|
|
| Razlika izmedju prednje i zadnje gume | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Razlika izmedju prednje i zadnje gume ned 08 vel 2009, 18:24 | |
| Ovako sad, malo geldam neke gume za motor po katalozima i poshto cu josh malo morat u investiciju .Muci me jedna sitnica , recimo nadjem gumu koja bi mi po svemu recimo odgovarala ali je deklarirana kao rear (zadnja) a ja bi ju stavio naprijed. Sad me zanima koja je tocno bitna razlika izmedju prednje i zadnje gume a da bude dovoljan razlog da ne bi mogla vrshit svoju funkciju na prednjem kraju. Da odma napomenem da je skroz nebitno o kojem se brandu radi , samo razlika front-rear uz predpostavku da su sve dimenzije iste. | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume ned 08 vel 2009, 21:39 | |
| razlika u smjesi i tvrdoči guma. | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume ned 08 vel 2009, 22:24 | |
| - custom rider je napisao/la:
- razlika u smjesi i tvrdoči guma.
hvala na odgovoru ali moram priznat da sam ocekivao malo opsheznije objashnjenje. Jel smeta ako je na prednjem kotacu guma koja ja za zadnji. Koje su prednosti odnosno mane . | |
| | | ronin1 banned
Broj postova : 163 Godina imam : 1015 Prebivalište : kad je žena doma--doma,kad je nema - svugdje Vozim : trenutno svašta Na forumu od : 04.11.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume pon 09 vel 2009, 13:12 | |
| - buba je napisao/la:
- custom rider je napisao/la:
- razlika u smjesi i tvrdoči guma.
hvala na odgovoru ali moram priznat da sam ocekivao malo opsheznije objashnjenje. Jel smeta ako je na prednjem kotacu guma koja ja za zadnji. Koje su prednosti odnosno mane . Baš i ja imam sličan problem jal zadnju gumu stavljam na prednju felgu . guma koja ide na prednju felgu se ne radi utoj dimenziji nego samo u dimenziji za zadnju. Ali kada se guma montira napred samo treba paziti na smjer vrtnje i piše na gumi ( front rear) i gumu postaviti na FRONT .znaš onu pizdariju kaj mislim ,ako neznaš znaju vulkanizeri . BTW i ako nije neka R mašina nije neki bad | |
| | | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume pon 09 vel 2009, 22:13 | |
| ...zadnja guma je nešto tvrđa od prednje jer se brže troši i više je na ''udaru'' gasa ,zato se i rade od nešto tvrđe smjese jer kad staviš prednju na zadnju može se desit da ona '' popusti'' i ti se vrlo brzo nađeš na podu a neznaš zašto (dešavalo se to) , a tvrđe su zbog toga jer guma podnosi konstantno oduzimanje odnosno davanje gasa te i težina motora,trapa(ovisno o motoru),moj savijet je da nije baš neki potez tako eksperimentirati,ima guma na tržištu... evo nadam se da sam bio od neke pomoči | |
| | | | ronin1 banned
Broj postova : 163 Godina imam : 1015 Prebivalište : kad je žena doma--doma,kad je nema - svugdje Vozim : trenutno svašta Na forumu od : 04.11.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume uto 10 vel 2009, 13:42 | |
| - buba je napisao/la:
- custom rider je napisao/la:
- ...zadnja guma je nešto tvrđa od prednje jer se brže troši i više je na ''udaru'' gasa ,zato se i rade od nešto tvrđe smjese jer kad staviš prednju na zadnju može se desit da ona '' popusti'' i ti se vrlo brzo nađeš na podu a neznaš zašto (dešavalo se to) , a tvrđe su zbog toga jer guma podnosi konstantno oduzimanje odnosno davanje gasa te i težina motora,trapa(ovisno o motoru),moj savijet je da nije baš neki potez tako eksperimentirati,ima guma na tržištu...
evo nadam se da sam bio od neke pomoči ima to nekog smisla , ali ja planiram stavit gumu koja je za zadnji kotac na prednji stavi i vozi ,nije nauka ,drži vodu .Ja sam o tome spikao s ekipom na ws forumu i rad,likovi čak stavljaju i gume 200 napred ,a svi znamo da takvih nema za prednje gume LET D FORS BI VIT JU | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume uto 10 vel 2009, 15:01 | |
| Iskreno rećeno neznam, ali znam da prednju nebi stavio nazad i obrnuto. | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume uto 10 vel 2009, 15:22 | |
| stvarno ne znam. . . ali sam juer otisao do vulkanizera, i kaze mi da zapravo imam na prednjem kotacu zadnju gumu. . . da ju je netko stavio jer je pasala po dimenzijama, ali po obliku ripni se moze reci da je to zapravo zadnja guma za neki manji motor stvarno nisam imao nikakvih problema, cak mi se cini da odlicno drzi cestu | |
| | | jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume uto 10 vel 2009, 16:19 | |
| Koliko sam ja uspio skužit,onako laički po svome,prednja ima veći luk tj. zaobljenija je od stražnje gume,pa samim time mi se čini da može više "leći" a da guma i dalje ljubi asfalt sa gaznom površinom.....valjda | |
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume uto 10 vel 2009, 20:55 | |
| evo ovdje nema nikakve razlike osim u shirini gume , sve su druge dimenzije iste, ovako na slici nema razlike front rear | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Razlika izmedju prednje i zadnje gume | |
| |
| | | | Razlika izmedju prednje i zadnje gume | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|