E tako... sa 8200 km moj km sat sada pokazuje 55 000 km (za par dana radim treći servis ove godine jer planiram motorom 06.09. krenuti malo Dalmacija, malo Ljubuški, malo Mala Neretva i ušće, a od dodatne opreme nosim travel spin štapove i varalice za ribolov i laptop da dovršim scenarij za novi strip).
Da li se što promijenilo na motoru za ovih cca 47 000 km koje sam provezao?
Od opisanog problema kada u stručnom servisu nisu dobro nataknuli lulicu na svjećicu te mi se u vožnji smaknula lulica sa iridium svjećice i "živo" gorivo je ušlo u auspuh i zapalio se gornji auspuh (za zadnji cilindar), razletio se katalizator. Izvadio sam ostatke, ali uvijek ima onih ostataka koje ni wc jaka četka prerađena da ide na osovinu u bušilicu, a ni 2 superjaka teleskop magneta pri upuhivanju komprimiranog zraka na 12 bara nisu uspjeli do kraja očistiti. Zvukovi u vožnji su strava, to zvekeće, jauče, lelemuda... i ometa mi koncentraciju jer sam uvijek malo živčan, jbg. Konačno sam našao ispravni i odgovarajući polovni auspuh u UK za normalne novce i trenutno je na putu, vjerujem da je tu za 2 dana pa ću zamijeniti konačno. Kada kažem odgovarajući, po oznakama na njemu je za ovu verziju Kaijua (76 kW (103 PS) - WVTA (FULL H), GB WVTA (FULL H)). Na e-Bay sam je našao za 120 € (obuhvaćen VAT i shipping).
Moram spomenuti da je cijena nove ispušne gornje cijevi 862 €+troškovi. Za polovnu su mi ovdje i u Njemačkoj tražili od 300 do 600 €!
Skinuo sam prerađene HD torbe i sada su gore Hepco&Becker Buffalo, jer su one HD bile teže za 4 kg.
Sic je prerađen 2 puta (jednom u reklamaciji). Nažalost nisam postigao dogovor sa ShadowSc Vladom, iako sam imao žarku želju da mi preradi siceve na ovom motoru kao što je napravio nekada i na mom bivšem VN900. I još uvijek nisam zadovoljan.
Nisam našao original dodatne farove jer ih nisam ni tražio. Našao sam male LED leće i montirao ih na crashbar uz dodatne oslonce za noge, a žice proveo kroz cijev. Svijetlo je super jako, inače može biti i žuto ali jbg, nisam našao prikladan šalter pa imam samo bijela.
Nabavio sam univerzalne kromirane deflektore ali ne odgovaraju na rupe pa i nisu baš univerzalni:P: , a ne bih na vile stavljao nikakve obujmice.
Još uvijek me
u životu da li je moj model VN2000 A ili D?!? Prosvijetlite me:help: Trebao bi biti A.
Našao sam gdje imaju opletena kočiona crijeva ali ih ne naručujem radi toga razloga, da ne naručim kriva. A našao sam prekrasna: od nehrđajućeg čelika sa standardno srebrno anodiziranim spojnicama, koje se mogu zamijeniti u titan, crnoj, plavoj, zlatnoj, crvenoj, ljubičastoj i zelenoj boji bez nadoplate i po izboru, dok se kromirani okovi naplaćuju 5,00 eura po crijevu. Imaju i sa prozirnim coverom što se naplaćuje dodatnih 6€ po crijevu ali želim klasična crna. Crijeva isporučuju s odobrenjem tipa vozila ili stručnim mišljenjem i legalni su za promet ulicama. Opletena crijeva nude bolje rukovanje kočnicama, kraći zaustavni put i poboljšanu sigurnost i ne moraju se mijenjati po servisnom intervalu za razliku od običnih gumenih.
Gume koje koristim su Avon Cobra Chrome i jako sam zadovoljan, ovo su već druge po redu i vjerujem da ću izvući sa njima još ovu sezonu.
Za razliku od nekih koji su relativno brzo odustali od VN2000 (@Kicho) ja sam navikao na ovaj motor. Tu i tamo u naganjanju između više prijatelja u vožnji ili kada sam natovaren i sa ženom ili kada se uživim pa naiđem na "ravnu" cestu, opizdim štelom o cestu, ili ostružem donjim auspuhom ili osloncem za noge u krivinama i nagibima. Pošto je VN2000 niži od VN900 u odnosu na cestu, i kut savijanja oslonaca za noge pri trenju sa cestom je manji i jako je neugodan trenutak kada se baš uživim i spoznam da oslonac više ne ide, da se svio do maksimuma a meni treba još.
Vjerujem da bi se i to svelo na najmanju moguću mjeru kada bih znao namjestiti monoamortizer. Ali ne znam, jbg. Ne kužim baš puno engleski i upute iz Service manuala za štelovanje monoamortizera.
Radi udarnih rupa na cesti u krivinama i pod optertećenjem, na oko 40 000 km sam mijenjao ležajeve prednjeg točka. Ubio me račun - punih 7 €. Osim toga, nikakvih drugih problema nisam imao.
Frend i ja smo bježali pred olujom na AC, po satu sam natovaren i sa ženom vozio 180-210 km/h i imao sam još gasa. GPS je izmjerio najveću brzinu 197 km/h (toliko sat "laže" na 210 km/h), a potrošnja je bila cca 5 l/100 km/h.
Moram istaknuti da je vožnja ovoga motora bez windshielda full doživljaj, kao da se radi o potpuno drugom motoru.
Svakako, i dalje svakim trenutkom jedva čekam sjesti na motor. Nadam se da sam vam ovim osvrtom nakon prijeđenih više km, još malo približio ovaj motor.
https://i.servimg.com/u/f42/19/87/44/44/2610.jpg
https://i.servimg.com/u/f42/19/87/44/44/3010.jpg
https://i.servimg.com/u/f42/19/87/44/44/3110.jpg