| preobrazba kivija | |
|
+25vstarrider webrider Rocker-C frrka Vladek TheSanja zoki-sk Munja fat boy oz_skroz13 StarBobo lord jebiki Jack Hedo Krešo klesoo mungos custom rider Quirin ica merla magna swileni HyperCube 29 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija čet 18 vel 2010, 18:01 | |
| - custom rider je napisao/la:
...pukotine če se dešavat kroz neko vrijeme kad se počmeš vozit,vibracije,sunce,vlaga,,,,, ne mora biti... nemoj se voziti... stavi ga na spuzvu da ublazi vibracije... i nek bude u garazi... na suhom... eto, rijeseno | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 19 vel 2010, 14:06 | |
| ...ajd nek vam bude bumo pratili ravoj situacije... | |
|
| |
jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija sub 20 vel 2010, 14:24 | |
| Ne daj se smesti,samo naprid s preobrazbom ...ako ne planiraš sve iznova rezat pa varit,onda nema smisla raspravljat hoće li otpast ili neće...a ako otpadne,bar znaš zašto je i kako triba popravit Cruiser je zahvalna baza za uređivanje (ako zanemarimo ccm) i uvjeren sam da će izgledati odlično. Javit ćeš mi za volan (41cm), sajle i kočiono crijevo,sveukupnu novčanu cifru, i na posao | |
|
| |
HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija pon 22 vel 2010, 07:43 | |
| | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija pon 22 vel 2010, 07:46 | |
| Prva liga. Jedva čekam da vidim kako to izgleda... | |
|
| |
StarBobo man
Broj postova : 385 Godina imam : 64 Prebivalište : Zagreb Vozim : Midnighstar XV 1900 Na forumu od : 17.02.2010
| Naslov: Re: preobrazba kivija sri 24 vel 2010, 08:59 | |
| - custom rider je napisao/la:
- ...OPREZ,poliester,tj smola se ne ljepi na željezo,običnu plastiku,nego se samo stavlja na identični materijal,očekuj pukotine između spojeva ploestera i željeza odnosno plastike(neznam od kojeg materijala su ti blatobrani)
Ispravak NETOČNOG navoda što se tiče željeza. Poliester je idealan materijal za popravke na ČISTOM željezu. Naglasak je na željezu, ne olovu, ne bakru, ne aluminiju... Najveći dio autolakirerskih kiteva ( s armaturom ili bez) je upravo na poliesterskoj bazi, jednako kao i fileri i špricevi. Dakle, što se tiče željeza i poliestera, NEMA STRAHA... Bez obzira da li se radi o konstruktivnoj ili kozmetičkoj aplikaciji. | |
|
| |
oz_skroz13 man
Broj postova : 193 Godina imam : 38 Prebivalište : Vinkovci Vozim : u krug! Na forumu od : 19.05.2009
| Naslov: Re: preobrazba kivija sri 24 vel 2010, 15:27 | |
| Slažem se sa Star Bobom! Poliesteri se "slažu" sa željezom/čelikom, ali ne i sa drugim metalima, na mesing, špijalter ili bakar se neće ni zalijepit. Na ABS ili PP plastiku se može primjenit, ali nije naročito dugog vijeka, tj odlijepi se i otpadne! | |
|
| |
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija ned 28 vel 2010, 20:19 | |
| Eto nakon male pauze uzrokovane prehladom napravio sam jos nekaj posla. Svu pripremu povrsina sam zavrsio, te prelakirao crnom bazom i dvjema rukama bezbojnog laka: Znaci filer koji se susio tjedan dana lagano sam pospricao sa crnim matom tek toliko da padne magla na povrsinu i zatim sa 400 brusio povrsinu a taj crni mat sam koristio kao vodilju da vidim gdje su udubine i izbocine. nakon toga sam sve presao sa superfine spuzvicom pa sa ultrafine spuzvicom da uklonim eventualne riseve koji su nastali zbog brusenja. sve sam postavio u komoru i obrisao sa antisilikonskim cistacem i zatim ofarbao i na to bacio 2 ruke laka dvokomponentnog bezbojnog. Rezultat je sada ovakav: Nakon ove sve price krenuo sam raditi airbrush. Dva dana nakon lakiranja tj. u subotu sam sve fino prebrusio sa 2000 voddobrusnim papirom. Za sada sam zavrsio samo sa zadnjim blatobranom ali nisam imao sa cim slikati medu korake ali obecajem da budem na ostalim dijelovima. Ovo dolje su slike opreme za airbrush koju sam koristio: I rezultat tj.zadnji blatobran (ovo je bez laka ali budu i te slike): Eto to je to zasad.Svi komentari su dobrodosli u meduvremenu sam i stavio veliki volan pa vas molim za misljenje: Slikam sa iphonom ili sa starim digitalcem tak da nemojte zamjeriti na losim slikama ili na neredu u garazi jel malo je razbacana zadnje vrijeme... Pozdrav | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: preobrazba kivija ned 28 vel 2010, 20:27 | |
| jos ces ti od tog napraviti pravi motor! Svidja mi se airbrush, bas je fora... | |
|
| |
| Naslov: Re: preobrazba kivija ned 28 vel 2010, 20:32 | |
| - klesoo je napisao/la:
- jos ces ti od tog napraviti pravi motor! Svidja mi se airbrush, bas je fora...
E sad si me iskreno nasmijao.... svaka ti dala! a airbrush sam vidio nesto slicno pa mao modificiram i tak... bitno da je malo drugacije od ovih lubanja i ostalih spika silnih mada imam osjecaj da ce pasti vuk ili nekaj slicno jel mi se to svida... | |
|
| |
jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija ned 28 vel 2010, 20:59 | |
| ...volan izgleda ,airbrush izgleda super,iako triba vidit kad bude kompletno gotovo i sastavljeno. Jedno mi nije jasno....nije li nepotrebno lakirati (i to dvije ruke) prije airbrusha pa onda i opet nakon Zar nije bilo jednostavnije ocrtati preko crne i onda sve lipo polakirat? | |
|
| |
| |
| |
jebiki cro chopper forum
| Naslov: Re: preobrazba kivija pon 01 oľu 2010, 07:46 | |
| ...primljeno na znanje | |
|
| |
fat boy man
Broj postova : 337 Godina imam : 40 Prebivalište : Osijek Vozim : sve :P Na forumu od : 20.02.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 01:05 | |
| jos nisi nabacio sjenu kako sam ti rekao negooo.... imas dobar motor kad si stavio UP? nije malo pre? GJ! | |
|
| |
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 08:18 | |
| - fat boy je napisao/la:
- jos nisi nabacio sjenu kako sam ti rekao
negooo.... imas dobar motor kad si stavio UP? nije malo pre? GJ! Kakvu sjenu? edit: blokiralui su mi juriceka na poslu pa nisam bio par dana tamo, ali ovaj odg. ispod ti vrijedi: nije gotovo to jos... a kaj se volana tice meni je taman ovaj jos cekam WW gume pa da onda vidis...... ak mislis na sjenu an airbrush to nije jos gotovo jos se radi to sve lagano.... | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 11:12 | |
| - Citat :
- Ispravak NETOČNOG navoda što se tiče željeza. Poliester je idealan materijal za popravke na ČISTOM željezu. Naglasak je na željezu, ne olovu, ne bakru, ne aluminiju...
Najveći dio autolakirerskih kiteva ( s armaturom ili bez) je upravo na poliesterskoj bazi, jednako kao i fileri i špricevi.
Dakle, što se tiče željeza i poliestera, NEMA STRAHA... Bez obzira da li se radi o konstruktivnoj ili kozmetičkoj aplikaciji ...ispravak netočnog navoda....poliestrska osnova u kitevi da, ali poliesterska smola sa staklenim vlaknima ne..... ...naprimjer imaš epoksidnu smolu, epo. kiteve itd. svima njima je osnova ista ali svojstva su drugačija... | |
|
| |
StarBobo man
Broj postova : 385 Godina imam : 64 Prebivalište : Zagreb Vozim : Midnighstar XV 1900 Na forumu od : 17.02.2010
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 11:49 | |
| - ica je napisao/la:
...ispravak netočnog navoda....poliestrska osnova u kitevi da, ali poliesterska smola sa staklenim vlaknima ne..... ...naprimjer imaš epoksidnu smolu, epo. kiteve itd. svima njima je osnova ista ali svojstva su drugačija... Žao mi je, ali nisi u pravu. Nemam nikakvu namjeru prepucavati se. Kad iznosimo netočne činjenice, kao da su stvarne, samo zato što mislimo da smo u pravu, provociramo diskusije kojima nije ni mjesto ovdje. Zato je dobro, prije no što počnemo o nečemu diskutirati, informirati se. Time izbjegavamo cijeli niz nepotrebnih postova i offtopica... Literatura postoji, dovoljno je prolistati... Ako je u nazivu materiajala "poliester", poliesterska smola je uvijek baza, bez obzira da li se radi o laminiranju, kaširanju ili kitanju. Kit nastaje dodavanjem aditiva i punila određenih karakteristika u smolu, kako bi se dobio materijal pogodan za grubo popunjavanje, fino popunjavanje ili špricanje, te relativno lagano skidanje (brušenje) viška materijala... Epoxi je potpuno druga vrsta materijala, iako se u mnogim segmentima i aplikacijama preklapa s poliesterima, te se bez izuzetaka može koristiti umjesto poliestera. Ne i obratno. Međutim, cijena je faktor koji je bitan, a epoxi je bitno skuplji, te se koristi svuda tamo gdje postoji potreba, a cijena konačnog proizvoda opravdava razliku u cijeni materijala. srdačno, Bobo. | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 15:29 | |
| ...nije ni meni namjera se prepucavat, samo ženim pomoć čoviku. I dobro znam o čemu govorim jer sam kako sam već napisa 5god. radio u firmi AD-boats prošao sam sve faze od izrade modela do porinuća broda tako da dobro zna o čemu govorim. Neznam odakle ti podatak da je željezo pogodno za poliester....totalno krivo, a evo i zašto.. ...poliester je po svojoj strukturi porozan materijal i s vremenom morska voda bi prodrjela da njega i izazvala koroziju samim time i odvajanje laminata od željeza, jedino šta se može "ulaminirat" znači stavit između slojeva laminata je inox i to ne A2 već A4... ...razlika je u tome A2 je inox koji se koristi na otvorenim prostorima gdje nema utjecaj soli znači mora, A4 se dakle koristi uz morsku obalu..... ...ako ne brodu vidiš da je inox ograda pustila ruzinu zanči da te je nstko zavida za tvoje pare....A4 je skuplji i teško ih je razlikovat pa meštri često koriste A2 što nebi smjeli... ....temu bi tado nastavija u četri oka i ..... P.S. ...čime se ti inače baviš??? | |
|
| |
StarBobo man
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 17:07 | |
| - ica je napisao/la:
- ...nije ni meni namjera se prepucavat, samo ženim pomoć čoviku. I dobro znam o čemu govorim jer sam kako sam već napisa 5god. radio u firmi AD-boats prošao sam sve faze od izrade modela do porinuća broda tako da dobro zna o čemu govorim. Neznam odakle ti podatak da je željezo pogodno za poliester....totalno krivo, a evo i zašto..
...poliester je po svojoj strukturi porozan materijal i s vremenom morska voda bi prodrjela da njega i izazvala koroziju samim time i odvajanje laminata od željeza, jedino šta se može "ulaminirat" znači stavit između slojeva laminata je inox i to ne A2 već A4... ...razlika je u tome A2 je inox koji se koristi na otvorenim prostorima gdje nema utjecaj soli znači mora, A4 se dakle koristi uz morsku obalu..... ...ako ne brodu vidiš da je inox ograda pustila ruzinu zanči da te je nstko zavida za tvoje pare....A4 je skuplji i teško ih je razlikovat pa meštri često koriste A2 što nebi smjeli...
....temu bi tado nastavija u četri oka i .....
P.S. ...čime se ti inače baviš??? Moj osnovni posao zadnjih dvadeset i pet cca godina je projektiranje, kostrukcija i izrada kompozitnih plovila. Imam svoju firmu od 1984, koja se bavi upravo navedenim poslićima... Između ostalog, radili smo i sportske avione koristeći iste materijale... Tako da ako koristimo argumentum ad hominem, dozvoljavam si reći da nema kompozitnih materijala koje nisam koristio i primjenjivao u praksi. A ono čime se danas bavim, ionako nema veze s ovom temom. srdačno, Bobo. | |
|
| |
fat boy man
Broj postova : 337 Godina imam : 40 Prebivalište : Osijek Vozim : sve :P Na forumu od : 20.02.2008
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 21:37 | |
| mestri obojica ste u neku ruku u pravu,na stranu stavljam bobu stara jer je u startu tocniji,o i icin zadnji post drzi vodu sto se tice poroznosti materijala. KRAJ...mir | |
|
| |
ica cro chopper forum
| Naslov: Re: preobrazba kivija pet 05 oľu 2010, 22:59 | |
| - fat boy je napisao/la:
- mestri obojica ste u neku ruku u pravu,na stranu stavljam bobu stara jer je u startu tocniji,o i icin zadnji post drzi vodu sto se tice poroznosti materijala.
KRAJ...mir ...nema svađe, pričamo o istima stvarima ali različitim iskustvima, jednom prilikom sam laminira željezo i sve se odlipilo nakon cca godine dana tako da mi ta tvrdnja nije jasna... ...očito ima neka caka koju nisam i još uvik neznam. Učili su me da slušam starije pa ću tako i postupit možda jednom prilikom izmjenimo znanje i iskustvo uz pivo, a do tada nećemo više | |
|
| |
| Naslov: Re: preobrazba kivija ned 14 oľu 2010, 13:58 | |
| Evo i lak je pao sinoc gore... na kraju sam ostavio airbrush jednostavan... mislio sam neke vukove stavljat ali nakon pokusaja mi se to nije svidjelo te sam ostavio samo ovako: Sad lagano krećem sa sastavljanjem.... Pozdrav | |
|
| |
ica cro chopper forum
| Naslov: Re: preobrazba kivija ned 14 oľu 2010, 15:38 | |
| ...munje izgledaju ludilo | |
|
| |
Munja cro chopper forum
Broj postova : 1634 Godina imam : 51 Prebivalište : požega-ulica od zakona Vozim : V Strom 1000 , t11 , vivasitv Na forumu od : 25.11.2007
| Naslov: Re: preobrazba kivija ned 14 oľu 2010, 17:56 | |
| tužit ću te za krađu ideje lijepo nacrtane muje. | |
|
| |
| Naslov: Re: preobrazba kivija sub 03 tra 2010, 18:05 | |
| Evo, puno se radilo zadnje vrijeme, nisam puno slikao jel je sve u principu sastavljanje. Bilo je tu razno raznog pripasivanja i izmisljanja, nova struja i tak... Uglavnom jako puno posla, skoro svaki dan od nekih 16 pa do 20, 21 nekad i duze... Rezultat je dolje nize pa sami procijenite koliko mi se ispatilo: meni se cini da jest jel sam prezadovoljan Eto, jos imam par sitnica- ona plastika mi fali jedna kromirana moram je povariti jel je pukla prilikom skidanja, u utorak idem na tehnicki i regu ak bu sve ok... Kaj se ape hangera tice stvar je fenomenalna- potpuno novi bolji osjecaj voznje, imam osjecaj ko da citav motor drzim u rukama, nekak mocni osjeca... Nakon registracije jos na red dolaze turn out pipes na montazu kad se uvjerim da me nece zezat ta par dB vise i to bi bilo to... Na motoru je promijenjen lanac i lancanici, svjecice, ulje i filter ulja, hrpa sarafa i razno raznih sitnica. jos imam za poslozit malo te sajle i takve sitnice ali mogu se vozit pa ce malo pricekat to sad sve :-) U planu su jos i WW gume ali za to moram skuppit nekaj novaca pa ce malo pricekat jos, ove stare gume su zasad zadvoljavajuce... Nisam siguran dali da moniram bisage ali za neki put cu morat. Namontirao sam si i uticnicu od 12V ko za upaljač na volanu da mogu koristiti navigacije i sicna cuda tak da ce vjerojatno trebat slozit i neki nosac za to ali sve u svoje vrijeme Sve u svemu ja prezadovoljan... Pozdrav svima i hvala jos jednom svima na podrsci i pomoci a posebno BikerMotoShopu i Kristijanu- covjek je legenda! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: preobrazba kivija | |
| |
|
| |
| preobrazba kivija | |
|