Početna stranicaPretraľnikkarburatori VS. elektornika - Page 5 610RegistracijaLogin

karburatori VS. elektornika

Go down 
+23
Mr.DJ
mungos
StarRider
Virago535
palomas
GIBO56
lord
asy
zanotti
buba
Jack
merla
klesoo
snut
magna
oz_skroz13
medo
Munja
emirharley
calc69
cro.chopper
dragger
HyperCube
27 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
Autor/icaPoruka
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

karburatori VS. elektornika - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimeuto 08 pro 2009, 22:55

gusgus je napisao/la:
imam doma starog hasselblada 500cm sa planar 80 2.8.
nije moj ali već je duže vremena kod mene na čuvanju :lol:
još je finiji aparat rolleiflex kojeg sam morao prodati kad je falilo za motor Twisted Evil

što se servisa tiče gospodin Marković iz martićeve je vrhunski serviser za hasselblad dobar

da, ovo sa srafencigerom mora znati svatko tko koristi Hasselbladt. . .
to mi je cak i bilo pitanje za potencijalne asistente. . .

jedini je zaheb ako uspijes staviti objektiv na nenavinuto tijelo. . .
ostaje ti joker. . .
zovi Markovica. . .
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
bero73
man
man
bero73

Broj postova : 380
Godina imam : 51
Prebivalište : karlovac
Vozim : regal raptor 250 hawk
Na forumu od : 31.05.2009

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimened 20 pro 2009, 15:43

Ja imam Kineza s elektronikom, ( u kinesku baš ne vjerujem) pa nemam problema.
[Vrh] Go down
http://www.regalraptorriders.com
Kamikaza
cro chopper forum
cro chopper forum
Kamikaza

Broj postova : 1798
Godina imam : 66
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Yamaha Virago XV535
Na forumu od : 29.12.2007

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimened 20 pro 2009, 20:17

Vozim auto s ubrizgavanjem i nemam s njim problema.
Motor mi ima karburatore - ni sa njima nemam problema.
Osobno više volim karburatore jer njih mogu na cesti lijepo rastaviti i složiti, dok kod ubrizgavanja mogu samo sjest, plakat i zvat nekoga da me pokupi.
Zamjenom samo diza, ili čak cijelih karburatora mogu znatno promijeniti perfomanse motora, do za ubrizgavanje moram ići nekome na chip tunning, što za neke mašine ima, za neke nema.
Inaće membrane se mijenjaju na cca svakih 50000km i ako se to napravi, nikad problema. Ako membrana i pukne, nikad se to ne dešava odjednom. Kolega je vozio Viraga na kojem se membrana doslovno raspala na tri komada i ipak je došao doma.
Osim toga nisu svi karburatori membranski.
Bilo je tu dosta pominjanja Stojadinovih karburatora. U njih je ugrađivana jako loša kopija Webera i čim se takav zamijenio originalnim (naročito ako se stavio dupli), taj se auto pretvarao u pravu malu zvijer - naravno za ono doba.
Sve u svemu ja sam za frgiće!
[Vrh] Go down
http://www.voc-zagreb.hr/
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimened 27 pro 2009, 13:29

dragger je napisao/la:
emirharley je napisao/la:
Munja je napisao/la:
emirharley je napisao/la:
Munja je napisao/la:
kad ti se isprazni akumulator ovog sa elektronikom ne možeš gurnut i upalit. geek

Tko ti je tu pamet rekao? Pozdravi ga i reci mu da pojma nema........
osobno se uvjerio.
malo sam ga morao dopunit da ga upalim.
akumulator nije imao struje i nisam mogao preći 50,kad sam ga napunio sve5.
stvar je bila u napajanju pumpe goriva.
Emiree Bohmann

Ocito se ovdje radi o kvaliteti reglera: pravi regler (moj regler) "baca" dovoljno struje, tako da se laganim guranjem u trecoj brzini pali svaki DOBAR motor, ako mu je crkao akumulator zbog starosti, sto se je meni dogodilo.

Nisam vjerovao dok nisam provjerio;

VN900 (godinu dana star) sa baterijom ispražnjenom, (elektronika) (ne do kraja, čuje se samo klik) Evil or Very Mad nema šanse da upali na guranje. Razz .
Meni se par puta desilo da mi je ostao kontakt, (karburator) na guranje odmah upalio dobar

E sad, u čemu je kvaka, neznam, mislim da napajanje nema utjecaja.
Question

Moja Aquila ( FI ) je isto imala problem sa neispravnom baterijom, ali pali na guranje (provjereno )
Radi se o tome da ukoliko je nazivni napon ispod minimuma čuje se dragi nam " KLIK " ali mora ostati dovoljno napona za pumpu i ostale elemente .Promjenio sam odmah aku i od tada sve ok!
Recimo ja sam uzeo C-tek i on jako dobro detektira i najmanji kvar na bateriji.Ako svakih par minuta pokazuje na par sekundi status punjenja na par sekundi aku je neispravan.

Malo sam skrenuo sa teme, ali u mom slučaju paljene na guranje je moguće kod FI modela ( pri tome je rasvjeta uključena,uvijek je svijetlo uključeno zbog euro normi )
[Vrh] Go down
jazzy-d
man
man
jazzy-d

Broj postova : 95
Godina imam : 57
Prebivalište : ISSA
Vozim : aquila gv650 efi
Na forumu od : 24.06.2008

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimečet 14 sij 2010, 23:32

Sve ima svoje, ipak u današnje vrijeme svakako elektronika, ali ne tvornička. Što se tiće pouzdanosti, problema je bilo sa prvim ''kompjutorima'' iz kraja osamdesetih koji nakon 10 do 15 godina crkavaju sami od sebe, kao moj suzuki sidekick već dva puta, ali popravak košta par kuna. Današnja elektronika nema problema pod uvjetom da se redovito održava, neki od senzora imaj ograničen vijek trajanja (O2, MAF, TPS) i u pravilu mijenjaju se svakih pet godina. Puno ljudi se radije opredjeljuje za karburatore i mehaniku jer sve mogu popraviti sami, dosta kvarova i na cesti s osnovnim alatom. S malo volje za proučiti literaturu i kod efi sistema skoro sve možete popraviti sami.
BTW, ako netko ima kakav problematičan ECU, u 80% slučajeva može ga se spasiti za par kuna. Ako netko treba pomoć i savjet, javite se na PM.
[Vrh] Go down
http://www.mkfurija.hr
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimepet 15 sij 2010, 09:26

ja još nisam čuo da se nekome pokvario karburator na cesti, ok, može puknuti membrana ali svejedno je nitko neće mjenjati na cesti jer je niko ni ne nosi sa sobom. ja u biti nisam ni čuo za neki drugi kvar karburatora, ali znam da kad se karburator rastavlja onda se stvaraju uvjeti visoke čistoće prostora da prašina ili prljavština ne uđu u karburator. zato ne nasjedajte na priče da se karburator popravlja na cesti. šta se toga tiče svejedno je imaš li kvar na elektronici ili na kraburatoru jer ga nećeš otklanjati na cesti.
[Vrh] Go down
jazzy-d
man
man
jazzy-d

Broj postova : 95
Godina imam : 57
Prebivalište : ISSA
Vozim : aquila gv650 efi
Na forumu od : 24.06.2008

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimepet 15 sij 2010, 10:07

Kod popravaka na cesti nisam mislio konkretno na karburator, neg općenito na sustav opskrbe gorivom i druge sitnije mahaničke kvarove.

2Magna: Karburator od audija 80 sam jednom prilikom popravljao na cesti kod Rogoznice, cijeloga ga rastavio, vidio da se raspala glavna sapnica, improvizirao sa zavojima iz prve pomoći i bez problema došao do Dubrovnika. Tek toliko. Inače u autu uvijek imam onaj sivi kofer alata od 100 kn sa pijace. U nuždi spašava.
[Vrh] Go down
http://www.mkfurija.hr
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimepet 15 sij 2010, 12:53

hm, sad malo improviziram, no za usporedbu probati ču nabrojiti dijelove el. ubrizgavanja..
1. ecu
2. lambda sonda (2-4 kom)
3. senzor vanjske temperature
4. senzor temp. motora
5. senzor protoka zraka
6. potenciometar gasa
7. el. motor gasa (ler)
8. injektori (2-4 kom)
9. senzor broja okretaja
10. pumpa goriva

cca 12-16 vitalnih dijelova međusobno povezanih kablovinjem.

koja je tu mogućnost kvara ? počevši od struje, mehanike, elektromehanike pa i razvoda goriva.

s druge strane imamo isključivo mehaniku - pipu goriva i 2-4 fergazera... i poptpuno neovisno paljenje (bilo platine ili elektronsko) i još uz to rastavljivo..

dakako, elektronika je daleko optimalnija u režimu korišćenja, ali sve ostalo je na strani karburatora...
[Vrh] Go down
buba
cro chopper forum
cro chopper forum
buba

Broj postova : 2353
Godina imam : 47
Prebivalište : Ozalj
Vozim : Shadow VT 750
Na forumu od : 18.05.2008

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimepet 15 sij 2010, 23:41

shta se tiche raskapanja karburatora na cesti, skidao sam ga i raskapao vishe puta na Golfu I, chak i po nochi uz baterijsku svjetiljku
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/groups/mogilamk/
Mr.DJ
man
man
Mr.DJ

Broj postova : 354
Godina imam : 47
Prebivalište : SL.BROD
Vozim : ŠTO STIGNEM- 2,4,6,8 TOČKOVA
Na forumu od : 24.11.2009

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitimečet 21 sij 2010, 16:07

Moj tata je jači od tvog tate. dancingbanana
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: karburatori VS. elektornika   karburatori VS. elektornika - Page 5 Icon_minitime

[Vrh] Go down

karburatori VS. elektornika
[Vrh] 
Stranica 5 / 5.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5