|
|
| Nesimetrično trošenje prednje gume.... | |
|
+9mavo StarRider klesoo dragger tosimoto calc69 magna lukylipik palomas 13 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 14:50 | |
| ne znam u čem je fora ,možda u tome što cesta "visi" prema van tj. desnoj strani zbog vode pa je gazna površina na lijevoj strani veća | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 15:51 | |
| kako san vec reka kad san kkupija motor bila je izlizana desna strana gume. u desnoj srani je meho nasao manje ulja u vilicama te se na desnoj vilici vido trag lakse nevolje. mislin da u tom grmu lezi zec | |
| | | Asko man
Broj postova : 71 Godina imam : 58 Prebivalište : zagreb Vozim : yamaha XJR 1300 & beverly 500 & MP3 250 RL & baotian BT-Q 50 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 16:16 | |
| - magna je napisao/la:
- kako san vec reka kad san kkupija motor bila je izlizana desna strana gume. u desnoj srani je meho nasao manje ulja u vilicama te se na desnoj vilici vido trag lakse nevolje. mislin da u tom grmu lezi zec
Ovo što si rekao čini se najrealnije. | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 16:47 | |
| ... temu prati i nemam što dodati ... slažem se s Klessom i mislim da je ovo jedna konačno svježa i zanimljiva tema.. ... ali pozli mi kad i u njoj vidim glupe i nepotrebne | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 17:47 | |
| - magna je napisao/la:
- kako san vec reka kad san kkupija motor bila je izlizana desna strana gume. u desnoj srani je meho nasao manje ulja u vilicama te se na desnoj vilici vido trag lakse nevolje. mislin da u tom grmu lezi zec
dakle, tebi je izlizana DESNA starna, a ne vozis se po UK????????? Zasigurno ima veze s plimom i osekom...... LOL | |
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 17:50 | |
| - lukylipik je napisao/la:
- ... temu prati i nemam što dodati
... slažem se s Klessom i mislim da je ovo jedna konačno svježa i zanimljiva tema..
... ali pozli mi kad i u njoj vidim glupe i nepotrebne ma za Boga miloga, a sto si ti to znacajno (nije off) sada rekao??? Mi razgovaramo o problemu zderanja gume, a jel ti interesantno ili nije, to u nekoj trecoj temi Sve izvan toga je opaki OFF!!!! Hvala, lijepi pozdrav! | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 17:55 | |
| - magna je napisao/la:
- u desnoj srani je meho nasao manje ulja u vilicama te se na desnoj vilici vido trag lakse nevolje.
Ja nisam doživio apsolutno nikakvu nevolju, a ulje su u vilicama su mi mijenjali mehaničari koji već dugi niz godina rade sa motorima.. Osim toga, kako objasniti činjenicu da i mnogi drugi motoristi na netu otvaraju prilično tema s istom tematikom? - Citat :
- One common wear problem is the left side of front tires wearing down quickly... (jedan od najčešćih problema je brže trošenje lijeve strane prednje gume).
http://w6rec.com/duane/bmw/cupping/index.htm http://www.rattlebars.com/valkfaq/tirewear/ http://www.whybike.com/motorcycle83.htm http://usedmotorcycletrailer.org/my-front-motorcycle-tire-is-wearing-unevenly-why.htm | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 18:05 | |
| |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 18:32 | |
| Težina auspuha prenosi ti se uglavnom na zadnji kotač, teško da to ima veze s trošenjem prednje gume.
Lijeva strana prednje gume napravi veću kilometražu nego desna strana. I lijevi zavoji su brži, jer nisu toliko oštri. Na kraju vijeka gume ta se razlika taman vidi. | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... čet 20 svi 2010, 19:11 | |
| - medo je napisao/la:
- ne znam u čem je fora ,možda u tome što cesta "visi" prema van tj. desnoj strani zbog vode pa je gazna površina na lijevoj strani veća
Da, ovo ima smisla, to sam i ja razmišljao... Samo kaj je onda sa zadnjom gumom, ona vozi odmah iza prve, po istom putu... Iako je 17. 000 km sasvim dovoljno da se guma otplati, pogotovo ako je dobro "ljepila"... Moje Bridgstone su pri kraju na 18.000 km ali još neću mijenjati... Potrošene su ravnomjerno obje, zadnja nešto više... Neka ti bude utjeha, Palomas, da se to događa i drugima širom "svijeta"... | |
| | | ronin1 banned
Broj postova : 163 Godina imam : 1015 Prebivalište : kad je žena doma--doma,kad je nema - svugdje Vozim : trenutno svašta Na forumu od : 04.11.2008
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... pet 21 svi 2010, 09:06 | |
| [quote="magna"]ja sam kupio motor kojem je jedna strana gume bila potrošena. promjenio je isad nakon 17000 kmje još uvik ravomjerno potrošeno. doduše zamjenio sam i ulje u vilicama, ali ni prije ni kasnije motor nije vukao zaklučak koji sam dobio: više liježeš u tu stranu
a kako to da se ne troši i zadnja guma i to po istoj strani ???? ii ona ide isto tako u te zavoje. | |
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... ned 23 svi 2010, 22:49 | |
| [quote="ronin1"] - magna je napisao/la:
- ja sam kupio motor kojem je jedna strana gume bila potrošena. promjenio je isad nakon 17000 kmje još uvik ravomjerno potrošeno. doduše zamjenio sam i ulje u vilicama, ali ni prije ni kasnije motor nije vukao
zaklučak koji sam dobio: više liježeš u tu stranu
a kako to da se ne troši i zadnja guma i to po istoj strani ???? ii ona ide isto tako u te zavoje. odgovori si sam: zato uopce postoji upravljac???? | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... ned 23 svi 2010, 23:09 | |
| Palomas, daj stavi tu sliku, slikaj malo izbliza pa da vidimo o čemu se radi. Da vidimo koliko je to po obodu....ovako se samo nagađa.
auspuh, pa za boga miloga, dajte objasnite..... Hvala. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nesimetrično trošenje prednje gume.... | |
| |
| | | | Nesimetrično trošenje prednje gume.... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|