| Kupnja motora sa stranim tablicama | |
|
+5One Night Stand johnny_v4 Ivan-Shadow magna Mr. Mrgud 9 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Mr. Mrgud man
Broj postova : 141 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV250S Na forumu od : 14.10.2012
| Naslov: Kupnja motora sa stranim tablicama pet 01 vel 2013, 16:32 | |
| Čitam malo ove postove o uvozu motora, carinjenju i ostalim davanjima, ali mene zanima kupnja motora koji već je u Hrvatskoj, konkretno pod Austrijskim tablicama; koja je procedura da se takav motor prenese na naše tablice? Znam da moram platit carinu, homologaciju ali nisam iskopal podatak koji postotak. Je li 5% ili više? Motor je 1993. godište Yamaha Virago (znači nije proizveden u EU). Carinu sam zvao i rekli su mi da se plaća postotak na cijenu po kupoprodajnom ugovoru, ali sigurno imaju neke tablice po kojima izračunaju minimalac ispod kojeg ne idu. Neka okvirna cifra od 30% na cijenu vozila mi i je prihvatljiva, ali volil bi biti siguran dali da se uopće upuštam u takvu avanturu Da ne duljim, ima li neko osobnih iskustava s prijenosom sa stranih na naše tablice? Hvala unaprijed! | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pet 01 vel 2013, 16:45 | |
| Zamisli da si to pazario. I pnda kreni po institucijama pa ces dobiti relevantne odgovore. Sve ostalo su bablje price | |
|
| |
Ivan-Shadow man
Broj postova : 321 Godina imam : 47 Prebivalište : Kastav Vozim : Honda Shadow VT 750 ACE Na forumu od : 18.11.2012
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pet 01 vel 2013, 16:48 | |
| Da li ima granica starosti uvoza ? Ili su ukinuli to? Znam da je nekad bilo za aute 7godina. | |
|
| |
johnny_v4 man
Broj postova : 39 Godina imam : 37 Prebivalište : Pula Vozim : Yamaha V-Max ; XJR 1300 (na prodaju) Na forumu od : 09.07.2008
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pet 01 vel 2013, 17:06 | |
| Pricekaj jos nekoliko mjeseci, kad cemo vec u 7. mj. ugazit u govno, bar iskoristi priliku za kupnju motora.. jedino ti treba vlasnik iz Austrije, ili od kuda vec.. | |
|
| |
One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pet 01 vel 2013, 17:32 | |
| Koliko ja znam sad se stariji od 200_. godišta ne mogu uvesti! Dakle ak je 1993. mislim da nikako! | |
|
| |
Mr. Mrgud man
Broj postova : 141 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV250S Na forumu od : 14.10.2012
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pet 01 vel 2013, 18:46 | |
| - johnny_v4 je napisao/la:
- Pricekaj jos nekoliko mjeseci, kad cemo vec u 7. mj. ugazit u govno, bar iskoristi priliku za kupnju motora.. jedino ti treba vlasnik iz Austrije, ili od kuda vec..
To mi nije problem, a i vlasnik je u Hrvatskoj. Ma zval sam malo mjerodavne institucije, ali često je zauzet telefon, a kad ti se neko i javi, često te preusmjere na nekog drugog, ko se ne javlja na telefon Za dobnu granicu sam iskreno i zaboravil da postoji, a moglo bi biti da postoji. Ma ok, tek sam se danas zagrijal za tu ideju, malo budem još prokopal po internetu, a mogu i od ponedjeljka dalje zivkat pa možda saznam štogod korisno... | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pet 01 vel 2013, 21:36 | |
| Prema mom iskustvu možeš slobodno zaboraviti tu ideju, barem legalno.... | |
|
| |
Mr. Mrgud man
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama sub 02 vel 2013, 10:06 | |
| Ilegala me uopće ne zanima. Ako imaš nekog iskustva s tim, napiši par riječi zbog čega je projekt neostvariv. Da znam koliko otprilike prepreka ima, s čim računat i kod koga provjeravat pojedine regule. | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama sub 02 vel 2013, 10:51 | |
| - Mr. Mrgud je napisao/la:
- Ilegala me uopće ne zanima. Ako imaš nekog iskustva s tim, napiši par riječi zbog čega je projekt neostvariv. Da znam koliko otprilike prepreka ima, s čim računat i kod koga provjeravat pojedine regule.
Prvo i osnovno taj motor ne zadovoljava Euro 3 normu. Kraj priče nažalost! | |
|
| |
Mr. Mrgud man
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pon 04 vel 2013, 10:56 | |
| Vladek, bil si u pravu. Provjeril sam i službeno, motor nikak nije moguće kod nas registrirati jer ne može proći homologaciju. Najviše zbog Euro 3 norme. Pital sam i kakvo bude stanje po tom pitanju kad uđemo u EU i odgovor je da se tablice za homologaciju prvo vrijeme sigurno ne budu mijenjale, a daljnje promjene ovise o vremenu... Ja mrzim homologaciju! Ako neko ima pitanja slična mojem; koji motor može proći homologaciju, obratite se tvrtki TM Zagreb 01/346-6973 | |
|
| |
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pon 04 vel 2013, 11:55 | |
| Svaka stanica za tehnićki pregled ima tablice za homologaciu gdje je navedeno marka-model i serijski broj koji prolaze . Ima starijih od 2000 koji prolaze i ima mlađih koji ne prolaze | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pon 04 vel 2013, 14:29 | |
| http://www.sucic.info/katv/katv_izracun.php
Prema ovome kalkulatoru, na uvoz rabljenog motocikla zapremine >250 ccm iz Japana (nije proizveden u EU), na osnovnu kupovnu cijenu od 20.000 kn ukupna davanja su viša od 15.000 kn.
Osim tolike love, potrebna je i hrpa vremena i živaca, ako nedostaje neki od papira postupak može stati, ukratko - ne isplati se ni najmanje.
Ako je proizveden u EU, onda su davanja "samo" 11.500 kn, što je također više od 50% od nabavne cijene motora. S time da su ovo samo troškovi koji se plaćaju državi, na to treba dodati još i troškove špedicije, izrade carinskih papira i razne druge. | |
|
| |
arcty man
Broj postova : 162 Godina imam : 56 Prebivalište : Zadar Vozim : aquila Na forumu od : 07.09.2010
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pon 04 vel 2013, 14:45 | |
| | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pon 04 vel 2013, 14:57 | |
| Nije Jer onda trosis gorivo a onda zaradjuje firma iz madzarske | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama pon 04 vel 2013, 19:47 | |
| Sad je vec ukinut i porez na luksuz, jer to kao nije u skladu sa EU. Ispada da su sad motocikli postali veci luksuz nego dijamanti ili jahte.
Za. Motore nema toga sto se ne placa, i to po kubikazi. 250 kubika je prijelomna tocka | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kupnja motora sa stranim tablicama | |
| |
|
| |
| Kupnja motora sa stranim tablicama | |
|