|
|
| marka ulja?.. | |
|
+19mbani83 Jack buba One Night Stand GIBO56 magna klesoo palomas Hellcat lord calc69 dragger StarBobo Vladek Struja Gad_ StarRider ica asy 23 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
nikomil1 man
Broj postova : 326 Godina imam : 45 Prebivalište : Skopje Vozim : regal raptor dd50e-2 i dd350e-6 Na forumu od : 18.01.2011
| Naslov: Re: marka ulja?.. pon 09 sij 2012, 14:54 | |
| evo kad smo Nenadu resili dilemu i kad mu je doslo srce na mesto da malo izmenim njegovo pitanje pa da vidimo ima li ovde ljudi koji umesto "specijalno motorciklisticko" ulje koriste obicno ulje za automobile?
normalno razlog je cena koja je skoro 3 puta veca ako ne i vise.
Dakle!!!! Koristi li neko od vas ulje za automobile u svoj motocikl? Dakle Valvoline, Castrol, Shell ili sto god istih mjera i viskoznosti (10w-40, 15w-40, 15w-50) ali da nije specijalno ulje za motocikle nego ulje za automobile (moze biti mineralno ili sintetika) | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: marka ulja?.. pon 09 sij 2012, 16:58 | |
| Ulje za automobile mogu koristiti SAMO motori koji nemaju kuplung lamelu u istome karteru gdje je i radilica (motor), i koji isto tako nemaju zajedničko podmazivanje mjenjača (getribe) i motora.
Ulje za aute ima funkciju podmazivanja samo (isključivo) mašine , zbog toga ono ne sadrži posebne aditive, za podmazivanje mjenjača i protiv klizanja lamele. Zbog toga ulja za motocikle i jesu skuplja od automobilskih. Druga je stvar što dosta ljudi toči ulja od auta, i tvrde da nemaju problema. Kakve su posljedice toga (na trošenje mjenjača i lamele), o tome se baš i ne piše puno.
Ulje je osnovni krvotok motora, na tome ne treba štedjeti. | |
| | | nikomil1 man
Broj postova : 326 Godina imam : 45 Prebivalište : Skopje Vozim : regal raptor dd50e-2 i dd350e-6 Na forumu od : 18.01.2011
| Naslov: Re: marka ulja?.. pon 09 sij 2012, 17:02 | |
| - palomas je napisao/la:
- Ulje za automobile mogu koristiti SAMO motori koji nemaju kuplung lamelu u istome karteru gdje je i radilica (motor), i koji isto tako nemaju zajedničko podmazivanje mjenjača (getribe) i motora.
Ulje za aute ima funkciju podmazivanja samo (isključivo) mašine , zbog toga ono ne sadrži posebne aditive, za podmazivanje mjenjača i protiv klizanja lamele. Zbog toga ulja za motocikle i jesu skuplja od automobilskih. Druga je stvar što dosta ljudi toči ulja od auta, i tvrde da nemaju problema. Kakve su posljedice toga (na trošenje mjenjača i lamele), o tome se baš i ne piše puno.
Ulje je osnovni krvotok motora, na tome ne treba štedjeti. hvala sto si ovo napisao ... iako sam teoriski vec to puno puta procitao na internetu. zato me i zanimalo da se te ljudi koji koriste automobilsko ulje u motore jave i napise dali stvarno nemaju muke i posledice ... meni iskreno i nije neki trosak... karter ima kapacitet od 1.5 litara tako da i nije bog zna koliki trosak za ulje ali pitao sam iz radoznalosti | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: marka ulja?.. pon 09 sij 2012, 17:31 | |
| Tebi trebaju tri litre ulja na dvije godine i dvije promjene ulja. Ako ne vrtiš motor do crvenog područja, uzmi neku od polusintetika, i mirno spavaj.. | |
| | | nikomil1 man
| | | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: marka ulja?.. pon 09 sij 2012, 20:48 | |
| Bravo Palomas, sve si dobro, ispravno, precizno i razumljivo napisao! | |
| | | nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: marka ulja?.. pon 09 sij 2012, 22:34 | |
| Da...točno vidiš da čovjek savršeno vlada gradivom.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: marka ulja?.. | |
| |
| | | | marka ulja?.. | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|