|
|
| Trokiranje na +5C | |
|
+10klesoo One Night Stand shadow Saba medo sef-sale magna firejack calc69 cityn 14 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Trokiranje na +5C sub 15 stu 2008, 10:32 | |
| - klesoo je napisao/la:
Princip rada frizidera: Tlacenjem freona (ili sto sad vec je) oslobadja se toplina. Ta toplina se predaje okolini na hladnjaku iza frizidera (taj je hladnjak ili kiler uvijek topal). Poslije stlaceni freon prolazi kroz dizu (isparivac) i ulazi u prostor koji se hladi i tu ekpandira. Dakle, tu se vraca u prvobitno stanje, dakle na pocetni tlak. Sto mu sad fali??? Ona toplina koju je izgubio na kileru. Tu toplinu mora uzeti iz okoline, a kako je okolina zatvorena, onda u njoj pada temperatura. Ista je fora i klima uredjaj, samo sto su to puno snaznije masinen. Ista je fora i s isparavanjem vode ili alkohola kad mackamo klince s temperaturom. Padom tlaka (povecanjem volumena) pada i temperatura i to je to.
Mislim da sam uspio reci sto sam provlacio kroz glavu...??? e pa i nije baš to je to. frižider i klima rade na principu mjenjanja temperature u odnosu na tlak, što bi značilo: kompresor tlači freon koji pod tlakom prelazi preko dizne u veći prostor, tako da se tlak "gubi", freon se pod utjecajem pada tlaka hladi te prelazi u tekuće stanje. kao takav u frižider teži izjednačavanju temperatura sa pivom i to na taj način da temperatura pive "prelazi" na freon koji se zagrijava te ponovo prelazi u plin. kao takav se vraća u kompresor i proces počinje ispočetka proces koji si ti opisao se zove apsorpcijskli princip rada hladnjak a kao fluid je koristio amonijak. taj način rada se ne koristi već desetlječima u širokoj primjeni | |
| | | firejack man
Broj postova : 271 Godina imam : 58 Prebivalište : N45°48'39'' E15°58'24'' Vozim : Johnny Pag 250 Spyder Na forumu od : 28.09.2008
| Naslov: Re: Trokiranje na +5C sub 15 stu 2008, 12:57 | |
| - magna je napisao/la:
proces koji si ti opisao se zove apsorpcijskli princip rada hladnjak a kao fluid je koristio amonijak. taj način rada se ne koristi već desetlječima u širokoj primjeni Imam ga ja na barci! | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Trokiranje na +5C pon 17 stu 2008, 03:35 | |
| - magna je napisao/la:
- klesoo je napisao/la:
Princip rada frizidera: Tlacenjem freona (ili sto sad vec je) oslobadja se toplina. Ta toplina se predaje okolini na hladnjaku iza frizidera (taj je hladnjak ili kiler uvijek topal). Poslije stlaceni freon prolazi kroz dizu (isparivac) i ulazi u prostor koji se hladi i tu ekpandira. Dakle, tu se vraca u prvobitno stanje, dakle na pocetni tlak. Sto mu sad fali??? Ona toplina koju je izgubio na kileru. Tu toplinu mora uzeti iz okoline, a kako je okolina zatvorena, onda u njoj pada temperatura. Ista je fora i klima uredjaj, samo sto su to puno snaznije masinen. Ista je fora i s isparavanjem vode ili alkohola kad mackamo klince s temperaturom. Padom tlaka (povecanjem volumena) pada i temperatura i to je to.
Mislim da sam uspio reci sto sam provlacio kroz glavu...??? e pa i nije baš to je to. frižider i klima rade na principu mjenjanja temperature u odnosu na tlak, što bi značilo: kompresor tlači freon koji pod tlakom prelazi preko dizne u veći prostor, tako da se tlak "gubi", freon se pod utjecajem pada tlaka hladi te prelazi u tekuće stanje. kao takav u frižider teži izjednačavanju temperatura sa pivom i to na taj način da temperatura pive "prelazi" na freon koji se zagrijava te ponovo prelazi u plin. kao takav se vraća u kompresor i proces počinje ispočetka
proces koji si ti opisao se zove apsorpcijskli princip rada hladnjak a kao fluid je koristio amonijak. taj način rada se ne koristi već desetlječima u širokoj primjeni ovo cemo raspraviti uz . Nije mi jasno koja je razlika imedju mog i tvog odgovora??? A ono sto sam zacrvenio, molim da obazlozis gledano s fizikalne strane. zapravo, tu je i tvoja jedina pogrjeska! Stlaceni plin, kad se ohladi na kileru (iza frizidera) prelazi u tekuce stanje, a prolaskom kroz dizu opet prelazi u plinovito stanje i jaaako se ohladi.... Poslije se opet tlaci PLIN itd. itd. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Trokiranje na +5C pon 17 stu 2008, 07:37 | |
| Ljudi, predlažem da prestanemo ovdje raspravljati o fizici, i osnovnim postulatima termodinamike! Za bikere koji imaju klasične rasplinjače važno je shvatiti da je sad sezona i pogodni uvjeti, u kojima se događa kondenzacija vlage, često i zaleđivanje rasplinjača.
Dakle, ne radi se o tome da su vam rasplinjači zaštopani, neispravne svijećice i sl., nego osjetljivom sustavu sa provrtima, zračnim kanalima i diznama smeta kondenzirana vlaga i pojava leda. | |
| | | cityn man
Broj postova : 326 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo-Dubrovnik Vozim : HD u pripremi Na forumu od : 09.03.2008
| Naslov: Re: Trokiranje na +5C pon 17 stu 2008, 12:40 | |
| Ljudi, od mene još jednom Elaborirana je tema trokiranja Viraga na niskoj temperaturi pa sve do osnovnih principa rada frižidera u barci te EKO standarda koji se apliciraju na isti.... Danas bebica ode na zimski spavanac (očekujem snijeg, a nemam lance ).... obećavam, jedna od prvih stvari kad krenem u akciju će biti čišćenje karburatora/rasplinjača | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Trokiranje na +5C pon 17 stu 2008, 13:44 | |
| - cityn je napisao/la:
- obećavam, jedna od prvih stvari kad krenem u akciju će biti čišćenje karburatora/rasplinjača
Mogao bi ostati razočaran nakon čišćenja, tj. simptomi trokiranja u hladnim danima mogli bi ti i dalje ostati isti, kao i sad! Prošle jeseni ja sam imao isto takve "probleme", s dolaskom proljeća i toplijih dana sve je opet savršeno funkcioniralo, sve do nedavno. Tako da s time više uopće ne razbijam glavu, pogotovo kad i vlasnici modela 2008. imaju jednake probleme na +5 C. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Trokiranje na +5C | |
| |
| | | | Trokiranje na +5C | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|