|
|
| Keeway landcruiser | |
|
+24mparac dragger swileni Grofsubocki Vitorio StarRider Leso boris1984 Eagle franc custom rider lukylipik NE0 Mačak fat boy Crash mungos magna jebiki palomas KekoWaspnation Saba Yzzy HyperCube 28 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
KekoWaspnation cro chopper forum
Broj postova : 1546 Godina imam : 46 Prebivalište : Kreuzlingen Vozim : Honda CS Shadow 600 VT Na forumu od : 04.03.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser uto 24 vel 2009, 17:34 | |
| Za njih sam i cuo da gov...od ljudi nek idu ... | |
| | | Leso cro chopper forum
Broj postova : 810 Godina imam : 45 Prebivalište : vinkovci Vozim : vespa px 200,venox Na forumu od : 12.01.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser uto 24 vel 2009, 21:12 | |
| Zato sam ja uvijek prisutan kod popravaka auta ili motora nisu pod garancijom al nema veze, to je največa mafija koje kakvi majstori oni sa Sicilije su male bebe za njih, svaka čast iznimkama | |
| | | boris1984 man
Broj postova : 108 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : Piaggio x8 250ie Na forumu od : 17.11.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser uto 24 vel 2009, 21:51 | |
| slazem se...idu te zavaljat kako god mogu... | |
| | | HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sri 25 vel 2009, 06:49 | |
| - palomas je napisao/la:
- fat boy je napisao/la:
- al kako mogu riknuti NOVE SVJECICE?
Nema veze dali je svijećica nova ili stara, svaka od njih ima svoju toplinsku vrijednost, tj. predviđena je za rad na ODREĐENOJ temperaturi.
Ako se cilindar iz nekog razloga (pre)grije više nego što smije, svijećica će probiti i izgubiti svoja svojstva.
ZAKLJUČAK: svjećica je samo posljedica i pokazatelj, uzrok treba tražiti na drugom mjestu! Svjećica je isto tako podložna grešci i ona sam može probiti bez nekog trećeg razloga, tak da ne treba odmah paničariti ali naravno da bu motor išel na servis, moram i žmigavce i štop sredit nekaj štekaju pa onda odmah da mi i to pogledaju... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sri 25 vel 2009, 08:21 | |
| - HyperCube je napisao/la:
- Svjećica je isto tako podložna grešci i ona sam može probiti bez nekog trećeg razloga...
Naravno da se to može dogoditi, ali u biti to se događa vrlo rijetko kod večine motora! Ja sam i sa NGK i sa Denso svijećicama prešao preko 10.000 km, i nijedna od njih dosad nije probila. A kod Landcruisera to je dosta česta pojava, nažalost... Zato ja nebih krivio svijećice! | |
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sri 25 vel 2009, 08:49 | |
- HyperCube je napisao/la:
- Svjećica je isto tako podložna grešci i ona sam može probiti bez nekog trećeg razloga...
Naravno da se to može dogoditi, ali u biti to se događa vrlo rijetko kod večine motora! Ja sam i sa NGK i sa Denso svijećicama prešao preko 10.000 km, i nijedna od njih dosad nije probila.
A kod Landcruisera to je dosta česta pojava, nažalost... Zato ja nebih krivio svijećice! A ide motor na servis samo da prijenos obavim, al ja se i dalje vozim, lagano naravno i nisam primjetio nis cudno jos.... | |
| | | StarRider cro chopper forum
Broj postova : 925 Godina imam : 72 Prebivalište : Hrvatska Na forumu od : 17.11.2007
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sri 25 vel 2009, 08:56 | |
- HyperCube je napisao/la:
- Griju se i jedan i drugi ali ovaj drugi se grije dosta brze.....
Razlozi za to mogu biti vrlo različiti - od svijećice i paljenja, pa do podešenosti i stanja rasplinjača i dizna. TOČNO TAKO...... | |
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sri 25 vel 2009, 09:06 | |
| | |
| | | Vitorio man
Broj postova : 381 Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser pet 27 vel 2009, 22:20 | |
| evo da se i ja javim..i ja sam imao taj problem samo što meni nije poplavio auspuh,boljka kod motora je da ne smiješ dugo držati čok (tako mi je rekao serviser) tj.št brže moguće vratiti ga na nulu..jer dođe previše benza pa svjećica pregori jer ima dosta tanku elektrodu...i meni je stavio 6-icu i bolje mi radi nego 7-ica...nadam se da će ti biti ok... | |
| Naslov: Re: Keeway landcruiser pon 02 oľu 2009, 08:54 | |
| - dean2000 je napisao/la:
- evo da se i ja javim..i ja sam imao taj problem samo što meni nije poplavio auspuh,boljka kod motora je da ne smiješ dugo držati čok (tako mi je rekao serviser) tj.št brže moguće vratiti ga na nulu..jer dođe previše benza pa svjećica pregori jer ima dosta tanku elektrodu...i meni je stavio 6-icu i bolje mi radi nego 7-ica...nadam se da će ti biti ok...
Evo konačno odgovor koji sam tražio. Hvala. Motor svejedno ide serviseru da ga pogleda a plavi auspuh se da ispolirati. Manje je sjajan nego orginal ali nije plav... Super fine 3m spužvica, pa purol pasta pa strojno sa finijom pastom.... Isprobano... Koliko košta lanac i lančanici (sve u lošem stanju pa moram mijenjat...)? | |
| | | Vitorio man
| Naslov: Re: Keeway landcruiser čet 05 oľu 2009, 22:06 | |
- dean2000 je napisao/la:
- evo da se i ja javim..i ja sam imao taj problem samo što meni nije poplavio auspuh,boljka kod motora je da ne smiješ dugo držati čok (tako mi je rekao serviser) tj.št brže moguće vratiti ga na nulu..jer dođe previše benza pa svjećica pregori jer ima dosta tanku elektrodu...i meni je stavio 6-icu i bolje mi radi nego 7-ica...nadam se da će ti biti ok...
Evo konačno odgovor koji sam tražio. Hvala. Motor svejedno ide serviseru da ga pogleda a plavi auspuh se da ispolirati. Manje je sjajan nego orginal ali nije plav...
Super fine 3m spužvica, pa purol pasta pa strojno sa finijom pastom.... Isprobano...
Koliko košta lanac i lančanici (sve u lošem stanju pa moram mijenjat...)? ma ništa..zato smo tu.... | |
| | | fat boy man
Broj postova : 337 Godina imam : 40 Prebivalište : Osijek Vozim : sve :P Na forumu od : 20.02.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser pet 06 oľu 2009, 11:18 | |
- dean2000 je napisao/la:
Evo konačno odgovor koji sam tražio. Hvala. Motor svejedno ide serviseru da ga pogleda a plavi auspuh se da ispolirati. Manje je sjajan nego orginal ali nije plav...
Super fine 3m spužvica, pa purol pasta pa strojno sa finijom pastom.... Isprobano...
Koliko košta lanac i lančanici (sve u lošem stanju pa moram mijenjat...)? oko 300 kunica,pitao kod Skare,i imaju na stanju 031/300-555 | |
| Naslov: Re: Keeway landcruiser pet 13 oľu 2009, 10:25 | |
| Evo jos jedan moment;
Skuzio sam da mi je sajla od čoka zaštekala i nije vraćala čok kak spada. E sad sam ja to podmazal i razradil. Ali mi se čini da je ler gas prejak...
Kak da kontroliram taj ler? Jel ima neko audio snimljen kad radi na ler-u da mi maila ili nekaj....
Za par dana ide na servis ali ja bi se jos vozio pa pitam jel se da to poštelati u kućnoj radinosti?
Hvala unaprijed | |
| | | Vitorio man
| Naslov: Re: Keeway landcruiser pet 13 oľu 2009, 20:27 | |
- Evo jos jedan moment;
Skuzio sam da mi je sajla od čoka zaštekala i nije vraćala čok kak spada. E sad sam ja to podmazal i razradil. Ali mi se čini da je ler gas prejak...
Kak da kontroliram taj ler? Jel ima neko audio snimljen kad radi na ler-u da mi maila ili nekaj....
Za par dana ide na servis ali ja bi se jos vozio pa pitam jel se da to poštelati u kućnoj radinosti?
Hvala unaprijed pa smanji ler..s lijeve strane ispod rezervoara...žuti vijak moeš i rukom podesiti | |
| | | Grofsubocki man
Broj postova : 18 Godina imam : 44 Prebivalište : Negdje oko Novske Vozim : Keeway Supershadow Na forumu od : 25.02.2011
| Naslov: Re: Keeway landcruiser ned 06 oľu 2011, 10:54 | |
| Evo i meni se sad dogodilo da mi je poplavio donji auspuh, motor ima 266 km, novi , stigao sa servisa prije 2 dana nije htio upaliti, zamjenili svjećice i ulje u motoru, napravio 2 kilometra i poplavio auspuh. Hlaće nisu gorile !! Sad me zanima ako može odgovoriti HyperCube što je na kraju bio uzrok kod njega i kako je riješen problem i gdje. Ja svoj Bike ni nepalim dok se to ne riješi u servisu ! I naravno tražim novi auspuh od njih
| |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| | | | Grofsubocki man
Broj postova : 18 Godina imam : 44 Prebivalište : Negdje oko Novske Vozim : Keeway Supershadow Na forumu od : 25.02.2011
| Naslov: Re: Keeway landcruiser ned 06 oľu 2011, 12:18 | |
| ma problem je lako rijesit,lijepo ti skini auspuh i nemas vise brige,samo [/quote] hm da, i to jedno od riješenja da, al neće ići, motor ostaje na mjestu dok to serviser ne rješi | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Keeway landcruiser ned 13 oľu 2011, 10:21 | |
| ....nastojat ću biti kratak, a vi ne morate pročitat do kraja: moj mehaničar u firmi je imao isti problem i rastavio je cili motor i prominija tko zna šta ne (nije tija priznati). Znam da ga je misec dana pravija......sve do jednog dana kad nije moga nači svičice. Toliko je bija pedantan da je garaža kao da je pala atomska....Znam samo da je kupija neke svičice (mislim da mu navoj nije odgovara od APN-ca) i da je sav sritan i šporak doletija kod mene i rekao: šefe napravija sam motor.
........SVIČICE.......
Čitam ovih 7 stranica i ne mogu virovat.....jednostavno ne mogu....koliko pitanja a nizašto.....
Odgovor onog ovlaštenog Lukyju nebi komentira.
Ja ču se malo kulturnije izraziti nego on: Nije to Kinesko smeće, to je dobar proizvod sa lošim materijalima i završnom obradom.
Prilikom kupovine takvog motora potrebno je prekontrolirati i podmazati sve vitalne djelove, a naročito one koji mogu dovesti do navedenog.
Nemojte si dozvoliti dječja pitanja, tipa: kad je otvoren a kad zatvoren čok i sl...kako smanjiti ler gas .....pa zato postoji uputstvo u kom pišu osnovne stvari.
Budući da su takvi motori podložni takvim i sličnim kvarovima, ponavljam, naći dobrog meštra odma po kupovini da namjesti-sinhronizira karbove, podmaže sajle (nije svaka za po jedan cilindar već jedna poteže a druga vrača, a sve je na jednoj osovini sa dvaleptira....može radit i sa jednom koja poteže) naročito od čoka, prigleda karb.......i to sve fino podesi.
I još jedna stvar mi nikako nije jasna: ako jedan cilindar slabije ili nikako ne radi, to se jaaaaako dobro osjeti na mašini, slabo vuće, štuca, puca......ZAŠTO NASTAVLJATI VOZITI ????
Stati i riješiti kvar....samo tako neće doći do većih posljedica po mašinu, jer svako pregrijavanje vodi ka deformaciji vitalnih djelova, naročito kod motora ovakve kvalitete materijala.
2Palomas: da, prednja dizna je za broj veča, ali može biti i zadnja, zavisno dali je zračno ili vodeno hlađenje. Mislim da je zračnim prednja veča, ali nisam to doveo do kraja pa ne mogu 100% potvrditi.
I ja sam bio uvjeren u to sve do momenta dok mi nije jedan karb bio u ruci (shadow 750) i mislio sam da je razlog nepravilnog rada u krivom (zamjenjene dizne) ugrađivanju dizni. No, kad sam pročitao manual, to je bilo u redu. Napominjm ovo čisto da se nebi netko za*eabo i držao strogo toga.
....i još jedna stvar, molim da se niko ne uvrijedi, samo iznosim činjenice i provjerene informacije.
2005 god., stariji sin je navršio 16 god i bio u fazi polaganja A kategorije. Prijatelj mu je imao Zongshen 250 (nešto ala enduro) i on je tija nešto slično samo 125 ccm jer više radi godina ne može. Odluka je pala novi Keway 125ccm isto model unduro jer nemaju SM (super-moto). Cijena sitnica cca 14 tkn. Pare spremne. Taj prijatelj je bija vječito kod mene u dvorištu i on i sin su uvik nešto čačkali, skidali..........malo vozi, malo čačkaju....i tako non stop......
Malo navalija da kupin motor......a ja odugovlačim (možete misliti koji sam ja idiot) i tako 2-3 miseca.
No, nije to bilo to, več sam odlučija da to neće u moju avliju.........i BUM....
Prijateljev sin ide u vojsku i prodaje yamahicu XT125 SM, 5 mjeseci staru, 4500km, mali je jednom pao i oštetio retrovizor, volan i žmigavac, ali kao on če to kupiti.....Ja mu kažem: dam ti 12000kn i ja to riješim.....ruka-ruka, pare na sunce.....i bilježnik....... Motor danas ima cca 45000km bez ikakvog kvara, a ide 5-10% slabije nego kad je bio novi.....
Zato, ne žurite prilikom kupovanja........dobro razmislite.....uvik možete profitirati.....a isto tako i za*ebati........ Aj živili........ | |
| | | mparac man
Broj postova : 45 Godina imam : 47 Prebivalište : Solin Vozim : Keeway Landcruiser 250 Na forumu od : 18.08.2010
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sub 19 oľu 2011, 09:50 | |
| Kod mene je bio isti problem, poplavio mi auspuh prednjeg cilindra. Rješenje sam našao u NGK svjećicama, šestica. Nedavno mi poplavio auspuh drugog cilindra, mijenjao karburator i CDI jedinicu, ali ništa, kad ono, SLAB KONTAKT NA BOBINI !!! RIJEŠENO !!! Daklenzi, provjeri kabele na bobinama, dvije ispod rezervoara, potrebno ih otkopčati, kliještima stisnuti i vrati nazad na bobine. To je bio problem kod mog drugog cilindra. Aj sretno !!! | |
| | | mparac man
Broj postova : 45 Godina imam : 47 Prebivalište : Solin Vozim : Keeway Landcruiser 250 Na forumu od : 18.08.2010
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sri 23 oľu 2011, 12:06 | |
| Zna li itko koliko zazor ventila mora biti? Keeway landcruiser 250! | |
| | | srdjan man
Broj postova : 29 Godina imam : 55 Prebivalište : Beograd Vozim : Kawasaki vn800 clasic Na forumu od : 15.10.2012
| Naslov: Re: Keeway landcruiser pon 22 lis 2012, 12:55 | |
| http://www.scribd.com/doc/97314257/133/Engine-Assembly | |
| | | vroc-bobi cro chopper forum
Broj postova : 1317 Godina imam : 56 Prebivalište : dalmacija Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE Na forumu od : 09.10.2011
| Naslov: Re: Keeway landcruiser pon 22 lis 2012, 15:16 | |
| - mparac je napisao/la:
- Zna li itko koliko zazor ventila mora biti? Keeway landcruiser 250!
Intake valve 0.08~0.12mm (cold ) Exhaust valve 0.10~0.14mm (cold ) | |
| | | DaVinci man
Broj postova : 10 Godina imam : 52 Prebivalište : Vinea VŽ Vozim : KeeWay Cruiser Na forumu od : 24.11.2013
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sub 30 stu 2013, 03:03 | |
| Vidim da je tema malo starija,ali da i ja ispričam svoja iskustva sa plavim auspuhom na CRUISERU. Nemam nikakva iskustva sa japancima i amerima,ali imam sa korejcem konkretno DAELIM VT 125 EVOLUTION 10kw kojeg sam vozio ca 5 godina i bio prezadovoljan,ali ukazala mi se povoljna prilika ,da kupim KEEWAY-a CRUISERA. Prodavao se kao neispravan, i kao popravak istog stane u servisu 5000kn pa je bivši vlasnik odustao od njega(bio je u 3 servisa od toga jedan ovlašteni), inače cruiser je 2008g i 6000 Km. Kad sam vidio sliku u oglasniku primjetio sam da ima plavi auspuh na drugom cilindru, i pomislio to je samo elektronika CDI ca.700kn (poučen iskustvom prijatelja koji je kupio novog i nije uspio stiči ni do kuče ca.10km ,cruiser je počeo slabo vuči i poplavio auspuh jer je otišla elektronika) pa sam ga kupio, Ali ZAJE.... nije baš bilo tako, imao je odličnu iskru na oba cilindra , ali sviječice su bile crne i krive toplinske vrijednosti pa sam ih zamjenio za pripadajuče kaj je doprinjelo tome da je bar upalio, ali nije radio kako bi trebao. Onda su počele filozofije možda je to ili to sve moguče kombinacije od fregazera do vakuma pa opet CDI možda kut paljenja nije u redu, čiščenje fregazera, sajle od gasa, čok, pražnjenje rezervara i čiščenje ITD.da ne nabrajam, ali ništa ne radi kako treba. Ostavio sam ga par dana i razbijao glavu:x kaj bi moglo biti ali ništa mi nije palo na glavu (doslovno). Onda je usljedio još jedan pokušaj paljenja , ali sad nije radio prvi cilindar:?: izvukao sam kabel od sviječice i slučajno dotaknuo lulicom vrh sviječice (onim gumenim dihtungom na lulici) i cilindar je proradio, pa sam stavio lulicu opet na svječicu, da bi isti opet prestao raditi, onda sam pregledao lulicu i kabel (normalno kad je motor još bio u radu na zadnjem cilindru) i uvjerio se da nije ugodno prčkat po visokonaponskom kablu ako istom probija visoki napon na sve strane zajedno sa lulicom, zaključno tome zamjenio sam kablove i lulice i motor radi kako treba. Kaj se kvalitete tiče između gore navedenog koreanca i Keeway-a razlike su velike na moju žalost u korist koreanca, pa ko se odluči na kupnju istog mora računati s time da keeway cruiser ima dječjih bolesti na sitnim dijelovima koji su mogli biti i bolje kvalitete ,sa samom obradom motora i ostalom mehanikom nema večih prigovora (osim kočnica ima i boljih,ali koče:D ) Nadam se da nisam bil dosadan sa malo opširnijim opisom, i bar nekome pomogao da bar isključi tu grešku. | |
| | | Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: Keeway landcruiser sub 30 stu 2013, 12:26 | |
| Kada sam ja planirao kupiti motor prilično puno sam gledao Cruisera, čak sam jednog za male novce skoro i dovezao doma. I na kraju ga nisam uzeo. Zašto? Pa, zbog ovog što si ti ispričao. Jako puno sam visio na netu, ovom našem Forumu, pitao, davio ljude i što je najvažnije - dobio odgovore. Jednostavno, nitko mi nije preporučio njega kao polovnog a među mnogima su bili i ljudi koji ga voze i zato svaka čast na iskrenosti. Ne želim sad nešto posebno hvaliti svoj Zing ali on je ipak ispred kineza. Koliko, to sami prosudite, ali je ispred. Moj Zing ima skoro 14 godina i 40 000 km, Boga pitaj koliko ga je vlasnika promjenilo, tlačilo, neodržavalo i usprkos svemu on vozi mene i suprugu bez problema ( jest da troši malo više ulja, to ću riješiti ako mi se bude dalo sa polugeneralkom ( cijena djelova 400 kn ), vozimo se stalno, pali bez problema i moram reći da sam se uvjerio u Kymcovu kvalitetu. Plus što sam sa skuterom od 50ccm prošao pola Europe i ništa mu se nije desilo, toliko o toj firmi. I tu dolazimo do onog tvog Daelima ( o njemu sam, kao i Hyosungu, čuo samo dobro...). Jednostavno, on je bolji od bilo kojeg kineza. Ne da je Cruiser loš motor, mislim da mu je mehanika ok ali ovo popratno traži stalno neko šarafljenje, što ne mora biti loše ali ako čovjek šarafi iz gušta po motoru onda je to drugačije nego kad šarafi svako malo zbog neke pizdarije koja smeta. Bar meni. Moje mišljenje o Cruiseru ( i svim Kinezima ) je: drago mi je da postoje jer mnogi ne bi okusili što je to "pravi motor" da nije njih jer budimo realni, prosječni Hrvat ne može izdvojiti ni za A kat ( 4000 kn !!! ) a kamoli za motocikl i zato mi je drago da su tu jer se na jeftinom motociklu možeš naučiti jako puno o samom motoru, vožnji i jesi li ili nisi za cruiser motore. Doduše, ovdje imaš članova ( kao Pinky ) koji dosta putuju sa svojim Cruiserom i jako su zadovoljni. Treba znati što želiš od motocikla da bi bio sretan sa njime, to je moj stav. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Keeway landcruiser | |
| |
| | | | Keeway landcruiser | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|