| Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? | |
|
+10medo Grom dragger zanotti magna cro.chopper stain Mačak klesoo asy 14 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pon 22 pro 2008, 08:40 | |
| - asy je napisao/la:
Zna li neko ima li za kupit originalne topove za VN900, kolko koštaju i di? Nemam pojma koliko bi mogli koštat, znam samo kako se kreću cijene ovih "pravljenih" kod meštara... a da ti ja prodam svoje ? :lol: | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pon 22 pro 2008, 19:22 | |
| - cro.chopper je napisao/la:
- asy je napisao/la:
Zna li neko ima li za kupit originalne topove za VN900, kolko koštaju i di? Nemam pojma koliko bi mogli koštat, znam samo kako se kreću cijene ovih "pravljenih" kod meštara... a da ti ja prodam svoje ? :lol: Reci koliko tražiš | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pon 22 pro 2008, 20:20 | |
| - asy je napisao/la:
- cro.chopper je napisao/la:
- asy je napisao/la:
Zna li neko ima li za kupit originalne topove za VN900, kolko koštaju i di? Nemam pojma koliko bi mogli koštat, znam samo kako se kreću cijene ovih "pravljenih" kod meštara... a da ti ja prodam svoje ? :lol: Reci koliko tražiš nemam pojima,čut ćemo se | |
|
| |
Grom cro chopper forum
Broj postova : 8 Godina imam : 56 Prebivalište : Makarska Vozim : VN 900 Clasic Na forumu od : 28.12.2008
| Naslov: Poklopci za VN900 ned 28 pro 2008, 18:22 | |
| Ja san kupio na e-bay-u te poklopce za vn900. Montira se na način da skineš orginal poklopce (3 nitne probušiš bušilicon) i staviš druge a čak i dobieš sa njima i nitne. Zvuk postane glasniji (normalno) ali ne bučan nego nekako mekan i glasniji. Meni osobno se dopada a ako ne opet možeš vratit orginal. | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? ned 28 pro 2008, 18:41 | |
| Daj koju sliku i ako imaš mogućnost stavit zvuk negdi na web da čujemo | |
|
| |
asy cro chopper forum
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pon 29 pro 2008, 17:35 | |
| Grooome jaaaaviii seeee ! ......... | |
|
| |
stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pet 02 sij 2009, 11:27 | |
| - asy je napisao/la:
- Grooome jaaaaviii seeee ! .........
Javio bi se on, al te ne čuje od grmljavine iz auspuha! | |
|
| |
asy cro chopper forum
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pet 02 sij 2009, 19:55 | |
| - stain je napisao/la:
- asy je napisao/la:
- Grooome jaaaaviii seeee ! .........
Javio bi se on, al te ne čuje od grmljavine iz auspuha! Sve se bojin .... | |
|
| |
Grom cro chopper forum
Broj postova : 8 Godina imam : 56 Prebivalište : Makarska Vozim : VN 900 Clasic Na forumu od : 28.12.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 07 sij 2009, 18:02 | |
| Ma evo tu san, kad uvatin malo vrimena silazin u podrum i slikajen auspuhe i snimin zvuk. Malo mi je problem jer san mora skinit volan za proć kroz vrata, pa za upalit motor moran izvuć motor montirat volan pa onda sve ponovo skinit...ajme...morat ću otpilat vrata... | |
|
| |
stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 07 sij 2009, 20:25 | |
| I tu proceduru izvodis svaki put kad ides na voznju?? | |
|
| |
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 07 sij 2009, 20:38 | |
| - stain je napisao/la:
- I tu proceduru izvodis svaki put kad ides na voznju??
zato su ga i stavili za klupskog tajnika ,ti Grome piši mi idemo napravit đir :lol: | |
|
| |
asy cro chopper forum
| |
| |
Grom cro chopper forum
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? pet 09 sij 2009, 21:44 | |
| Dobro ste me nasmijali. Proceduru izvodin dva puta godišnje. Na zimu ga spremin a na proliće izvadin. Garaža je u biti podrum od zgrade koji san ja "privatizira" ali san naša rješenje. Okviri od vrata su željezni pa ako sa svake strane obrusin u visini volana taman ću dobit oko 3 cm sa svake strane...he, he... | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sub 10 sij 2009, 09:27 | |
| En ti miša, pa ljudi te mole neke slike, a ti.... | |
|
| |
asy cro chopper forum
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sub 10 sij 2009, 11:48 | |
| | |
|
| |
Grom cro chopper forum
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 21 sij 2009, 14:37 | |
| Gle, Asy imaš li neki mail da ti pošaljen snimku zvuka....snimio san mobitelom i nije baš neki HI-FI uradak i ono što se čuje više lići na neko gradilište u jeku izgradnje...ali ako želiš ja šaljen ali znaj ono što čuješ možda te obeshrabri...u stvarnosti je bolje. | |
|
| |
asy cro chopper forum
| |
| |
Brko man
Broj postova : 33 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki VN 900 Classic Na forumu od : 26.07.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 25 vel 2009, 12:15 | |
| Bok Evo još uvijek muku mučim kaj da napravim sa auspusima.. znam da je tema već debelo izlizana ali bi postavil još par pitanja... pošto nemam love za neke aftermarket auspuhe (mada bi to najviše volio) razmišljam o nekim preinakama tipa one sa američkih foruma jer nikako nisam zadovoljan ni sa glasnoćom ni sa zvukom tvorničkih... e sad...zanima me,pošto sam tu pročitao da su naši, odnosno europski drukčiji od američkih dali bi išta dobio na zvuku kad bi skinuo onaj prvi (vidljivi) poklopac, odrezao cijev i na drugom poklopcu izbusio onih osam rupa, dali bi to na bilo koji način štetilo motoru, kako gledaju na tehničkom na te stvari... ako ima netko kakva iskustva s tim bio bi vrlo zahvalan da ih podjeli... | |
|
| |
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 25 vel 2009, 12:43 | |
| - Brko je napisao/la:
- Bok
Evo još uvijek muku mučim kaj da napravim sa auspusima.. znam da je tema već debelo izlizana ali bi postavil još par pitanja... pošto nemam love za neke aftermarket auspuhe (mada bi to najviše volio) razmišljam o nekim preinakama tipa one sa američkih foruma jer nikako nisam zadovoljan ni sa glasnoćom ni sa zvukom tvorničkih... e sad...zanima me,pošto sam tu pročitao da su naši, odnosno europski drukčiji od američkih dali bi išta dobio na zvuku kad bi skinuo onaj prvi (vidljivi) poklopac, odrezao cijev i na drugom poklopcu izbusio onih osam rupa, dali bi to na bilo koji način štetilo motoru, kako gledaju na tehničkom na te stvari... ako ima netko kakva iskustva s tim bio bi vrlo zahvalan da ih podjeli... Mene je Asy satra sa tim preinakama tako da kad vidim da je tema oživila odma se naježim. U nekoliko navrata sam pisao o tome pa malo potraži. Ako ne nađeš, javi se. 2Asy; pomozi i ti čoviku | |
|
| |
Brko man
Broj postova : 33 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki VN 900 Classic Na forumu od : 26.07.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 25 vel 2009, 13:00 | |
| mislim da sam našao sve kaj je pisano do sad ali nigdje nisam našao ništa konkretnije, nitko nije napisao da je napravio upravo to ili nešto slično tome i dali je zadovoljan s time... kolko sam skužio naši auspusi za razliku od američkih imaju katalizatore, a pošto se ja baš i ne kužim u to, zanima me dali to išta mjenja na stvari? sorry kaj sam naporan ali se planiram upustit u to a strah me da nekaj ne zaje... | |
|
| |
asy cro chopper forum
| |
| |
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? sri 25 vel 2009, 15:28 | |
| - asy je napisao/la:
- Dragger je izvadija Siniši i katalizator i dobija nijansu još bolji zvuk.
Ja mislim da bi bija zadovoljan i bez toga. Dragger ima godina pa slabije čuje : Je, je, iman upalu livog uha - Brko je napisao/la:
- Bok
Evo još uvijek muku mučim kaj da napravim sa auspusima.. znam da je tema već debelo izlizana ali bi postavil još par pitanja... pošto nemam love za neke aftermarket auspuhe (mada bi to najviše volio) razmišljam o nekim preinakama tipa one sa američkih foruma jer nikako nisam zadovoljan ni sa glasnoćom ni sa zvukom tvorničkih... e sad...zanima me,pošto sam tu pročitao da su naši, odnosno europski drukčiji od američkih dali bi išta dobio na zvuku kad bi skinuo onaj prvi (vidljivi) poklopac, odrezao cijev i na drugom poklopcu izbusio onih osam rupa, dali bi to na bilo koji način štetilo motoru, kako gledaju na tehničkom na te stvari... ako ima netko kakva iskustva s tim bio bi vrlo zahvalan da ih podjeli... O tome sam pisao, ponovit ću, skinio sam ukrasnu pločicu i otpilao cijev. na pregradi probio mislim 8 rupa 10 ili 12 mm. Čuje se glasnije 10tak posto. Nakon toga probušio rupu kroz centralnu cjev fi 20setak mm. malo se dobije na dubini, ništa posebno. Nakon toga drško od metle u cjev i livo desno dok ne pukne. Rezultat: povečana buka 20setak posto a od zvuka ništa. Četvrti mod je bio, brusilica, čekić, lito, kacevida i sve van. Varenje i stavljanje otvorenih prigušivača i ukrasnog poklopca. ZVUK: Mrak | |
|
| |
tata man
Broj postova : 458 Godina imam : 65 Prebivalište : Slavonski Brod Vozim : bicikl...nekad Na forumu od : 24.11.2007
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? čet 26 vel 2009, 22:13 | |
| - dragger je napisao/la:
-
Četvrti mod je bio, brusilica, čekić, lito, kacevida i sve van. Varenje i stavljanje otvorenih prigušivača i ukrasnog poklopca.
ZVUK: Mrak E to bi bilo super kad bi malo detaljnije opisao i po mogućnost i skicirao mislim da je većini zainteresiranih upravo taj dio najinteresantniji thanks | |
|
| |
Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? čet 26 vel 2009, 22:19 | |
| Šta ste našli to rješenje za bolji zvuk? | |
|
| |
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? čet 26 vel 2009, 22:34 | |
| - tata je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
-
Četvrti mod je bio, brusilica, čekić, lito, kacevida i sve van. Varenje i stavljanje otvorenih prigušivača i ukrasnog poklopca.
ZVUK: Mrak E to bi bilo super kad bi malo detaljnije opisao i po mogućnost i skicirao mislim da je većini zainteresiranih upravo taj dio najinteresantniji
thanks Pa zar je problem pročitati temu od početka.Neda mi se tražiti adekvatnu sliku auspuha am niti praviti nešto bolje, evo nešto na brzinu kako izgleda auspuh sa pregradama i strujanjem plinova. 1 i 3 su pregrade a na pregradi jedan ima dvije rupu fi 10 mm 2 pregrada unutar cijevi 4 čep na vrhu cjevi katalizatora 5 smjer kretanja ispušnih plinova katalizator se vid i piše na njemu Ovaj gori br. 4 na cijevi zanemariti, greškom napisan Sada tko želi, čekić, sjekač, pilu, brusilicu, aparat za varenje.......i u realizaciju.... Da bi dobio zvuk "V" mašine triba iščupati sve vani. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? | |
| |
|
| |
| Rješenje za bolji zvuk na VN-ovima? | |
|