| Pitanje oko prvog choppera | |
|
+7nikomil1 ica magna Lars_Viking vroc-bobi Ivan-Shadow Deda Mraz 11 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Deda Mraz man
Broj postova : 44 Godina imam : 37 Prebivalište : Rijeka Vozim : N/A Na forumu od : 23.04.2013
| Naslov: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 16:41 | |
| Pozdrav ljudi! Ovakva je stvar; odlucio sam se kupiti prvi chopper (mada je san napraviti customa, ali za to cu vjerojatno morati sljakati do 50te da skupim dovoljno para za ono sto mi je u glavi). Caka je u tome sto imam sitnih 202 cm visine, pa mi je vecina motora na kojima sam sjedio dosta neudobna. Razmisljao sam za pocetak uzeti Jinluna 250; ali jos nisam imao priliku sjesti nigdje na njega, pa ne znam dimenzije; a obzirom na komentare i ocjene po raznoraznim stranicama; vidim da je to jedan od rijetkih motocikala koji je dosta dobar po omjeru uloženo / dobiveno za tu bagatelu od novaca. Kako vidim tu su sve stari bikeri koji imaju sve u malom prstu; u potrazi sam za savjetom. Isplati li se kupiti takvo nesto pa na miru sparati; isplati li se kupiti takvo nesto pa usputno preradivati daj isti; isplati li se sacekti jos godinu - dvije (mada je to tesko jer me cekanje ubija iz mjeseca u mjesec) pa kupiti neki Dragstar i njega preradivati itd itd... Brzina motora mi je najmanje bitan faktor, jer sam easy tip kod voznje; samo da je udobno, pa makar islo 50 km/h, nek ide 50 km/h jer ide sa stilom. Pomozite ako Boga znate! | |
|
| |
Ivan-Shadow man
Broj postova : 321 Godina imam : 47 Prebivalište : Kastav Vozim : Honda Shadow VT 750 ACE Na forumu od : 18.11.2012
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 16:53 | |
| Pozdrav! Prvo i osnovno-buđet. Upravo kolega Lars Viking s foruma iz Matulja prodaje Venox. On je rastom blizu tvojoj visini i Venox mu je taman. Imas ga priliku i probati. | |
|
| |
vroc-bobi cro chopper forum
Broj postova : 1317 Godina imam : 56 Prebivalište : dalmacija Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE Na forumu od : 09.10.2011
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 16:53 | |
| Kad si na ogranicenom budzetu , kupi ono sto mozes . I u meni je 3 metra pa mi je sve malo , cak i ovaj nocni bijes izgleda mali ispod mene . Sto god da kupis , preradjivat ces . Kad ti vec cvrci , kupi i vozi , a poslije razmisljaj sto dalje . Malo nas je kupilo ono o cemu smo sanjali iz prve . A sad nek uleti neko sa iskustvom o ovom motoru o kojem pricas | |
|
| |
Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 16:54 | |
| Widim ja da cemo mi veliki morat oformit jednu firmu za proizvonju morora pogodnih za visoke ljude - Big Ass Cycles.
I onda cemo moc komotno vozit. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 17:28 | |
| Nisam mislio da ću ikad ovo napisati, ali obzirom da je ovo specifična situacija....
Dakle, od jeftinijih na vrhu ljestvice ti je RR Spyder
|
|
| |
Broj postova : 1317 Godina imam : 56 Prebivalište : dalmacija Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE Na forumu od : 09.10.2011
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 17:53 | |
| - Lars_Viking je napisao/la:
- Widim ja da cemo mi veliki morat oformit jednu firmu za proizvonju morora pogodnih za visoke ljude - Big Ass Cycles.
I onda cemo moc komotno vozit. lajkam | |
|
| |
Deda Mraz man
Broj postova : 44 Godina imam : 37 Prebivalište : Rijeka Vozim : N/A Na forumu od : 23.04.2013
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 17:57 | |
- Widim ja da cemo mi veliki morat oformit jednu firmu za proizvonju morora pogodnih za visoke ljude - Big Ass Cycles.
I onda cemo moc komotno vozit. Padalo mi je i to na pamet. Maznut nacrt i dat ekipi u firmi gdje sljakam da naprave kostur, vilice itd; dati prekromirati kod frenda i laganini slaganje sa ostatkom dijelova, pa koliko traje da traje... Samo to mi djeluje kao neki žešći optimizam. Iako, IAKO... Ako se po otpadima da naći dobrih dijelova, od tanka do motora; i da se to radi po 4, 5 mjeseci; natjerao bi se izdržati...
Zadnja promjena: Deda Mraz; uto 23 tra 2013, 18:08; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 18:03 | |
| PATITE KRAKATI | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 19:53 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: ccc uto 23 tra 2013, 20:17 | |
| |
|
| |
nikomil1 man
Broj postova : 326 Godina imam : 45 Prebivalište : Skopje Vozim : regal raptor dd50e-2 i dd350e-6 Na forumu od : 18.01.2011
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 20:44 | |
| za dugajlije najvise prostora ima RR Spyder. Nije da sam nesto pre dugacak (normalna visina 183cm) ali jinlun i lifan i njemu slicni su NO - NO jer ti koljena udare u volan ... jeftino i za dugacke = Spyder ... ako ti se on ne svidja onda skrati muke sebi i nemoj citati dalje nego skupljaj pare pa kupi skupo nesto pozdrav iz makedonije | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 20:51 | |
| Slažem se, kad bih ja bio u toj situaciji, od Kineza odabrao bih Raptora. | |
|
| |
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 21:10 | |
| Ma iskreno meni nije toliko problem Venox. Super je ako si sam na njemu i stavis solo sic | |
|
| |
| |
| |
mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
| |
| |
Deda Mraz man
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 23:21 | |
- Ma iskreno meni nije toliko problem Venox. Super je ako si sam na njemu i stavis solo sic
Eto kvake, ja bi nakeljio king and queen sic. Di ću ženu staviti, naprijed u košaru kao na bicikli? Znaci poceli smo suzavat visinske probleme samoi na Spydera... A što se tiče atesta, i oko toga sam se raspitivao. Ima načina i za to srediti; ne ispadne nešto preskupo za sam atest. Mada, gledam, ako prođem po par auto otpada, možda bi se našao i koji bajk sa relativno OK stanjem kostura, pa ga samo mrvicu modificirati. Kostur od jednog, vilica od drugog, motor od ako bog da treceg ako paše, i malo po malo... Nisam pametan; iz dana u dan sve neke ideje na ideje; i nikako na zelenu granu... | |
|
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 23:43 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera uto 23 tra 2013, 23:53 | |
| - Deda Mraz je napisao/la:
- Lars_Viking je napisao/la:
- Ma iskreno meni nije toliko problem Venox. Super je ako si sam na njemu i stavis solo sic
Eto kvake, ja bi nakeljio king and queen sic. Di ću ženu staviti, naprijed u košaru kao na bicikli? Znaci poceli smo suzavat visinske probleme samoi na Spydera... A što se tiče atesta, i oko toga sam se raspitivao. Ima načina i za to srediti; ne ispadne nešto preskupo za sam atest. Mada, gledam, ako prođem po par auto otpada, možda bi se našao i koji bajk sa relativno OK stanjem kostura, pa ga samo mrvicu modificirati. Kostur od jednog, vilica od drugog, motor od ako bog da treceg ako paše, i malo po malo... Nisam pametan; iz dana u dan sve neke ideje na ideje; i nikako na zelenu granu... Ma imam i ja ženu, pa ću svejedno prerađivat vjerovatno sic na neki malo manji za suvozača i veči za mene. | |
|
| |
Deda Mraz man
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera sri 24 tra 2013, 00:15 | |
| | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera sri 24 tra 2013, 10:08 | |
| ja bih ti savjetovao da se strpis i uzmes Dragsa 650,Shadowa 750, Vn 800 ili Intrudera 600, uglavnom nesto u toj klasi, jer ces podugo biti miran, a bajkovi su provjereni,extra izgleda,pouzdani i ekonomicni za odrzavanje a ako si u Easy stilu neki od ovih motora ce ti sluziti mozda i bez da uopce budes i prelazio na nesto jace i vece | |
|
| |
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera sri 24 tra 2013, 10:11 | |
| Problem je ako uzmes sad nesto "plif-plaf" kako ces se toga rjesit kad budes htio nesto vece/jace? Onda ti je bolje Dragstar 125/250 ili RR Spyder.
A cekanje nas sve ubija u pojam. | |
|
| |
Deda Mraz man
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera sri 24 tra 2013, 10:21 | |
| Ocito ce biti tako neka opcija onda; osim ako ne dobijem na lotu. Ništa, pomiriti se sa čekanjem i šparanjem dok ne uleti prva kvalitetna ponuda i onda drž, zgrabi, ne daj... Dragica ili pauk, je*** samog sebe visokog... | |
|
| |
nikomil1 man
Broj postova : 326 Godina imam : 45 Prebivalište : Skopje Vozim : regal raptor dd50e-2 i dd350e-6 Na forumu od : 18.01.2011
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera sri 24 tra 2013, 10:28 | |
| - Deda Mraz je napisao/la:
- Kicho je napisao/la:
- Kud na Jinluna sa dva metera visine, jadan nebio??? Pa izgledat ćeš k'o da voziš minimoto.
Nije žvaka za seljaka, dok seljak ne vidi žvaku uživo. Sve mi je u teoriji; za Dragstara znam da mi je OK koliko toliko ako je mrvu prerađen. ej "mali" (od dva metra) ako ti prchkanje i preradjivanje nije problem onda ti spyder bas dolazi u kombinaciju i to ovim redom... 1. kupis spydera, pa vidis kakav je tvrd, uzak i ne komotan sic i onda kupis sic od dragstarke 1100 (bas je ko fotelja, koshchal je vec pokazao slike sta kako oko rezanja plastike, a imas i kod mene nesto oko montiranja za ramu) i onda se vozite ti i cura/zena do mile volje. 2. kad ti bude malo snage, rama je dovoljno velika pa za godinu il dve kupis masinu od kavasaki en500 (po internetu pise kako je ta masina naj lakse ugradiva), ili mozes nesto od jamahe mislim da je bilo 750cc ... i eto ti ga... bilo kako bilo sumnjam da ce ti snaga motora biti problem ... pre ce ti kod spydera smetati krutost i ostale "kineske boljke" kao krute gumice slaba amortizacija i td. ali ni ostali kinezi nece ti ponuditi vise u tom pogledu. VELIK si decko pa sam odluci, ZAJEBAT CES SE STA GOD ODLUCIO (ako ne kupis i skupljas pare bit ce ti krivo sto se ne vozis, kupis nesto jeftino i polovno ostat ce ti pitanje jesam li dobro izabrao) MOZAK JE OPAKA STVAR
Zadnja promjena: nikomil1; sri 24 tra 2013, 10:32; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Deda Mraz man
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera sri 24 tra 2013, 10:30 | |
| | |
|
| |
nikomil1 man
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera sri 24 tra 2013, 10:32 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pitanje oko prvog choppera | |
| |
|
| |
| Pitanje oko prvog choppera | |
|