| karburatori VS. elektornika | |
|
+23Mr.DJ mungos StarRider Virago535 palomas GIBO56 lord asy zanotti buba Jack merla klesoo snut magna oz_skroz13 medo Munja emirharley calc69 cro.chopper dragger HyperCube 27 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| |
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| |
| |
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika pon 07 pro 2009, 23:20 | |
| - dragger je napisao/la:
- emirharley je napisao/la:
- Munja je napisao/la:
- emirharley je napisao/la:
- Munja je napisao/la:
- kad ti se isprazni akumulator ovog sa elektronikom ne možeš gurnut i upalit.
Tko ti je tu pamet rekao? Pozdravi ga i reci mu da pojma nema........ osobno se uvjerio. malo sam ga morao dopunit da ga upalim. akumulator nije imao struje i nisam mogao preći 50,kad sam ga napunio sve5. stvar je bila u napajanju pumpe goriva. Emiree
Ocito se ovdje radi o kvaliteti reglera: pravi regler (moj regler) "baca" dovoljno struje, tako da se laganim guranjem u trecoj brzini pali svaki DOBAR motor, ako mu je crkao akumulator zbog starosti, sto se je meni dogodilo. Nisam vjerovao dok nisam provjerio;
VN900 (godinu dana star) sa baterijom ispražnjenom, (elektronika) (ne do kraja, čuje se samo klik) nema šanse da upali na guranje. . Meni se par puta desilo da mi je ostao kontakt, (karburator) na guranje odmah upalio
E sad, u čemu je kvaka, neznam, mislim da napajanje nema utjecaja. Meni se je dogodilo da mi je akumulator bio potpuno riknuo nakon nekoliko godina koristenja, znaci pocrkale celije, kada pritisnes starter nema nikakvog "glasa", mrtav konj, a kako nisam mogao nabaviti novi akumulator u kratkom vremenskom periodu, palio sam motor na maloj nizbrdici pored garaze, u trecu i nikakvih problema. Ajd da se vise ne ubijedjujemo, nemam sta vise reci o ovoj temi. | |
|
| |
HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika pon 07 pro 2009, 23:25 | |
| evo i mene sad kad je balada cini se pri kraju ...
hvala vam ljudi: jos se jednom potvrdilo kakva ekipa je ovdje...
Moj zakljucak je da je ovo pitanje stvar osobnog odabira i ukusa dok se u danasnje vrijeme obje tehnologije ispreplicu i jedna i druga rade dobro...
Mislim da ce kod kupovine presuditi ono nesto.... :-)
hvala jos jednom | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 00:27 | |
| - emirharley je napisao/la:
- U XXI vijeku elektronika je stvar koja je stvar i tehnoloske/tehnicke evolucije, ja imam elektronsko ubrizgavanje vec 8 godina i nema nista ljepse: nema hoce-nece upaliti, da li je hladno ili ne, da li si povukao cok ili ne, da li su ga previse povukao, da li je tim povlacenjem coka motocikl povukao previse goriva, da li je presaugao......nista od toga: pridjes motoru, kliknes starter i - upalis motor. Bez obzira da li je vani hladno ili vruce, da li je motocikl hladan ili vruc - samo kliknes, upalis i vozis. Nema brige oko presauganih svjecica, nista od svega toga.....tko voli, nek' izvoli......
nisam dalje čitao , ali da te odmah priupitam : Kad ti dođe da" ispušeš diznu" što ćeš napraviti ? pronaći nekoga Apenčića ili sa elektronikom iz 21 stolječa sjest kraj puta i prebirati po telefonskom imeniku . |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 06:40 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Ajd da se vise ne ubijedjujemo, nemam sta vise reci o ovoj temi.
Sad je tek postalo zanimljivo.... Zašto motor ne pali na guiranje? Možda je tako složen da vakuumom ne može povuć smjesu? Ovo me živo zanima. Ja svog poleka ('94) palim na guranje bez problema. Sustav napajanja goriva je mono einspritz. | |
|
| |
gusgus man
Broj postova : 461 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : VN 900 Na forumu od : 26.05.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 10:32 | |
| - Mr.DJ je napisao/la:
Karburatori su prošlost. hm... ja recimo skupljam lovu za Triumph Bonneville. u obzir ne dolazi model od zadnje dvije godine jer taj nema fergazere. osim što je bez frgića ružniji, nema kvalitetnog "modernog" servisa za Triumph u HR. gajba pive, par frendova, garaža, malo alata i opleti... još da ima i kurblu | |
|
| |
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 14:30 | |
| - gusgus je napisao/la:
- .
još da ima i kurblu eee, ovo nisi smio reci. . . iskreno, meni je cijela filozofija choppera koji su podredjeni udobnosti gay do jaja. . . hebote, hoces ic plivat. . . naravno da ces se smociti. . . isto kao i kurbla. . . kako se pali motor. . . svojim njeznim prsticem dotknes malu gej tipkicu anlasera, i svih 1800 kubika sretno i prposno poskoce u zrak. . . ili sjednes na motor, lijepo ga balasiras, i onda se podignes na kurblu ( u mom selu kazu kurbl, muskog roda ), i to ja zovem paljenjem. . . ljudiiii, pa na kraju cemo vozit choppere na playstation. . . zezanje na stranu - za mene pravi motor ima kurbl, nije mu strana kisa, zima ni koja pahulja snijega. . . buduci da smo svi ovdje satorasi, pederi i respektovci, uz pokojeg resicara smatram da imam pravo koristiti izraz ' gay ' uz pozdrav nasim toplim kolegama, mah mah, smrc, smrc
Zadnja promjena: Jack; uto 08 pro 2009, 14:34; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 14:33 | |
| Kurbla na 1800 kubika, to bi te moglo lansirati cca. 50 metara dalje od motora... Isto vrijedi i za dosta manje kubikaže, pogotovo ako uz to ne postoji dekompresor... | |
|
| |
Jack cro chopper forum
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 14:41 | |
| - palomas je napisao/la:
- Kurbla na 1800 kubika, to bi te moglo lansirati cca. 50 metara dalje od motora... Isto vrijedi i za dosta manje kubikaže, pogotovo ako uz to ne postoji dekompresor...
bravo, palomas. . . ocekivao sam da ces to napisati - jer ti stvarno znas o motorima. . . zato dekompresor i postoji. . . nekada, pocetkom proslog stoljeca, su i auti imali kurbl. . . i znalo se dogoditi da ti se vrati, i potrga ti ruku. . . ipak, uz kvalitetan design i domisljatu mehaniku vjerujem da se dekomplresorom moze rijesiti. . . ili kaskadno paljenje. . . ne znam. . . studirao sam strojarstvo, i vjerujem da bi se nesto smislilo. . . 1800 kubika je definitivno problem. . . ali gle. . . Hasselbladt je jedna od najpouzdanijih kamera, i to izmedju ostalog jer je potpuno manuelan. . . nema cak ni baterije. . . | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 15:17 | |
| | |
|
| |
gusgus man
Broj postova : 461 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : VN 900 Na forumu od : 26.05.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 15:40 | |
| - Jack je napisao/la:
ali gle. . . Hasselbladt je jedna od najpouzdanijih kamera, i to izmedju ostalog jer je potpuno manuelan. . . nema cak ni baterije. . . nije baš najpouzdaniji ali je vrlo precizne i jednostavne mehanike koja u kombinaciji sa vrhunskim zeissovim staklima i srednjim formatom daje magičnu kombinaciju kod starijih modela serije 500 je dosta česta pojava da se centralni okidač zaglavi ali se poprilično lako i otključa. čak i postoji specijalizirani alat za otključavanje http://www.photokeys.com/images/CameraKey.jpg no jeftinije je šarafcigerom :lol: ...u svakom slučaju Hasselblad | |
|
| |
lord cro chopper forum
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 15:43 | |
| - gusgus je napisao/la:
- Jack je napisao/la:
ali gle. . . Hasselbladt je jedna od najpouzdanijih kamera, i to izmedju ostalog jer je potpuno manuelan. . . nema cak ni baterije. . . nije baš najpouzdaniji ali je vrlo precizne i jednostavne mehanike koja u kombinaciji sa vrhunskim zeissovim staklima i srednjim formatom daje magičnu kombinaciju kod starijih modela serije 500 je dosta česta pojava da se centralni okidač zaglavi ali se poprilično lako i otključa. čak i postoji specijalizirani alat za otključavanje http://www.photokeys.com/images/CameraKey.jpg no jeftinije je šarafcigerom :lol: ...u svakom slučaju Hasselblad Radiš u servisu ili si imao doma pa znaš to? Samo sam znatiželjan | |
|
| |
gusgus man
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 16:19 | |
| imam doma starog hasselblada 500cm sa planar 80 2.8. nije moj ali već je duže vremena kod mene na čuvanju :lol: još je finiji aparat rolleiflex kojeg sam morao prodati kad je falilo za motor što se servisa tiče gospodin Marković iz martićeve je vrhunski serviser za hasselblad | |
|
| |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 16:21 | |
| Taj Hasselbladt, jel on ima ugrađene klasične rasplinjače, ili pak ima injektorsko ubrizgavanje goriva? | |
|
| |
gusgus man
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 16:24 | |
| mikuni fergazere - zato je i pouzdan | |
|
| |
lord cro chopper forum
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 16:33 | |
| to je više stvar osobnog iskustva mikuni ne valja KEIHIN | |
|
| |
gusgus man
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 16:39 | |
| | |
|
| |
| |
| |
lord cro chopper forum
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 16:46 | |
| Imaju oni i novih vlakova da znaš hehe | |
|
| |
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 16:48 | |
| Znam, vidio sam njihovu reklamu na japanskoj televiziji:
KEIHIN - POLA PIJE, POLA šARCU BACA! | |
|
| |
mungos cro chopper forum
Broj postova : 1332 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija Vozim : Regal Raptor Hawk DD250 Na forumu od : 07.02.2009
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 19:10 | |
| Na riječi kolege palomasa ja ne dodajem i ne oduzimam ništa. | |
|
| |
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 19:20 | |
| meni je draži karburator jer kad kažeš nekome imam karburator onda si faca,kad kažeš imam elektronsko paljenje svako kaže pa kaj imam i ja na fajercagu | |
|
| |
Mr.DJ man
Broj postova : 354 Godina imam : 47 Prebivalište : SL.BROD Vozim : ŠTO STIGNEM- 2,4,6,8 TOČKOVA Na forumu od : 24.11.2009
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 20:11 | |
| - Jack je napisao/la:
- palomas je napisao/la:
- Kurbla na 1800 kubika, to bi te moglo lansirati cca. 50 metara dalje od motora... Isto vrijedi i za dosta manje kubikaže, pogotovo ako uz to ne postoji dekompresor...
bravo, palomas. . . ocekivao sam da ces to napisati - jer ti stvarno znas o motorima. . . zato dekompresor i postoji. . . nekada, pocetkom proslog stoljeca, su i auti imali kurbl. . . i znalo se dogoditi da ti se vrati, i potrga ti ruku. . . ipak, uz kvalitetan design i domisljatu mehaniku vjerujem da se dekomplresorom moze rijesiti. . . ili kaskadno paljenje. . . ne znam. . . studirao sam strojarstvo, i vjerujem da bi se nesto smislilo. . .
1800 kubika je definitivno problem. . .
ali gle. . . Hasselbladt je jedna od najpouzdanijih kamera, i to izmedju ostalog jer je potpuno manuelan. . . nema cak ni baterije. . . Ja sam palio krosaču od400ccm s tim dekompresorom i ustanovio da mi fali još puno pure i mlijeka da bi od prve upalio. | |
|
| |
gusgus man
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika uto 08 pro 2009, 21:13 | |
| stvar prakse. moj enfield je imao dekompresor i palio uglavnom na prvi kick prvih mjesec dana upoznavanja nisam ga mogao zakurblati ni na dvadeseti :lol: | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: karburatori VS. elektornika | |
| |
|
| |
| karburatori VS. elektornika | |
|