|
|
| On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? | |
|
+38kim wilde Safet(y) xenic zed12 mrljo#2 buralee prxxx klesoo calc69 spock bero73 HD Biker emirharley Brzi swileni scorpion11 Crusader ajkula VU COP palomas zanotti Beatnik Vladek stain Remba Kum suzi Mačak dragger One Night Stand Yzzy Streinger dragstarPU aero merla magna zida cro.chopper 42 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 30 kol 2009, 19:27 | |
| sve se da napraviti ako ne nađeš |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sub 12 ruj 2009, 01:04 | |
| ej ljudi,moze pomoc..?dal itko zna kako kupit nesto sa ovakvih stranica;
http://www.tucmoto.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=CTGY&Store_Code=TAK&Category_Code=VENOX-ACC
nisam citao od pocetka ovu temu pa please ako moze pomoc...neznam kako kupit nesto od ovoga,dali se placa carina i tak to... | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| | | | Brzi man
Broj postova : 367 Godina imam : 57 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki ZR-7 Na forumu od : 12.05.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sub 12 ruj 2009, 22:35 | |
| | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 13 ruj 2009, 13:26 | |
| - swileni je napisao/la:
- ej ljudi,moze pomoc..?dal itko zna kako kupit nesto sa ovakvih stranica;
nisam citao od pocetka ovu temu pa please ako moze pomoc...neznam kako kupit nesto od ovoga,dali se placa carina i tak to... Radi se o online trgovini, prvo se moraš registrirati kod njih, sa adresom na koju ćeš primati pakete. Plaća se putem kreditnih kartica, za PayPal nisam siguran. PayPal je puno sigurniji način plaćanja i najrašireniji u svijetu, ali moraš kod njih prvo otvoriti svoj account (sa jednom od kreditnih kartica). Carina i porez se plaćaju, zato ti se isplati kopati po netu, i pronaći nekoga tko ima najpovoljnije cijene dijelova (vjerojatno iz Taiwana, odakle je i Kymco). Ove cijene na stranici koju si linkao, već su sa debelom i višestrukom zaradom prodavača. | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? ned 13 ruj 2009, 17:47 | |
| Jbga, sve sam vec ranije objasnio do detalja, ne da mi se ponovno pisati, pronadjite negdje na forumu....... | |
| | | HD Biker cro chopper forum
Broj postova : 520 Godina imam : 48 Prebivalište : EU Vozim : HD Police Road King Screaming Eagle Na forumu od : 03.12.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pon 21 ruj 2009, 09:13 | |
| | |
| | | bero73 man
Broj postova : 380 Godina imam : 51 Prebivalište : karlovac Vozim : regal raptor 250 hawk Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sub 28 stu 2009, 14:32 | |
| poslovao sam s BIKERMOTOSHOP-om i vrlo sam zadovoljan s njima. | |
| | | spock cro chopper forum
Broj postova : 4 Godina imam : 50 Prebivalište : Tenja Vozim : Yamaha V-max Na forumu od : 27.11.2009
| Naslov: Bez poštarine iz USA... pet 04 pro 2009, 09:18 | |
| Upravo sam dobio mail od ovih www.denniskirk.com , prodaju opremu i dijelove za motore.
Narednih 7. dana nema poštarine na sve narudžbe iz USA vrijednije od 25$.
Pošto znamo koliko inače košta poštarina....mislim da je dobra prilika za kupiti nešto.
Pozz | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? pet 04 pro 2009, 10:19 | |
| NEZNAM KAKAV si mail dobio ali misli m da je bez poštarine samo ta USA . takve poruk dobivam sa više američkih stranica ali su se uvik odnosile samo za teritorij USA | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 24 vel 2010, 18:43 | |
| Samo za "star ridere"
http://www.pacificcoaststar.com/
Već dugo godina posjećujem navedenu stranicu, ali nisam imao potrebe za kupovinom nekog dijela. Kako sam u zadnje vrijeme bio u (šta bi purgeri rekli) bedu, morao sam svoju dosadu, ludost, bed, ....... negdje ispuhati, i krenuo sam u potragu za nekim davno traženim ali nedostupnim djelovima. Prevnuo sam cijeli internet, našao šta mi treba na 3-4 mjesta, uputio svakom 4-5 mailova, ali NITKO NIJE ODGOVARAO.
E sad, šta napraviti, više ne mogu nigdje naći. Navedena firma to ima ali ne šalje u HR. Nema veze, pokušat ću, možda upali. Dobijam odgovor na mail nakon par sati (radi razlike u vremenu) i na moje iznenađenje upućuju me bez objašnjenja na narudžbu. Nije mi jasno kako, kad HR nema na popisu zemalja za narudžbu. Otvaram stranicu, klik, klik, klik, i CROATIA se nalazi na popisu zemalja. Narudžba je napravljena, i sada ćekanje. E da, vlasnik odgovara na mail brzinom tipkanja na tipkovnici. Mislim i vjerujem da nije neki za.eb. Obavjestit ću u konačnici jeli bilo sve OK.
btw: evo prilika svima koji žele jaći, brži, startniji........star motocikl. | |
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 19 svi 2010, 12:06 | |
| evo još jedan primjer kako treba biti pažljiv
kupim robu u vrijednosti xxx i platim preko paypalla nakon 10 dana poviz od dhl da im pošaljem punomoć i uplatim vrijednost od oko 150% vrijednosti robe tj 90% vrijednosti robe sa poštarinom. nezadovoljan zovem dhl i tražim objašnjenje, i lik kaže da na računu nema troškova poštarine i oni zaračunavaju paušalno vrijednost koja je u ovom slučaju 3x veće od onog što sam ja platio. nakon slanja kopije računa od paypala sve se vraća u standardnih 30% vrijednosti robe s poštarinom ali naplaćuju još 110 kuna troškova dhl-a koje pošta ne zaračunava | |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 19 svi 2010, 12:42 | |
| Tu foru ili dosjetku da strani dostavljači u Hrvatskoj sami sebi izmišljaju dodatne poslove (kako bi što više zaradili) najčešće koristi FedEX, nešto rjeđe njemački DHL.
Iako je poštarina već unaprijed plaćena, kad paketi dođu na njihovo skladište u Zagrebu, oni često traže vašu punomoć, kako bi u vaše ime započeli izradu carinske deklaracije, špediciju i t.d. Radi se o čistom bezobrazluku s njihove strane, jer čak naplaćuju i "troškove skladištenja" kod njih.
FedEX naročito i pod svaku cijenu treba izbjegavati, i koristiti američku poštu (USPS) kao dostavljača iz USA.
Iz Njemačke svi paketi dolaze preko DHL-a, srećom meni još nisu zaračunali dodatne troškove. Da jesu, odbio bih im potpisati punomoć, nek o svojem trošku vrate paker prodavaču, i vrate mi novac.
Osim toga, DHL za slanje paketa iz Njemačke razlikuje države članice EU, i one koje to nisu. Pa tako poštarina za Maltu košta na pr. 20 eura, a za Hrvatsku 30 eura. Pa nek onda samo voze pakete na Maltu, tamo im je bliže i jeftinije.
Do sad bih već bio kupio dosta stvari iz Njemačke, ali zbog takve politike DHL-a kupujem samo u izuzetnim slučajevima. Ako je ikako moguće, kupujem iz Amerike, ili pak iz Koreje. | |
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 19 svi 2010, 13:28 | |
| to sam baš tija reći. kad kupuješ iz europe uvik šalju preko kurirskih službi koje zaračunavaju dodatne troškove, dok sa drugih kontinenata koriste regularne pošte i to ispane jeftinije
btw šta san gori napisa da zaračunava 110 kn na to ide i pdv pa ispadne 134 kuna , a vrijednost neke pošiljke može iznositi manje | |
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 19 svi 2010, 13:40 | |
| Od mojih nekoliko kupovina iz Njemačke, svi paketi su bili poslani DHL-om, a nakon dolaska u Zagreb dalje ih je preuzela Hrvatska Pošta.
Zadnji paket bio je malo većih dimenzija, kupio sa motornu pilu po vrlo povoljnoj cijeni. Bojao sam se da će se ponoviti situacija o kojoj ti pišeš, ali i taj paket dostavila mi je HP. Platio sam nešto malo carine i pdv-a, ali kupovina se ipak jako isplatila. | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 19 svi 2010, 18:05 | |
| Ja sam čuo da ima neka fora da zakupiš poštanski pretinac u pošti Slovenije, npr. za nas iz Zagreba recimo u Brežicama... Onda ti to pošalju tamo na poštu, u Europu u Sloveniju, provjeriš telefonom da li je kaj stiglo i odeš po to motorom i digneš sa svog pretinca... Mogu li hrvatski državljani biti vlasnici takvog post resante pretinca u Sloveniji | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 19 svi 2010, 18:14 | |
| - calc69 je napisao/la:
- Ja sam čuo da ima neka fora da zakupiš poštanski pretinac u pošti Slovenije,
npr. za nas iz Zagreba recimo u Brežicama... Onda ti to pošalju tamo na poštu, u Europu u Sloveniju, provjeriš telefonom da li je kaj stiglo i odeš po to motorom i digneš sa svog pretinca...
Mogu li hrvatski državljani biti vlasnici takvog post resante pretinca u Sloveniji čuo sam za to. ali, pomaže jedino ako naručuješ stvari iz EU pa u sloveniji nema carine. ako naručuješ iz USA onda opet plaćaš carinu i porez (nešto manje nego kod nas, ali onda imaš zajebanciju ići plaćati kod njih i sl...) | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 19 svi 2010, 23:28 | |
| - calc69 je napisao/la:
- Ja sam čuo da ima neka fora da zakupiš poštanski pretinac u pošti Slovenije,
npr. za nas iz Zagreba recimo u Brežicama... Onda ti to pošalju tamo na poštu, u Europu u Sloveniju, provjeriš telefonom da li je kaj stiglo i odeš po to motorom i digneš sa svog pretinca...
Mogu li hrvatski državljani biti vlasnici takvog post resante pretinca u Sloveniji ima. Upravo to su mi i predlozili posiljatelji za neka cetiri paketica. Jelda, radi vrijednosti.... Brezice, na ime i td. itd. A poslije "uvozis" kako znas i umijes | |
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 26 svi 2010, 15:52 | |
| Evo upravo završena moja prva internet trgovina! Naručio sam sissy bar koji košta 60$ +45$ poštarine (dakle 105$=590kn)! Jučer dobijem poziv da treban u Branimirovu donjeti račun ili internet stranicu na carinu! Danas dođem i opale me sa 30kn carine i 148kn poreza= 218kn (vjerojatno ja ne znam matematiku!) ! ...i tutnu mi paket u ruke (umjesto na kućnu adresu)! Naime, sretnik sam šta nije završila pošiljka u rukama jadranke posavec, al je zato u rukama njezine cimerice (ko ne zna ko je jadranka posavec nek ugoogla :lol: )! Pozitivna je stvar kaj su mi iz Hong Konga poslali 20$ skuplji sissy pa sam si bar kompenzirao harač! Ne kužim kak mi mogu naplatiti PDV za poštarinu kad 90% iznosa poštarine otpada na inozemstvo! I kak mi na tu istu poštarinu lupaju carinu (kad poštarinu nisam uvezao u Hrvatsku :lol: )! I onda nisu cigani... | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 26 svi 2010, 16:31 | |
| | |
| | | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 26 svi 2010, 17:24 | |
| Ma ja kužim zašto platiti carinu i PDV na poštarinu ali ne kužim kako pauk može odnjeti auto Povrat poreza... Može, uzmeš originalni račun kojeg si dobio s robom ,skočiš u King Kong , pokažeš im da je roba stigla u Hrvatsku i ostvaruješ pravo na povrat VAT poreza,od , ček' da vidim u bilten "porezi i povrati world wide", aha, evo ga, ostvaruješ pravo od 18% povrata vrijednosti robe, bez troškova otpreme, pakiranja i mita poštaru... I kad si već tamo, odmah meni uz put uzmi onu metlu za otvaranje auspuha...
Zadnja promjena: calc69; sri 26 svi 2010, 17:37; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
Broj postova : 520 Godina imam : 48 Prebivalište : EU Vozim : HD Police Road King Screaming Eagle Na forumu od : 03.12.2007
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 26 svi 2010, 17:29 | |
| | |
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 26 svi 2010, 17:43 | |
| | |
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? sri 26 svi 2010, 17:46 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? | |
| |
| | | | On Line kupovina (kupovanje preko interneta) kako to ide? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|