio unutar 45 dana od plaćanja točnije 44.ti dan | |
|
| |
Brzi man
Broj postova : 367 Godina imam : 57 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki ZR-7 Na forumu od : 12.05.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 25 sij 2012, 19:53 | |
| To mi stvarno nije jasno! Ja sam isto 42 ili 43 dan otvorio slučaj kod ebay-a i nakon tjedan dana kad nije bilo robe i trgovac se više nije javljao eskalirao sam slučaj i ebay mi bez problema vratio lovu. | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pet 10 vel 2012, 16:57 | |
| I ja danas prvi puta ispušio , ali ne od ebaya nego , vjerovatno , od pošte . Naručio sam guardian bell i dobio razderanu i praznu kovertu . Sutra moram napravit zapisnik pa će mi nadpknadit štetu . | |
|
| |
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pet 10 vel 2012, 17:05 | |
| | |
|
| |
| |
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pet 10 vel 2012, 17:21 | |
A lijepo smo ti govorili da se guardian bell ne kupuje za sebe! Nisam ga ja kupio , nego mi je sin naručio . Vidim da znaš dosta o zvonima pa me zanima ako mi naruči drugo hoće li imati veći efekat ? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? | |
| |
|
| |
| On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? | |
|