|
|
| Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! | |
|
+73Disko Nindza DB simka frrka The Root Of All Evil unicorn george mungos burton rock sneky meggy rokerica Slavonka cro.chopper Gosp.Hrvoje gusgus Tomo-vz TommyZG buletov austrijanac GALE custom rider boris1984 phoenix_dreamer medo dac zuta guja jebiki geroman tata Mrki2850 jura magna kristian harly Munja asy bare ces1 ica Eagle KekoWaspnation dudo Jack necchi Vilko Yzzy saky00 k@n skorpac Frntas Crusader Krišo freshman mustra sinisa Marina lukylipik glavina01 freddie palomas zingshad Mačak mala bestija sox Laci-luc puksy VU COP RUDA stain Vida Parizer 77 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Disko Nindza man
Broj postova : 220 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : U tranziciji Na forumu od : 20.08.2009
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! sri 09 ruj 2009, 12:55 | |
| - palomas je napisao/la:
- Disko Nindža je napisao/la:
- Meni napokon kroz koji dan stiže nova Aquila 250i, model 2008. Jedva čekam
Dobrodošao u Hyosung klub! Kad stigne, očekujemo fotke i tvoju vlastitu temu o tom motoru! Hvala! Naravno | |
| | | Virago535 man
Broj postova : 371 Godina imam : 51 Prebivalište : Daruvar Vozim : Honda Shadow 750 Spirit Na forumu od : 26.06.2009
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! sri 09 ruj 2009, 18:25 | |
| Užvaj i puno kilometara sa motorkom! | |
| | | Disko Nindza man
Broj postova : 220 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : U tranziciji Na forumu od : 20.08.2009
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! pet 11 ruj 2009, 10:15 | |
| Pitanje za Parizera... Budući da je motorin nov i da do tih famoznih prvih 1000 km se "razrađuje", kolko ga smijem stisnuti? Ako danas stigne, mislio sam odma zapaliti do staraca u Križevce, a to podrazumijeva dio autoputa, pa ako ne smijem barem 100tku ga stisnuti onda radije nebi na autoput...Zato pitam, ne bih htio neš zeznuti. Kupujem nov sa 0km, ali ne nov iz dučana pa nemam koga pitati za savjet, a dečko koji ga prodaje ne kuži se u to. Hvala! P.S. Koje ulje da ulijem u mašinu? Koje u getribu? | |
| | | Parizer man
Broj postova : 396 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Črnomerec Vozim : Hyosung Aquila GV250i Na forumu od : 25.07.2008
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! pet 11 ruj 2009, 10:40 | |
| - Disko Nindža je napisao/la:
- Pitanje za Parizera...
Budući da je motorin nov i da do tih famoznih prvih 1000 km se "razrađuje", kolko ga smijem stisnuti?
Ako danas stigne, mislio sam odma zapaliti do staraca u Križevce, a to podrazumijeva dio autoputa, pa ako ne smijem barem 100tku ga stisnuti onda radije nebi na autoput...Zato pitam, ne bih htio neš zeznuti. Kupujem nov sa 0km, ali ne nov iz dučana pa nemam koga pitati za savjet, a dečko koji ga prodaje ne kuži se u to. Hvala!
P.S. Koje ulje da ulijem u mašinu? Koje u getribu? Što se razrade tiće piše u user manualu kako se razrađuje do koliko kilometara... mislim da piše koliko posto gasa je preporučeno do 1.000km... ako nemaš manual napiši - bum ti onda ja pogledao... Meni su kod Dude u servisu nakon 1.000km metnuli Repsol Moto Synthetico 4T 10W-40, 2l (183,94kn), to je nekakvo polusintetičko ulje... Palomas ti ima više iskustva u izboru ulja i takvim stvarima, on bu ti sigurno i tu odgovorio kada se ulogira... | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! pet 11 ruj 2009, 10:51 | |
| - Parizer je napisao/la:
- Pitanje za Parizera...
Budući da je motorin nov i da do tih famoznih prvih 1000 km se "razrađuje", kolko ga smijem stisnuti?
Ako danas stigne, mislio sam odma zapaliti do staraca u Križevce, a to podrazumijeva dio autoputa, pa ako ne smijem barem 100tku ga stisnuti onda radije nebi na autoput...Zato pitam, ne bih htio neš zeznuti. Kupujem nov sa 0km, ali ne nov iz dučana pa nemam koga pitati za savjet, a dečko koji ga prodaje ne kuži se u to. Hvala!
P.S. Koje ulje da ulijem u mašinu? Koje u getribu? Što se razrade tiće piše u user manualu kako se razrađuje do koliko kilometara... mislim da piše koliko posto gasa je preporučeno do 1.000km... ako nemaš manual napiši - bum ti onda ja pogledao...
Meni su kod Dude u servisu nakon 1.000km metnuli Repsol Moto Synthetico 4T 10W-40, 2l (183,94kn), to je nekakvo polusintetičko ulje... Palomas ti ima više iskustva u izboru ulja i takvim stvarima, on bu ti sigurno i tu odgovorio kada se ulogira... Nemam još ništa jer mi još nije stigao Nadam se da će danas, ponedjeljak najkasnije... A što se tiće manuala, a onda se nadam da ga ima jer ga je dobio novoga na nagradnoj igri. A što se tiće uljlja u ovih prvih 1000 km? To ima već unutra, ne mora se nadoljevati? | |
| | | Parizer man
Broj postova : 396 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Črnomerec Vozim : Hyosung Aquila GV250i Na forumu od : 25.07.2008
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! pet 11 ruj 2009, 11:20 | |
| - Disko Nindža je napisao/la:
- Parizer je napisao/la:
- Pitanje za Parizera...
P.S. Koje ulje da ulijem u mašinu? Koje u getribu? Što se razrade tiće piše u user manualu kako se razrađuje do koliko kilometara... mislim da piše koliko posto gasa je preporučeno do 1.000km... ako nemaš manual napiši - bum ti onda ja pogledao...
Meni su kod Dude u servisu nakon 1.000km metnuli Repsol Moto Synthetico 4T 10W-40, 2l (183,94kn), to je nekakvo polusintetičko ulje... Palomas ti ima više iskustva u izboru ulja i takvim stvarima, on bu ti sigurno i tu odgovorio kada se ulogira... Nemam još ništa jer mi još nije stigao Nadam se da će danas, ponedjeljak najkasnije... A što se tiće manuala, a onda se nadam da ga ima jer ga je dobio novoga na nagradnoj igri. A što se tiće uljlja u ovih prvih 1000 km? To ima već unutra, ne mora se nadoljevati? Ulje za prvih 1.000km bi moralo već biti u motoru... motor iz salona mora izaći sa obavljenim nultim servisom i spreman za vožnju... nadoljevanja nema... ako bu trebalo nadoljevati u prvih 1.000km onda nekaj ne valja... | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! pet 11 ruj 2009, 11:37 | |
| Ok, puno hvala | |
| | | Parizer man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! sri 16 ruj 2009, 14:20 | |
| Evo, danas mi je došla pošiljka dijelova iz Koreje koju sam naručio 02.09.2009., dakle prije 14 dana... narudžba je izgledala ovako: Products ------------------------------------------------------ 1 x Center Stand (GV125250centerstand) = kn68.25 1 x Clutch Cable (GV125250clutchcable) = kn21.72 1 x Sissy Bar (GV125250backrest) = kn260.60 1 x Throttle Cable (GV125250throttlecable) = kn31.02 1 x Rear Luggage Rack (GV125250luggagerack) = kn260.60 ------------------------------------------------------ Sub-Total: kn642.19 Zone Rates (Shipping to HR (1 x 11.50lb(s))): kn477.76 Total: kn1,119.95 Jučer mi je stiglo pismo od carinske uprave da im faxom pošaljem specifikaciju robe, cijene, i izvod od kreditne kartice da mi opale carinu... to me pismo koštalo još 10,70kn... poslah ja i fax... Prije nekoliko trenutaka zvoni mi dostavljač - roba je pred vratima, treba platiti još 344,06kn carine i poštarine... Zadnji izračun - 1.159,40kn roba i poštarina (razlika u odnosu na 1.119,95 iz ponude je zbog različitog računanja tečaja i vjerojatno neke provizije PayPala) + 354,76 ukupno za carinu i njihovu poštarinu - daklem, suma sumarum, sve zajedno, sveukupno, alles zusammen: 1.514,16knToliko kod nas odprilike košta samo sissy bar... Slike i opis pošiljke, kao i moji utisci o kvaliteti slijede u idućem postu... dočim prebacim slike na komp... | |
| | | Parizer man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! sri 16 ruj 2009, 15:10 | |
| Nastavak... ovako je počelo... paket je unesen u ured... Adresa kratka, slova ko jaja, za druga... A i carina je žig opalila... Pažljivo otvaram paket, kad ono... nešto se nazire... Je li to možda zadnji nosač prtljage? Je, je, to je on... kopam dalje i dolazim do - centralne nogare... A onda - SISSYYYYYYY I sa zadnje strane... Slike kabela za kvačilo i gas neću stavljati, ali hoću nešto drugo - dobio sam 2 poklona u paketu Prvo, kabel sa šifrom za zaključavanje kacige, prtljage ili nečeg trćeg... da, da, plastičan je - ali i besplatan I drugo - stvar za koju ne znam kaj je, ali predmnijevam da ide na pedalu zadnje kočnice... kao fol ukras i da se noga ne kliže... stvar je aluminijska... evo slika, pa ko pogodi... Eto, toliko za sada, u idućem postu idu detaljnije slike na kojima ću pokušati pokazati koliko su stvari koje sam dobio kvalitetne/nekvalitetne i još neki dodatni opisi... Hvala na čitanju i ugodan dan, ja odoh doma jesti jer osjećam kako mi se masnoće oko struka tope... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! čet 17 ruj 2009, 08:27 | |
| Parizer, drago mi je ti je paket stigao, sa dijelovima koje bi jako teško ovdje uopće nabavio - možda i bi, ali po višestruko skupljim cijenama!
Ona papuča za polugu kočnice je odličan dodatak, jer je nazubljena i nema šanse da ti se noga oklizne po njoj! Kad sve to namontiraš na Aquilu, očekujemo fotke! | |
| | | phoenix_dreamer man
Broj postova : 487 Godina imam : 44 Prebivalište : Rijeka Vozim : Honda Shadow VT750C Na forumu od : 28.04.2008
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! sri 30 ruj 2009, 11:30 | |
| Volim čuti kada su kolege zadovoljni. Odmah i meni zasja sunce | |
| | | skorpac cro chopper forum
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! sri 30 ruj 2009, 13:13 | |
| .. aj parizer koju fotku bajka da vidimo kak si to zmontiral .. no! | |
| | | Parizer man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! ned 04 lis 2009, 19:13 | |
| Sorry ljudi, u TOTALNOJ sam gužvi i bit ću još slijedećih par tjedana jer selim ured... plaće mi se kaj nisam uspio iskoristiti ove zadnje sunčane dane za vožnjice motorom... a bili su taman - ni hladni, ni vrući... ali ga... Nisam uspio niti macchinu pogledati u garaži da vidim da li je dobro i jel joj jadnoj kaj treba... podragati ju malo... (govorim, normalno, o motoru... da nebi bilo zabune ) Znači skorpac - novi dijelovi su još uvijek u kutiji... u starome uredu... čekaju bolje dane... | |
| | | Tomo-vz cro chopper forum
Broj postova : 1398 Godina imam : 53 Prebivalište : VŽ Vozim : QM250 Na forumu od : 15.04.2008
| | | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! ned 03 sij 2010, 15:18 | |
| Parizer, di si? Naručijem neke dijelove, pa me zanima kak ti paket treger stane zbog naše ogromne tablice? Oćeš par slika nabaciti? | |
| | | Parizer man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! uto 09 oľu 2010, 13:31 | |
| Sorry, ljudi kaj me nema i ne odgovaram baš... koliko sam aktualan govori i pitanje Disko Nindže o kupnji gepeka, a sada vidim da si je već sve kupio i montirao u njegovoj temi... BTW, moj gepek i naslon su JOŠ UVIJEK U KUTIJI! Jednostavno nemam vremena ni za šta, osim za povremene vožnje... shebala me ova hrvatska zbilja i jednostavno radim non-stop, a love nemam ništa... trenutno sam pred zatvaranjem firme... ako se nešto uskoro ne promijeni... Ali dosta o politici i gospodarstvu, da se ja lagano vratim na temu... dakle, motor je navršio godinu dana, prešo 5.000km (čeka ga redovni servis sada), imao sam sa njim dobrih i loših iskustava (puno dobrih, jedno loše), pao jednom (ako se to kaj mi se desilo uopće može nazvati padom), vozio svoje prve vožnje po kiši i snijegu... i tako... malo po malo sam sakupljao moje prve bajkerske kilometre... :lol: Trenutno je friško registriran, i vozim ga čim nema oborina... Kupio sam i nešto opreme za sebe još (slike i cijene bum stavio), slikao i neke svoje izlete (i to bum stavio)... većinu toga objavio sam već na Fejsu, znam, grijeh, grijeh, moj preveliki grijeh, ali tamo mi je lakše stavljati slike i opise nekako... ali obečajem da ću i to srediti i staviti slike i ovdje... Probat ću svaki dan dio svojih iskustava u ovih prošlih godinu dana staviti u jedan post... za one koje zanima... Više o svemu - sutra! | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| | | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! uto 09 oľu 2010, 15:20 | |
| Ajde, glavno da se ti nama polako vraćaš Slično neugodno iskustvo sam i ja imao, po kiši, kad mi je neka cura sa pudlicom ko muha bez glave izletila na cestu... Gepek treger kad ćeš montirati, morat ćeš tablicu pomaknuti skroz do lampe dolje Preko katadioptera. | |
| | | Parizer man
| | | | Parizer man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! uto 09 oľu 2010, 16:12 | |
| Priča prva: DisclaimerDakle prije nego kaj počnem pametovati o svojim utiscima o motoru i o svojim vozačkim i inim problemima vezanim uz motor moram napomenuti nekoliko važnih stvari: Prvo, ja sam friški vozač motora! Znao sam prije povremeno voziti nekakvu malu prdekalicu tipa Tomos, ali nikad ništa dovoljno dugo... Drugo, postao sam vozač motora tek u 35-oj godini života... Treće, nemam iskustva niti sa kojim drugim motorom i niti sa kojom drugom opremom za motor pa moja zapažanja u vezi istih treba uzeti sa zadrškom... naime, ja to nisam imao sa čime usporediti... Četvrto, neka će moja iskustva i zapažanja dugogodišjnim vozačima izgledati kao - pa normalno da je tako - ili - nije uopće tako - ali mislim da će friški vozaći iz toga ipak moći izvući neku korist... vi starci ste već sigurno zaboravili kako je to kad ste "mladi" vozać kao ja... :lol: Peto, u idućim postovima bit će puno grešaka vezanih za Č i Ć... dežurnim borcima za gramatiku i pravopis to unaprijed napominjem... nepismen sam - prebolite to! Šesto, ovaj će se popis s vremenom mijenjati i prilagođavati... Sedmo, ko je pročitao prvih šest točaka i došao do ove, svaka mu čast, ali mislim da bi ipak trebao dobro razmisliti da li mu je previše dosadno u životu i zaista nema kaj pametnije za raditi... ...to be continued... | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! uto 09 oľu 2010, 16:14 | |
- Sedmo, ko je pročitao prvih šest točaka i došao do ove, svaka mu čast, ali mislim da bi ipak trebao dobro razmisliti da li mu je previše dosadno u životu i zaista nema kaj pametnije za raditi...
Sad sam se zabrinuo za sebe!! | |
| | | Parizer man
| | | | palomas cro chopper forum
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! uto 09 oľu 2010, 17:30 | |
| Piši, nemoj vilozovirati! | |
| | | Disko Nindza man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! uto 09 oľu 2010, 17:35 | |
- Gepek treger kad ćeš montirati, morat ćeš tablicu pomaknuti skroz do lampe dolje Preko katadioptera.
Ma to znam, vidio sam več kod Skropca... BTW, kupio si isti gepek i naslon ko i ja...
Jesi i okvir za tablicu uzeo neki manji ili ti je stalo sa onim velikim plastičnim nosaćem? Daj metni koju slikicu sa registracijom i gepekom da vidim kak to zgleda... čim zatopli krećem i ja sa sređivanjem... Da, znam da su gepek i naslon isti Jedini koje na hyosungsourceu možeš uzeti za GV250 Ja ti od početka nisam imao taj plastični okvir, nije mi se htjelo još za to davati pare.. Nego sam sa tatom otišao do jedne firme blizu mojeg kvarta u Krievcima di tata pozna gazdu, dao sam tamo majstoru tablicu i čovjek mi je odrezao komad aluminijskog lima tih dimenzija... Malo ga skantirao i to je to. Tako da sam sad samo probušio nove rupe da mogu niže staviti tablicu. Budem pofotkal kad ulovim vremena, sad sam u žaru pisanja diplomskog, moram ga predati za tjedan dana a još imam puno posla pa sam u svojevrsnoj karanteni Inaće, kupili smo cura i ja napokon prave moto jakne, a kad zatopli zapalit ćemo do austrije po bisage i još neke sitnice | |
| | | Parizer man
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! uto 09 oľu 2010, 18:09 | |
| Danas sam "u zoni" izgleda... tipke idu same... nastavimo dakle... Priča Druga: Orginalne gume / držanje cesteIako sam ono sve naveo lijepo u Priči Prvoj - ovo sa time nema veze... naime, orginalne Shinko gume su TOLIKO loše da je nemoguće da postoji i nešto gore!!! Po suhom toplom vjemenu - jedva zadovoljavaju! A da se razumijemo - nisam vozio više od 90 km/h... nikada se nisam niti polegavao u zavoju, niti to od motora, guma, a najmanje od sebe i očekujem! Brzina mala, kočnice obje koristim, ali ko da sam na ledu non-stop... po suhom ne, ali čim je kiša u najavi počnu mi gume klizati... čim vide da Vakula na prognozi crta oblačiće sa kapljicama - gotovo je sa držanjem ceste... na ravnom u trećoj brzini dodam MALO gasa a zadnji dio šlajdra ko da imam jurilicu od 1.000ccm i 180KS! Ali mislim si - sada kada sam naučio sa tim gumama voziti po kiši i tračnicama - dalje će sve lakše biti... Ukoliko vam ostane love nakon kupnje motora - mijenjajte gume... ja, na žalost love nemam... a te loše gume su jedan od razloga zakaj sam pao... ali o tome u jednoj drugoj Priči... ...to be continued... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! | |
| |
| | | | Moja Hyosung Aquila 250i - NAPOKON! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|