| Prera...odnosno izrada choppera | |
|
+29breed Lenči Oyeyeye Rocker-C Firefighter Virago535 Safet(y) pinky freshman Picasoo MZ nyll sinisa Beatnik glavina01 webrider Vladek Kamikaza palomas Felix asy buralee One Night Stand magna ica rocky 61 kruns cro.chopper Suhi mrljo#2 33 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 20:58 | |
| ..evo mene opet... ...i tak ti ja gledam OCC na satelitu i nakon odgledanih nekih 70 epizoda, velim ja , pa je.a te kaj ja nebi probal nekaj švast, pigat cjevi i mlatit po plehu. Prošlo neko vrijeme prikupio ja nacrte za rame i alate, te kojekakve pripreme i upustio se u nepoznato. Eto malog slikovnog presjeka mog uratka koji momentalno stoji zbog viših ciljeva no, moj moto je strpljiv spašen. ...a sve je počelo od nacrta..i nekaj alata TIG apart za varenje Malo ruskih pinceta i jastučića za nabijanje (home made) Još pokoja pinceta English wheel ili ti engleki kotač (home made) Savijačica cijevi home made proizvod Ovo je nagibni kutomjer za određivanje kuta pojedinih pozicija Ovo vam je moj nazovimo patent za izbijanje šalica za završetke cijevi (home made) ...krenulo se na savijanje rame... ...inače ovo na čemu ću slagati ramu je priprema namjenjena upravo za to s centriranim i poravnatim prednjim djelom za vrat upravljača i zadnjom osovinom, pogađate home made var.. ...a onda sam mlatil po limu za blatobran, inače lim je hladno valjani od 1,5mm debljine... Da bi se lim mogao zakriviti u tri dimenzije treba ga naborati i ravnati, naborati i ravnati, naborati.....ukratko jebenica. Tak se to radilo prije 100 godina sad su za to tzv. "strecherice" za koje imam nacrte ali nisam imal love za originalne čeljusti. E da ovo je jako dobra stvar za modeliranje lima i jebote stvarno funkcionira ko' na TV ... ovdje nisam prikazao sve faze da nebude previše slika i onak sam možda malo pretjeral.... ...i malo rezervoara od početka... ...postavljeno samo tak da stoji... .. tak kad bu kaj novo pokažem...
Zadnja promjena: mrljo#2; čet 19 kol 2010, 21:24; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Suhi cro chopper forum
Broj postova : 1052 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Dubrava Vozim : between two bikes Na forumu od : 04.12.2007
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 21:17 | |
| Stari moj pa to djeluje skroz profesionalno!!! Svaka čast!! Mali savjet; vodi si potpunu evidenciju o vrsti materijala, načinu varenja (ako može i neka potvrda o kvaliteti, atest ili kaj već), ma svemu. Mislim da ćeš prilikom atestiranja morat priložit elaborat o svemu!! (zato moj ni nema atest, mislim odkud mi sve to?? ) Sretno u daljnem radu i jedva čekam nove fotke!! | |
|
| |
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 21:21 | |
| | |
|
| |
Suhi cro chopper forum
Broj postova : 1052 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Dubrava Vozim : between two bikes Na forumu od : 04.12.2007
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 21:27 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
...ma ja to delam sebi za dušu, a za atst mi treba i onak potvrda od tzv. varioca s diplomom, tak da kaj bude bude.. Nađi nekog! Plati pivu, dve, kolko treba! Skupljaj papire! Bila bi stvarno velka šteta, jednog dana kad stroj bude gotov, da ga nećeš moć legalno prođirat kud ti padne na pamet! | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 21:59 | |
| bravo,lijepo i detaljnoo prikazano, svaka čast.jedva čekam nastavak i gotov bike | |
|
| |
kruns man
Broj postova : 37 Godina imam : 46 Prebivalište : koprivnica Vozim : suzuki bobber Na forumu od : 19.06.2010
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 21:59 | |
| SVAKA ČAST! | |
|
| |
rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 22:11 | |
| Zavrijedilo je svaku pohvalu,stvarno sam istinski oduševljen. Vrhunska preciznost i jako kvalitetan rad,a o alatima da ne pominjem,MAJSTORE samo naprijed. | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 22:13 | |
| | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 22:16 | |
| kad san vidija ime teme, pomislija san kako eto opet neki biser priča priče kako će on....... kad ono napokon jedno ugodno iznenađenj bravo i samo naprid | |
|
| |
One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| |
| |
buralee cro chopper forum
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 22:32 | |
| predlazem da u ovu temu ubacis sto vise slika i objasnjena kako si radio itd. jer mnoge zanima! stvarno ovo bi se na kraju moglo staviti pod sticky kako se pravi hand made motor, samo naprijed!! | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 23:05 | |
| | |
|
| |
Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 23:25 | |
| -UUUFFF što ja volim ovakve HOM MEJD teme, pravo osveženje za ovu vrućinu, i da ti kažem nešto kao odgovor na:... ovdje nisam prikazao sve faze da nebude previše slika i onak sam možda malo pretjeral.... , sa slikama nikad nemožeš preterati ja ću ih sigurno pregledati, slika nikad dosta kod prerada, izrada, budževina, popravki jer se uvek nađe neko ko bi sve da vidi čak možda i neke tebi u ovom trenutku nevažne stvari zato kači sve čak i one gde pijete pivo. -RESPEKT ZA English wheel, alat za savijanje, alat za izbijanje šalica i šta još reći na sve ovo do sad nego SAMO NAPRED i PUNO SREĆE u daljem radu, ja pratim sve do kraja | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera čet 19 kol 2010, 23:36 | |
| | |
|
| |
Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera pet 20 kol 2010, 00:36 | |
| Tri puta sam sve pregledao - svaka čast! | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera pet 20 kol 2010, 08:04 | |
| Majstore svaka čast! Ti si pravi primjer poslovice: Sve se može kad se hoće! | |
|
| |
webrider cro chopper forum
Broj postova : 2802 Godina imam : 55 Prebivalište : Vtc Vozim : Suzuki Intruder VL 800 Na forumu od : 07.01.2008
| |
| |
glavina01 man
Broj postova : 197 Godina imam : 48 Prebivalište : makarska Vozim : prerada chopper bobber Na forumu od : 06.11.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera pet 20 kol 2010, 18:04 | |
| | |
|
| |
Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera pet 20 kol 2010, 20:02 | |
| | |
|
| |
sinisa man
Broj postova : 266 Godina imam : 58 Prebivalište : Bogdanovci Vozim : VN 900 clasic Na forumu od : 25.12.2007
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera pet 20 kol 2010, 22:11 | |
| Evo slika toga istoga, ali u mojoj izradi, odustao radi papirnatih problema....kopio VN900 i ostalo na tome....nažalost. Ko zna možda jednog dana nastavim sa radom....! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
|
| |
rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera sub 21 kol 2010, 07:01 | |
| Ne misliš li da ti donji dio rama nije malo prenizak | |
|
| |
nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera sub 21 kol 2010, 07:20 | |
| šta reč na ovo nego i keep it comin' nek ti fotič bude medj alatom uvijek... ima puno prekrasnih motora na ovom forumu, ali ovako dobro dokumentirana samogradnja od nule... ne sječam se | |
|
| |
Picasoo MZ man
Broj postova : 97 Godina imam : 51 Prebivalište : Serbia Vozim : MZ TS custom bobber Na forumu od : 07.04.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera sub 21 kol 2010, 11:05 | |
| | |
|
| |
freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera sub 21 kol 2010, 14:27 | |
| JEBOTE..JEBOTE..a u pi konja al je ovo dobro...jebote..nemam riječi | |
|
| |
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera sub 21 kol 2010, 21:23 | |
| ..fala, fala, drago mi je da vam se sviđa presjek mog dosadašnjeg uratka. Netko je spomenuo, sve se može kad se hoće i to je točno, no moram napomenuti da stoji i ona bez alata nema zanata. Džabe ti volja i znanje ak' ideju nemreš pretvorit u djelo. Kad sam počeo izradu nisam imao dosta alatki koje sam vam pokazao. Tako da sam prvo morao napraviti kaj bi rekli ameri "Jig" ili ti pripremu za centriranje rame a onda i savijačicu cijei. Hvala onome ko' je izmislio internet, jer sve alate koje sam napravio, uz pomoć dva tokara to moram naglasiti, odnosno nacrte za njih našao na netu u PDF formatu, one koje nisam, proučio sam slike i nacrao ih. ...jeee bil sam dobar iz tehničkog crtanja u srednjoj. Onda sam naručio COVELL - ov DVD " Building a Chopper Chassis " jer slika govori tisuču riječi. Došao je red na zavarivanje, kako sam imao samo REL aparat, odnosno za elektrolučno zavarivanje, njime nisam mogao kvalitetno zavariti cijevi s 2 mm stjenkom, pokušao sam MIG-om(CO2) no nije me zadovoljio izgled vara. Kad sam vidio kaj se može s TIG-om,počelo je skupljanje love za nj. Za one koje neznaju to je zavarivanje Volframovom netaljivom elektrodom u zaštitnoj atmosferi plina Argona uz dodavnje željenog materijala. Njime se vari i aluminij ukoliko je AC/DC. Moj je nažalost samo AC no ovaj s DC je još 5 keka +.Skupljanje love me prilično usporilo. Za to vrijeme sam popigao sve cijevi, napravio na njima pripreme za što bolje spojeve. Onda je došao dan kad sam napokon skupil lovu za TIG, moram reć da nije mala 6000 kn+ 1000 kn za bocu argona + 800 kn za masku s automatskim zatamnjenjem, tak da kad date nekom da vam povari nekaj tigom nemojte bit iznenađeni cijenom. No vjerujte da ste dobili prave varove i da može puknuti svagdje samo ne na varu, normalno ako je dobro zavareno. I tak sljedil je trening zavarivanja, kordinacija ruke i oka. Skuril sam bocu 20 kg(400kn) argona ali zauzvrat sam nekaj i naučil. Zavarivanje je prava milina, varovi?, ljepo za vidit, šteta kitat. Znači i to smo riješili, e sad pleh ili ti lim. Prvo sam nabavil preko neta neku kjigu o lupanjui po plehu, sva u slikama, milina. Kao što rekoh lim je 1,5mm hladno valjani čelik, od tog delaju ameri , pa sam i ja. I to je dobro jer imaš po čemu mlatit a nemreš ga sje..t i istanjit sam tak. Poslije imaš materijala i za brušenje i završno dotjeravanje. Normalno obilato sam koristio i video uratke s You Tube-a, nebi vjerovali kak ima korisnih uradaka, jer kao što rekoh slika govori tisuću riječi. Kak frajeri na alatke stare sto godina izmažu iz obične ploče lima npr rezervor, nemreš vjerovat! .....i tak vam je to sad treba suha para za kupit ketače pa makinu i tako to, jebiga to nemrem napravit nemam sčim. Ali kak bi rekal Del-boy samo odvažni pobjeđuju......pa bumo vidili, rekli su slepci!
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Prera...odnosno izrada choppera | |
| |
|
| |
| Prera...odnosno izrada choppera | |
|