|
|
| potrošnja ulja | |
|
+14Žilek lord firejack Jack red-fz cro.chopper Safet(y) scorpion klesoo ŽUTI emirharley dragger palomas custom rider 18 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: potrošnja ulja čet 16 lis 2008, 23:08 | |
| Najcesci razlozi pucanja auspuha:
1. ilegalni ulazak zraka koji se desava na manifoldu, to je ona grana koja spaja zracni filter/EFI/karburator sa dva cilindra, ptrednjim i zadnjim, dakle na dijelu u kojem manifold ulazi u cilindre. Potrebno je zamijeniti dihtunge/brtve i jace stegnuti.
2. ilegalni ulazak zraka u auspuhe koji se desava na mjestu gdje cijev ulazi u cilindre. Potrebno je zamijeniti dihtunge/brtve i jace stegnuti.
3. Ilegalni ulazak zraka radi korodiranog auspuha, ili negdje loseg spoja na mjestu gdje se cijev u cijev spaja.
4. Nedovoljno goriva u elektronskom ubrizgavacu ili karburatoru, odnosno nekvalitetna rekalibracicija kod masina sa elektronskim ubrizgavanjem goriva, ili los rejetting kod masina sa karburatorom. Rejetting podrazumijeva pravilni odabir dizni za gorivo i usis zraka i njihov pravilan medjusobni odnos. Rekalibracija je otprilike isto to, samo se radi vjestacki pomjeranje fabricki ukucanih parametara, bilo da se to radi na postojecoj elektronici, ili se to radi ugradnjom "preduredjaja" koji definira omjere goriva po razlicitim rezimima voznje i rada masine, jer npr. polozaj rucice gasa je IDENTICAN kod uspona na vece visine (brdo) i recimo pri voznji vecim brzinama po ravnom, ali OPTRERECENJE masine nije isto. E, to se definira i odredjuje rekalibracijom po posebnim rezimima rada. Ako to nije u redu, puca kao lud.
5. Sasvim suprotno ovome, moze se dogoditi da sa izduvnim gasovima zalitaju i kapljice neizgorenog goriva, te u sudaru sa vrelom "klimom" u auspusima dovode do detonacija.
Rekao sam da su ovo najcesci razlozi, ali svakako ne i jedini...... | |
| | | Žilek man
Broj postova : 27 Godina imam : 32 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki ER-5 Na forumu od : 22.04.2009
| Naslov: Re: potrošnja ulja uto 16 oľu 2010, 14:22 | |
| - firejack je napisao/la:
- Ok.
Hvala. Onaj Shell je cca. 120kn/l (kad sam zadnji put kupovao), nadam se da Motul 300V nije skuplji. litra motula 300 v je 154 kn ja jucer kupio :hapy2: | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: potrošnja ulja ned 21 oľu 2010, 17:39 | |
| Dobro je da se ova tema opet ozivjela. Custom rider, nikad nismo saznali sto je bio uzrok potrosnje ulja kod tvog prijatelja? | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: potrošnja ulja pon 22 oľu 2010, 20:57 | |
| Odgovor za potrošnju ulja.
Lik koji je radio servis je bio malo zaboravan,pa je jednostavno zaboravio nadolit ulje nakon što filter popije određenu količinu ulja,taj servis je zatvoren prošle godine jer su imali puno pritužbi na tu određenu firmu,a lik koji je mjenjao tj radio servis je bio klinac na praksi,i zato dragi moji dobro iskontrolirajte motor nakon preuzimanja jer nikad se nezna tko radi na vašem motoru...
Ispričavam se na odgovoru koji je malo kasnio. | |
| | | poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
| Naslov: Re: potrošnja ulja pon 22 oľu 2010, 21:18 | |
| po mom iskustvu litra ulja od servisa do servisa nije normalno....i nema veze dali je ulje sintetičko ili mineralno , dali je gusto ili rijetko i koje je marke ... tu su u pitanju gumice ventila....semering isto bi moga biti ali ne za toliko ulja da potroši ... i najgora solucija su faše_prstenovi klipa!!! ne moreš vjerovat i ja kad čujem da se motor sa servisa torna u goremu stanju ja bin poša tamo i zapalija sve žive..... npr. 2008.g. meni na marauderu propusti prednja desna vilica na semering... dan ga u servis ko novog.... vrate mi ga sa ogrebenim rezervoarom i oštečenim čepovima od vilica... nisan moga vjerovati i to mi je bila škola za drugi put da svako ko može bude SAM SVOJ MAJSTOR[b] ........... | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: potrošnja ulja uto 23 oľu 2010, 20:49 | |
| - klesoo je napisao/la:
- 2customrider:
I dalje mislim da masini nije nista, vec je samo manjak ulja - od pocetka. Zna li vlasnik jel mijenjan i filter i koliko je tocno ulja stavljeno???? Pusti rek'o majstor...
Izgleda da je stari jarac bio u pravu... U svakom slucaju, dobro je da se uspjelo ustanoviti o cemu se radi i da se ne mora pribjegavati nekim radikalnim zahvatima na masini. | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: potrošnja ulja uto 23 oľu 2010, 21:51 | |
| - custom rider je napisao/la:
- Odgovor za potrošnju ulja.
Lik koji je radio servis je bio malo zaboravan,pa je jednostavno zaboravio nadolit ulje nakon što filter popije određenu količinu ulja,taj servis je zatvoren prošle godine jer su imali puno pritužbi na tu određenu firmu,a lik koji je mjenjao tj radio servis je bio klinac na praksi,i zato dragi moji dobro iskontrolirajte motor nakon preuzimanja jer nikad se nezna tko radi na vašem motoru...
Ispričavam se na odgovoru koji je malo kasnio. ....motor inaće sam servisiram, a da to radi servis sigurno bi provjerio sve što je radio. To mi je profesionalna bolest u firmi gdje radim (jednom davno se opekao), prilikom preuzimanja vozila sa servisa, obavezna provjera svega što se radilo na vozilu uz prisustvo mehaničara i šefa servisa....hebiga, to mi je posao a i propisano pravilo. | |
| | | ST_Johnny man
Broj postova : 149 Godina imam : 35 Prebivalište : Split Vozim : VN 800A Na forumu od : 27.01.2009
| Naslov: Re: potrošnja ulja čet 11 stu 2010, 12:28 | |
| Moj je trošio 1l na 200km. Zato ga sad bušim na +1mm (novi klipovi), sređuje se glava i još toga ima. Negdi sam čita da proizvođaći ne prihvaćaju reklamaciju ako motor troši do 1l na 1000km. Može se desit da tvornica "falije" tolerancije i motor onda mora trošit ulja. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: potrošnja ulja čet 11 stu 2010, 16:57 | |
| AJ da se malo pofalim..baš sam neki dan kontrolirao..5000 km ulje na istoj razini kao i nakon prvog servisa..Vožnja isključivo regionalno po hrvatskoj i Bosni..mislim da sam 2 puta izašao na AC .. Eksploatacija..hmm trošim duplo više nego bi trebao ( oko 180-200 kilometara sa rezervoarem) , pa sam probao i polako (60-100KM/H na sat) jedan tank koji je rekao..Ziggy upravo si prešao 300 sa 16 litara ( cca 5,3) benge..reko OK sve je pod kontrolom.. Za sada viiiiše nego zadovoljan!!
Zadnja promjena: ZIGGY; čet 11 stu 2010, 17:01; ukupno mijenjano 1 put. |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: potrošnja ulja čet 11 stu 2010, 17:00 | |
| - ZIGGY je napisao/la:
- AJ da se malo pofalim..baš sam neki dan kontrolirao..5000 km ulje na istoj razini kao i nakon prvog servisa..Vožnja isključivo regionalno po hrvatskoj i Bosni..mislim da sam 2 puta izašao na AC ..
Eksploatacija..hmm trošim duplo više nego bi trebao ( oko 150-180) , pa sam probao i polako ( 80-100) jedan tank koji je rekao..Ziggy upravo si prešao 300 sa 16 litara ( cca 5,3) benge..reko OK sve je pod kontrolom.. Za sada viiiiše nego zadovoljan!! S kojim motorom? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: potrošnja ulja čet 11 stu 2010, 17:03 | |
| - asy je napisao/la:
- ZIGGY je napisao/la:
- AJ da se malo pofalim..baš sam neki dan kontrolirao..5000 km ulje na istoj razini kao i nakon prvog servisa..Vožnja isključivo regionalno po hrvatskoj i Bosni..mislim da sam 2 puta izašao na AC ..
Eksploatacija..hmm trošim duplo više nego bi trebao ( oko 150-180) , pa sam probao i polako ( 80-100) jedan tank koji je rekao..Ziggy upravo si prešao 300 sa 16 litara ( cca 5,3) benge..reko OK sve je pod kontrolom.. Za sada viiiiše nego zadovoljan!! S kojim motorom? Pa sa onom Korejskom AŽDAJOM! |
| | | bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: potrošnja ulja čet 11 stu 2010, 20:06 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: potrošnja ulja | |
| |
| | | | potrošnja ulja | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|