Kako je i bilo planirano odlazak u Faak sam iskoristio za sudjelovanje na dva vodeća custom događaja u regiji pa i šire:
Harley Davidson Custom Show Custom Chrome International Bike show
Moram reći da je ove godine konkurencija bila opaka. Na oba custom show-a je bilo hrpa prekrasnih i unikatnih uradaka.
U petak sam se prijavio na Harley Custom Show - isti onaj gdj je Aviator prošle godine osvojio drugo mjesto u konkurenciji Sportstera. Kako nema smisla prijaviti se dvije godine za redom u istu kategoriju (u kojoj sam već i dobio nagradu), okušao sam se među oldtimerima.......ali konkurencija je ove godine bila brutalna. Kad sam vidio Harley iz 1917 u odličnom stanju i Knuckle filiganski napravljen do zadnjeg detalja znao sam da ove godine ništa od nagrade za Aviatora. Bilo je još par stvarno brutalnih starkelja vrhunski obnovlejnih.
I tako je petak prošao u "sudjelovanju".
Čekala se subota i Custum Chrom International Bike show koji sam prošle godine propustio. Znao sam da će svi motori sa Harley Custom show-a biti tamo pa sam se odlučio okušati u Sportster kategoriji.
Na moje iznenađenje na Custom Chromu pravila nisu tako stroga i u klasi "Sportster engine" motori ne moraju imati originalnu ramu nego tu spada sve sa Sportster motorom.....tako da je iznenađenje bilo potpuno kad sam vidio da se takmičim sa softailovima i hardtailovima sa Sporty mašinama - pojavilo se još hrpa motora kojih u petak nije bilo - hrpa stvarno zanimljivih i prekrasnih projekata.
I tako se pojavio osječaj od dana prije - konkurencija je jednostavno prejaka i prešarolika ali ajde kad smo došli nek smo u muvani i nek se Aviator malo druži sa ergelom.
Šta reći...došlo vrijeme proglašenja i glavni sudac pozvao sve vlasnike da dođu kod motora. Došetao se i ja do Aviatora gotovo siguran da je to sva moja aktivnost za taj dan. I pročita sudac tri broja motora koji se trebaju pripremiti za izlazak....čujem ja 57 ali ni ne fermam....gledam u publiku a Tomy i besmrtni skaču mašu, ludi....reko šta je njima???
I onda mi tek prostruju 57 - pa to je broj na Aviatoru. Šok u tom momentu ulovio Tomy na fotiću...stvarno me presjeklo...
I dok sam se ja snašao sudac već pozove prvi motor na binu - nije 57 - u jebote - znači nije treći može biti samo drugi...ili....
Prođe tip pored mene na stvarno zanimljivom motoru - potpuno unikatnom - po svoje treće mjesto..
I onda broj 57, Aviator from Croatia - fakat je dobar osječaj...kresnuo motor, sve grmi, rulja se dere...popeo se na binu...čestitke ....bokal...slike.....trenutak naplate za sve zezancije sa motorm.
I tako Aviator osvojio 2. mjesto Custom Chrome International Bike show-a, u konkurenciji Sportster engine.
Prvi je stvarno zasluženo neki Grk na stvarno opakoj mašini - brutalne preinake rame, zračni ovjes, detalja ko u priči....
Slike sa podija još nemam ali evo podsjetnika dok iste ne dobijem....
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
cestitke idu i TRu koji su stvarno obavili odlican posao i sproveli u stvarnost moju viziju do najsitnijih detalja. Da podsjetim limarija motora je po mojim zeljama rezana iz komada lima....niko nemre samo kupiti dio i sloziti si takav motor.....mislim da su sudci to prepoznali.
Cestitke Pozaru na umjetnickom djelu koje je prenjeo na motor....da mi je cent za svaku sliku rezervara ili blatobrana koja je napravljena samo u protekla dva dana odplatio bi cijeli projekt.....a sigurno je utjecalo i na sudacku odluku.
i na kraju zbog bezazlenog problema s pobudom generatora skoro nisam ni otisao...da nije bilo bezrezervne Jambove podrske u obliku prikolice...
i onda na faaku skuzio kako ga zeznuti tako da sam tamo odradio preko 200km bez problema...
Zadnja promjena: Drifter; pon 14 ruj 2015, 09:57; ukupno mijenjano 1 put.
Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
moram priznati da je konkurencija bila prejaka. teško je bilo čak i zadržati oko na motoru pored onih crvenih nogu jedino što sam primjeti je da si zaboravio reći da IMAMO HRVATSKU
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
Čestitam, da sam znao da si tamo bi dosao na proglasenje
Rocker-C cro chopper forum
Broj postova : 1424 Godina imam : 47 Prebivalište : Čakovec-Nin Vozim : H-D Softail Rocker-C ;H-D Sportster 1200. Na forumu od : 30.11.2009
Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sri 16 ruj 2015, 07:05
Malo san falija ovaj forum a i Faaker ove godine.... A što reći Hrvoje nego čestitke na velikom uspjehu! Isplatija se trud i veliko strpljenje kod stvaranja Aviatora... znan da nije bilo lako!
Kapa doli tebi na ideji i financijama a i meštrima iz TR-Bikes i umjetniku Marijanu Požaru!
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sri 16 ruj 2015, 07:48
hvala svima da ne odgovaram pojedinacno.
@ Tomy....daj pls stavi par fotki Dream Team-a jer ih ja nemam na mobu.
TommyZG cro chopper forum
Broj postova : 1131 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb - Podsused Vozim : kolica - djecja Na forumu od : 27.12.2008
Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sri 16 ruj 2015, 23:15
Drifter je napisao/la:
@ Tomy....daj pls stavi par fotki Dream Team-a jer ih ja nemam na mobu.
Dream Team
.....da ne zaboravim kljucni dio price.....i tako nakon prijave i provjere konkurencije krene pomirdba da je bitno sudjelovati kad Pinky sjeda na Aviator-a i kaze slikaj me na motoru - jer na kojem se ja motoru slikam taj dobija nagradu. Ta slika je kod Tomya, a da je nije bilo tko zna kako bi proslo....
Zadnja promjena: Drifter; čet 17 ruj 2015, 22:19; ukupno mijenjano 2 put/a.