|
|
| Moj projekat , moj prvenac | |
|
+27Vjerna Učiteljica freshman zdravko Cere Karlo palomas magna chopperman zed12 Bosqeto pinky Felix ex-yu black rain nenad barinić Rocker-C Hedo Slavonka Beatnik Safet(y) rocky 61 Quirin klesoo cro.chopper glavina01 lukylipik Oyeyeye 31 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Oyeyeye man
Broj postova : 301 Godina imam : 64 Prebivalište : tu negde Vozim : biciklo Na forumu od : 05.07.2010
| Naslov: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 15:13 | |
| | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| | | | glavina01 man
Broj postova : 197 Godina imam : 48 Prebivalište : makarska Vozim : prerada chopper bobber Na forumu od : 06.11.2008
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 17:17 | |
| | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 17:19 | |
| dobar bude | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 19:12 | |
| zanimljivo, zanimljivo.... pratimo te, samo naprijed! | |
| | | Quirin cro chopper forum
Broj postova : 1704 Godina imam : 48 Prebivalište : Sisak Vozim : VIRAGO XV 535 Na forumu od : 23.07.2008
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 20:44 | |
| Neka ti je sa srećom | |
| | | rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 20:48 | |
| Zašto tri felge . | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 20:55 | |
| - rocky 61 je napisao/la:
- Zašto tri felge .
Najvjerojatnije je bila ista cijena za dvije ili tri, jer je cetvrta razbijena... Cekam na razvoj projekta... | |
| | | Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 23 ruj 2010, 23:51 | |
| Svaka cast na ideji, nestrpljivo cekamo napredak | |
| | | Oyeyeye man
Broj postova : 301 Godina imam : 64 Prebivalište : tu negde Vozim : biciklo Na forumu od : 05.07.2010
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 24 ruj 2010, 11:47 | |
| - rocky 61 je napisao/la:
- Zašto tri felge .
Dobro pitanje i ja sam se pitao gde je cetvrta , tako je prodavao i nije htio prodat dvi pa sam uzeo tri , neka ima jedna u rezervi . | |
| | | Oyeyeye man
| | | | Slavonka cro chopper forum
Broj postova : 1514 Godina imam : 60 Prebivalište : D. Miholjac Vozim : Kymco Zing 125 Na forumu od : 11.08.2008
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 24 ruj 2010, 22:29 | |
| Čak je i meni kao ženi ovo interesantno, pogledaću malo-malo kako stvari napreduju! | |
| | | Oyeyeye man
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 24 ruj 2010, 23:33 | |
| Dragi moji prijatelji treba mi pomoc oko proracuna nekih materijala . Da li ima ovde inzilira ( inzenjer )
viljusku bih da radim od tri dela i to od punog materijala. prednjica zadnjica i trougla . trouglovi bi bili debljine 3 cm a sirine 18 cm
prednjica bi bila od 15 mm sirine i 20 mm visine , spoj izmedju prednjice i zadnjice bi bio od kockaste cijevi 15x15 , ako nadjem 15x20 onda od nje .
a nosaci amortizera koji ce da klize od 10 x 30 mm duzine 700mm i na sredini se vari sipka na kojoj stoji jedan kraj amortizera a drugi kraj se vari nosac na doljnjem trouglu . e sad meni treba da mi netko kaze da li je to dovoljno jako .po meni je i prejako. A tezina ce biti pozamasna. postavicu slike od viljuske , danas sam pravio u prirodnoj dimenziji jer mi treba da vidim kolko mi je potrebna ona duzina za amortizer .
Ovo su svi delovi za viljusku
ovo je cijela viljuska sa dodatkom orla kojeg cu izbusiti i uvariti u prednji deo.
u ponediljak idem da narucim delove da mi ih ugrubo iseku a ja cu finalno da ih obradim. orao je kao u nicku , bolje se vidi . | |
| | | Oyeyeye man
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac sub 25 ruj 2010, 19:28 | |
| | |
| | | Hedo cro chopper forum
Broj postova : 3302 Godina imam : 37 Prebivalište : Santa Domenica Vozim : Cruisera Na forumu od : 16.07.2009
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac ned 26 ruj 2010, 15:31 | |
| Jako zanimljivo, samo naprijed btw ova slika gore je strava, pa to se može za četvero registrirat | |
| | | Oyeyeye man
| | | | Rocker-C cro chopper forum
Broj postova : 1424 Godina imam : 47 Prebivalište : Čakovec-Nin Vozim : H-D Softail Rocker-C ;H-D Sportster 1200. Na forumu od : 30.11.2009
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pon 27 ruj 2010, 12:19 | |
| Samo naprid i sritno | |
| | | nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac uto 28 ruj 2010, 18:51 | |
| Čekamo dalje.... jel imaš neke propozicije napismeno što sve treba da bi vozilo prošlo atest? Moj prijatelj bi nešto pravio, pa sam mu rekao da ne ide to baš tako kod nas, nije hrvatska ostatak svijeta gdje je sve jednostavno??? | |
| | | Oyeyeye man
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 30 ruj 2010, 14:22 | |
| evo me stigao sam iz prodavnice materijala . Napravio sam specifikaciju i otisao da vidim posto bi me kostali gasno seceni delovi , kasnije te delove nosim na finalnu obradu .Kada budu gotovi onda bi da to sve povarim i dobijem gotovu viljusku koju necu moci staviti na trike jer mi triba original ( nabijem ih na moj originalni ) . Viljuska bi bila teska oko 35-38 kg i materijal za sad bi me kostao 70 evra ( ono sto je gasno seceno ) sad triba da pronadjem broj telefona od osobe koja je oko 35 km udaljena od moga mista da ga pitam posto bi mi to obradio , oni to obradjuju kao oni u OCC ( Tatulovi) . Mislim da oni rade na sat. E sad drugi deo pitanja sto je bilo za atest Najbolje bi bilo da se ode kod vas u AMSH ( auto moto savez hrvatske ) i da se tamo pronadje osoba koja vrsi ateste i da se sa njom konsultuje u vezi konkretnih stvari koje ce se raditi na vozilu jer predpostavljam da kod nas u srbiji i kod vas u hrvatskoj nisu isti propisi . Isti su siguran sam za dimenzije koje se ticu visine sirine signalizacije , znaci zmigavci pozicija i stop svetla moraju biti od - do . imam te mire negde mogu da ih postavim kasnije kad ih pronadjem . Ako ce vozilo biti na A kategoriju registrovano onda ima jedan far i triba kaciga , ako ce biti na B kategoriju onda triba pojaseve i ne triba kaciga ali triba praviti roll bar i pod za noge , nije dovoljna sipka. I takvih stvari , sitnica koje kazem najbolje viditi sa osobom koja vrsi atest. I raspitati se u kojim mistima( gradovima ) oni vrse ateste , da iz recimo Dubrovnika ne nosis vozilo u Zagreb ako imas negdi blize dubrovniku. idem potraziti one propise pa cu da ih postavim.
| |
| | | Oyeyeye man
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac čet 30 ruj 2010, 23:26 | |
| IZVOD IZ "PRAVILNIKA O DIMENZIJAMA, UKUPNIM MASAMA I OSOVINSKOM OPTEREĆENJU I O OSNOVNIM USLOVIMA KOJE MORAJU DA ISPUNJAVAJU UREĐAJI I OPREMA NA VOZILIMA U SAOBRAĆAJU NA PUTEVIMA" Odnosi se na motorne tricikle čija težina praznog vozile prelazi 400kg, najveća dozvoljena ukupna masa manja je od 1000 kg, a širina vozila prelazi 1.3 m. KOČNICE - Radna kočnica mora dejstvovati na sve točkove (čl. 16) - Radna kočnica mora imati 2 nezavisna kruga: prednji točak / zadnja osovina (čl. 18) - Motorni tricikl mora imati parkirnu kočnicu (čl. 18) - Parkirna kočnica mora biti takva da se pomoću nje parkirano vozilo u zakočenom položaju može osigurati odgovarajućim mehaničkim uređajem (čl. 15., 16 i 18) - Komanda parkirne - ručne kočnice mora biti nezavisna od komande radne kočnice, ukoliko ne postoji posebna pomoćna kočnica (čl. 16) UREĐAJI ZA OSVETLJAVANJE PUTA, OZNAČAVANJE VOZILA I DAVANJE SVETLOSNIIH ZNAKOVA (čl. 22) - Istovetni uređaji za osvetljavanje puta i davanje svetlosnih znakova koji su udvojeni moraju biti postavljeni u istoj horizontalnoj ravni i simetrično u odnosu na uzdužnu vertikalnu ravan, moraju biti iste boje i intenziteta i delovati istovremeno (osim pokazivača pravca). - Uređaji za osvetljavanje puta i davanje svetlosnih znakova postavljeni na prednjoj strani vozila ne smeju davati svetlost crvene boje vidljive sa prednje strane vozila. Svetla i reflektujuće materije postavljene na zadnjoj strani vozila ne smeju davati svetlost bele boje vidljivu sa zadnje strane vozila (osim reflektujuće registarske tablice). GLAVNA SVETLA (čl. 25) - Glavna svetla moraju biti izvedena kao 2 ili 4 glavna fara, od kojih su 2 za oboreno svetlo - Glavna svetla moraju davati svetlost bele boje - Unutrašnje ivice svetlećih površina oborenog svetla moraju biti udaljene jedna od druge najmanje 0.6 m - Spoljašnja ivica svetleće površine oborenog svetla sme biti uvučena najviše 0.4 m od bočno najisturenije tačke vozila - Donja ivica svetleće površine oborenog svetla ne sme biti udaljena od površine puta manje od 0.5 m, a gornja ivica ne sme biti više od 1,2 m - Far dugog svetla ne sme biti postavljen bliže spoljašnjem gabaritu vozila od fara oborenog svetla. - U glavne farove mogu biti ugrađena prednja poziciona svetla. - Na komandnoj tabli mora postojati kontrolna lampica uključenih dugih svetala plave boje. - Glavni farovi moraju biti povezani tako da prelaz sa dugog na oboreno svetlo bude istovremen i putem iste komande. PREDNJA POZICIONA SVETLA (čl. 31) - Prednja poziciona svetla moraju biti izvedena kao dva prednja svetla bele boje, koja mogu biti u okviru glavnih svetala - Spoljašnja ivica svetleće površine ne sme biti udaljena više od 0.4 m od bočno najisturenije tačke vozila - Svetleća površina ne sme biti udaljena od površine puta manje od 0.35 m niti više od 1,5 m. ZADNJA POZICIONA SVETLA (čl. 32) - Zadnja poziciona svetla moraju biti izvedena kao dva zadnja svetla crvene boje - Spoljašnja ivica svetleće površine ne sme biti udaljena više od 0.4 m od bočno najisturenije tačke vozila - Svetleća površina ne sme biti udaljena od površine puta manje od 0.35 m niti više od 1,5 m. SVETLO REGISTARSKE TABLICE (čl. 35) - Svetlo registarske tablice mora biti izvedeno tako da daje svetlost bele boje i da se po tablici prostire ravnomerno - Izvor svetlosti ne sme da bude neposredno vidljiv za učesnike u saobraćaju koji se kreću iza vozila - Svetlo registarske tablice mora biti povezano na isti prekidač kojim se uključuju i poziciona svetla ZADNJI KATADIOPTERI (čl. 38) - Katadiopteri moraju biti izvedeni kao dva zadnja katadioptera crvene boje koji ne smeju biti trouglastog oblika - Ako je ugrađeno više od dva katadioptera, oni moraju biti u paru - Površina katadiotera mora biti najmanje 20 cm2 - Katadiopteri moraju biti postavljeni vertikalno u odnosu na površinu puta - Spoljašnja ivica svetleće površine katadioptera ne sme biti udaljena više od 0,4 m od bočno najisturenije tačke vozila - Udaljenost između unutrašnjih ivica katadioptera mora iznositi najmanje 0,6 m. - Svetleća površina ne sme biti udaljena od površine puta manje od 0,25 m ni više od 0,9 m - Katadiopteri mogu biti u okviru zadnjih svetala STOP SVETLA (čl. 40) - Stop svetla moraju biti izvedena kao najmanje dva stop svetla na zadnjoj strani vozila, simetrično postavljena u odnosu na vertikalnu uzdužnu ravan - Udaljenost unutrašnjih ivica stop svetala ne sme biti manja od 0,6 m - Udaljenost svetleće površine stop svetla od površine puta ne sme biti manja od 0,35 m ni veća od 1,5 m. - Stop svetla mogu biti ugrađena zajedno sa drugim zadnjim svetlima - Stop svetla se moraju uključivati pri upotrebi radne kočnice. POKAZIVAČI PRAVCA (čl. 41) - Pokazivači pravca mogu biti izvedeni na sledeći način: 2 prednja - bočna i 2 zadnja, ili 2 prednja, 2 bočna i 2 zadnja, ili 2 prednja i 2 zadnja - Svetlost pokazivača pravca mora biti žute boje - Spoljašnja ivica pokazivača pravca ne sme biti udaljena više od 0,4 m od bočno najisturenije tačke vozila, donja ivica svetleće površine pokazivača pravca ne sme biti udaljena od površine puta manje od 0,35 m ni više od 1,5 m. - Za kontrolu uključenih pokazivača pravca mora postojati optička ili zvučna kontrolna naprava. - Uređaj za istovremeno uključivanje sva 4 pokazivača pravca mora biti ugrađen i izveden tako da ima poseban prekidač a kontrola rada mora se obezvediti putem crvene kontrolne lampe koja je u vidnom polju vozača. VOZAČKO OGLEDALO (čl. 46) - Vozilo mora imati najmanje jedno vozačko ogledalo, zglobno vezano i podesivo - Ako postoji samo jedno ogledalo, ono mora biti sa leve strane vozila - Ogledalo mora biti takvo da omogućava osmatranje puta i saobraćaja iza vozila i kada je u vozilu najveći dozvoljeni broj lica. - Površina ogledala mora biti najmanje 60 cm2 UREĐAJ ZA DAVANJE ZVUČNIH ZNAKOVA (čl. 47) - Uređaj za davanje zvučnih znakova mora biti ugrađen i izveden kao najmanje jedan uređaj, tako da daje jednolične zvuke nepromenljivog intenziteta UREĐAJI ZA KONTROLU I DAVANJE ZNAKOVA (čl. 49) - Brzinomer sa putomerom i svetiljkom za osvetljavanje - Kontrolna plava lampa za dugo svetlo - Svetlosni ili zvučni znak za kontrolu rada pokazivača pravca UREĐAJI ZA ODVOĐENJE I ISPUŠTANJE IZDUVNIH GASOVA (čl. 50) - Izlaz izduvne cevi ne sme biti usmeren više od 30° naniže niti u desnu stranu - Na izduvnoj cevi mora se nalaziti uređaj za prigušivanje zvuka izduvnih gasova, koji se ne može isključiti, osim za potrebe čišćenja. KAROSERIJA (čl. 52) - Karoserija mora biti izvedena tako da po konstrukciji, kvalitetu, vrsti materijala i opremljenosti odgovara nameni vozila i da obezbedi sigurnost putnika i vozača za vreme vožnje - Istureni delovi i ukrasni predmeti na prednjem delu vozila ne smeju imati oštre ivice - Ako postoji ukrasna figura na gornjoj površini prednjeg dela vozila, ona mora biti elastično pričvršćena - Pokretni delovi motora moraju imati zaštitu radi prečavanja povreda - Zaštitni ram mora biti izveden tako da štiti putnike i vozača od povreda u slučaju prevrtanja - Reklamne table i natpisi ne smeju se stavljati na prednjoj i zadnjoj strani vozila BLATOBRANI (čl. 62.) - Blatobrani moraju biti ugrađeni iznad svih točkova - Blatobrani moraju biti postavljeni tako da pokrivaju širinu točka - Blatobrani ne smeju imati oštre ivice - Položaj i veličina blatobrana mora biti takvi da sprečavaju odbacivanje blata ka prednjoj gornjoj strani, gledano od osovine točkova - Sa prednje strane blatobran mora pokrivati najmanje gornju trećinu prečnika točka (A) - Sa zadnje strane blatobran mora pokrivati najmanje polovinu prečnika točka opterećenog vozila (B) - Prednji blatobran mora da pokriva točak u luku od najmanje 15° ispred vertikale provučene kroz osovinu prednjeg točka. BRANICI (čl. 63) - Branici ne smeju imati oštre ivice - Branici moraju biti najistureniji delovi vozila, osim ako vozilo ima kuku za vuču 9 SIGURNOSNI POJASEVI (čl. 64) - Priključci za vezivanje sigurnosnih pojaseva moraju biti ugrađeni - Bočna sedišta u vozilu moraju imati priključke za vezivanje sigurnosnih pojaseva u tri tačke, odnosno dve tačke, a sedište u sredini vozila najmanje na dve tačke - Nasloni za glavu moraju biti ugrađeni i izvedeni za sva sedišta koja imaju sigurnosne pojaseve REZERVNI TOČAK (čl. 86) - Vozilo na tri točka ne mora imati rezervni točak POTREBNA DOKUMENTACIJA - Uput od SUP-a - Atest zavarivača - Skice izvedenih radova: izrade noseće konstrukcije, prepravke postojeće... - Rešenje o utiskivanju broja šasije (ako je ram samogradnja u celini) https://2img.net/r/ihimizer/img543/9113/8aza.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img801/8489/1azf.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img820/9636/2aza.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img543/8574/3az.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img339/4985/4azp.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img245/1126/5azp.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img844/5056/6azt.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img810/4479/7az.jpg
slike sam morao ovako jer mi jako sporo ucitava , nesto su zeznuli kod mene na adsl ali nadam se da vam to nece pricinjavati problem nadam se da ce pomoci ovo sto sam postavio. | |
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 01 lis 2010, 00:55 | |
| Puno hvala! I ovo što sam vidio dovoljan je razlog da zauvijek odustanem od pomisli na trike! Nemam živaca ni za prve 3 točke, na psihijatriji bi svi pljeskali, ovo je i :bolest: | |
| | | Hedo cro chopper forum
Broj postova : 3302 Godina imam : 37 Prebivalište : Santa Domenica Vozim : Cruisera Na forumu od : 16.07.2009
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 01 lis 2010, 01:15 | |
| | |
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 01 lis 2010, 01:34 | |
| Volio bih vidjeti ekipu iz "American Choppera" kako bi ovdje radili obrade na način da sve prave sami, sramota i stid ih bilo, odakle im to pravo a nemaju atest?!? Je te, pa hodali bi u rikverc do Minnesote! I preko velike bare, i još sebi ne bi došli. Normalno, čitavim putem čitali bi ovaj popis.... | |
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 01 lis 2010, 01:36 | |
| ...onako, kao airbrusher, najjednostavnije rješenje po mom prijedlogu bilo bi kupiti jednu staru "Bubu" i sa strana airbrushom nacrtati trike. Ali bi vozilo onda palo na tehničkom pregledu, zagađivalo bi okoliš ili bi bilo prestaro ili.....joooj | |
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac pet 01 lis 2010, 01:47 | |
| - Oyeyeye je napisao/la:
slike sam morao ovako jer mi jako sporo ucitava , nesto su zeznuli kod mene na adsl ali nadam se da vam to nece pricinjavati problem nadam se da ce pomoci ovo sto sam postavio. Otvorio sam bez problema, hvala još jednom. Neki dan sam sreo kolegu marina, skoro 3 mjeseca mu je trebalo samo da se ukucaju brojevi u glanc novi okvir za Hondu, na kraju je 2 puta odradio isti posao, sa 74 kwh su u stanici za tp podigli snagu na 114 Kwh jer njihov kompjuter tako pokazuje da bi ta mašina mogla imati snage. Izašao čovjek i nosi 2 prometne dozvole i 2 knjižice vozila, svugdje drugačiji podaci a isto vozilo, nije baš hodao na rikverc, ali nije više ni bio normalan. Platio puno više nego što je trebao, platio i njihove greške na obrascima, a na kraju mu rekli zašto su išli prekucavati stare brojeve na rami ako je imao papire od stare rame, a oni ga sami poslali. Em mu je prošla sezona, em su ga psihički satrli....pa ti pravi trike!!! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Moj projekat , moj prvenac | |
| |
| | | | Moj projekat , moj prvenac | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|