| Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. | |
|
+53Jastreb Ash KLResho MP86 NadanVN maxart Sos emirharley klesoo buba Karlo Genesis051 poč85 gusgus Cube freddie HyperCube Bosqeto mustra wragec33 Bart Oyeyeye Zlac lukylipik ica Disko Nindza ivek webrider One Night Stand Cere cro.chopper stain Rocker-C rocky 61 magna Mačak GreatJumbo Safet(y) Vladek Tomo-vz mavo Kum pinky asy swileni mbani83 Kingman dragger aante oktalz505 Dr.Ma$$a zed12 palomas 57 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 16:42 | |
| Dakle, kao što sam jučer i najavio, odlučio sam se za putni motor, tj. Kawasaki Versys 650 - nešto što je jako teško svrstati u bilo koju klasičnu podjelu motora.. Prvi i svježi dojmovi - nakon što sam se uspio izvući iz centra Rijeke, za mene nepoznatih ulica i gradske prometne vreve, nije mi trebalo dugo da pohvatam (većinu) konaca, po pitanju vožnje za mene sasvim drugačijeg motora. Prvo su mi noge po navici tražile fuzrastere negdje naprijed, ali i to se savlada prilično brzo. Kad se noge konačno smjeste tamo gdje im je mjesto, motor se vozi s nevjerojatnom lakoćom. U vrlo udobnom i opuštenom položaju na otvorenoj cesti moguće je krstariti, uz osjećaj da vozite motor s automatskim mjenjačem. Vozio sam se po autocesti do Varaždina, u šestoj brzini može se voziti od cca. 90 kmh, pa do blizu 200 kmh. Autobusom do Rijeke Prvo stajanje i usputno tankanje na odmorištu Ravna Gora Drugo stajanje iza naplatnih kućica Sv. Helena kod Zeline
Zadnja promjena: palomas; čet 18 kol 2011 - 16:31; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 17:03 | |
| Do sad sam bio naviknut na veći vjetrobran, a danas je oko Rijeke (Grobnik i dalje prema G. Kotaru) baš puhala bura.. Unatoč buri, Versys ne osjeća prejako nalete bočnog vjetra, a turbulencije kod preticanja kamiona i šlepera skoro se uopće ne zamjećuju u vožnji.
Jednako tako, slabo se zamjećuju i (velike) brzine vožnje, i to je u stvari najveći problem - teško je biti karakter, i držati neku optimalnu brzinu vožnje i putovanja, kad samo par milimetara jačeg zakretanja ručice gasa daje 150 ili više kmh..
Motor je za mene puni pogodak, od Rijeke do Varaždina odvezao sam kao da se vozim na pivo, niti me je "pozadina" zaboljela od sjedenja, niti osjećam umor od vožnje, a motor se je u prosjeku vrtio na 5.000 - 5.500 rpm. | |
|
| |
zed12 cro chopper forum
Broj postova : 1932 Godina imam : 50 Prebivalište : ni vrit ni mimo Vozim : da Na forumu od : 02.03.2010
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 17:22 | |
| Čestitke , promjeni sliku u avataru da ne zavaravaš javnost. | |
|
| |
Dr.Ma$$a cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 36 Prebivalište : zagreb Vozim : dragstar 1100 Na forumu od : 24.04.2008
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 19:01 | |
| | |
|
| |
oktalz505 man
Broj postova : 168 Godina imam : 53 Prebivalište : Sladojevci - SL Vozim : Keeway Supershadow 250 Na forumu od : 26.06.2009
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 19:12 | |
| | |
|
| |
aante man
Broj postova : 269 Godina imam : 45 Prebivalište : nekad Split sad Zagreb Vozim : inazuma 1200 Na forumu od : 12.05.2009
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 20:25 | |
| prijatelju cestitam, taj motor sam ja gleda kad je tek izasa, prova sam ga vozit i svidilo mi se, narocito polozaj sjedenja, jedino sta mi se ucinilo lose je da je premekan, ali i to se da sredit. sritno i uzivaj. | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 22:11 | |
| ......sretno sa novom zvjerčicom....dobar je to motor...... btw zar misliš da ti virujem da manje puše nego na aqili..... | |
|
| |
Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 22:16 | |
| Čestitke i želim ti puno sretnih kilometara s novim ljubimcem Bez obzira što Versys nije moj tip motora, moram reći da nisam čuo lošu stvar o dotičnom....samo pohvale po svim pitanjima Plus što ti se s njim otvaraju i nove mogućnosti po "malo lošijim cestama" a da vožnja i dalje bude udobna i ugodna....što s prijašnjim motorom nisi mogao, kao ni ja s ovim svojim. U svakom slučaju, super si "pazario" i mislim da ćeš biti prezadovoljan | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 22:46 | |
| Hvala vam svima na čestitkama, kad bude prilike morat ćemo malo i zalijati, da motor što duže potraje. - aante je napisao/la:
- prijatelju cestitam, taj motor sam ja gleda kad je tek izasa, prova sam ga vozit i svidilo mi se, narocito polozaj sjedenja, jedino sta mi se ucinilo lose je da je premekan, ali i to se da sredit.
sritno i uzivaj. Versys je tvornički podešen za vozača od 68 kg (ili 150 lb), ali sve se to može podesiti prema stvarnim potrebama, i naprijed i otraga. - Citat :
- btw zar misliš da ti virujem da manje puše nego na aqili.....
Što se brže voziš, sve ti jače puše! Ali mislio sam na bočne udare bure (i turbulencije od kamiona), Versys ih prilično dobro podnosi, ali bolje je ipak malo oduzeti gas, nego dopustiti iznenađenje. Kingman, ja sam i sa Aquilom bio na vrhu Ivanščice, planine visoke preko 1000 metara, po razrovanom i strmom makadamskom putu (na mjestima su to bile vododerine, a ne put). To je prokleto dobar i siguran motor, ja sa Versysom trebam još dosta treninga sigurne i spore vožnje, za dostići nivo vještina koje sam imao s Aquilom. S Aquile se praktički nije moglo pasti niti na najtežem terenu, blatu ili mokroj travi, jer obje noge bh spustio na zemlju, i dobio bih 4WD pogon. | |
|
| |
mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. pet 13 svi 2011 - 23:00 | |
| Čestitke na motoru ... svatko uzme ono šta mu je po volji ... Čini mi se da je ovde prevladala boja motora koja se sjedinjuje s kacigom ... | |
|
| |
swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 0:19 | |
| to je meni najljepsi supermoto koji sam vidio,stvarno je prekrasan,uvijek bacam slinu kad ga vidim...nisam ga nikad vidio u crvenoj boji,ali mu odlicno stoji...palomas,zelim ti puno sretnih i ugodnih km na novoj pili | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| |
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 9:09 | |
| | |
|
| |
Kum cro chopper forum
Broj postova : 3481 Godina imam : 45 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar Na forumu od : 07.03.2008
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 9:50 | |
| Cestitam na novoj pili. Sada cu te valjda i cesce vidjati tu u ovim istocnim krajevima. Ako ne, povuci cu ove cestitke :-). | |
|
| |
mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 12:20 | |
| Od prije par mjeseci ima ga i moj buraz pa sam i sam napravio nekih kilometara na njemu. Stvarno je lako upravljiv i oduševila me lakoča s kojom se prestiže. Jedina zamjerka mi je što s mojom visinom su noge malo previše skvrčene i nakon sat vremena voženje i malo više šaltanja, pogotovo u odnosu na moj motor, počne me bolit lijeva strana dupeta do neizdrživosti, iako nisam sasvim siguran da je to baš od šaltanja i skvrčenog položaja. Brat mi inače živi u Čakovcu pa ako sretneš crnog versysa sa SK tablicama svrnite negdje na ja častim, da razmijenite iskustva iako ste friški versysaši. | |
|
| |
Tomo-vz cro chopper forum
Broj postova : 1398 Godina imam : 53 Prebivalište : VŽ Vozim : QM250 Na forumu od : 15.04.2008
| |
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 12:37 | |
| Želim ti puno ugodnih i sigurnih kilometara! | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| |
| |
GreatJumbo man
Broj postova : 211 Godina imam : 46 Prebivalište : Krapina Vozim : Aquila GV250 Na forumu od : 01.08.2009
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 14:14 | |
| Cestitke na motoru. Svaka cast. | |
|
| |
Mačak cro chopper forum
Broj postova : 607 Godina imam : 57 Prebivalište : NOVA GRADIŠKA Vozim : DL 650A L4 V-STROM Na forumu od : 12.03.2008
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 17:25 | |
| Čestitam na novoj pili, i želim ti puno km sa manje bolnom stražnjicom i utrnjenim jajima. O da znam kako je to. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 17:38 | |
| Još jednom hvala vam svima!
Nisam pročitao još niti blizu polovice manuala za korisnike, bojim se pomisliti koliko stranica ima tek Service manual.. Danas sam promijenio ulje i filter na Vesysu, umjesto Motula 5100 sad je unutra Silkolene Comp 4, također polusinetičko ulje.
U manualu piše da Versys ima dvije sajle, spojene na ručicu gasa. Jedna je za akceleraciju (ubrzanje), druga je za deceleraciju (kočenje). Motor stvarno ima dvije sajle na ručici gasa, ali ja nemam pojma čemu služi ova druga. Moram se baciti na daljnje čitanje manuala, nema druge.
Paljenje je digitalno elektronsko, s ubrizgavanjem goriva. Motor snažno vuče iz niskoh okretaja, i okretni moment mu linerano raste do nekih 6,5 tisuće okretaja. A to u vožnji znači da se skoro može zaboraviti na šaltanje brzina, jedna brzina gotovo pokriva cijelo putovanje.. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 17:44 | |
| da ti pravo kazem i ja bi takvo nesto ali nedam shadowa koliko trosi i koliko tla zahvacas stopalima | |
|
| |
mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 17:55 | |
| - magna je napisao/la:
- da ti pravo kazem i ja bi takvo nesto ali nedam shadowa
koliko trosi i koliko tla zahvacas stopalima To ti mogu i ja odgovoriti. Troši ispod 5 litara nekakve prosiječne vožnje 80-120, nešto oko 4,5 litre. Dosta je visok tako da mislim da bi ti zahvačao s jedno 80% palca i samo vrhovima ostalih prstiju. :harley: Super je za vožnju, pogotovo preticanje ali za lagano guštanje nije ravan shadowici. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 18:00 | |
| - magna je napisao/la:
- da ti pravo kazem i ja bi takvo nesto ali nedam shadowa
koliko trosi i koliko tla zahvacas stopalima Bravo magna, ovo je odlično pitanje! Potrošnja je dosta relativna stvar, jučer sam se od Rijeke do Varaždina vozio po autocesti, ali nisam ga tjerao puno preko 6.000 rpm. Znači, kod prosječne brzine 120 - 150 kmh, potrošnja je negdje oko 5,5 litara. Tankao sam (do vrha) na odmorištu Ravna Gora, do Varaždina ima cca. 200 km, i još sam danas popodne napravio cca. 50 km prije tankanja. Prije sat vremena dotankao sam oko 13,5 litara, što daje prosječnu potrošnju 5,4 litare po autocesti (žustrim tempom). Ako bih se vozio umjerenijim tempom po otvorenim cestama, vjerujem da bi trošio manje od 5 litara. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. sub 14 svi 2011 - 18:15 | |
| Največi problem kod ovog motora mogla bi biti visina vozača. Kad je motor u pokretu, može ga s lakoćom voziti svaki čovjek. Ali ako trebati stati na semaforima, potrebne su prilično dugačke noge (ili visoke pete na cipelama).
Ne znam jesam li imao baš točne podatke, ali visina sjedala na Versysu je cca. 14 cm veća nego na Aquili, ili u prosjeku barem 10 cm viša nego na ostalim customima i chopperima. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. | |
| |
|
| |
| Kawasaki Versys, skoro pa chopper.. | |
|