|
|
| ALARM VULGARIS - samogradnja | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: ALARM VULGARIS - samogradnja ned 13 pro 2009, 23:24 | |
| Planiram si složiti alarm, običan vulgaris. Prije sam nešto eksperimentirao sa živinim prekidačem i pokazalo se OK. (živin prekidač je u biti nagibni prekidač kojem živa zatvara strujni krug promjenom položaja) Pokusno je to radilo sasvim uredno: kad je zlonamjernik ispravio motor - javila se sirena... Sad bih ideju bazirao na principu viska - odnosno viska u visku. Zamisao je objesiti jednu metalnu cijevčicu negdje unutar deklova. Unutar te cjevčice nalazi se drugi metalni visak. Kada je motor u mirovanju, u bilo kojoj poziciji (kutom) viskovi se umire i alarm je na STAND BY. U slučaju pomicanja visak unutar cijevčice i cjevčica zatvore strujni krug i oglasi se sirena i to sve traje dok se opet motor ne umiri, ili dok bjesni susjed ne donese kakvog urazumitelja Znam da nije nešto, no vjerujem da bi poslužio svrsi i razonodi samoizrade... |
| | | zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| | | | GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: ALARM VULGARIS - samogradnja ned 13 pro 2009, 23:58 | |
| Ne sumnjam da to ne funkcionira....ali mi se čini da je bolje montirati neki od renomiranih proizvođača.Ne znam kolike su cijene ...ono ''od min do max''? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ALARM VULGARIS - samogradnja pon 14 pro 2009, 00:26 | |
| - zanotti je napisao/la:
A što nije valjalo sa živinim prekidačem Dvije stvari - zatvarao je kontakt na nekih 30° - ne znam gdje je - zadnji put viđen tamo negdje oko sredine '89, a drugi ne mogu / ne da mi se nabavljati. Iako bih volio naći tu kutiju jer mislim da se tu nalazi i jedan JoyStick od C64 koji ima magnetna tipkala a to bi sjelo kao saliveno.. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ALARM VULGARIS - samogradnja pon 14 pro 2009, 00:43 | |
| - GIBO56 je napisao/la:
- Ne sumnjam da to ne funkcionira....ali mi se čini da je bolje montirati neki od renomiranih proizvođača.Ne znam kolike su cijene ...ono ''od min do max''?
Pa... kad več filozofiramo - ne znam ni ja. U biti skeptičan sam prema jeftinima, a ovi renomirani su mi vjerojatno neisplativi. U biti motor stoji u garaži i rijetko kada mi je van dometa oka ili uha. Riješenja s lancima i raznim 'učvrsnim' senzorima (lokot i slično) mi nisu praktični. Pa čak niti daljinci. Ovako parkiraš makinu, okreneš glavnu sklopku na odgovarajuću poziciju, zaključaš i to je to. |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: ALARM VULGARIS - samogradnja pon 14 pro 2009, 01:25 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ALARM VULGARIS - samogradnja pon 14 pro 2009, 02:14 | |
| ako ga ne vide - ne znaju ništa. Osim ako im netko ne šapne što je i gdje je. (ili pročitaju na forumu) A tu onda spasa baš i nema. Koliko sam vidio i čuo, motori se kradu na dva načina - amateri ga odguraju ili odvezu i razbježe se ako se oglasi alarm, dok ovi 'stručniji' koriste izolirani kombi i hopa-cupa u gepek u tri poteza. Ako alarm ima kakvu zadršku ne stigne se niti javiti. |
| | | zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: ALARM VULGARIS - samogradnja pon 14 pro 2009, 15:35 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- zanotti je napisao/la:
A što nije valjalo sa živinim prekidačem Dvije stvari - zatvarao je kontakt na nekih 30° - ne znam gdje je - zadnji put viđen tamo negdje oko sredine '89, a drugi ne mogu / ne da mi se nabavljati.
Iako bih volio naći tu kutiju jer mislim da se tu nalazi i jedan JoyStick od C64 koji ima magnetna tipkala a to bi sjelo kao saliveno.. Stariji ugostiteljski aparati za kavu imaju živine sklopke koji rade na promijenu nagiba te daju kontakt. Trebalo bi se malo igrati ali svakako manje nego sa cijevima i viskom. Svaki prekidač sadrži dvije živine ampule sa polovima na obe strane. Gad mi je dao tu ideju samo nikad vremena(volje) za izradu | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ALARM VULGARIS - samogradnja | |
| |
| | | | ALARM VULGARIS - samogradnja | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|