|
|
| Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? | |
|
+10medo Grom dragger zanotti magna cro.chopper stain Mačak klesoo asy 14 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Brko man
Broj postova : 33 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki VN 900 Classic Na forumu od : 26.07.2008
| | | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pet 13 oľu 2009, 14:13 | |
| Mnogi su ti ovaj dio "prsten" šta ti smeta uspili izvuć do kraja, a mnogi su sad tako otvorene auspuhe iznutra opiturali u crno sa onim sprejem za velike temperature da malo bolje izgleda | |
| | | tata man
Broj postova : 458 Godina imam : 65 Prebivalište : Slavonski Brod Vozim : bicikl...nekad Na forumu od : 24.11.2007
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sub 14 oľu 2009, 21:51 | |
| - dragger je napisao/la:
- tata je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
-
Četvrti mod je bio, brusilica, čekić, lito, kacevida i sve van. Varenje i stavljanje otvorenih prigušivača i ukrasnog poklopca.
ZVUK: Mrak E to bi bilo super kad bi malo detaljnije opisao i po mogućnost i skicirao mislim da je većini zainteresiranih upravo taj dio najinteresantniji
thanks Pa zar je problem pročitati temu od početka.
nije problem pročitati od početka ali to je opet sistem pokušaja i pogreški kad sam mislio detaljnije mislio sam na dužinu i promjer cijevi- prigušivača u topu, koliko rupa i kakvih na tim prigušivačima, koliki je promjer zadnjieg izlaza itd kažem to jer sam i sam nešto probao, kupio tvornički rađenu cijev za prigušivače pravio pregrade i komore i nisam bio zadovoljan sa rezultatima | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sub 14 oľu 2009, 22:18 | |
| - tata je napisao/la:
nije problem pročitati od početka ali to je opet sistem pokušaja i pogreški kad sam mislio detaljnije mislio sam na dužinu i promjer cijevi- prigušivača u topu, koliko rupa i kakvih na tim prigušivačima, koliki je promjer zadnjieg izlaza itd kažem to jer sam i sam nešto probao, kupio tvornički rađenu cijev za prigušivače pravio pregrade i komore i nisam bio zadovoljan sa rezultatima
Za dobiti pravi zvuk "V" mašine NEMA nikakvih pregrada (komora) u auspuhu. Znači, cjev koju nabavio ide za kroz cijelu dužinu auspuha. Promjer unutarnje cijevi u principu je 45mm sa rupicama 3-3,5 mm. Ima i drugačijih. Obložena je kvalitetnom vunom. Dužina i promjer auspuha, zavise od motora do motora.To je izračun koji nije lako napraviti i radi ga tim stručnjaka. Na zvuk utječu svi ti parametri kao: - Dužina i promjer vanjske cijevi - Debljina stjenke i materijal od kojeg je izrađena - Isto vrijedi i za unutarnju cijev - kvaliteta i količina vune Kad bi to bilo jednostavno, nitko nebi kupovao topove za 5-6tkn. Svi ručni radovi su neki kompromisi i mi smo zadovoljni sa njma. Malo manje love a isto tako i muzike. btw: koji je promjer cijevi koju si nabavio i od kojeg je materijala, naravno i gdje se može kupit. Nije za mene, ali nekome može trebati. | |
| | | tata man
Broj postova : 458 Godina imam : 65 Prebivalište : Slavonski Brod Vozim : bicikl...nekad Na forumu od : 24.11.2007
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sub 14 oľu 2009, 22:29 | |
| 2dragger
vanjski promjer 42 mm, unutarnji 39, promjer rupica 4 mm, materijak je neka legura željeza i bakra da manje hrđa i zvoni ali se normalno vari svim aparatima. Kupljeno u radioni gdje prave zamjenske auspuhe za aute. | |
| | | frrka man
Broj postova : 118 Godina imam : 47 Prebivalište : ZAGREB DUBRAVA Vozim : HYOSUNG AQUILA GV 650 I Na forumu od : 14.03.2009
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sub 14 oľu 2009, 22:40 | |
| pozzz novi sam pa me ispravite ako grijesim nesto u svezi ovog foruma. i ja sam svoj auspuh orginal preuredio i cuje se cca 30%jace izvadio katalizator i probusio cjev. . | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sub 14 oľu 2009, 22:42 | |
| - tata je napisao/la:
- 2dragger
vanjski promjer 42 mm, unutarnji 39, promjer rupica 4 mm, materijak je neka legura željeza i bakra da manje hrđa i zvoni ali se normalno vari svim aparatima. Kupljeno u radioni gdje prave zamjenske auspuhe za aute. I pretpostavljao sam da se o tome radi. Mislim da može poslužiti i izdržati 10tak tkm. Malo je uža i širih rupica i zvuk će biti malo plići, reskiji (ne previše različit od originala). Sad tu dolazi do izražaja debljina stjenke i materijal, koji također utjeću na zvuk. Ova tvoja će proizvoditi razne rezonacije i zvoniti će, a to najbolje audiofili i proizvođaći zvučnih kutija kako debljna stjenke oplate i materijal utjeću na kvalitetu zvuka.Ja znam jer sam audiofil i zagrženko u slušanje glazbe.. Kod mene je debljina stjenke 2,5 mm i mješavina je kroma (70tak % a ostalo neke legure. Nije čisti krom (inox). | |
| | | tata man
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? ned 15 oľu 2009, 19:30 | |
| 2dragger pa uz malo truda i strpljenja ta cijev bi se mogla i napraviti... stupna bušilica par borera i piči naravno i pogodna cijev.... samo koliko rupica ima li neki omjer na koliku površinu koliko otvora ( broj rupica ili nekakav postotak) jel se sjećaš koliko je bilo na ovimka na kojima si radio | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? | |
| |
| | | | Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|