|
|
| RAMA CUSTOM MOTORA | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
BLIC man
Broj postova : 148 Godina imam : 48 Prebivalište : GORIČAN Vozim : HARLEY ONE Custom Na forumu od : 09.02.2008
| Naslov: RAMA CUSTOM MOTORA pet 15 vel 2008, 07:35 | |
| Rama od INOXA. Kakva bi bila?Dali bi bila preteska,premekana...? Od kakvih materijala se rade rame pravih Custom motora. Ako su od željeza.Koje kvalitete željeza i debljina stjenki... Što je bitno kod jedne rame kad bi ju netko išao sam radit?
Eto.Ja razmišljam o izradi svoje rame za novi Bike. Pa me zanima i vaše mišljenje o toj temi. Hvala!!!!! | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA pet 15 vel 2008, 10:19 | |
| mislim da ti naš član el toro bude u ovome najbolje mogao pomoći i dati dobar odgovor... javi mu se na PP i nema beda | |
| | | zida man
Broj postova : 462 Godina imam : 45 Prebivalište : Volavje (do pariza) Vozim : vn 800 Na forumu od : 23.11.2007
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA pet 15 vel 2008, 23:29 | |
| svezida dosta radim sa inox materijalom na poslu...hmmm... mislim da je tu čelična cjev ipak zakon! | |
| | | Okovani Prometej man
Broj postova : 64 Godina imam : 57 Prebivalište : Zagreb - okolica Vozim : BMW R 1100 RS Na forumu od : 03.02.2008
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA sub 16 vel 2008, 12:22 | |
| Čvrstoću rame ćeš uvijek osigurati odgovarajućim presjekom profila, zadovoljavajućom debljinom stjenke materijala kao i stučno osmišljenom konstrukcijom. To NIJE posao za laike. Potrebito je još naglasiti (a možda i najbitnije) da kvaliteta zavarenih spojeva inoxa mora biti iznimna. To sve nije nikakav problem za dobre ili barem osrednje majstore. U svakom slučaju, čestitam na ideji, inovativnosti, promišljanju i svemu tome još jedanput. Mislim da si hrabra. Moju podršku si osigurala. Čast i hrabrost su mi iznad svega. IZVEDIVO; IZVEDIVO; IZVEDIVO. Nije bez poteškoća. Pitanje je samo imaš li ti muda za sprovest svoje ideje? Ja i ti znamo da IMAŠ. Živi život. | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA sub 16 vel 2008, 12:38 | |
| - Okovani Prometej je napisao/la:
- Čvrstoću rame ćeš uvijek osigurati odgovarajućim presjekom profila, zadovoljavajućom debljinom stjenke materijala kao i stučno osmišljenom konstrukcijom. To NIJE posao za laike. Potrebito je još naglasiti (a možda i najbitnije) da kvaliteta zavarenih spojeva inoxa mora biti iznimna. To sve nije nikakav problem za dobre ili barem osrednje majstore. U svakom slučaju, čestitam na ideji, inovativnosti, promišljanju i svemu tome još jedanput. Mislim da si hrabra. Moju podršku si osigurala. Čast i hrabrost su mi iznad svega. IZVEDIVO; IZVEDIVO; IZVEDIVO. Nije bez poteškoća. Pitanje je samo imaš li ti muda za sprovest svoje ideje? Ja i ti znamo da IMAŠ. Živi život.
eeee burke nije to žemsko naš BLIC to je samo žemska kod motora :queen: | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| | | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA sub 16 vel 2008, 19:31 | |
| hahahahaha od srca se nasmijah | |
| | | BLIC man
Broj postova : 148 Godina imam : 48 Prebivalište : GORIČAN Vozim : HARLEY ONE Custom Na forumu od : 09.02.2008
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA sub 16 vel 2008, 21:30 | |
| Bok društvo! Bio sam danas kod El tora i upoznali smo se. I vidio da postoji nada! El toro hvala ti za potrošeno vrjeme za nas i nadam se što bržem ostvarivanju mojih snova. Hvala! | |
| | | BLIC man
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA sub 16 vel 2008, 21:38 | |
| A da! Pozdrav Burke!!! hahahahahahahahaa | |
| | | Okovani Prometej man
Broj postova : 64 Godina imam : 57 Prebivalište : Zagreb - okolica Vozim : BMW R 1100 RS Na forumu od : 03.02.2008
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA sub 16 vel 2008, 23:17 | |
| Sory, sory. Ispričavajući se u svojoj poniznoj gluposti, klanjam se do poda, al` ne mogu si pomoći, volio bih da si ona. (sad barem znam da stvarno imaš muda) | |
| | | tunja298 man
Broj postova : 24 Godina imam : 41 Prebivalište : Pakrac Vozim : zasad Kymco Na forumu od : 21.04.2008
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA pon 21 tra 2008, 19:21 | |
| I ja sam razmisljao o izradi rame, brat i ja smo malo mozgali, crtali, racunali, kemijali... imamo i autogeno, co2, obicni aparat tak dakle da imamo alata i dva-tri dobra majstora i tokara koji bi nam uskocili ali odustali smo zato sto je to dosta zafrknuto, ne zbog same izrade jer lako je to sve porezati, posavijati i povariti. Ali bitni su tu i proracuni jer takvi "homemade" motori lako dodu do 350 kg a tu se onda prepoznaju MAJSTORI (osobno mislim da bi rama od mog brata i mene pukla,hehe) ali i zbog kasnije registracije, ukucavanja brojeva na sasiju, atesta i tak.
Ipak ti je jeftinije dati 15 tisuca kuna za gotovu ramu sa certifikatima i serijskim brojevima. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA pon 21 tra 2008, 19:56 | |
| kada se kreče razmišljati o samogradni sve izgleda dosta jednostavno , ALI kad se malo dublje krene u problematiku sve više isplivava problem po problem.Kako problemi naviru tako smo sve bliže odustajanju . Zaključak stvari treba povjeriti znalcima . |
| | | tunja298 man
Broj postova : 24 Godina imam : 41 Prebivalište : Pakrac Vozim : zasad Kymco Na forumu od : 21.04.2008
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA uto 29 tra 2008, 21:31 | |
| evo naisao na ovo.... a mislim da je dobro za pogledati i da takve stavri budu na forumu.
http://www.chopperhandbook.com/neatstuff/old_school_chopper_frame.htm
i ovo:
http://www.chopperhandbook.com/neatstuff/downloads.htm | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: RAMA CUSTOM MOTORA | |
| |
| | | | RAMA CUSTOM MOTORA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|