Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 14:50
Versys je stvarno svestrani motor, odličan za putovanja, a i po gradu se jako lagano vozi... Ipak, najbolji je kad odabereš svoju omiljenu planinsku cestu, jer zavoje i serpentine guta najbolje. Ako se vozi donekle "normalno", potrošnja će mu biti manja od 4,5 litre, a snage i ubrzanja ima skoro kao trkači motor.
Sa ovim Michelin Pilot Power gumama sam oduševljen, pružaju jako puno sigurnosti i gripa, puno puno bolje od touring guma, kakve većinom imaju chopperi...
Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 14:52
palomas je napisao/la:
Versys je stvarno svestrani motor, odličan za putovanja, a i po gradu se jako lagano vozi... Ipak, najbolji je kad odabereš svoju omiljenu planinsku cestu, jer zavoje i serpentine guta najbolje. Ako se vozi donekle "normalno", potrošnja će mu biti manja od 4,5 litre, a snage i ubrzanja ima skoro kao trkači motor.
Sa ovim Michelin Pilot Power gumama sam oduševljen, pružaju jako puno sigurnosti i gripa, puno puno bolje od touring guma, kakve većinom imaju chopperi...
Si zadovljniji nego s aquilom??
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 15:55
Cube je napisao/la:
Aquila je također odličan motor, nikad problema, došao sam s njim kud god sam krenuo.. Ali ovo je neka sasvim druga dimenzija, možeš se s njim voziti satima, na pr. (jako) velikom brzinom po autocesti, on to ni ne osjeća, a jednako tako se i vozač puno manje umara, kod tih dugačkih putovanja.
Lakoća, lakoća, lakoća - to je prvo što čovjek osjeti ili pomisli dok se vozi na tom motoru. Ima puno snage za svoju težinu, kod ubrzanja osjećaš kako ti "razvlači" ruke, tj. moraš se dobro uhvatiti za rukohvate....
swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 16:00
palomas je napisao/la:
Cube je napisao/la:
Aquila je također odličan motor, nikad problema, došao sam s njim kud god sam krenuo.. Ali ovo je neka sasvim druga dimenzija, možeš se s njim voziti satima, na pr. (jako) velikom brzinom po autocesti, on to ni ne osjeća, a jednako tako se i vozač puno manje umara, kod tih dugačkih putovanja.
Lakoća, lakoća, lakoća - to je prvo što čovjek osjeti ili pomisli dok se vozi na tom motoru. Ima puno snage za svoju težinu, kod ubrzanja osjećaš kako ti "razvlači" ruke, tj. moraš se dobro uhvatiti za rukohvate....
takav motor pa na autocestu s njim
Gost Gost
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 21:48
swileni je napisao/la:
palomas je napisao/la:
Cube je napisao/la:
Pa hajd ti kad si takva željezna guzica potegni naprimjer poslje posla u petak za Umag iz Slavonskog Broda, nađi smještaj , pojedi nešto istuširaj se..pij cijelu noć i dan pa nazad za Brod .Sve stvar raspremi otuširaj se i preipremi se za novi radni tjedan.Naravno ti bi to okolo easy rider stajl... Kako da ne...
Ako si pratio Palomasove postove vidjeti ćeš putopise u kojemu ti je sve objašnjeno.
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 22:02
da ovaj moj motor ima mogučnost voziti nekih 150 po auto putu konstantne brzine a da imam gasa da potegne još nekih 20 30 km/h a pri tom da troši do 6 l/100km bio bi idealan motor. a da se još ne boji makadama nikad nebi pomislio na drugi motor. rijetko ko od nas ima priliku imati više različitih motora. ovako se moraju definirati prioriteti. a svako od nas će biti u prilici da cilj nije vožnja nego mjesto tako da udaljenost treba proći brže, ne gledajući prirodu. za takve puteve autoceste su idealne. ja ne zazirem od njih , dapače jako im se radujem u pojedinim prilikama
Gost Gost
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 22:09
magna je napisao/la:
da ovaj moj motor ima mogučnost voziti nekih 150 po auto putu konstantne brzine a da imam gasa da potegne još nekih 20 30 km/h a pri tom da troši do 6 l/100km bio bi idealan motor. a da se još ne boji makadama nikad nebi pomislio na drugi motor. rijetko ko od nas ima priliku imati više različitih motora. ovako se moraju definirati prioriteti. a svako od nas će biti u prilici da cilj nije vožnja nego mjesto tako da udaljenost treba proći brže, ne gledajući prirodu. za takve puteve autoceste su idealne. ja ne zazirem od njih , dapače jako im se radujem u pojedinim prilikama
Potpis..
Svakako idem okolo svugdje gdje mi se pruži prilika.Na more pod obavezno preko Bosne, ali ima trenutaka kad jednostavno hvatam Ac da ne bi ostavio negdje kossti ili ne daj Bože nekog drugog ugrozio!
swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 22:51
ZIGGY je napisao/la:
swileni je napisao/la:
palomas je napisao/la:
Cube je napisao/la:
Pa hajd ti kad si takva željezna guzica potegni naprimjer poslje posla u petak za Umag iz Slavonskog Broda, nađi smještaj , pojedi nešto istuširaj se..pij cijelu noć i dan pa nazad za Brod .Sve stvar raspremi otuširaj se i preipremi se za novi radni tjedan.Naravno ti bi to okolo easy rider stajl... Kako da ne...
Ako si pratio Palomasove postove vidjeti ćeš putopise u kojemu ti je sve objašnjeno.
bravo,nezz za tebe,al ja cu nakon cijelonocnog pijancevanja i nespavanja rade starom cestom lagano,stanem di hocu,pisam di hocu,birtija svakih 100m...ne pada mi na pamet mamuran i neispavan na autoput,dic motor na 150 i vozit se 100/200km po dosadnim ravnicama koje ce me samo dodatno uspavat...
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sri 24 kol 2011, 23:23
da bi donosio takve odluke najprije moraš odvoziti to po auto putu. osim toga to je sat vožnje. a ti zaspi ako možeš pri 150 km/h
gusgus man
Broj postova : 461 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : VN 900 Na forumu od : 26.05.2008
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. čet 25 kol 2011, 00:40
autocesta je maaaajka i kad pljušti kiša. mi smo vespama prdukali iz dubrovnika do zagreba kad se oko šibenika nebo otvorilo. na autocestu i nema predaje
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. čet 25 kol 2011, 07:37
magna je napisao/la:
da ovaj moj motor ima mogučnost voziti nekih 150 po auto putu konstantne brzine a da imam gasa da potegne još nekih 20 30 km/h a pri tom da troši do 6 l/100km bio bi idealan motor. a da se još ne boji makadama nikad nebi pomislio na drugi motor.
Prilično se trudim odgonetnuti što je pisac ovime želio reči, ali mi baš ne ide... 150 kmh po autoputu? Pa to je brzina kojom ja putujem većinom vremena, ful natovareni trošio je 5,46 litara, o tome sam pisao nedavno. To nije ni približno onome što motor još može, jer on može putvati bez ikakvih problema i daleko brže. Zg obilaznica, nedjelja popodne, slab promet prema istoku - 180 kmh, mogao sam i preko 200...
Preko 200 kmh:
Off- Road
Zadnja promjena: palomas; čet 25 kol 2011, 07:46; ukupno mijenjano 1 put.
Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. čet 25 kol 2011, 07:40
palomas je napisao/la:
magna je napisao/la:
da ovaj moj motor ima mogučnost voziti nekih 150 po auto putu konstantne brzine a da imam gasa da potegne još nekih 20 30 km/h a pri tom da troši do 6 l/100km bio bi idealan motor. a da se još ne boji makadama nikad nebi pomislio na drugi motor.
Prilično se trudim odgonetnuti što je pisac ovime želio reči, ali mi baš ne ide... 150 kmh po autoputu? Pa to je brzina kojom ja putujem većinom vremena, ful natovareni trošio je 5,46 litara, o tome sam pisao nedavno. To nije ni približno onome što motor još može, jer on može putvati bez ikakvih problema i daleko brže. Zg obilaznica - 180 kmh, mogao sam i preko 200...
Mislim da on misli na svog Indiana....
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. čet 25 kol 2011, 07:44
Točno Cube, u pravu si - čitao sam na brzinu, i propustio sam ključnu riječ - MOJ motor...
magna cro chopper forum
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. čet 25 kol 2011, 08:45
Bas tako. Motor koji izgeda kao moj a ima vozne karakteristike kao tvoj = idealan motor
HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. čet 25 kol 2011, 12:50
magna je napisao/la:
Bas tako. Motor koji izgeda kao moj a ima vozne karakteristike kao tvoj = idealan motor
e nisi jedini koji tak razmislja... al ja bi da izgleda ko moj shadow... he he
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 09:23
U petak je poštar naponon donio paket, u kojem je bio novi (veći i širi) vjetrobran.. Ovo inače nije u originalu vjetrobran za Versysa, nego sam onako čisto "na slijepo" odabrao nešto s eBaya.. Nisam znao čak ni kolike su dimenzije tog vjetrobrana, ali po svojem obliku najviše mi je odgovarao.
Montiran je u srednje rupe na nosačima, tako da se može još podići ili spustiti. Prva isprobavanja - pokazao se je jako dobar, pritisak vjetra na tijelo, vrat li lice su se jako jako smanjili.
poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 09:32
dobro izgleda...a si mislio možda da skineš original i da staviš samo ovaj veči da ti nisu oba dva gore jer ne vidim svrhu da ih oba držiš
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 09:38
Znam da bi tako trebalo biti, ali trebaju mi duži nosači za veći vjetrobran.. Možda preko zime i to nabavim, a sada mi ovaj originalni služi kao naslon za novoga.
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 10:35
Dobro izgleda. Mislim da si osjetija veliku razliku na bolje u vožnji
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 10:40
asy je napisao/la:
Dobro izgleda. Mislim da si osjetija veliku razliku na bolje u vožnji
Isprobavao sam pritisak vjetra na šaku u vožnji, prije mi se je "zalijepila" na kacigu, a sad u visini vizira skoro da i nema vjetra. Tek pri vrhu kacige počinje malo puhati.
Genesis051 cro chopper forum
Broj postova : 740 Godina imam : 64 Prebivalište : Rijeka Vozim : H-D Street 750 Na forumu od : 15.12.2007
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 13:22
Još štitnike za ruke i, kad se bude moglo, grijane ručke, i, dobro je ! noge utoplit (dobro ih obuć') je znatno lakše nego šake... štitnici su bitni, jer i kroz rukavice udara hladan zrak... ne bi htio, da mi za 5-10 godina padne čaša iz ruke, jer mi se ruka povremeno koči zbog kronične upale zglobova.. samo, ne znam, koliko se ti voziš po hladnom, pa je sve to samo moje glasno razmišljanje...
sviđa mi se i riješenje ispuha, skoro pa nema mogućnosti, da se spečeš, osim kad nešto šarafiš oko njega.... Svako dobro tebi i njemu, i kad ste zajedno !
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 19:19
Meni izgleda kao da je naopako postavljen .
mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 20:16
Malo sam se družio s jednim proteklih mjesec dana.
Zadnja promjena: mavo; sri 19 lis 2011, 19:04; ukupno mijenjano 2 put/a.
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 21:23
Meni izgleda odvratno, prst u oko, ali predpostavljam da izgled nije osnovna namjena i ako vrshi svoju funkciju, onda to tako valjda mora izgledat
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. ned 11 ruj 2011, 22:27
Karlo je napisao/la:
Meni izgleda kao da je naopako postavljen .
...tak i meni izgleda... stvarno cudmo, alil valjda tako ide...