Dakle,
Aquilosi koji su pratili moje početne probleme sa Orlicom već su mislili da je tema u "my bike" gotova (tj. problemi sa punim gasom) ali nije.
Budući da sam u međuvremenu krenuo u preradu nosača tj. izradu nosača evo ovaj topic pokrenut je stoga.
kao što možete vidjeti, bar meni, orlica se ovako čak i više dopada.
je da me žena skoro
jer je zaozbiljno shvatila moju tvrdnju da motor prerađujem u jednosjed i chopper, ali nakon nemoguće skrivenog smjeha na mom licu i ubjeđivanja da se šalim i pomirbe
nisam završio u
jer bi me inače tam poslala.
No da vas ne davim detaljima evo idem redom.
1. U punom gasu i dalje trokira, jer je kako sam kasnije doznao prijašnji vlasnik nabavio neki šrot od kita tj. radili su na fergama i povećali dizne (stare naravno nisam dobio) a nisu ništa napravili po pitanju zraka,
dakle kao što je nekima poznato, bez filtera ide ko zmaj a sa filterom je zagušen pri punom gasu, dakle dizna šiba a zraka fali,
mislio sam da će novi filter to riješiti ali nije i orlica letjela maksimalno 8000-105km/h
onda sam otvorio rupe na poklopcu filtera po određenim pravilima i dobio 9000-120km/h
ali još mu malo fali zraka ali s tim ću se pozabaviti kad riješim auspuhe
naime namjeravam izbacit katalizatore ili barem ono kaj se kakti zove katalizatorima
pa kad to napravim vidjet ću kaj se događa na usisu zraka i dal je tu isto neka sprega
btw gornji auspuh mi se na mjestu gdje su bile bisage malo zacrvenil (ko da je zaštropan) najvjerojatnije od nepotpunog izgaranja u cilindru (nije vidljivo iz aviona ali ko zagleda vidi)
2. upravo sam si izrezal slijepu pločicu za blokirat ono malo "povratno" čudo na prednjem cilindru pa se osim mene još koji konj dovuče do prijenosa
3. Iz auspuhova sam već izvuko one male štopaće kaj ih zovu prigušnice i baš lijepo zvući (možda mrvicu preglasno za moj ukus) al kako rekoh kad izvadim katalizatore vidjet ću kak se čuje pa onda ide u korekciju
da vidim jesam još kaj prčkal
eh da
budući da kak god je stegnul, torbica za alat grebe po blatobranu, upravo radim jedan nosač koji će bit pričvršćen za za vilicu (poput ručica na egipatskim crtežima) a i bolje će strujat zrak do onog kakti hladnjaka ispred prvog cilindra
izvinite jer nema slika al kad zgotovim ak bu koga zanimalo - stavim
čitao sam da su neki imali problema sa očitavanjem stanja goriva, pa i ja pa da velim u čemu je stvar:
mali plutač koji prati nivo zacvika se u rubove rezervara pa treba malo (ali malo) i vrlo pažljivo da se savije
ak se sjetim još čega javim, a kad budu promjene gotove možda i koja slikica (pogotovo kad složim nosače i rešetku koja bi trebala biti iz dva-tri nadograđujuća dijela)
svima bok