| Uvoz (unos) motora iz Poljske | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
rifireman cro chopper forum
Broj postova : 510 Godina imam : 57 Prebivalište : Rijeka-Saršoni Vozim : Suzuki Intruder c800 Na forumu od : 27.07.2008
| Naslov: Uvoz (unos) motora iz Poljske pet 09 sij 2015, 23:05 | |
| Da li se može uvesti motor iz SAD, preko Poljske? Da malo razjasnim; diler iz Poljske uvozi motore iz SAD, plaća sve troškove do registracije (normalnu do registracije u Poljskoj). Ako bi kupio takav motor da li bi se smatralo uvozom iz SAD ili unosom iz Poljske(EU). Ne znam koji su troškovi uvoza u Poljskoj; uglavnom izdaje račun o plaćenom PDV-u Ima dobrih motora i dobre su cijene | |
|
| |
Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske sub 10 sij 2015, 05:51 | |
| - rifireman je napisao/la:
- Da li se može uvesti motor iz SAD, preko Poljske?
Da malo razjasnim; diler iz Poljske uvozi motore iz SAD, plaća sve troškove do registracije (normalnu do registracije u Poljskoj). Ako bi kupio takav motor da li bi se smatralo uvozom iz SAD ili unosom iz Poljske(EU).
Ne znam koji su troškovi uvoza u Poljskoj; uglavnom izdaje račun o plaćenom PDV-u
Ima dobrih motora i dobre su cijene Ako je motor uredno registriran u EU,teoretski ne bi trebalo biti problema. Već se nedavno nešto pisalo o tome, samo je bila riječ o uvozu USA motora preko Njemačke. Navodno je problem sa našim uvoznikom i ovjerom COC certifikata pa to treba provjeriti !! | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske sri 14 sij 2015, 23:26 | |
| Imas slicnog uvoznika u Hungariji, mislim da se oglasava i na Njuskalu. HD! | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske čet 15 sij 2015, 06:40 | |
| Bez obzira di je motor registriran motor mora dobiti uvjerenje o homologaciji od ovlastenog uvoznika. Ako se radi o ,HD onda uvoznik nece izdati tu potvrdu zbog broja sasije koja nije za EU trziste. Tako opet moras na homologaciju u centar za vozila | |
|
| |
rifireman cro chopper forum
Broj postova : 510 Godina imam : 57 Prebivalište : Rijeka-Saršoni Vozim : Suzuki Intruder c800 Na forumu od : 27.07.2008
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske čet 15 sij 2015, 20:21 | |
| Ne radi se o HD; zanima me Suzuki vl 800 Volusia, plaćena carina, pdv i motor spreman za registraciju u Poljskoj | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske čet 15 sij 2015, 22:10 | |
| Onda kontaktiraj Novema Nova iz Karlovca | |
|
| |
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske sub 17 sij 2015, 00:53 | |
| - magna je napisao/la:
- Bez obzira di je motor registriran motor mora dobiti uvjerenje o homologaciji od ovlastenog uvoznika. Ako se radi o ,HD onda uvoznik nece izdati tu potvrdu zbog broja sasije koja nije za EU trziste. Tako opet moras na homologaciju u centar za vozila
Pa Poljaci već imaju te papire. I njima su trebali, ne? Neka ih predaju uz motor, jer koji če im kuki ako je gore broj šasije. | |
|
| |
Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske sub 17 sij 2015, 05:18 | |
| - martinx je napisao/la:
- magna je napisao/la:
- Bez obzira di je motor registriran motor mora dobiti uvjerenje o homologaciji od ovlastenog uvoznika. Ako se radi o ,HD onda uvoznik nece izdati tu potvrdu zbog broja sasije koja nije za EU trziste. Tako opet moras na homologaciju u centar za vozila
Pa Poljaci već imaju te papire. I njima su trebali, ne? Neka ih predaju uz motor, jer koji če im kuki ako je gore broj šasije. Svaki COC dobiven uz polovni motor mora biti ovjeren od strane ovlaštenog uvoznika u HR i tu nastaju gore opisani problemi. | |
|
| |
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske sub 17 sij 2015, 22:40 | |
| - Easy rider je napisao/la:
- martinx je napisao/la:
- magna je napisao/la:
Pa Poljaci već imaju te papire. I njima su trebali, ne? Neka ih predaju uz motor, jer koji če im kuki ako je gore broj šasije. Svaki COC dobiven uz polovni motor mora biti ovjeren od strane ovlaštenog uvoznika u HR i tu nastaju gore opisani problemi. Pa dobro, trebaju lupnut svoj pečat. Netrebaju novi papir ispisivat, a i da trebaju, sve im na ovom piše. Ili sam ja optimist? | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske ned 18 sij 2015, 08:19 | |
| Izgleda da si ipak optip.mist. Oni imaju svoje formulare sa tvornickim podatcima po broju šasije. Ako u njihovom sustavu nema broja šasije motora kojeg ti želis uvesti onda ti nece izdati papir bez obzira kakve ti papire imas. U tom slucaju s tim poljskim papirom ides u centar za vozila na homologaciju | |
|
| |
Vilko cro chopper forum
Broj postova : 2333 Godina imam : 51 Prebivalište : Podvinje Vozim : Yamaha Dragstar 650,1100, XJR 1300,Night Rod spec. Na forumu od : 08.10.2008
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske ned 18 sij 2015, 11:43 | |
| - magna je napisao/la:
- Izgleda da si ipak optip.mist. Oni imaju svoje formulare sa tvornickim podatcima po broju šasije. Ako u njihovom sustavu nema broja šasije motora kojeg ti želis uvesti onda ti nece izdati papir bez obzira kakve ti papire imas. U tom slucaju s tim poljskim papirom ides u centar za vozila na homologaciju
koliko je onda ta homologacija novčića | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske ned 18 sij 2015, 12:42 | |
| Uvoznik taj papir cijeni 400 kn pa onda na tehnickom jos 650 kn plus 70 taksenih (cijene su za kombije ali pretpostavljam da je isto i za ostala vozila). Cijenu za homologaciju neznam ali pretpostavljam da je oko 1000 kn | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uvoz (unos) motora iz Poljske | |
| |
|
| |
| Uvoz (unos) motora iz Poljske | |
|