Evo da i ja iznesem iskustvo sa svojim motorom, a radi se o Aquili 250. Bojao oba blatobrana , bočne bubrežne plastike i rezervar i to u dvije boje. Opel bordo metalik i Ferarri Daytona crna metalik. Baza gore navedene boje koštala nekih 350 kn, i majstor mi uzeo za ruke 1300 kn, s time da je završni lak bio njegov i sve je prešao sa lakom 4 sloja. A za gratis mi je obojao kacigu također u dvije boje i sanirao napuknuće prednjeg blatobrana nekom smolom. Sa uradkom sam prezadovoljan. Dečko inače radi u auto busnom poduzeću kao auto limar i ima dosta iskustva.
dakle odradio na crno , poklonio ti još brat bratu 400 kuna , dakle nije isto Požar koji plača sve dađbine isto kao i moja malenkost a sa druge strane nesmijemo si o ne želimo loš posao na uštrb jeftinog matrijala . Razumijem da se gleda na cjenu ako voziš skromniji motor ali neki kvalitetniji i tada gledamo na cjenu a ne na kvalitetu to stvarno ne razumijem
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
Ne govorim ja nista lose o Pozaru, svaka mu cast za njegove radove i vjerujem da bi taj posao on odradio savrseno, ali meni je to previse para. Zbog toga trazim i druge ponude. Radi se o jednobojnom lakiranju bez ikakvih finesa, a dijelovi su u odlicnom stanju, nisu ni ogrebeni. Radi se samo o promjeni boje motora iz plave u crnu.
branim njega kao i sebe , no često se zavaravamo ako su mali komadi da zahtjevaju malo vremena zbog toga auto lakireri i izbjegavaju uopče raditi motore jer potroše vremena više nego šta je za očekivati .
Poznajem i cijenim rad Požar-Arta, ali pretjerivanja ne bih opravdavao. Ak je ovako kako Adam44 kaže... Jbg.
Ne lakiram sam, ali znam sve postupke koji su tu potrebni i koliko vremena to može odnijeti. Ne znam kako se vraćaju plastični amblemi ("decals"), ali vjerujem da ni to nije atomska fizika.
Far too much.
ovaj post mi zvuči pocjenjivački ili nisi svjestan koliko ti je kolega Nenad vrjedost ustupio jer ovim podcjenjuješ i njegov rad. Nadalje i ja znam postupak kako se vode banke pa nisam bankar
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
i da zaključim temu niti sam jeftin kao ni kolega Požar niti želimo biti iz razloga da ne narušavamo ugled našim strankama i prijateljima a vjerujte nismo ni blizu po cjenama naših kolega van granica koji koriste iste matrijale ili čak lošije
Sitni man
Broj postova : 113 Godina imam : 46 Prebivalište : Garešnica Vozim : Cipelzug momentalno :( Na forumu od : 14.03.2008
do sada nemam puno iskustva sa lakirerima, ali imam sa skoro svim drugim majstorima. činjenica je da se motori smatraju lukzuzom, i da vlasnici često gledaju na svaku sitnicu ( što možda ne bi gledali kada im se lakira auto ). i vjerojatno između ostaloga i zato farbanje motora košta u prosjeku više nego što bi se očekvalo...
ipak, isto je istina da neki majstori imaju izuzetno visoke cijene... recimo, nije mi jasno kako sat rada mehaničara za motor može biti duplo više od sata rada mehaničara za auto ?
slično je i u nekim drugim profesijama - kada odem kupiti gaffer tape u foto dučan košta me duplo više nego u Bauhausu - a pričamo o istom selotejpu... valda se podrazumijeva da se mene može oderati...
maxart cro chopper forum
do sada nemam puno iskustva sa lakirerima, ali imam sa skoro svim drugim majstorima. činjenica je da se motori smatraju lukzuzom, i da vlasnici često gledaju na svaku sitnicu ( što možda ne bi gledali kada im se lakira auto ). i vjerojatno između ostaloga i zato farbanje motora košta u prosjeku više nego što bi se očekvalo...
ipak, isto je istina da neki majstori imaju izuzetno visoke cijene... recimo, nije mi jasno kako sat rada mehaničara za motor može biti duplo više od sata rada mehaničara za auto ?
slično je i u nekim drugim profesijama - kada odem kupiti gaffer tape u foto dučan košta me duplo više nego u Bauhausu - a pričamo o istom selotejpu... valda se podrazumijeva da se mene može oderati...
netočno , lakireri i mehaničari tu su sa cjenom radnog sata sa jedne strane a sa druge strane dali mene tko pita kako su moja pluča nakon višegodišnjeg rada ili ostale lakirere ali to je druga priča , oprosti Rufaš ovo se nije ticalo tebe
einhell kompresor cca 1000kn. Set priključaka 150kn. Šmirgl, boja, kit cca 500kn. I eto zanimacije. majstoru nikad nećeš oprostiti tufnicu na skupo (na)plaćenom poslu, a sebe ćeš ubjediti da si baš-tako-htio na svome remek-djelu. Mislim, o čemu se tu priča ? O 16 slojnom ultra-kermik-farbi koja će spriječiti izgaranje boje prilikom ulaska motorom u atmosferu?
Bolje uložit novce u gume, kilometre i kvalitetnu opremu, ostalo se može i kistom :-)
Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
einhell kompresor cca 1000kn. Set priključaka 150kn. Šmirgl, boja, kit cca 500kn. I eto zanimacije. majstoru nikad nećeš oprostiti tufnicu na skupo (na)plaćenom poslu, a sebe ćeš ubjediti da si baš-tako-htio na svome remek-djelu. Mislim, o čemu se tu priča ? O 16 slojnom ultra-kermik-farbi koja će spriječiti izgaranje boje prilikom ulaska motorom u atmosferu?
Bolje uložit novce u gume, kilometre i kvalitetnu opremu, ostalo se može i kistom :-)
...... MA TO JA PRIČAM CELO VREME .....
Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
Evo da i ja iznesem iskustvo sa svojim motorom, a radi se o Aquili 250. Bojao oba blatobrana , bočne bubrežne plastike i rezervar i to u dvije boje. Opel bordo metalik i Ferarri Daytona crna metalik. Baza gore navedene boje koštala nekih 350 kn, i majstor mi uzeo za ruke 1300 kn, s time da je završni lak bio njegov i sve je prešao sa lakom 4 sloja. A za gratis mi je obojao kacigu također u dvije boje i sanirao napuknuće prednjeg blatobrana nekom smolom. Sa uradkom sam prezadovoljan. Dečko inače radi u auto busnom poduzeću kao auto limar i ima dosta iskustva.
..... mnogo ti je naplatio ili narodski rečeno ODRAO TE, nikom ništa nije platio, hoću reći sve pokrao iz firme od početka do kraja, nabrajaše pre mene već kolege šta je sve potrebno, sem baznog laka, radio posle radnog vremena pa kad završi ......... nije fer poređenje sa ljudima koji sve moraju da kupe i državi danak da daju, bar po meni .....
Felix cro chopper forum
..... ja malo radio po €uropi učio zanat kod Poršea a imam puno prijatelja iz struke svuda tako da znam da je u renomiranim radionicama svuda po svetu lakirerski sat bar 30% skuplji od ostalih plus porez što je jako bitno, najjeftiniji su mehaničari .....
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
Naslov: Re: Bojanje motocikla sri 05 ruj 2012, 11:03
maxart je napisao/la:
netočno , lakireri i mehaničari tu su sa cjenom radnog sata sa jedne strane a sa druge strane dali mene tko pita kako su moja pluča nakon višegodišnjeg rada ili ostale lakirere ali to je druga priča ,
izgleda da imaš pravo... dao sam si truda i nazvao par servisa i dobio sljedeće informacije...
kms karlovac - 250 kn / sat markez - 180 kn / sat kaptol kargo - 187 kn / sat eurorent - 225 kn / sat
servisi za auto
renault štarkelj - 250 kn / sat škoda - 187 kn / sat Hyundai - 180 kn / sat
dakle, ispada da ovlašteni servisi za motore imaju slične cijene kao i servisi za aute
mea culpa
maxart cro chopper forum
Naslov: Re: Bojanje motocikla sri 05 ruj 2012, 11:07
a mi deremo upola manje da budemo pristupačni i opet nevalja
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
Naslov: Re: Bojanje motocikla sri 05 ruj 2012, 11:22
maxart je napisao/la:
a mi deremo upola manje da budemo pristupačni i opet nevalja
ovo je cijena radnog sata kada se radi po normativu, u ovlaštenim servisima... vjerujem da je cijena neovlaštenog mehaničara za auto negdje oko 100 kn ili manje...
a gle - pitanje je samo koliko čovjek smatra da je fair da zaradi u danu... i sve je O.K.
nekada mi se dogodi da klijent ne želi platiti onoliko koliko ja mislim da moj trud vrijedi - i onda imam izbor
ili napraviti posao ili ga ne napraviti... i ako ga radim mogu ili dati sve od sebe ( što uključuje ' moja ' cijena ), ili napraviti po sistemu ' koliko para toliko muzike ' u većini slučajeva ipak napravim po svojim relativno visokim standardima - jednostavno jer mi je bezveze posao koji volim raditi loše...
Gost Gost
Naslov: Re: Bojanje motocikla ned 10 vel 2013, 10:00
Felix je napisao/la:
......Airbrush nije potreba A NI FARBANJE, kom' je mnogo, kol'ko to već bilo u kunama, €vrovima il' dinarima ne mora da farba, neka ga vozi takvog kakav jeste, bez toga se bar može, jbg, cela Japanska Old School scena vozi grdne, musave izljuskane bajkove ( KOJI NE DA LIČE VEĆ SU DO JAJA) ....... da je ulje u pitanju, kočnice, gume ili neke bitne stvari ..... bez toga se ne može a bez farbanja može i te kako .....il' još bolje, po mojoj filozofiji nek' proba sam, ja sam uvek za tu HOME MADE varijantu a ako mu ne ide iz prve evo ja se obavezujem da dam bilo kakav savet i objašnjenje ....
Broj postova : 113 Godina imam : 46 Prebivalište : Garešnica Vozim : Cipelzug momentalno :( Na forumu od : 14.03.2008
Naslov: Re: Bojanje motocikla ned 10 vel 2013, 10:20
Good luck with that ! Bit će opet priča koliko love toliko muzike. Kad se posao ne napravi pošteno prvi put radi se još jednom. Ko kod Muje dvaput je dvaput
Za one koji ne znaju vic. Pitali Muju el bi karo Cindy Crawford jednom ili Fatu dvaput pa je on to odgovorio.
Gost Gost
Naslov: Re: Bojanje motocikla ned 10 vel 2013, 10:25
Sitni je napisao/la:
Good luck with that ! Bit će opet priča koliko love toliko muzike. Kad se posao ne napravi pošteno prvi put radi se još jednom. Ko kod Muje dvaput je dvaput
Za one koji ne znaju vic. Pitali Muju el bi karo Cindy Crawford jednom ili Fatu dvaput pa je on to odgovorio.
Da, upravo tako. Da imam love platio bih majstore i slušao muziku.
Ali love nemam....
Očigledno niti Mujio nema para pa seksa u mrklom mraku...........
nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
Naslov: Re: Bojanje motocikla ned 10 vel 2013, 12:15
Najjeftinija verzija...i svi sretni i zadovoljni...zove se "koliko para-toliko muzike":
Sitni man
Naslov: Re: Bojanje motocikla ned 10 vel 2013, 15:23
Nenade skoro sam pao sa stolca kad sam ovo vidio. Nemreš vjerovat, lik je car
nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
Naslov: Re: Bojanje motocikla ned 10 vel 2013, 16:32
To je stari način bojanja. Ja sam tako radio već u 8. razredu OŠ i u 1. srednje, sa dvije slamke u obliku slova L iz čaše od jogurta sa tušem i pušeš u otvor, a zrak povuče boju. Kao maskir je služio selotejp. Ali ovaj tip ima pluća kao kompresor, strava.
grejp4 man
Broj postova : 155 Godina imam : 54 Prebivalište : Bjelovar Vozim : Kawasaki VN 900 Na forumu od : 08.11.2013
Naslov: Re: Bojanje motocikla sub 18 sij 2014, 06:43
cijena od par tisuča kuna za tri komada plastike je po meni pretjerana, ali samo zato što živimo u takvom vremenu kakvo je.Da je postavljeno pitanje prije 5-6 godina onda bi cijena bila ok. Nije vezano za farbanje ali je dobar primjer.Imao sam suzuki gsx f-a. Pitam meštra koliko izmjena 4 sviječice. Ko iz topa veli 250 kn. Mislim,jesi skup, svaka ti dala. Odem doma i mislim si, pa nisam lud da si sam to ne promjenim. E, tu mi je zajeb nastao. Pa da bi promjenio svječice treba rezervar skinut,a da bi skinuo rezervar treba skinut bočne plastike, a da bi skinuo bočne plastike treba skinut prednje i td. Pa onda nemrem nać kljuć za skidanje sviječica,on mi kod frenda kojem sam posudio. Odi do grada, nađi se s njime, naravno popi koju cugu,još se netko pojavi, potroši 50 kuna......Kak sviječice nisu mjenjane 10 godine, zglodao se navoj, nemrem ih skinut. Na kraju opet zovem majstora koji to napravi.Kaže, ajd daj 100 kn i sve ok. Ode on, ja sve to vratim nazad. I šta sam napravio od svega tog posla? Ušparao 100 kn, al izgubio vremena i vremena i živaca naravno. Ovo sam naveo kao primjer da postoje ljudi koji misle da je to samo tako jednostavno. Odvezeš motor i majstor samo baci boju i kao ono, traži veliku lovu. a ne razmišljaju što sve treba napraviti samo da taj dio dođe u komoru za farbanje. Nekima su opsesija automobili, nekima mobitelli, nekima muzička oprema, nama su motori, e i tu majstori vide svoju priliku. Kao što je netko rekao da se lakireri teško odlučuju na poslove s motorima( utrošeno vrijeme i materijal, a mala zarada), tu nastupa onaj poznati zakon PONUDE I POTRAŽNJE. Mislim da je time sve rečeno. Ili čemo platiti ili ćemo kao i onaj iz priloženog video clipa( usput, video mi je genijalan,majstoru svaka čast)
vedranst cro chopper forum
Broj postova : 1104 Godina imam : 51 Prebivalište : split Vozim : HONDA GL1800 GOLDWING, KAWASAKI VN1500 DRIFTER Na forumu od : 22.02.2010
Naslov: Re: Bojanje motocikla sub 18 sij 2014, 12:02
Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
Naslov: Re: Bojanje motocikla sub 18 sij 2014, 12:20
Svojevremeno,Požar mi je radio air brush prednjeg blatobrana. Imao sam i jeftinijih ponuda....ali,ali....kod donošenja odluke,onaj crv sumnje je stalno bio prisutan.Kad sam vidio mapu s njegovim radovima (a i na internet stranici ima dosta toga) sve dileme su pale u vodu.
Ali što je još PUNO,PUNO VAŽNIJE....i godinama poslije,svaki put kad sam pogledao taj super odrađen airbrush ,ispunjavao me zadovoljstvom. Nisam zažalio ni jedan jedini plaćeni cent !! Novi motor će isto Požaru u ruke ....i to bez razmišljanja.
Dakle...razmislite dobro
Felix cro chopper forum
Naslov: Re: Bojanje motocikla sub 18 sij 2014, 15:32
.....zadnji interesantniji rad ..... Candy zelena ..... samo materijal košt'o oko 180€ .....šta je tu onda skupo .....
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
Naslov: Re: Bojanje motocikla sub 18 sij 2014, 16:01
Jesi vidija koliko ljudi to placaju, a ja namjeravam takvu candy plavu skinuti s Irona i nabaciti matt crnu