Početna stranicaPretraľnikHyosung problem 610RegistracijaLogin

Hyosung problem

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Mussa
cro chopper forum
cro chopper forum
Mussa

Broj postova : 4
Godina imam : 33
Prebivalište : zagreb
Vozim : Hyosung 250
Na forumu od : 29.01.2015

Hyosung problem Empty
PostajNaslov: Hyosung problem   Hyosung problem Icon_minitimened 01 vel 2015, 17:14

Aaaaa imam problem sorry kaj vas prekidam al eto svi govore o hyosungu aguila gv250 sve najbolje i ja se sa tim slazem ali meni se problem pojavil i neznam kaj je:

Znaci motor kad upalim radi na 5000 i ne spusta ga te povremeno dok stoji upaljen zna se upalit i lampica FI

Probao sam sve i svasta al vise stvarno nemam ideje

AKO MOZE BILO KAKVA POMOC bolestan2
[Vrh] Go down
zeleni zub
man
man
zeleni zub

Broj postova : 175
Godina imam : 46
Prebivalište : pula
Vozim : Honda Shadow 600 VT C
Na forumu od : 04.10.2014

Hyosung problem Empty
PostajNaslov: Re: Hyosung problem   Hyosung problem Icon_minitimeuto 03 oľu 2015, 19:25

Mussa je napisao/la:
Aaaaa imam problem sorry kaj vas prekidam al eto svi govore o hyosungu  aguila gv250 sve najbolje i ja se sa tim slazem ali meni se problem pojavil i neznam kaj je:

Znaci motor kad upalim radi na 5000 i ne spusta ga te povremeno dok stoji upaljen zna se upalit i lampica FI

Probao sam sve i svasta al vise stvarno nemam ideje

AKO MOZE BILO KAKVA POMOC bolestan2

I ja sam imao isti problem i nadam se da sam ga konačno rješio. Rolling Eyes
Vjerovatno je bio u pitanju regler. Kako nije punio kako treba, čentralina je povećanim okretajima nastojala kompenzirati slabo punjenje. Probaj spojiti unimer na aku i upali motor. Trebalo bi pokazivati 13.5 do 14.5 V. Ako je ispod, nije u redu. Sad, možda i nije regler, ali je najvjerovatnije kvar na relaciji regler-alternator-akumilator. Nešto od ta 3.
Ako ti puni OK, onda bi mogao biti ili ler gas motorić ili nešto mehaničke prirode (šporki injektori, dovod goriva začepljenje itd.)
Ugl. bez dijagnostike je teško utvrditi, a izgleda da je nema zapadno od Bombaya Bohmann

Kako ti šljaka paljenje? Probaj ga upalit vrućeg odmah nakon vožnje, pa mlakog nakon 15 min stajanja i hladnog.

Ako ne puni kako treba nemoj ga dugo vozit, otići će ti aku.

Prati stanje i javljaj promjene.

Ja sam jučer stavio novi regler, (puni oko 13.7V) danas napunio aku, ali nisam stigao isprobat u vožnji, a sutra kiša Crying or Very sad
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

Hyosung problem Empty
PostajNaslov: Re: Hyosung problem   Hyosung problem Icon_minitimeuto 03 oľu 2015, 21:37

...možda ti senzor temperature motora šalje krive podatke u centralno računalo EFI....ali baš da stoji na 5000RPM scratch
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
freebee
man
man
freebee

Broj postova : 480
Godina imam : 50
Prebivalište : Zagreb/Sibenik
Vozim : Aquila GV 250 EFI
Na forumu od : 03.10.2012

Hyosung problem Empty
PostajNaslov: Re: Hyosung problem   Hyosung problem Icon_minitimesri 04 oľu 2015, 07:34

Tu im je ocito problem. Ja sam prije nekih godinu, dvije mijenjao rotor na alternatoru. Jednostavno je izgorio. Dobro je sto se moze naruciti posebno, ne treba cijeli alternator. Ali ocito im struja nije jaca strana.
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

Hyosung problem Empty
PostajNaslov: Re: Hyosung problem   Hyosung problem Icon_minitimesri 04 oľu 2015, 08:09

,neću tvrdit, no mislim da regler nema veze s ler gasom... on ograničava jedino vršni napon gdje je struja već vrlo mala i sama sprega između kontrole ler gasa i broja okretaja nebi smijela postojati!... uzmi za primjer voziš se konstantnom brzinom na 1500 rpm upališ duga svijetla i dobiješ pad napona na akumulatoru a motor sa nekontrolirano povisi broj okretaja, naravno i brzinu kretanja!!... mislim da to baš nebi bilo zgodno!?!.
.. nego jel kad se zagrije mašina i dalje takva situacija ili što bi bilo logično, to nisi niti probao zbog tako velikih okretaja!?
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
zeleni zub
man
man
zeleni zub

Broj postova : 175
Godina imam : 46
Prebivalište : pula
Vozim : Honda Shadow 600 VT C
Na forumu od : 04.10.2014

Hyosung problem Empty
PostajNaslov: Re: Hyosung problem   Hyosung problem Icon_minitimesri 04 oľu 2015, 13:44

mrljo#2 je napisao/la:
,neću tvrdit, no mislim da regler nema veze s ler gasom... on ograničava jedino vršni napon gdje je struja već vrlo mala i sama sprega između kontrole ler gasa i broja okretaja nebi smijela  postojati!... uzmi za primjer voziš se konstantnom brzinom na 1500 rpm upališ duga svijetla i dobiješ pad napona na akumulatoru a motor sa nekontrolirano povisi broj okretaja, naravno i brzinu kretanja!!... mislim da to baš nebi bilo zgodno!?!.
.. nego jel kad se zagrije mašina i dalje takva situacija ili što bi bilo logično, to nisi niti probao zbog tako velikih okretaja!?

Ne znam,možda si u pravu, ali meni nije motor brže vukao u prvoj zato što je u leru nabio 4500 okretaja. U prvoj prilikom kretanja broj padne i varira ovisno o dodavanju gasa, ali čim ubaciš u ler i staneš, skoče okretaji. Isto prilikom šaltanja, u međubrzini. Tako mi se ispraznio aku jer nije dovoljno punio.
Što se tiče senzora temperature, jedina veza s time mi je tuđe iskustvo, vjerovatno se referirao na ovo:
http://www.hyosungrider.com/issues/hyosung-cold-start-problems/

Ja imam problem s "mlakim" startom scratch . 15 min ili sat vremena nakon gašenja duuugo vergla, upalim tek iz treće. Kad je hladan, nakon cijele noći, upali ko nov
[Vrh] Go down
Sponsored content

Hyosung problem Empty
PostajNaslov: Re: Hyosung problem   Hyosung problem Icon_minitime

[Vrh] Go down

Hyosung problem
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» hyosung gv 250 problem sa uzemljenjem
» Hyosung 250 problem s cilindrom