|
|
| Harleyev origigi alarm problem | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
ajkula man
Broj postova : 149 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb Vozim : H-D FXDBI Na forumu od : 16.03.2008
| Naslov: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 08:13 | |
| Hey, Problem .. Ako je alarm aktiviran (original Harley alarm/blokada sistema) i akumulator se isprazni (ne do kraja) i ja ne znam password (nisam siguran) za manualnu deaktivaciju sa prekidacima zmigavaca, a daljinski ne radi.. sta sad ? Da li treba mijenjat cijeli TSS, injektor ECM, i sta god je vec zblokirano ili ekipa na servisu moze preprogramirati novi daljinski... Ovo su sve nagadjanja mozda i radi ali se brinem.. Stari mi je nesto prckao i kaze kad je napunio akumulator da alarm ne reagira (nema zvuka ni za off ni za on i zigleda kao da nije aktiviran, a ja ga prije dva mjeseca ukljucio).. P.S. Nije ga probao palit da vidimo da li je zblokan.. a ja daleko od kuce ))) | |
| | | HD Biker cro chopper forum
Broj postova : 520 Godina imam : 48 Prebivalište : EU Vozim : HD Police Road King Screaming Eagle Na forumu od : 03.12.2007
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 11:05 | |
| Bok akumulator ti sa alarmom nema veze. Alarm ti ima sam svoj akku, tako da ako je i akumulator prazan ili ga odspojis, alarm funkcionira i dalje.
Sta se tice alarma mislim da ti moraju ponovo software installirat, a za 80,- eura dobijes i novi daljinski. Ako odes kod HD nije to problem za njih. Tako je bilo kod mene. | |
| | | ajkula man
Broj postova : 149 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb Vozim : H-D FXDBI Na forumu od : 16.03.2008
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 11:16 | |
| zahvaljujem.. vidjet cu da li ga mogu uplalit.. ako ne slepanje pa reinstalirat .. | |
| | | HD Biker cro chopper forum
Broj postova : 520 Godina imam : 48 Prebivalište : EU Vozim : HD Police Road King Screaming Eagle Na forumu od : 03.12.2007
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 11:55 | |
| nema na cemu, ako nebude islo javi pa cemo vidjet sta dalje...pozdrav | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 19:29 | |
| Daljinski upravljac nije potreban novi, novi se uzima samo ako si strai izgubio ili je fizicki ostecen.
Cesto kada se daljinski upravljac pali-gasi "nasuho", dakle dalkeo od motora, on "gubi orijentaciju", tako da je potrebno prici motoru i DRZATI stisnut daljinski upravljac otprilike 15 sekundi da se "njiih dvojica prepoznaju ponovno" (motor i daljinsk)i. I inace, kada kupujes novi daljinski, kao sto sam ja kupio sebi novi jer mi je na starom pukla plastika od nosanja, jednostavno se moze uciniti "assignment" (uskladjivanje) po uputstvu koje je u manualu. Ako imas novi daljinski, a nemas manual, javi pa cu ti ja deteljnije opisati proceduru.
Znaci, ako je akumulator napunjen, ili ima barem malo snage u sebi, dovoljno bi trebalo biti uciniti dva brza klika, kao na misu kompjutera, te bi tim cinom trebalo doci do aktivacije alarma.
Jos jedno nije jasno za potpunu pomoc: zasto daljinski ne radi? Baterija? Baterija meni radi vec 6 godina i nisam je mijenjao. Da li si SIGURAN da daljinski ne radi. Daj malo vise podataka.
Novi daljinski na e-Bayu kosta cca 30 US$ (trideset), kako sam ga i ja kupio. Ali i dalje mislim da ti ne treba novi daljinski, vec samo uskladjivanje izmedju postojeceg daljinskog i motocikla. Po ranije napisanoj proceduri: prinjeti daljinski i drzati pritisnut cca 15 sekundi.
Zadnja promjena: emirharley; ned 09 stu 2008, 19:49; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
| | | firejack man
Broj postova : 271 Godina imam : 58 Prebivalište : N45°48'39'' E15°58'24'' Vozim : Johnny Pag 250 Spyder Na forumu od : 28.09.2008
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 19:39 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Daljinski upravljac nije potreban novi, novi se uzima samo ako si strai izgubio ili je fizicki ostecen.
Cesto kada se daljinski upravljac pali-gasi "nasuho", dakle dalkeo od motora, on "gubi orijentaciju", tako da je potrebno prici motoru i DRZATI stisnut daljinski upravljac otprilike 15 sekundi da se "njiih dvojica prepoznaju ponovno" (motor i daljinsk)i. I inace, kada kupujes novi daljinski, kao sto sam ja kupio sebi novi jer mi je na starom pukla plastika od nosanja, jednostavno se moze uciniti "assignment" (usljadjivanje) po uputstvu koje je u manualu. Ako imas novi daljinski, a nemas manual, javi pa cu ti ja deteljnije opisati proceduru.
Znaci, ako je akumulator napunjen, ili ima barem malo snage u sebi, dovoljno bi trebalo biti uciniti dva brza klika, kao na misu kompjutera, te bi tim cinom trebalo doci do aktivacije alarma.
Jos jedno nije jasno za potpunu pomoc: zasto daljinski ne radi? Baterija? Baterija meni radi vec 6 godina i nisam je mijenjao. Da li si SIGURAN da daljinski ne radi. Daj malo vise podataka.
Novi daljinski na e-Bayu kosta cca 30 US$ (trideset), kako sam ga i ja kupio. Ni i dalje mislim da ti ne treba novi daljinski, vec samo uskladjivanje izmedju postojeceg daljinskog i motocikla. Po ranije napisanoj proceduri: prinjeti daljinski i drzati pritisnut cca 15 sekundi. Odlićno objašnjenje!! Kratko i jasno! Slično je i na Chevrolet-ima, pa sam se prepoznao! | |
| | | ajkula man
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 19:53 | |
| emire majstore !! ma u stvari ovakva je prica.. kao sto rekoh ja nisam kuci, pa rekao tati da ode , iskljuci alarm i napuni mi akumulator.. i sad, on napuni akumulator, skine kapu s baterije, i ukljuci u steker punjac i aku se napuni.. i sad ga ja pitam , pa jel si nakon punjenja, ponovo upalio alarm a ona kaze pa nisam ga ni gasio ! i ja mu kazem, nista, odi dole i upali, i on ode i kaze da alarm ne reagira i da je promijenio bateriju u daljinskom i opet nista... pitam ja , jel ima kakvog zvuka.. on kaze, nema. ja kazem odi po rezervni daljinski i probaj s njim.. i on ode i kaze opet nista.. i sad ga jebi.. ja zabrijao paranoju i tek cu vidjet jel sta zblokalo kad se vratim za metar dana.. hvala ti u svakom slucaju na savjetu i sigurnoi se javim sa 'rezultatima' kad dojdem kuci kao sto i kazes, mora ta baterija trajat u daljinskom, a imam ih dva! i sve skupa staro dve godine, tako da.. bumi vidli rekli su slepci nadam se da nije nikakova komplikacija.. zahvaljujem svakako.. | |
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem ned 09 stu 2008, 22:47 | |
| Vjerujem da ti ovo ne treba, ali eto: procedura uskladjivanja key-foba sa motociklom Vjerujem da tvoj motocikl ima security sistem, ali da nema alarm, tj. "sviralicu", tako da sam siguram da ti je otac aktivirao security sistem, a da nije ni znao (cuo !!!), jer je potrebno bateriju raskopcati u roku od 29 sekundi, inace se security sistem aktivira, odnosno potrebno je razoruzati sitem sa dva brza klika, a zatim bateriju u roku od 29 sekundi raskopcati. Ako se to ne uradi, security sistem je aktiviran, znaci da je i sada. Dakle, potrebno je bateriju postaviti, a zatim probati deaktivirati security sistem sa dva brza klika, poput klika na misu kompjutera i sve ce biti u redu. Ako to ne bude profunkcioniralo, kada dodjes doma, zovi me na telefon, pa cemo to "zajedno" odraditi. Do not worry, be happy. Odnosno, sad sam se sjetio i evo editiram post, sve ovo vrijedi u slucaju da ti imas verziju key foba u smislu pritiskanja klikovima da bi se aktivirao ili deaktivirao sistem, pod pretpostavkom da nemas ovu novu verziju kada je potrebno sa key fobom samo PRICI motociklu, a bez klikanja. | |
| | | ajkula man
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem pon 10 stu 2008, 04:40 | |
| hvala emire, mislim da imam to negdje u manualu, nista dok ne utvrdim svojim ocima i rukama sta se zbilo.. ali trebalo bi svakako smemorirat ovo ako se izgubi fob.. imama ja sviralicu, i sistem nije ovaj sto kazes da se samo maknes od motora nego je inace 2 klika za otkljuc i jedan dugi za ukljuc.. ma gle, bumo vidli kad dojdem doma, nadam se da je nista a ako je cujemo se za neki savjet... jos koji tjedan kabulske zime pa kuci.. cujemo se! | |
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem pon 10 stu 2008, 09:44 | |
| Ako Bog da i sretno. Cuvaj se. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Harleyev origigi alarm problem | |
| |
| | | | Harleyev origigi alarm problem | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|