|
|
| dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! | |
|
+52Safet(y) skorpac medo magna RUDA colorsking starac Leso učo_sb Vitorio tata rock micky simke lukylipik kuna Soulhealer black rain emirharley custom rider ajkula jura jazz GIBO56 glavina01 zuta guja ivek Crusader webrider franc stain dragger asy Saba GALE Dr.Ma$$a Vilko necchi Kum klesoo lord jebiki Vladek austrijanac vstarrider Frntas zanotti cro.chopper Munja Rocker Beatnik buba 56 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! sri 18 stu 2009, 21:09 | |
| - dragger je napisao/la:
- Odlično deep. Ja sam to isto napravio na svojim, ali sam kasnije siceve zamjenio CORBIN-ove.
Pitanje: dali su to obične zakovice (niklovane) koje dođu kom. oko jednu kunu ili od inoxa ili možda one sa dvije ili tri nožice što se ugrađuju tvornički na kvalitetna sjedala i bisage koje dođu oko 1/2 € po komadu? to sam planirao već davno da napravim , ali nisam mogao naći inox nitne . Nekidan sam kod jedne firme tražio da narući inox ako gdje ima i da je cijena prihvatljiva . danas mi javlja da ih je nabavio da mogu doći po nih . Ponesem magnet i probam kad ono stvarno inox , a cijena prava sitnica 60 lipa komad odnosno muški i ženski dio . |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! sri 18 stu 2009, 23:20 | |
| - deep je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
- Odlično deep. Ja sam to isto napravio na svojim, ali sam kasnije siceve zamjenio CORBIN-ove.
Pitanje: dali su to obične zakovice (niklovane) koje dođu kom. oko jednu kunu ili od inoxa ili možda one sa dvije ili tri nožice što se ugrađuju tvornički na kvalitetna sjedala i bisage koje dođu oko 1/2 € po komadu? to sam planirao već davno da napravim , ali nisam mogao naći inox nitne . Nekidan sam kod jedne firme tražio da narući inox ako gdje ima i da je cijena prihvatljiva . danas mi javlja da ih je nabavio da mogu doći po nih . Ponesem magnet i probam kad ono stvarno inox , a cijena prava sitnica 60 lipa komad odnosno muški i ženski dio . Hm, volio bih da su kako kažeš "od inoxa", u protivnom, ako su niklovane, izgubit će sjaj i počet će korodirati. | |
| | | zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! sri 18 stu 2009, 23:38 | |
| - dragger je napisao/la:
- deep je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
Pitanje: dali su to obične zakovice (niklovane) koje dođu kom. oko jednu kunu ili od inoxa ili možda one sa dvije ili tri nožice što se ugrađuju tvornički na kvalitetna sjedala i bisage koje dođu oko 1/2 € po komadu? to sam planirao već davno da napravim , ali nisam mogao naći inox nitne . Nekidan sam kod jedne firme tražio da narući inox ako gdje ima i da je cijena prihvatljiva . danas mi javlja da ih je nabavio da mogu doći po nih . Ponesem magnet i probam kad ono stvarno inox , a cijena prava sitnica 60 lipa komad odnosno muški i ženski dio . Hm, volio bih da su kako kažeš "od inoxa", u protivnom, ako su niklovane, izgubit će sjaj i počet će korodirati. I ja sam stare bisage obložio tkz.inox nitnama pa su poslije par pranja počele hrđati što neznači da če i tvoje. Ima jedan dobar proizvod,malo skuplji ali vrijedan. http://www.meancycles.com/Home.asp?PartID=213227&AccCategoryID=2289&AccCategoryTypeID=0&BikeModelID=5687&ManufacturerID=0&BikeType=Cruiser&CompanyID=0 | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! čet 19 stu 2009, 18:50 | |
| Sad ste me zaitrigirali i idem iz ovih stopa provjeriti jesu li sve od inoxa ili samo probni uzorak . Ako me je lik zavuko jaja ću mu na oći navući . Nemam viziju prema cjeni , ali kad sam kupovao neke vijke od inoxsa nisu imali draštičnu cijenu spram običnih , pa tako da i nitne mi se nisu učinile jeftine za inox . Idem sad u garažu provjeriti . |
| | | ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! čet 19 stu 2009, 19:37 | |
| ...neželim ispast pametnjaković, INOX imaš jakoooo puno vrsta u brodogradnji se koristi A4 jer je otporan na koroziju dok A2 ne. Tako da postoji bitna razlika nitne možda jesu INOX samo kriva vrsta. A2 inače se koristi u unutarnjim prostorima... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! čet 19 stu 2009, 20:25 | |
| moram priznati da sam popušio , ali ne skroz , ma što ne skroz ili jesi ili nisi , a ja jesam.
sve zakovice sam išao ponovo provjeravati magnetom i ovo što je zanimljivo više od pola su inox , a ostalo su obične niklovane . Ja sam izgleda sribao jer sam inao već prije kupljeno , a koje su mi ostale oko 20-ak i nove pomješao sa starima . Stvarno sam zaribao i nisam vidio razliku , a ove inox su manje (nijansu ) sjajnije . |
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! čet 19 stu 2009, 23:55 | |
| - deep je napisao/la:
- moram priznati da sam popušio , ali ne skroz , ma što ne skroz ili jesi ili nisi , a ja jesam.
sve zakovice sam išao ponovo provjeravati magnetom i ovo što je zanimljivo više od pola su inox , a ostalo su obične niklovane . Ja sam izgleda sribao jer sam inao već prije kupljeno , a koje su mi ostale oko 20-ak i nove pomješao sa starima . Stvarno sam zaribao i nisam vidio razliku , a ove inox su manje (nijansu ) sjajnije . Panici nema mjesta. Jedino što ti mogu preporučiti je, redovito ih maži kao i siceve sa za to predviđenim sredstvom. Prilikom glancanja, nastoj zakovice ne glancati-polirati tako da na njima ostane zaštitni film. Ni u kom slučaju te niklovane nemoj polirati da se bolje sjaje. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! pet 20 stu 2009, 07:26 | |
| - deep je napisao/la:
- moram priznati da sam popušio , ali ne skroz , ma što ne skroz ili jesi ili nisi , a ja jesam.
sve zakovice sam išao ponovo provjeravati magnetom i ovo što je zanimljivo više od pola su inox , a ostalo su obične niklovane . Ja sam izgleda sribao jer sam inao već prije kupljeno , a koje su mi ostale oko 20-ak i nove pomješao sa starima . Stvarno sam zaribao i nisam vidio razliku , a ove inox su manje (nijansu ) sjajnije . Čuj..realno gledajući ako budeš čistio nitne i prao motor slanom vidim +domestos, možda i bude zahrđalo.Uz redovno održavanje , pa čak i ne baš tako redovno čisto sumnjam da će ti zahrđati. Po tome ni koža nema što raditti na motoru već bi sve bilo od teflona,cordura gore-teksa i slično, inoksa 18/10. Pošto imaš malu razliku u nijansi s obzirom da imaš dvije vrste materijala ispoliraj inox strojno i biti će iste. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! pet 20 stu 2009, 22:47 | |
| Joooooooooj ljudi vrlo sam blizu odluke da ponovo skinem navlaku i sve niklovane zamjenim inoxom . Malo me zaitrigiralo ono gdje kažete da je inox nitna komad kunu , a ove tako jeftine . Neznam jel to ovisi o firmi koja prodaje nitne ili je nešto drugo u pitanju . |
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! pet 20 stu 2009, 23:05 | |
| - deep je napisao/la:
- Joooooooooj ljudi vrlo sam blizu odluke da ponovo skinem navlaku i sve niklovane zamjenim inoxom . Malo me zaitrigiralo ono gdje kažete da je inox nitna komad kunu , a ove tako jeftine . Neznam jel to ovisi o firmi koja prodaje nitne ili je nešto drugo u pitanju .
Ako se odlučiš na skidanje, onda učini i kupi ono što ti je zanotti napisao. Je skuplje ali estetika je na vrhuncu a radi toga si ih i stavio. To je ono šta se traži. Obične nitne/zakovice nisu predviđene za te stvari po pitanju estetike, one imaju sasvim drugačiju svrhu. Obične zakovice ne mogu ni u kom slučaju zamjeniti ove. Uglavnom, na dosta motora sam vidio obične i pitao ljude, njima se više sviđaju. Sve je stvar ukusa. To svatko radi kako mu se više sviđa. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! | |
| |
| | | | dorade na garavuši - nitne, nitne ,nitne ! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|