|
|
| Kupnja u EU od privatne osobe | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
DCP cro chopper forum
Broj postova : 7 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : Auto i bicikl Na forumu od : 06.09.2013
| Naslov: Kupnja u EU od privatne osobe sri 19 vel 2014, 21:19 | |
| Bok svima, Možda se ovo već negdje raspravilo na forumu, ali ako i je, tko će sad to naći. Imam pitanje. Ako se kupuje motor od privatne osobe iz EU koji je u tom trenutku registriran, da li ga se smije voziti kroz EU do doma u HR? Da li se pri tome zadržavaju originalne tablice, pa se po dolasku u HR na neku foru vraćaju u matičnu zemlju, ili se tamo trebaju ishodovati privremene, carinske, ili kakve već tablice? Tražio sam to po netu i kao rezultat, eto me tu s pitanjem. Tenksić! (kaj ovaj, prema zahvali na kraju, oće uvest nekaj od 7,5 ccm !?) | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe sri 19 vel 2014, 21:52 | |
| ..gradjani RH ne mogu upravljati vozilima stranih toblica (osim u posebnim slucajevima navedenim u Zakonu, a ovaj tvoj to nije).. postupak je slijedeci: kupis, odjavis, straviz carinske tablice i dovezes kuci i onda rijesavas sve ostale uvozne papire... | |
| | | DCP cro chopper forum
Broj postova : 7 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : Auto i bicikl Na forumu od : 06.09.2013
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe sri 19 vel 2014, 22:04 | |
| - Safet(y) je napisao/la:
- ..gradjani RH ne mogu upravljati vozilima stranih toblica (osim u posebnim slucajevima navedenim u Zakonu, a ovaj tvoj to nije).. postupak je slijedeci: kupis, odjavis, straviz carinske tablice i dovezes kuci i onda rijesavas sve ostale uvozne papire...
E, da, fakat. Da sam malo razmislio, mogao sam se i sam sjetiti. Hvala u svakom slučaju. | |
| | | DCP cro chopper forum
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe sri 19 vel 2014, 22:12 | |
| - DCP je napisao/la:
- Safet(y) je napisao/la:
- ..gradjani RH ne mogu upravljati vozilima stranih toblica (osim u posebnim slucajevima navedenim u Zakonu, a ovaj tvoj to nije).. postupak je slijedeci: kupis, odjavis, straviz carinske tablice i dovezes kuci i onda rijesavas sve ostale uvozne papire...
E, da, fakat. Da sam malo razmislio, mogao sam se i sam sjetiti. Hvala u svakom slučaju. Sorry, imam onda još dva pitanja. To baš ja odjavljujem, ne prodavatelj? U kojoj se to instituciji odjavljuje? Pretpostavljam da se u istoj dobiju i carinske tablice, ili? Hm, to su (barem) tri pitanja. | |
| | | El Nino man
Broj postova : 231 Godina imam : 38 Prebivalište : Čakovec Vozim : HD FLSTC Na forumu od : 25.08.2012
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe sub 12 tra 2014, 13:53 | |
| Ja sam nedavno kupio motor vani. Odjavljuje ga vlasnik vozila. Ja nisam placao zoll tablice vec sam motor strpao u kombi i vozi.
Ali.... Imam drugi problem, nema COC (potvrdu proizvodjaca o sukladnosti), a Kawa nema ovlastenog zastupnika u HR. Sad sam poslao zamolbu u Drzavni zavod za mjeriteljstvo da mi izda tu potvrdu. A s druge strane sam dobio info da ce mi oni izdati odobrenje da mi Centar Moto Zagreb smije izdati potvrdu.
Molim pomoc ako je netko vec imao iskustva. | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe ned 06 srp 2014, 22:06 | |
| Koji je najbolji njemacki oglasnik za kupovinu motora? | |
| | | Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe ned 06 srp 2014, 22:10 | |
| - martinx je napisao/la:
- Koji je najbolji njemacki oglasnik za kupovinu motora?
Mobile.de ?? | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| | | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe ned 06 srp 2014, 22:36 | |
| Imas auto scout pa biras zemlje | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kupnja u EU od privatne osobe | |
| |
| | | | Kupnja u EU od privatne osobe | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|