| ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi | |
|
+51mrljo#2 freebee Danijel Karlo martinx Cube swileni Jack uljez prof_VN calc69 Hrki maatredrag burton Marina dudo cro.chopper Quirin Suhi Crusader dibidus freshman necchi Jastreb Saba freddie Beatnik magna Gad_ jebiki phoenix_dreamer palomas Kum Safet(y) deda Leso jura dragger medo puksy biso Vladek Rocker Dr.Ma$$a lukylipik rudy stain emirharley zanotti Zmija asy 55 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
freebee man
Broj postova : 480 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb/Sibenik Vozim : Aquila GV 250 EFI Na forumu od : 03.10.2012
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi sub 24 kol 2013, 10:26 | |
| - martinx je napisao/la:
- Gledam ove Caterpillar čizme i razmišljam o mjenjaču. Koliko ih mjenjač uništi i kako ih zaštititi?
Ja imam ovo http://townmoto.com/brands/held/held-toe-protector Doduše ne koristim to nikad | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi sub 24 kol 2013, 10:45 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi sub 24 kol 2013, 11:24 | |
| ja do dućana nekad " potegnem " i u klompama jel su mi japanke malo premekane |
|
| |
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi sub 31 kol 2013, 23:48 | |
| - ZIGGY je napisao/la:
Iduće naručujem direktno iz UK..nema carine, samo pdv+pp
Nemaš ni PDV. Zaračunat je u UK i ne plaćaš ga opet. | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi pon 23 ruj 2013, 15:09 | |
| - Vladek je napisao/la:
- Kupio sam danas sancho kaubojke (tj. žena mi poklonila za prošli rođendan), pa bumo vidli kakve će se pokazati.
Neznam samo da li da ih nosim postolaru da stavi gumeni potplat ili da ih prvo malo iznosim? Postolar je napravio tanki kožni potplat i sve u svemu u ovom kratkom vremenu jako sam zadovoljan čizmama. Kupljene su u Back Door Store u Savskoj. Pošto se radi o svjetlo smeđim cipelama ima li tko prijedlog čime ih održavati a da zadrže taj svjetli ton? | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi pon 23 ruj 2013, 17:20 | |
Nemaš ni PDV. Zaračunat je u UK i ne plaćaš ga opet. ....bojim se da niš od toga nema carine do 150€ a PDV plaćaš, kak god okreneš.... dali je to tako vidjet ću uskoro kad mi iz UK stigne jakna ovijeh dana pa javim........ali na stranicama poštanske carinarnice čega god baš i nije optimistično... ..uglavnom na obuću je 10% a na odjeću 14% j**ene carine!! | |
|
| |
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi pon 23 ruj 2013, 17:37 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
- martinx je napisao/la:
Nemaš ni PDV. Zaračunat je u UK i ne plaćaš ga opet. ....bojim se da niš od toga nema carine do 150€ a PDV plaćaš, kak god okreneš.... dali je to tako vidjet ću uskoro kad mi iz UK stigne jakna ovijeh dana pa javim........ali na stranicama poštanske carinarnice čega god baš i nije optimistično... ..uglavnom na obuću je 10% a na odjeću 14% j**ene carine!!
Cek, cek... koja carina? Pa hrvatska je u EU sada. Nema carine, a PDV je vec placen u UK. Jedino te postarina kaci. | |
|
| |
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi pon 23 ruj 2013, 20:16 | |
- mrljo#2 je napisao/la:
- martinx je napisao/la:
Nemaš ni PDV. Zaračunat je u UK i ne plaćaš ga opet. ....bojim se da niš od toga nema carine do 150€ a PDV plaćaš, kak god okreneš.... dali je to tako vidjet ću uskoro kad mi iz UK stigne jakna ovijeh dana pa javim........ali na stranicama poštanske carinarnice čega god baš i nije optimistično... ..uglavnom na obuću je 10% a na odjeću 14% j**ene carine!!
Cek, cek... koja carina? Pa hrvatska je u EU sada. Nema carine, a PDV je vec placen u UK. Jedino te postarina kaci. ...je,....tak sam si i sam mislil a onda sam našal ovo; ČESTA PITANJA: Koje će biti promjene od 01. srpnja 2013. vezane za poštanski prometU poštanskom prometu od 01. srpnja 2013. godine primjenjivati će se europska regulativa koja je podigla vrijednosni limit glede oslobođenja od plaćanja carine na 150,00 eura no porezno oslobođenje se i nadalje u zemljama članicama EU primjenjuje na pošiljke vrijednosti do 22,00 eura. Dakle roba vrijednosti do 150,00 eura oslobođena je carine te PDV-a u vrijednosti do 22,00 eura. Vezano za plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe iz inozemstva šalju fizičkim osobama u RH, prema europskoj regulativi limit pošiljke za olakšicu iznosi 45,00 eura (podsjetimo trenutni limit je 300,00 kuna). Navedeno će se primjenjivati od dana pristupa isključivo na pošiljke iz trećih zemalja, dok prestaje sav carinski nadzor nad pošiljkama iz zemalja EU obzirom da postajemo dijelom carinske unije. .........Zaključno ističemo dakle da oslobođenje od plaćanja carine do vrijednosti 1.000,00 kuna se odnosi na putnički promet, a roba zanemarive vrijednosti sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj (primjerice eBay kupovina) bit će oslobođene plaćanja carine i PDV-a do vrijednosti 160,00 kuna. Na svu robu vrijednosti veće od navedene, potrebno je obračunati i naplatiti carinski dug. Uvoz obuće i odjeće u poštanskim pošiljkamaSva roba naručena i kupljena iz inozemstva ili koja prispijeva od pravnih osoba iz inozemstva, - vrijednosti veće od 160,00 kuna, podliježe carinjenju. Kod uvoza odjeće u RH obračunat će se osnovna stopa carine u iznosu od 14 % bez obzira na zemlju uvoza, dok za obuću osnovna stopa carine iznosi 10 %. Prilikom carinjenja obračunava se i PDV po stopi od 25%, računato na carinsku vrijednost uvećanu za iznos carine. Također treba imati na umu i druge troškove koji nisu plaćanja na ime carinskog duga, i koje prema tome ne obračunava i ne naplaćuje carinska služba (vidjeti pod „Postupak carinjenja u poštanskom prometu - Ostali troškovi postupka“) ...a sve ostalo piše ovdije ....i sâm sam se poveselio ali očito mi moramo 2 puta plaćat PDV | |
|
| |
Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi pon 23 ruj 2013, 21:40 | |
| Ja vozim ovo: http://shop.hostettler.de/popup.aspx?SupplyImages/WF016/L_X46001-003.jpg
http://shop.hostettler.de/productdetails.aspx?id=236&itemno=X46001
i super zadovoljan.
fascinantno mi je da mi ni na +35 nije nikada bilo prevruce niti mi se noga znojila (ne u voznji nego kada stojim). Nisam ih probao po nekom potopu ali mislim da bi tu bile jos bolje. Udobnost...kao da sam u slapama.
Kupio ih u ZG u Šepić Commerc-u i dobio odlican popust tako da me ispalo mozda i jeftinije nego da sam ih kupio negdje vani. | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi pon 23 ruj 2013, 21:57 | |
| Goretex je ključna riječ kod moto opreme... naročito kod čizama | |
|
| |
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 09:27 | |
| |
|
| |
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 09:31 | |
| Ja sam se kod izbora vodio onom da cizma glavu cuva pa je gorotex membrana bila prakticno uvjet. Sto se koze tice, nisam imao povjerenja da full kozna cizma stvarno moze dovoljno disati i zato sam se odlucio na cizmu koja ima kombinaciju tkanine bas zbog disanja...i mislim da je kombinacija ok. U voznji nije nikada vruce, ali sam racunao da kada negdje dodjem i stanem isto trebam preziviti u tim cizmama - a s obzirom da sam odlucio ne sjedati na motor bez cizme. | |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 09:39 | |
| Ne da mi se provjeravati ispocetka da li sam vec pisao u ovoj temi, ali ovo su ciyme koje koristim vec par godina, I kada I'm dodje vrijeme kupicu ponovo iste...
http://www.revzilla.com/product/sidi-canyon-gore-tex-boots | |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 09:43 | |
| Jako puno pljuskova, jednom cak I stajanje cca pol sata u lokvi od 5 cm, nikada mi noga nije bila mokra. Nosim ih ljeto/zima, ponekad cak I kadnisam s motorom... | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 11:53 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 18:51 | |
| Mrljo#2, citaj pažljivo: - Citat :
- Navedeno će se primjenjivati od dana pristupa isključivo na pošiljke iz trećih zemalja, dok prestaje sav carinski nadzor nad pošiljkama iz zemalja EU obzirom da postajemo dijelom carinske unije.
| |
|
| |
Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 19:58 | |
| U ovoj temi ću samo napisati da mi je žao što danas više nigdje nema za kupiti "Piston-ica". Ne sjećam se kad sam ih kupio....dan danas ih vozim na motoru.....po ljeti/po hladnome....al dan danas se te čizme nisu usmrdile. Ljepio sam ih na nekim mjestima već par puta, bile su smeđe sad su skoro crne,.....al traju i traju | |
|
| |
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 20:16 | |
- Mrljo#2, citaj pažljivo:
- Citat :
- Navedeno će se primjenjivati od dana pristupa isključivo na pošiljke iz trećih zemalja, dok prestaje sav carinski nadzor nad pošiljkama iz zemalja EU obzirom da postajemo dijelom carinske unije.
...ma nitko sretniji od mene, prijatelju....možda već ovaj tjedan vidim "..to be or not to be..." | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi uto 24 ruj 2013, 21:58 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi čet 26 ruj 2013, 15:23 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi čet 26 ruj 2013, 20:18 | |
| | |
|
| |
barny man
Broj postova : 157 Godina imam : 60 Prebivalište : zgb Vozim : bolt Na forumu od : 21.07.2009
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi čet 26 ruj 2013, 20:26 | |
| netko je ovaj link stavio već....http://marknason.com/
ima li toga u hr predobre su... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi | |
| |
|
| |
| ČIZME motorističke - savjeti i prijedlozi | |
|