Početna stranicaPretraľnikApe hanger se pomiče :( 610RegistracijaLogin

Ape hanger se pomiče :(

Go down 
+6
Kicho
nenad barinić
stain
maxart
magna
DarioI
10 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
DarioI
man
man
DarioI

Broj postova : 42
Godina imam : 53
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Harley-Davidson Dyna Street Bob
Na forumu od : 04.07.2011

Ape hanger se pomiče :( Empty
PostajNaslov: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 10:33

Molio bih ekipu za pomoć. Stavio sam ape hanger na VN 900, ali nikak ga ne mogu zategnuti da se ne pomiče. Gledao sam po stranim forumima, neki kažu da se stavi šmirgl ili od konzerve od pive izrezati dvije trake pa onda zategnuti ? Jel ima neko kakvih iskustava s tim pomicanjem volana i kak to najučinkovitije fiksirati?
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 11:15

di si ga kupija
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 11:18

valjalo bi sa oštrim točkalom (kirnerom) istočkati u krug ma mjestima prihvata , obilježi sa izolir-trakom i udaraj Smile , to ti je trajno rješenje ova podmetanja žnaju biti opasna
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

Broj postova : 2947
Godina imam : 913
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 11:54

na custom-u si trebao kupiti i raisere, jesi li siguran da odgovaraju? Ja sam to riješio tako da sam cijelu stvar povjerio servisu, znam da nije neka pomoć, ali ja sam tako bio najsigurniji pljuga
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

Broj postova : 2936
Prebivalište : vukovar
Vozim : Kawasaki VN2000 2005.
Na forumu od : 30.07.2009

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 12:03

Prvo provjeri sa pomičnim mjerilom unutarnji promjer postojećih VN raisera i promjer prihvata ape-a. Ako je promjer isti, trebao bi kirnerovati (ogrubiti površinu točkanjem - udaranjem čekićem po dlijetu sa konusnim vrhom) na tom dijelu, kao što kaže Max. Dok to ne napraviš, probaj za privremeno rješenje staviti između gumene trake (npr. izrezana guma za bicikle), čisto da vidiš kako se ponaša.
[Vrh] Go down
http://nenadbarinic.com/
DarioI
man
man
DarioI

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 16:10

Ma radio sam to kod Tomića, on veli da je to normalno, jer je velika sila, ali mi to ne drzi vodu.
[Vrh] Go down
DarioI
man
man
DarioI

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 16:11

raiser je u jednom dijelu i kad stegnem sve šarafe još ima lufta između gornje i donje ploče, tako da sigurno nije premali promjer volana
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 17:13

DarioI je napisao/la:
raiser je u jednom dijelu i kad stegnem sve šarafe još ima lufta između gornje i donje ploče, tako da sigurno nije premali promjer volana

Ovu rečenicu nisam razumio?

A ovo što kaže da je normalno, to ne da mi ne drži vodu, nego očito ne drži ni ape....
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 17:34

Radi takvih iznenađenja u vožnji se gubi glava! Poštujem Tomića i njegov rad, vjerujem da možda nije dobro obrazložen problem. Pošto si u Zagrebu, mislim da bi trebao otići do njega i dati mu neka se provoza kroz špicu, ali mora nekoliko puta naglo zakočiti,a sa sobom ne smije ponijeti nikakav alat. Po povratku ga pitati jel to normalna pojava ili ne.
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 17:39

Ok, kad sam pročitao par puta skužio sam što si rekao, ali kako ti je i Nenad rekao, nosi to nazad u Tomića to nije za zezat se!
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 18:15

Ja sam negdje 1990. na 1991.godinu (dok sam još vozio MZ ETZ 250) imao neki plitki ape (mislim da je bio od Pucha mopeda ili tako nešto slično, bio je problem sa sajlama) koji nije baš lijepo nasjeo u nosače, iako je sve bilo zategnuto, možda čak i malo previše. Išao sam od Vinkovaca za Županju preko sela i dolazim na pružni prijelaz negdje iza Cerne prema Gradištu. Pri kočenju (normalno, prednjom kočnicom) mi se upravljač pod mojom težinom naglo okrenuo prema naprijed, pri čemu sam do kraja naglo okrenuo gas u visoku turažu i imao sam zaustavljanje iz noćnih mora. Preletio sam preko pruge i jedva ostao na pravcu, jer je cesta tu ravna a ne vijuga kao inače u Slavoniji kod pružnih prijelaza. Također, da je neki auto išao iz suprotnog pravca ili da je bio ispred mene, ne bih imao nikakve šanse, zato jer sam udario prsima u satove i ruke maksimalno ispružio, pri čemu se baš nisam mogao snaći ni kako gas vratiti, jer se ne može pustiti pošto se grčevito hvataš za njega da ne padneš. Da ne pričam, kako bih prošao obzirom da mi je glava bila pred farom. Kada sam kasnije sve rašarafio, vidio sam da su nosači okrunili nazubljenja na tom ape-u. Zanimljivo da je do toga trenutka upravljač čvrsto sjedao u nosače i nije se okretao. Da sam poginuo, bilo bi da se upravljač preokrenuo od udarca.

Nakon toga, s vremena na vrijeme imam običaj preletiti po motoru imbusima i ključevima. S tim okretanjem nije se za zezati. Sjeti se ovoga primjera koji je mogao tužno završiti.
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

Broj postova : 2249
Prebivalište : Vukovar/Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT
Na forumu od : 24.05.2011

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 18:58

Da je to dobra roba, bio bi "narezan" na mjestima prihvata. Nije to drag bar da ga ne moš pomaknut, ovdje ipak imaš dvije POLUGE. Evil or Very Mad

Ako ti Tomić ne riješi problem, ovo što reče Maxart mi se čini najboljim mogućim rješenjem. I to napravi u nekoliko redova u krug, skroz oko upravljača.
[Vrh] Go down
http://www.hr-moto.com
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 19:03

Ali ne valja ni preduboke rupe praviti da se ne oslabi. Najbolje nazad kod prodavača reklamirati, pa neka nešto mijenja.
[Vrh] Go down
DarioI
man
man
DarioI

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 19:43

Kicho je napisao/la:
Da je to dobra roba, bio bi "narezan" na mjestima prihvata. Nije to drag bar da ga ne moš pomaknut, ovdje ipak imaš dvije POLUGE. Evil or Very Mad

Ako ti Tomić ne riješi problem, ovo što reče Maxart mi se čini najboljim mogućim rješenjem. I to napravi u nekoliko redova u krug, skroz oko upravljača.

Ma narezan je na mjestima prihvata, ali ga je plastificirao u crno pa su ti narezi sad popunjeni bojom, nisu vise onak duboki (je da ni prije nisu bili bog zna kak duboki). Cuo sam da pomaže i guma od zračnice za bicikl ??? Samo nekak imam osjecaj da će i ona kliziti
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

Broj postova : 2249
Prebivalište : Vukovar/Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT
Na forumu od : 24.05.2011

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 19:58

DarioI je napisao/la:
Kicho je napisao/la:

Ma narezan je na mjestima prihvata, ali ga je plastificirao u crno pa su ti narezi sad popunjeni bojom, nisu vise onak duboki (je da ni prije nisu bili bog zna kak duboki). Cuo sam da pomaže i guma od zračnice za bicikl ??? Samo nekak imam osjecaj da će i ona kliziti

Hm.. Ma nek ti riješi problem. To NIJE "normalno". Razz
[Vrh] Go down
http://www.hr-moto.com
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 21:18

...svaki ape renomirane marke je nazubljen na mjestu prihvata sa riserima.
Kažeš da to ima....Ok....ali i dalje se pomiče naprijed-nazad, to nikako nesmije, ni za živu glavu.
Nazubljena mjesta prihvata su kao i cijeli ape plastificirani naknadno, ne tvornički...i tu je problem. Posao nije odrađen profesionalno, trebalo je zaštititi nazubljeni dio i bilo bi OK, ovako....nije se za igrati...Mislim da ovim što predlažu "sa čekićem i sl." neće biti koristi....to je velika sila.......a i zašto bi to radio, pa kupio si ga ......nek to i rješe, osim ako nisi preuteo dio odgovornosti na sebe.....
Probaj skinut plastifikaciju ako ide.....ili ga trajno fiksiraj.....
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimesub 24 oľu 2012, 23:17

Preglodaj dosjednu površinu riseram i kako je max rekao potrebno je renderirati priručno radi sigurnosti.
Ali prije svega potrebno je smanjiti polumjer risera.
Tomić je djelomično u pravu.Ukoliko je ekstremni Ape, a serijski riser može doći do pomicanja.
Najčešće aftermarketi idu sa drugim riserima.
Vidio sam na jednom motoru kako je lik dodao ekstra vijke da zablokira čitavi ape.

u biti ..evo ima pitanja na tu tematiku ... titanik

https://www.google.hr/search?ix=seb&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Slipping+Ape+Hangers
[Vrh] Go down
Night rider
cro chopper forum
cro chopper forum
Night rider

Broj postova : 821
Godina imam : 36
Vozim : Yamaha Virago
Na forumu od : 26.06.2008

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 01:56

Ako ti to Tomic kaze,onda mjenjaj majstora.Ja imam inox volan i ne mice se odkad je stegnut
[Vrh] Go down
http://www.voc-zagreb.hr/
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 03:02

DarioI je napisao/la:

Napisaosam ti gore, valjda si previdio: "Dok to ne napraviš, probaj za privremeno rješenje staviti između gumene trake (npr. izrezana guma za bicikle), čisto da vidiš kako se ponaša." Ta guma pomaže, ali ne zna,m kako će ispasti sa velikim ape-om.
[Vrh] Go down
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

Broj postova : 1154
Godina imam : 58
Prebivalište : Nova Gradiška
Vozim : BMW R1200RT
Na forumu od : 14.07.2010

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 07:57

Definitivno treba očistiti sav plastificirani materijal u području dosjeda u risere, plastika se sad smrvila i nikakvo dotezanje to nemože riješiti. Sve dobro očistiti, lagano kirnovati što većom površinom i razmisliti treba li možda urezati navoj za dodatne vijke za fiksaciju.
[Vrh] Go down
DarioI
man
man
DarioI

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 16:48

Svima zahvaljujem na odgvorima, valjda ću uspjeti riješiti Smile
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 17:55

Javi onda što si riješio...
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 19:32

Treba skinut plastifikat s mjesta gdje je volan nazubljen i to je to! Plastifikat je gladak i logično je da se volan kliže.
Poznajem Gordana i napadate čovjeka bez razloga. Vidi se da nije ni bio kod njega da mu otkloni kvar (ako je to uopće i montirano kod Tomića).

Ovisno o visini ape-a moguće je da se uslijed veće sile volan pomakne. Na Viragu sam imao HighwayHawk ape od 41 cm i pri dva već udarca kod upadanja nenadano u rupu na cesti isti se pomaknuo. Nakon toga sam ga morao otegnuti i ponovo stegnuti. Isto tako može se dobiti osjećaj micanja i zbog risera koji nisu predviđeni trpiti tako veliku silu pa imaju hod.
[Vrh] Go down
DarioI
man
man
DarioI

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 21:16

Kaj pričaš ko napada Gordana? Samo velim kaj mi je rekao, a nisam izmislio da je kod njega montirano
[Vrh] Go down
DarioI
man
man
DarioI

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitimened 25 oľu 2012, 21:24

Da ne bi bilo zabune ja sam super zadovoljan sa poslom kaj je Gordan napravio, samo me je zanimalo jel netko imao sličnih iskustava i kak se to da fiksirati
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Ape hanger se pomiče :(   Ape hanger se pomiče :( Icon_minitime

[Vrh] Go down

Ape hanger se pomiče :(
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Ape Hanger ili "Ape"
» VN 900 Apehanger
» Ape hanger
» Beach bar ili Ape hanger
» VN900 Custom by Stain