|
|
| Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i | |
|
+8lord george micky dragger ivek Domagoj karlovac marino 12 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
marino man
Broj postova : 16 Godina imam : 42 Prebivalište : Rijeka Vozim : Hyosung Aquila 250 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i sri 19 kol 2009, 11:27 | |
| Evo nakon malo trazenja pomoci oko problema s motorom da napisem i kratki putopis. Motorom sam krenuo na jug s prvom postajom Zadar u kojem sam prespavao. Put je bio super do Senja, zaobilazenje ljudi u koloni koji se kuhaju u autima i gustanje u lijepoj cesti. Ali onda od Senja pa skoro sve do Zadra po magistrali, osim vijugave ceste po kojoj je malo teze voziti uhvatila me i bura. Neznam kako drugima ali meni je malo frka voziti po jacem vjetru. U par trenutaka sam se bas naginjao prema vjetru kako bi mogao ici ravno. Mozda na nekoj sportivi nema takog utjecaja, ali na mene u uspravnom polozaju s ne jako teskim motorom je gadno zezalo. Ali proslo je i to bez vecih problema. Sutradan je bio plan doci do Stona na Peljescu, ali s prethodnim stajanjem na Hvaru gdje su me cekali brancini i orade na rostilju Dakle prva tura Zadar - Drvenik, pa trajektom Drvenik - Sucuraj. Ovo odradio sve po magistrali koja je od Zadra do Sibenika fantazija... Prekrasna ravna cesta, samo priroda okolo, vrlo malo auta, ali dosta talijana na touring motorima... E ovdje mali intermezzo - vecina motorista koje sam vidio putem su talijani, imaju touring motore, otraga hard case bisage i gore kovceg, otraga im je u 90% slucajeva bolja polovica, oboje imaju iste kombinezone i kacige koje su u 90% slucajeva flip-up kacige i to vrlo cesto Schubert C3 Ukrcavanje na trajekt je savrseno. Nema cekanja, ulazis prvi, cijena je cca trecina cijene nego za auto... Na Hvaru ceste katastrofa, usko nepregledno i puno pijeska, pogotovo u spustanju prema uvali u koju sam isao. Oko 10 neoznacenih serpentina koje su bile lijepo zacinjene kamencicima ili pijeskom... Nakon odradjenog rucka i kupanja, nazad za Sucuraj, pa Drvenik i lagano do Peljesca... Tamo ima jedna savrsena cesta, nakon izlazska iz BiH poslije Neuma, prije dolaska na granicni prijelaz. Ravna cesta s prekrasnim poglednom na kojoj je nemoguce policiji postaviti radar Nakon par dana vozikanja po Peljescu i do Dubrovnika, zaputio sam se nazad prema Rijeci. Taj put je bio malo gadan jer sam imao problema s motorom i zato jer sam ga odradio u komadu pa je utrnuce tijela bilo neizbjezno Od opreme koju sam imao bile su traperice i Held jakna s kojom sam apsolutno odusevljen. Bubreznjak i Vemar flip-up kaciga koja je takodjer bila jako dobra, s malo buke, dosta zraka unutra i ne preteska na glavi. Osim toga ima i onaj dodatni "vizir" za sunce koji je genijalan. Do Zadra sam vozio bez rukavica ali sam primjetio da ce doci zuljevi pa sam tamo kupio neke rukavice. Prtljaga je trebala biti u bisagama ali kako jos nisam pronasao one koje bi kupio, kupio sam tank torbu i to mi je bio apsolutni pogodak. Savrsena stvar!! Osim toga imao sam i ruksak koji je bio na meni ali je cijela tezina bila na straznjem sjedalu tako da ga nisam osjetio. Uglavnom genijalna avanturica je to bila, ali podsjetnik za sljedeci put - ne ici vise od 300 km u komadu... Pozdrav svima... | |
| | | karlovac man
Broj postova : 323 Godina imam : 49 Prebivalište : karlovac Vozim : keeway cruiser Na forumu od : 09.05.2009
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i sri 19 kol 2009, 11:46 | |
| Jako lijepo si to sročio, | |
| | | Domagoj man
Broj postova : 229 Godina imam : 56 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha YBR 125 Custom, Honda SH150i, Tomos APN6 Na forumu od : 23.02.2009
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i sri 19 kol 2009, 13:16 | |
| Lijepo, lijepo. Svaka čast. | |
| | | ivek man
Broj postova : 395 Godina imam : 35 Prebivalište : Varaždin Vozim : MZ TS 250/1 Na forumu od : 18.02.2008
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i sri 19 kol 2009, 13:55 | |
| auuu..odlično..baš ti je bilo interesantno.....svaka čast | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i sri 19 kol 2009, 23:23 | |
| - marino je napisao/la:
- Evo nakon malo trazenja pomoci oko problema s motorom da napisem i kratki putopis.
Motorom sam krenuo na jug s prvom postajom Zadar u kojem sam prespavao. Put je bio super do Senja, zaobilazenje ljudi u koloni koji se kuhaju u autima i gustanje u lijepoj cesti. Ali onda od Senja pa skoro sve do Zadra po magistrali, osim vijugave ceste po kojoj je malo teze voziti uhvatila me i bura. Neznam kako drugima ali meni je malo frka voziti po jacem vjetru. U par trenutaka sam se bas naginjao prema vjetru kako bi mogao ici ravno. Mozda na nekoj sportivi nema takog utjecaja, ali na mene u uspravnom polozaju s ne jako teskim motorom je gadno zezalo. Ali proslo je i to bez vecih problema.
Sutradan je bio plan doci do Stona na Peljescu, ali s prethodnim stajanjem na Hvaru gdje su me cekali brancini i orade na rostilju Dakle prva tura Zadar - Drvenik, pa trajektom Drvenik - Sucuraj. Ovo odradio sve po magistrali koja je od Zadra do Sibenika fantazija... Prekrasna ravna cesta, samo priroda okolo, vrlo malo auta, ali dosta talijana na touring motorima... E ovdje mali intermezzo - vecina motorista koje sam vidio putem su talijani, imaju touring motore, otraga hard case bisage i gore kovceg, otraga im je u 90% slucajeva bolja polovica, oboje imaju iste kombinezone i kacige koje su u 90% slucajeva flip-up kacige i to vrlo cesto Schubert C3
Ukrcavanje na trajekt je savrseno. Nema cekanja, ulazis prvi, cijena je cca trecina cijene nego za auto...
Na Hvaru ceste katastrofa, usko nepregledno i puno pijeska, pogotovo u spustanju prema uvali u koju sam isao. Oko 10 neoznacenih serpentina koje su bile lijepo zacinjene kamencicima ili pijeskom... Nakon odradjenog rucka i kupanja, nazad za Sucuraj, pa Drvenik i lagano do Peljesca...
Tamo ima jedna savrsena cesta, nakon izlazska iz BiH poslije Neuma, prije dolaska na granicni prijelaz. Ravna cesta s prekrasnim poglednom na kojoj je nemoguce policiji postaviti radar
Nakon par dana vozikanja po Peljescu i do Dubrovnika, zaputio sam se nazad prema Rijeci. Taj put je bio malo gadan jer sam imao problema s motorom i zato jer sam ga odradio u komadu pa je utrnuce tijela bilo neizbjezno
Od opreme koju sam imao bile su traperice i Held jakna s kojom sam apsolutno odusevljen. Bubreznjak i Vemar flip-up kaciga koja je takodjer bila jako dobra, s malo buke, dosta zraka unutra i ne preteska na glavi. Osim toga ima i onaj dodatni "vizir" za sunce koji je genijalan. Do Zadra sam vozio bez rukavica ali sam primjetio da ce doci zuljevi pa sam tamo kupio neke rukavice. Prtljaga je trebala biti u bisagama ali kako jos nisam pronasao one koje bi kupio, kupio sam tank torbu i to mi je bio apsolutni pogodak. Savrsena stvar!! Osim toga imao sam i ruksak koji je bio na meni ali je cijela tezina bila na straznjem sjedalu tako da ga nisam osjetio.
Uglavnom genijalna avanturica je to bila, ali podsjetnik za sljedeci put - ne ici vise od 300 km u komadu...
Pozdrav svima... Lipo, lipo, a di su slike? | |
| | | micky cro chopper forum
Broj postova : 673 Godina imam : 43 Prebivalište : Zelčin- (Valpovo) Vozim : midnight star 950 Na forumu od : 11.09.2008
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i čet 20 kol 2009, 00:17 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i čet 20 kol 2009, 08:55 | |
| |
| | | marino man
Broj postova : 16 Godina imam : 42 Prebivalište : Rijeka Vozim : Hyosung Aquila 250 Na forumu od : 05.06.2009
| | | | george man
Broj postova : 395 Godina imam : 57 Prebivalište : 058 Vozim : vozit ću Na forumu od : 19.05.2009
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i pet 21 kol 2009, 13:08 | |
| u postolara najgore cipele. | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i pet 21 kol 2009, 15:14 | |
| To sam ja htio napisati... Obućareva djeca bosa, a pekareva gladna... BTW Super tura, šteta za kvar... No bitno je da si doma, pun dojmova! A kaj se desilo s motorom? Jel možeš opisati koliko si km napravio, kolika ti je potrošnja, kako se motor nosio s teretom na putu uz brijeg i kod preticanja, koliko te koštala cijela avantura...? I daj te dvije slike!! | |
| | | marino man
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i pet 21 kol 2009, 19:50 | |
| - lord je napisao/la:
- To sam ja htio napisati...
A kaj se desilo s motorom? Jel možeš opisati koliko si km napravio, kolika ti je potrošnja, kako se motor nosio s teretom na putu uz brijeg i kod preticanja, koliko te koštala cijela avantura...?
S motorom jos ni neznam sta je. Kad se zagrije pocinje se gusiti, ne primati gas i na kraju se ugasi. Jos uvijek servis traga za kvarom. Napravio sam cca 1400 km. Potrosnja je konstantno bila ispod 4l/100km. Vecinom oko 3.5l Motor se bez problema nosio s teretom i jako lijepo vuce, preticanja bez problema, a naravno mocni auti su i mene preticali bez problema Preticanje koloni auta i guranje kroz guzvu je super lagano jer je motor prilicno lagan pa ga je lako manevrirati... Cijena avanture - iskreno ne znam i ne zelim zbrajati Cijena samog puta nije bila velika, ali kako sam ljubitelj dobrih vina onda je cijena te druge tekucine na Peljescu daleko premasila cijenu Eurosupera | |
| | | oluja man
Broj postova : 383 Godina imam : 42 Prebivalište : D(Slavonija)M Vozim : QM-125 2C Na forumu od : 21.07.2008
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i pet 21 kol 2009, 20:08 | |
| Dobiješ na dužini, izgubiš na širini... | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i ned 23 kol 2009, 22:57 | |
| lijepa tura, i lijepo napisano. . . znam ceste po Hvaru, i stvarno su koma. . . a Sucuraj - Jelsa je legendarno nenadhebiva. . .
vidi se da si uzivao, super. . . | |
| | | Quirin cro chopper forum
Broj postova : 1704 Godina imam : 48 Prebivalište : Sisak Vozim : VIRAGO XV 535 Na forumu od : 23.07.2008
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i pon 24 kol 2009, 06:42 | |
| | |
| | | harly cro chopper forum
Broj postova : 900 Godina imam : 54 Prebivalište : sl.brod Vozim : vn 900 classik Na forumu od : 10.02.2009
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i pon 24 kol 2009, 17:21 | |
| svaka čast | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i | |
| |
| | | | Rijeka - Dubrovnik sa Aquilom 250i | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|