|
|
| Uvoz motora | |
|
+40Sime El Nino Zlac Safet(y) martinx darko68 vedranst Easy rider Beatnik Drifter Kunki Bosqeto Powerslave Struja nenokiar dragger nyll Kum Jack palomas swileni bananajoe zgrdic Junior medo calc69 snut Brzi Pluriel faramir Mačak fat boy ajkula Vladek emirharley Frntas buralee magna cro.chopper Jastreb 44 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Uvoz motora sub 02 kol 2014, 09:19 | |
| Na to će ti najbolje dati odgovor vedranst jer on ga je uvezo iz njemačke, ako se ne varam! | |
| | | Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Uvoz motora sub 02 kol 2014, 09:43 | |
| - Zlac je napisao/la:
- Vidim da je tema vezana za uvuz novih ,al mene zanima uvoz rabljenog dakle radi se o motoru 650ccm, 2008g.,22000km i euro 3 normom ako se ne varam.
Pitanje kolika su davanja na takav motor.. To moraš pitati direktno na carini. Ako imaš kopiju prometne bilo bi još bolje. Prošetaj do carine, tamo će ti pogledati u njihove tablice za procjenu i izračunati potrebna davanja. Dakle, točna informacija iz prve ruke. Sve drugo je rekla-kazala i tapkanje u mraku. Na te troškove moraš dodati trošak prijevoza i registracije. i to je to !! Ako kupuješ od auto kuće, neka ti obavezno stave na račun napomenu da je porez (MwsT,DDV...) već plaćen u dotičnoj državi. Od dokumenata,još ti je potreban COC koji ti je neophodan za homologaciju. To je sve !! Kad dovezeš motor, prvo homologacija u STP i zatim na carinu. | |
| | | El Nino man
Broj postova : 231 Godina imam : 38 Prebivalište : Čakovec Vozim : HD FLSTC Na forumu od : 25.08.2012
| Naslov: Re: Uvoz motora pon 04 kol 2014, 08:09 | |
| Ja sam motor uvezao, godiste 2009., cijena motora 4.500 €, i na to sam platio sve skupa 1.000 € (trosarina, porez jer sam kupio od privat osobe) plus 300 € osiguranje i registracija.
Homologaciju sam rijesio jedno popodne nakon posla, slijedeci dan sam uzeo godisnji i rijesio na carini i poreznoj.
K tome sam jos imao zajebanciju sto nisam imao COC, pa sam tu rjesavao preko Auto motor centra ZG. Posto za Kawasaki nema generalnog uvoznika. | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Uvoz motora pon 04 kol 2014, 08:41 | |
| - El Nino je napisao/la:
- Ja sam motor uvezao, godiste 2009., cijena motora 4.500 €, i na to sam platio sve skupa 1.000 € (trosarina, porez jer sam kupio od privat osobe) plus 300 € osiguranje i registracija.
Homologaciju sam rijesio jedno popodne nakon posla, slijedeci dan sam uzeo godisnji i rijesio na carini i poreznoj.
K tome sam jos imao zajebanciju sto nisam imao COC, pa sam tu rjesavao preko Auto motor centra ZG. Posto za Kawasaki nema generalnog uvoznika. Cini mi se da si ode moga jeftinije proci. Moj je zakljucak da se isplati uvesti samo neki rijedji motori kojih kod nas nema. Sve ostalo kao npr kawasaki VN je kod nas jeftinije | |
| | | El Nino man
Broj postova : 231 Godina imam : 38 Prebivalište : Čakovec Vozim : HD FLSTC Na forumu od : 25.08.2012
| Naslov: Re: Uvoz motora pon 04 kol 2014, 13:25 | |
| Kupio sam motor od prvog vlasnika, s 6.000 km, kakav sam htio u serijskom stanju.
Tu prije ni poslije kupnje svog nisam nasao bolju priliku za custom. | |
| | | Sime man
Broj postova : 149 Godina imam : 42 Prebivalište : Oroslavje Vozim : BMW R 850 R Na forumu od : 23.02.2010
| Naslov: Re: Uvoz motora sri 03 ruj 2014, 20:32 | |
| pozz...
evo vam broj od dečka koji vam može pomoći oko uvoza motora,s tim da vam može pronaći motor, dopela ga u hrvatsku,a ako ste iz zagreba riješi vam sve papire do registracije umjesto vas,ima vlastiti kombi,evo ja sam prije mjesec dana surađivao s njim i mogu reći samo riječi hvale...(nagalasite da vam je Šime dao broj) broj moba: 098 984 2068 DAMIR | |
| | | Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: Uvoz motora sri 03 ruj 2014, 21:19 | |
| - Sime je napisao/la:
- pozz...
evo vam broj od dečka koji vam može pomoći oko uvoza motora,s tim da vam može pronaći motor, dopela ga u hrvatsku,a ako ste iz zagreba riješi vam sve papire do registracije umjesto vas,ima vlastiti kombi,evo ja sam prije mjesec dana surađivao s njim i mogu reći samo riječi hvale...(nagalasite da vam je Šime dao broj) broj moba: 098 984 2068 DAMIR OO znači nova pila je u garaži | |
| | | jawahell man
Broj postova : 60 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki EN500 Na forumu od : 24.03.2017
| Naslov: Re: Uvoz motora čet 06 ruj 2018, 12:13 | |
| Dakle ljudovi dosta toga se promijenilo pa je možda za "update teme" Nedavno sam kupio Kawasaki EN 500 iz 1990-te - motor je odjavljen, potpisali su ugovor o kupoprodaji u Njemačkoj, stavili motor u kombi i (ne)vozili ga 2 godine pa zaključili da nema smisla da stoji u garaži i odlučili ga prodati. Procedura je slijedeća: Neovjereni ugovor iz Njemačke ovdje važi 1. Ono što prvo treba je "COC" dokument (Certificate of conformity) kojim potvrđujete da je motor u tvorničkim specifikacijama - tražite kod prodavača ili u HR u ovlaštenom predstavništvu - naravno da će ga zakomplicirati pa Kawasaki nema ovlaštenog distributera već samo distributere - sa motorom treba otići u stanicu za tehnički pregled koja je ovlaštena i opremljena za homologaciju i zatražiti certifikat - poslikaju, izmjere, ispune formular i šalju nekamo - moj je išao iz Sesveta u Centar za vozila Hrvatske d.d. odjel za ispitivanje, Sisačka39, Velika Gorica - 320 kuna pripremite za ovjeru dobivenog papira - kad dobijete mailom obavjest da je certifikat stigao, vratite se u istu stanicu za teh.pregled preuzmite certifikat - sad možete obaviti homologaciju (čitaj čekati sat vremena da prepišu slova iz stare u novu knjižicu) ako ste dovezli motor ili - otići na carinu i ispuniti formular sa zamolbom za porezno i carinsko terećenje privatne osobe na osnovu vozila koje prijavljujete kao poreznu osnovicu - u 2 primjerka - tu vam trebaju ugovor, knjižice vozila, certifikat i osobna - u orginalu i kopiji, ako nemate kopije za samo 2 kune postranici će vam ih kopirati ljubazna gospođa kod ulaza - dobijete papir da ste predali zahtjev, i nakon dan-dva-tri porezno/carinsko rješenje - ovo platite koliko vas odrape po starosti, kubicima, kilovatima i CO2 emisiji - kad dobijete i carinsko rješenje (ne jave vam nego morate doći pitati) možete se uputiti ponovno u onu istu stanicu za tehnički pregled sa motorom i obaviti homologaciju (ako već niste) i tehnički pregled - kad ste obavili (i nadam se prošli) tehnički pregled možete dalje trošiti novce na tablicu, knjižice, ovjeru knjižica, ovjeru ovjere ... (dodatnih cca 400 kuna na redovite troškove pregleda, cestarine, poreza, osiguranja i emisije CO2) Evo mislim da sam sve napisao I to sve skupa ne traje niti mjesec dana | |
| | | TommyZG cro chopper forum
Broj postova : 1131 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb - Podsused Vozim : kolica - djecja Na forumu od : 27.12.2008
| Naslov: Re: Uvoz motora čet 06 ruj 2018, 13:04 | |
| Ako nije tajna koliko te sve koštalo? cijena motora, carine, prijevoz... može i PP | |
| | | zeleni zub man
Broj postova : 175 Godina imam : 46 Prebivalište : pula Vozim : Honda Shadow 600 VT C Na forumu od : 04.10.2014
| Naslov: Re: Uvoz motora čet 06 ruj 2018, 15:58 | |
| znači cijelo vrijeme motor moraš teglit na prikolici iako mu još uvijek vrijedi registracija u matičnoj zemlji članici EU? | |
| | | Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Re: Uvoz motora čet 06 ruj 2018, 18:33 | |
| Zato jer sa Hrvatskom vozačkom možeš samo voziti vozilo na RH tablama | |
| | | zeleni zub man
Broj postova : 175 Godina imam : 46 Prebivalište : pula Vozim : Honda Shadow 600 VT C Na forumu od : 04.10.2014
| Naslov: Re: Uvoz motora čet 06 ruj 2018, 19:05 | |
| šta ako u inozemstvu rentaš auto s njihovim tablama? ili ako imaš međunarodnu vozačku? | |
| | | Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Re: Uvoz motora čet 06 ruj 2018, 19:33 | |
| Vjerojatno treba nešto ovjeravat kod javnog bilježnika ili nešto slično, ali sigurno nije da se samo sjedneš i voziš, uostalom ne bi onda svi vozili zoll tablice kad uvoze aute. | |
| | | jawahell man
Broj postova : 60 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki EN500 Na forumu od : 24.03.2017
| Naslov: Re: Uvoz motora pet 07 ruj 2018, 18:28 | |
| Što se tablica tiče - nemam pojma, moj je bio odjavljen. Vozio sam ga bez tablica taj kilometar do stanice za tehnički pregled Glede ostalog - mislio sam da sam sve napisao ali izgleda da sam preskočio ponešto pa ajmo ispočetka: 320 kn - zahtjev za certifikat (CoC) 1200 kn - porez 412 kn - homoloacija --------------------- Ukupno trošarina: 1932kn 127 kn - tehnički pregled 540 kn - troškovi registracije (cestarina, zagađenje... prometna i tablica) 1210 kn - (680 zapravo sa 50%) - osiguranje ---------------------------------------------------------------------- Registracija: 1877 kn (od slijedeće godine 1088 kn godišnje) ---------------------------------------------------------------------- Ukupno: 3800 kuna za 499 kubika motorkotač | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Uvoz motora | |
| |
| | | | Uvoz motora | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|