Početna stranicaPretraľnikIronhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 610RegistracijaLogin

Ironhead 1972 bobber na moj nacin

Go down 
+47
Vladek
..koshchall..
Kingman
lukylipik
besmrtni
One Night Stand
Hedo
Suhi
zanotti
pozarart
zed12
rifireman
dado
custom rider
El Nino
Medevelin
TommyZG
Karlo
magna
crocopzmaj
enygma
martinx
neetch
tochka
Kicho
aleksandra goreta art
Tarze
merla
maxart
Rocker-C
freshman
darko68
rikitumba
Lars_Viking
trokut
pinky
mrljo#2
izigoing
Zlac
arcty
cro.chopper
vedranst
Beatnik
gaso999
Bosqeto
Safet(y)
Drifter
51 posters
Go to page : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 17  Next
Autor/icaPoruka
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

Broj postova : 1541
Godina imam : 52
Prebivalište : Zagreb
Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107
Na forumu od : 28.09.2012

Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Empty
PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 10:37

mrljo#2 je napisao/la:
Drifter je napisao/la:

Obavezna oprema motora je: kao minimum rezervne svječice, ključ za svječice i nešto sitno alata...

Naime iznimno je lako "skuriti" svječicu....ako mi netko (ili ja) kada je vruć motor (i ugašen) onako iz fore odvrne gas, ušprica dovoljnu količinu goriva u cilindar na vruću svječicu da ona šprungira i da izgubi (razbaca) iskru. Zbog toga set svječica ide obavezno....nešto ulja... Evil or Very Mad  Evil or Very Mad ...ne u mom slučaju - harley ne mora nužno mastiti iza sebe (opet stvar održavanja i upotrebljenih materijala).

..da staviš si set toraxa i colovih imbusa te nešto osnovnih ključeva, colovih naravno, pokoji šerafciger i pod obavezno prije svega Loctite... svaki vijak koji ti olabavi, ne dotezati kao "sivonja" već skinuti staviti kap dvije Loctitea 243 i umjereno dotegneš...
..nego zašto misliš da bi ti pod gore navedenim uvjetima svijećica rikavala... mišljenja sam da ukoliko se to pred 40 godina i događalo da je to danas riješeno puno kvalitetnijim materijalima te da toplinska vrijednost svijećice ovdije igra presudnu ulogu...činjenica jeda gusena glava sporije riješava i odvodi toplinu i da svijećica koja ima isto tako zadatak odvodnje topline, hladi se sporije no mislim da s time nećeš imati problema …
... svakako rezervne svijećice nije od štete za imat u svakom slučaju!

svi šerafi su namazani loctite-om zato sam se i ograničio na svječice....vjerojatnost je manja nego prije ali se može desiti. Jedna svječica je skurena i kod TR-ovaca pa je bolje biti spreman. Ono što mi ne gine je redovna kontrola šerafa doma nakon ili prije vožnje, a za to sam već kupio set colnog
alata.

veliki dio šerafa vezanih za ramu je milimetarski jer su novi navoji i novi šerafi, tako da je taj dio "siguran", ali ostaju šerafi oko motora, fergazera, filtera za zrak,...
[Vrh] Go down
https://www.youtube.com/watch?v=qHg6pEhDguE
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 10:45

..ja eto, samo savijet htijedoh udijeliti "Harleyašu" novom Wink !
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 12:21

mrljo#2 je napisao/la:
..ja eto, samo savijet htijedoh udijeliti "Harleyašu" novom Wink !

cijenim i molim nastaviti...svaki savjet je dobro došao. Što se tiče locktite-a tu sam baš dosta diskutirao s TR-ovcima pa su rekli da bez toga složiti HD nema šanse...odnosno ima ali zato motori dolaze na loš glas...
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 12:57

Drifter je napisao/la:

...Što se tiče locktite-a tu sam baš dosta diskutirao s TR-ovcima pa su rekli da bez toga složiti HD nema šanse...odnosno ima ali zato motori dolaze na loš glas...

..upravo o tome pričam… jebiga, vibracije su sastavni dio HD i to treba uzeti u obzir... ako se pogleda u manual, velika većina vijaka steže se na vrlo malene Nm! .. da bi ih se zadržalo na mjestu potrebno ih je osigurati, prezetanjem dolazi najčešće do "apdrajsanja" navoja i poslije su problemi ili se pak dogodi da prezategnuti vijak usljed topline i širenja dva materijala mašine koje sastavlja, pukne..
..kako i sam veliš eto ti loše reputacije drvlja i kamenja, …ne HD nije motor bez mane, dapače, no pravilnim održavanjem, i redovitim kontroliranjem kritičnih dijelova uvelike se smanjuje gubljenje vijaka i pucanje dijelova usljed nedostatka ili labavosti istih ! .. a to znači manje posjeta serviserima i više novaca za druge stvari... na kraju krajeva kaj mislite kak je nastala ona "Bikers work never done" nije sigurno zbog Japanskih motora koje pregledaš jednom godišnje i to je to… vozi Miško!!
.. negooo… uživaj!!
...
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 14:54

Veličina motora.....

180cm/75kg...na motoru...

[img]Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Axno13[/img]

[Vrh] Go down
dado
man
man

Broj postova : 81
Godina imam : 50
Prebivalište : Dubrovnik
Vozim : Midnight star 1900
Na forumu od : 20.04.2014

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 15:25

Ma ljudi moji velicinu traze zene. Muskarci vole sto im odgovara bez obzira na velicinu
[Vrh] Go down
martinx
cro chopper forum
cro chopper forum
martinx

Broj postova : 1107
Godina imam : 59
Prebivalište : Amsterdam
Vozim : VN900 custom
Na forumu od : 28.11.2012

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 15:35

dado je napisao/la:
Ma ljudi moji velicinu traze zene. Muskarci vole sto im odgovara bez obzira na velicinu

Samo da fino i komotno lezi u ruci...  Shocked  na governal sam mislio.  Cool 
[Vrh] Go down
https://route66.me
dado
man
man

Broj postova : 81
Godina imam : 50
Prebivalište : Dubrovnik
Vozim : Midnight star 1900
Na forumu od : 20.04.2014

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 15:39

Da governal naravno....
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 22:01

dobar dobar  Svaka čast prijatelju, suvišno je nešto reći,
da je nama tako izgledati u njegovi godinama!
 dancingbanana cuga 
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 22:40

pinky je napisao/la:
dobar dobar  Svaka čast prijatelju, suvišno je nešto reći,
da je nama tako izgledati u njegovi godinama!
 dancingbanana cuga 

da je kod Glumičića toliko para uložiti u nas koliko je u njega uloženo i mi bi bili ko dječarci.. Very Happy Very Happy 
[Vrh] Go down
pozarart
man
man
pozarart

Broj postova : 100
Godina imam : 55
Prebivalište : Opatija
Vozim : Daelim Daystar
Na forumu od : 16.10.2011

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimepon 28 srp 2014, 22:59

Baš mi je drago da je Aviator napokon na cesti, bilo je i vrijeme. Super izgleda!!!
[Vrh] Go down
http://www.pozarart.com
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimeuto 29 srp 2014, 09:39

pozarart je napisao/la:
Baš mi je drago da je Aviator napokon na cesti, bilo je i vrijeme. Super izgleda!!!

...a ovaj tip što je radio airbrush...čudo jedno, umjetničko djelo...
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimeuto 29 srp 2014, 09:42

Drifter je napisao/la:
pozarart je napisao/la:

..je! … baš si ga zaj#bo sa temom, vidim da su mu zrakomlati "špansko selo" glup
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimeuto 29 srp 2014, 10:21

mrljo#2 je napisao/la:
Drifter je napisao/la:
pozarart je napisao/la:

..je!  … baš si ga zaj#bo sa temom, vidim da su mu zrakomlati "špansko selo" glup

...pola godine nagovaranja....
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimečet 31 srp 2014, 19:13

konačno doma!!

danas dovezao Harley-a doma. Izbjegao kišu na svu sreću.
Ušerafio tablicu i to je to...

prva vožnja u komadu - 80 km starom cestom od Varaždina.

Motor ide mrak. Držao sam ga oko 80 i jednom digao na 100.

Mogu reći da su na 100 vibracije skoro manje nego na 80 i motor bi brže. Uglavnom više nego dovoljno za uživanje po bilo kojoj lokalnoj i zavojitoj cesti.

Privikavam se na kočnice i položaj mjenjača...polako....

vibracije normalne za ovakav motor, ali ne pretjerane - podnošljivo. Udobnost isto iznad očekivanja (amortizer sica stvarno dobro radi).

Što se vibracija tiče stvarno sam cijelo vrijeme razmišljao da su priče pretjerane dok nisam stao i taknuo zaslon mobitela...onda sam skužio da su mi prsti u stvari utrnuli...onako malo...podnošljivo, osjetiš tek kad nešto dotakneš...

ciklistika...solidna. tvrdi ovjes u stvari dobro odrađuje posao. Springer vilica ima svojih bubica u odnosu na nove klasične vilice i treba se naviknuti..pogotovo na neravninama u zavoju gdje je malo nemirnija ali ništa nepodnošljivo.

Zvuk....treba čuti, mislio sam da će mi biti pre glasno ali sam uživao u svakom tonu....

i šlag na kraju...dođem doma ne skidam osmijeh... ugasim motor i odlučim ga ponovno upaliti - da se malo sprijateljim s kurblom.
2-3 pokušaja i grmljavina iz aspuha...nemre bolje.

Složim malo garažu, popričam s Drifterom i objasnim mu da je došao cimer te odlučim još jednom upaliti Harley-a...

...2,3...5,,,27-i pokušaj - NIŠTA - mrtav.

krenem s jednom nogom, drugom..počne me obljevati znoj (od napora - koja teretana). Šta god radim neće. Zovem TR, kažu dečki nema što, mora upaliti...ponovno krenem ništa, majica potpuno mokra...

Spremim motor u garažu i odem.

2 sata kasnije uđem u garažu i kresnem iz prve.

za 20 minuta isto, par puta za redom...

Što se prije desilo nemam pojma ali kurbla ima svoje specifičnosti i moram se sprijateljiti s motorom....alarm nije potreban, i ovako ga nemre neko slučajno upaliti....

Za sutra dogovorio slikanje ..nastavak slijedi...
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimečet 31 srp 2014, 19:57

Drifter je napisao/la:

Motor ide mrak. Držao sam ga oko 80 i jednom digao na 100.

Mogu reći da su na 100 vibracije skoro manje nego na 80 i motor bi brže. Uglavnom više nego dovoljno za uživanje po bilo kojoj lokalnoj i zavojitoj cesti.

....Što se vibracija tiče stvarno sam cijelo vrijeme razmišljao da su priče pretjerane dok nisam stao i taknuo zaslon mobitela...onda sam skužio da su mi prsti u stvari utrnuli...onako malo...podnošljivo, osjetiš tek kad nešto dotakneš...

Složim malo garažu, popričam s Drifterom i objasnim mu da je došao cimer te odlučim još jednom upaliti Harley-a...

...2,3...5,,,27-i pokušaj - NIŠTA - mrtav.

krenem s jednom nogom, drugom..počne me obljevati znoj (od napora - koja teretana). Šta god radim neće. Zovem TR, kažu dečki nema što, mora upaliti...ponovno krenem ništa, majica potpuno mokra...

Spremim motor u garažu i odem.

2 sata kasnije uđem u garažu i kresnem iz prve.

za 20 minuta isto, par puta za redom...

Što se prije desilo nemam pojma ali kurbla ima svoje specifičnosti i moram se sprijateljiti s motorom....alarm nije potreban, i ovako ga nemre neko slučajno upaliti....

Za sutra dogovorio slikanje ..nastavak slijedi...

....ja sam na primjetio da iznad 2200 okretaja vibracije nestaju dok su na 1800 najizraženije... u stvari što se bolje vrti manje vibrira...
..nego što se tiče vibracija na ručkama ja s time nisam imao problema na svom  Sportyu, one su na vilicu bile montirane preko gumenih selena, neznam dali se to radilo '72!....
..glede paljenja tople mašine,...  imaš ručni "ćok" i rasplinjač, pa mislim da budeš tu morao pipkati oko idealnog položaja bez obzira dali je mašina topla, normalno kad kresne normalno ga vratiš...imao sam jedan takav slučaj... no nakon 20 pokušaja vjerojatno već i rasplinjač prelije i svijećice su mokre... to su kak veliš mušice i čar jednog takvog oldtimera a ti si taj koji te mušice treba prokužit!
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimesub 02 kol 2014, 17:49

..vrijedilo je svaku minutu i svaki euro..

još jednom hvala TR-u i Požaru, i naravno DOC-u koji je to ovako uslikao i složio.....

[Vrh] Go down
izigoing
cro chopper forum
cro chopper forum
izigoing

Broj postova : 733
Godina imam : 39
Prebivalište : Split / Dugopolje
Vozim : HD Low Rider S(T)
Na forumu od : 18.08.2012

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimesub 02 kol 2014, 17:57

oooodličan video!! a za motor neman riči Wink ... al imam veliku želju uživo ga vidit Wink
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimesub 02 kol 2014, 18:32

Drifter je napisao/la:
..vrijedilo je svaku minutu i svaki euro..

još jednom hvala TR-u i Požaru, i naravno DOC-u koji je to ovako uslikao i složio.....

Naravno uz spomenutu ekipu hvala svima na podršci i savjetima (i da naravno da želim mir u Svijetu i spašavanje kitova...) ...te Goreti i njenom LEE-u koji je bio indirektna inspiracija da uopće uđem u projekt. Tijekom zadnjih 12 mjeseci sam više puta zažalio što sam krenuo u to i više puta mi je prisjelo.....ali sve se isplatilo.
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimesub 02 kol 2014, 23:04

Video je mrak,
Jebate drifteer ode ti u manekene Smile
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimesub 02 kol 2014, 23:39

cro.chopper je napisao/la:
Video je mrak,
Jebate drifteer ode ti u manekene Smile

ja mislio da će frend doći s malo boljim aparatom i opaliti par slika kad ono profi set, opreme ko u priči, pripreme, slaganje scene, rasvjeta....jebate dobre fotke se ne dešavaju slučajno!!

Ovo je trajalo jedno 3-4 sata....a onda došao red na mene..pa noga tamo, ruka ovako, izdahni na usta, gledaj tu....vjerojatno je zanimljivije kad se radi o dobrom komadu što je kod njega obično slučaj ali je i mene sredio....izbjegao sam šminku.

dobiti ću fotke do sutra navečer pa ih onda postam.

[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

Broj postova : 2249
Godina imam : 53
Prebivalište : Vukovar/Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT
Na forumu od : 24.05.2011

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimesub 02 kol 2014, 23:58

Drifter je napisao/la:

Složim malo garažu, popričam s Drifterom i objasnim mu da je došao cimer...

To mi zvuči kao ono "saznala mi žena da imam i ljubavnicu", al' ljubavnice obično budu MLAĐE. Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.hr-moto.com
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimesub 02 kol 2014, 23:59

Kicho je napisao/la:
Drifter je napisao/la:

Složim malo garažu, popričam s Drifterom i objasnim mu da je došao cimer...

To mi zvuči kao ono "saznala mi žena da imam i ljubavnicu", al' ljubavnice obično budu MLAĐE. Very Happy

ali je ova dobro stojeća...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimened 03 kol 2014, 03:25

M-R-A-K

Znaš, ne bi me iznenadilo da koja fotka izađe na naslovnici nekog HOG magazina...

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitimened 03 kol 2014, 03:26

jedino da tablica ne ubija....
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin   Ironhead 1972 bobber na moj nacin - Page 9 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Ironhead 1972 bobber na moj nacin
[Vrh] 
Stranica 9 / 17.Go to page : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 17  Next
 Similar topics
-
» projekt THE BOBBER
» motorijada na talijanski nacin...Udine
» LSD BOBBER .....
» My VN 800 Bobber
» Bobber