| Ironhead 1972 bobber na moj nacin | |
|
+47Vladek ..koshchall.. Kingman lukylipik besmrtni One Night Stand Hedo Suhi zanotti pozarart zed12 rifireman dado custom rider El Nino Medevelin TommyZG Karlo magna crocopzmaj enygma martinx neetch tochka Kicho aleksandra goreta art Tarze merla maxart Rocker-C freshman darko68 rikitumba Lars_Viking trokut pinky mrljo#2 izigoing Zlac arcty cro.chopper vedranst Beatnik gaso999 Bosqeto Safet(y) Drifter 51 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
izigoing cro chopper forum
Broj postova : 733 Godina imam : 39 Prebivalište : Split / Dugopolje Vozim : HD Low Rider S(T) Na forumu od : 18.08.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin čet 12 ruj 2013, 12:37 | |
| iako volim crno...vidi se po mom motoru.. bolje mi je leglo to kromirano svitlo super izgleda sad u liniji.. baltobrani još malo kad se stanje i opituraju uklopit će se znam da imaš još dosta ideja.. al čisto mi palo na pamet.. jesi gledao sic ili ostaje taj? gledao sam neke primjerke "Silkfatblues Custom Leather" iz Zg.. milina prava daš "ugravirat" logo i godinu na njega (cca 200E) piše i tu na forumu nešto o njima... | |
|
| |
Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin čet 12 ruj 2013, 14:30 | |
| | |
|
| |
izigoing cro chopper forum
Broj postova : 733 Godina imam : 39 Prebivalište : Split / Dugopolje Vozim : HD Low Rider S(T) Na forumu od : 18.08.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin čet 12 ruj 2013, 14:35 | |
| | |
|
| |
Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pet 04 lis 2013, 12:09 | |
| Meni je i original bio predivan | |
|
| |
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 22 lis 2013, 00:14 | |
| Evo malo razvoja..... Motor polako napreduje, taman tempo da ne bude na brzinu da si uzmem vremena promisliti svaki slijedeci korak i dio. Od zadnji puta su izrezani blatobrani na konacnu mjeru... [img] [/img] Nakon dosta mjerenja i visestrukog stanjivanja ovo je mjera koja mi se cini optimalna za ono sto sam zamislio. nisu pre duboki, a ima dovoljno mesa da prekrije dio gume i supljinu izmedju gume i blatobrana. Kada se pofarbaju u crno jos ce se bolje stopiti i stvoriti skladnu cjelinu (a ima dosta povrsine za lijepi airbrush). Najveca promjena prvotne ideje je rezervoar za ulje. Uz sve napore ideja rezervoara u obliku potkove u koju ce se staviti akumulator nije nikako isla na moj motor zbog oblika rame. Uz to, cilindricni rezervoar je i prepoznatljivi znak bobbera pa je to bio gotovo i jedini izbor. Rezervoar je u izradi i montirati ce se iza zadnjeg cilindra (izmedju sica i lancanika). Rezervoar ide u crnu boju (i naravno u airbrush). Kada smo kod ulja, narucio i full krom kuciste filtera za ulje koji ujedno sluzi i kao hladnjak ulja (u originalu nema filtera). montira se na predji dio rame ispred prednjeg cilindra. U cijeloj prici sic nemre ostati kakv je. Ideja je da bude tamna koza ali da ipak izbija nijansa smedje - da izgleda staro i izlizano. S obzirom da je motor '72 godina (a i ja), odlucio sam u gornju povrsinu sica ugravirati '72. Malo sam gledao radove domacih majstora i na kraju se dogovorio s nasim Trokutom. Broj ce biti u istoj boji kao i cijeli sic, samo ce relejfno biti naznacen. Sic ce biti sivan (nisam bas od zakovica). Kada sam vec kod sica, pala mi na pamet ideja da umjesto dva federa na kojima se sic nalazi, stavim jedan centralni amortizer. S obzirom da ima dovoljno prostora ispod sica ("rupa izmedju blatobrana i rame), danas narucio 13 cm amortizer sa podesavanjem tvrdoce (cilindar + feder). To bi trebalo uz vizualni dojam poboljsati i udobnost (4 cm hoda - vise nego straznji amortizeri!!!). narucena i zadnja lampa....HD 1939-1946.....od prilike godina prednje springer vilice http://www.wwag.com/cgi-bin/WebObjects/WebSite.woa/wa/DirectAction?page=%2125794 Volan sa slike je ujedno i finalni izbor. Originalni sa jedne stare Electre. Nove komande i rucke se super uklopile. Rucke us HD pre-war style. Puno je kombinacija i vremena utroseno na zmigavce. Motor ih u originalu nema ali sam ih je zbog sigurnosti zelio staviti. Nove su rucke imale komande za zmigavce te je trebalo odluciti gdje ih staviti. Grozio sam se nataknuti ih na springericu, a nije mi ni pasalo remetiti zadnji blatobran. Nakon raznih kombinacija jedino je rjesenje bilo staviti zmigavce na rucke (kao na slici). prakticno je, a i ima old style stih. puno je starih HD motora iskoristilo to rjesenje (a i stari MZ). [img] [/img] Prednja lampa ostaje ova velika kromirana, a dosla je i old school truba velikog promjera ispod nje (fakat je velika). Da bi cijela prica bila uokvirena narucio sam i novi filter za zrak...ali nesto moram ostaviti za slijedece javljanje... Akumulator ce dobiti novo kuciste, a tablica ide bocno, izbacena prema nazad skoro do blatobrana i zavijena da prati radijus blatobrana (skoro). Predvidio sam jednu koznu bisagu samo sa lijeve strane - izmedju amortizera i tablice - koja ce biti ispod nivoa blatobrana da mu ne kvari vizuru. na slici je samo prislonjena neka stara bisaga zbog ideje. Preliminarno se s Trokutom dogovorio i za tu bisagu, ali finalna mjera i oblik kada nosac tablice bude gotov. Koza i boja bisage - ista kao i sic i kozni remen koji drzi akumulator [img] [/img] ...usput, torba na slici stoji na novom cilindricnom rezervoaru za ulje...... narucen i kilometar sat tako da je prica polako dosla kraju - svi djelovi ili slozeni ili naruceni - gotovo. Finalno slaganje slijedecih par tjedana. Jedina nedorecena stvar su aspusi....to jos nisam odlucio kuda ce ici i kako...cekam da sve bude slozeno i onda finalna odluka....imam par ideja ali moram ukomponirati kurblu i zadnje amortizere u pricu aspuha. I onda lakiranje........stupio u kontakt sa Pozarom (pozarart) i razradjujemo jednu ideju koja ce (kada se realizira) stvarno dati motoru dodatni stih i karakter - biti ce airbrush-a puno vise od planiranog.... | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 22 lis 2013, 07:31 | |
| ...eto vidim, sve lijepo sjeda na svoje mjesto!... inače ne volim drugima govoriti što bi, gdje i kako trebalo biti, no vidim da ćeš i na sjedalo stavljati amortizer!?... obzirom da imaš stražnje amortizere ne misliš li da će još i ovaj na sjedalu biti "too much"!.... nije pravilo no, ipak su se federi stavljali na hardtail motocikle,.. ovak, neznam, vjerojatno bu' izledalo dobro ali... …možda bolje spustit sjedalo u taj višak prostora.... znam da su tvoje godište počeli stiskat svakojaki "išijasi" no,… hehehehe . ..a za ispuh si vjerojatno razmišljao o fish tail-u... .dakako sve ovo je moje subjektivno mišljenje i kao takvo nije kritika! ..P.S. …vjerojatno znaš da je ime "Seventy-two (tm)" već zauzeto .…hehehe | |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 22 lis 2013, 07:54 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
- ...eto vidim, sve lijepo sjeda na svoje mjesto!... inače ne volim drugima govoriti što bi, gdje i kako trebalo biti, no vidim da ćeš i na sjedalo stavljati amortizer!?... obzirom da imaš stražnje amortizere ne misliš li da će još i ovaj na sjedalu biti "too much"!.... nije pravilo no, ipak su se federi stavljali na hardtail motocikle,.. ovak, neznam, vjerojatno bu' izledalo dobro ali...
…možda bolje spustit sjedalo u taj višak prostora.... znam da su tvoje godište počeli stiskat svakojaki "išijasi" no,… hehehehe . ..a za ispuh si vjerojatno razmišljao o fish tail-u... .dakako sve ovo je moje subjektivno mišljenje i kao takvo nije kritika!
..P.S. …vjerojatno znaš da je ime "seventy two" već zauzeto .…hehehe ...i federi na sicu su na neki nacin amortizeri....stvar je u tome sto ja imam 75kg i kada sjednem na svoj sic, ova dva federa me bas ne dozivljavaju, a amortizeri koje sam stavio su skoro hard-tail varijanta. Sa jednim centralnim amortizerom sica (koji je isto omotan federom) mjenjam ova dva koji su dosta tvrdi (a nemam mjest za mekse jer su meksi ujedno i visi) i dobivam podesivu mekocu sica, veci moguci hod i amortizaciju, a nadam se i zanimljiviji izgled. Sto se motor blizi kraju to vise razmisljam o voznosti motora i na duze ture jer mi je zao da stoji - ovo je korak u tom smjeru. ...a nasao sam na net-u dosta slika kombinacija zadnjih amortizera i sic amortizera - nije lose. A sto je najbolje, ako vidim i osjetim da taj amortizer na sicu odradjuje svoj posao, ode ja na izradu hard-tail-a....treba nekaj raditi kada se ovaj dovrsi......a onda pravi old school (malo sam vec gledao S&S masine, getribe, otvorene primarne prijenose,...).....ali me rajca da to napravim od Japanca..... ...a sto se tice imena imas pravo...na mom je '72 "light motiv", a s obzirom da je HD, mislim da nece biti problema-nek me tuze (pazi koja reklama za motor)...mada je moj motor slicniji po konceptu meni ujedno i ljepsem '48. | |
|
| |
Rocker-C cro chopper forum
Broj postova : 1424 Godina imam : 47 Prebivalište : Čakovec-Nin Vozim : H-D Softail Rocker-C ;H-D Sportster 1200. Na forumu od : 30.11.2009
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 22 lis 2013, 09:41 | |
| sviđa mi se ideja i bez sumnje bit će to prekrasan primjerak. Samo lipo i pomalo i drži se svoje vizije. | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 22 lis 2013, 12:21 | |
| | |
|
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 22 lis 2013, 18:25 | |
| | |
|
| |
aleksandra goreta art girl
Broj postova : 184 Godina imam : 51 Prebivalište : karlovac Vozim : honda shadow 600 Na forumu od : 19.04.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sri 04 pro 2013, 09:56 | |
| Kak je meni lijep taj tvoj motor. Ja sam danima slinila na njuškalu ali je lik imao preveliku cijenu. To mi je inače bio izbor broj jedan ali je na kraju ispao moj General Lee. Nije mi žao. Malo sam zavirila da vidim što radiš. Ništa ne mogu reći jer projekt još nije gotov ali ona prva fotka sa početka. Ma predivan je. Čekam da vidim kraj. | |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 08:58 | |
| ...e pa kraj se polako blizi... Nakon puno razmisljanja, biranja, kombiniranja i slatkih muka nasao sam sve dijelove koje sam mislio promijeniti i ugraditi. Vecina je vec na motoru. Cekam jos par sitnica koje su narucene - brzinomjer, drugi filter za zrak i jos dvije tri sitnice. Okrugli rezervoar za ulje je prakticno gotov, samo se jos treba ugraditi vanjski (prozirna cijevcica) pokazivac kolicine ulja (slicno kao sto ce biti i na rezervoaru). Odlucio sam se za amortizer zadnjeg sica umjesto 2 federa i izbor se pokazao odlicnim. Ne samo vizualno nego i prakticno. Amortizer radi otlicno, ima dovoljan hod i ucinkovito podesavanje tvrdoce. Mali spas za bubrege i stare kosti. Sa tako necim niti Hard Tail vise ne izgleda tako lose kao solucija. Zadnja lampa je bila tezak izbor ali sam se na kraju odlucio za ovaj HD predratni model. Svidjaju mi se linije i mislim da pase u cijelinu. Jos par detalja, fina obrada varova.... Kada sve finalno sjedne na mjesto motor ce na rastavljanje - masina na stol na fino tuniranje (predihtavanje, poliranje i sto vec treba...), rama na plastificiranje, a dijelovi na airbrush (taj dio bi trebao biti nesto posebno i probati cu to zadrzati za sebe dok ne bude gotovo - ako uspijem). Da ja nebi samo pricao, evo par slika.... [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 13:14 | |
| ...jaaaaako ljepo već sada, no kad dođe farbica... eeee... vele da farba ne vozi ali kod motora je to malo u drukčijem kontekstu... | |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 13:20 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
- ...jaaaaako ljepo već sada, no kad dođe farbica... eeee... vele da farba ne vozi ali kod motora je to malo u drukčijem kontekstu...
mislim da ce biti skroz druga vizura s obzirom da sada blatobrani bljeste....a kada se to sve zatamni... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 13:38 | |
| nije još gotov, farba može puno toga, ali i ubiti pa treba baš oprezno. Malo mi od svega odudara zadnji amortizer, mislim da bi kromirani federi bolje sjeli.... |
|
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 15:07 | |
| - Drifter je napisao/la:
- ...Zadnja lampa je bila tezak izbor ali sam se na kraju odlucio za ovaj HD predratni model. Svidjaju mi se linije i mislim da pase u cijelinu....
Apsolutno. Jedina retro lampa koja mi je baš "sjela", a pregledao sam ih mali milijun. Doduše, na ovom tvom motoru prošle bi i neke druge, na njega bih ja stavio malu okruglu "bobbersku" s tablicom ispod. Nego, kako će taj stražnji blatobran biti učvršćen? Ak je to ovo kako je sad, ne ulijeva mi povjerenje. | |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 16:06 | |
| - Kicho je napisao/la:
- Drifter je napisao/la:
- ...Zadnja lampa je bila tezak izbor ali sam se na kraju odlucio za ovaj HD predratni model. Svidjaju mi se linije i mislim da pase u cijelinu....
Apsolutno. Jedina retro lampa koja mi je baš "sjela", a pregledao sam ih mali milijun. Doduše, na ovom tvom motoru prošle bi i neke druge, na njega bih ja stavio malu okruglu "bobbersku" s tablicom ispod.
Nego, kako će taj stražnji blatobran biti učvršćen? Ak je to ovo kako je sad, ne ulijeva mi povjerenje. To mi je i bio jedan od najbitnijih zahtjeva i inicialna ideja zadnjeg kraja. HD nosaci zadnjeg blatobrana, a i svi drugi koji su vidljivi, mi nisu dolazili u obzir. Ja sam si zamislio upravo ovako...celicni nosaci u punom profilu blatobrana pricvrsceni na ramu kao i ono vanjski samo diskretno ulaze u blatobran i idu s unutarnje strane. To sam prvo razradio s deckima u TR-u. Posao obavljen tocno po specifikaciji. Blatobran je sada dovoljno cvrst za suvozacki sic i bisage ili bilo sto drugo-apsolutno isto kao i u originalu ako ne i cvrsce. Jedino sto se ne vide i motor ima skladan zadnji kraj uz maksimalnu cvrstocu. | |
|
| |
Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 17:17 | |
| Ovo je pre...... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 23:02 | |
| |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 23:09 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 15 pro 2013, 23:19 | |
| ima pravila po kojem možeš složiti nosač, zatim atest ( cca 700 kn) i miran si. |
|
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 16 pro 2013, 11:16 | |
| @Drifter... Odlično rješenje. Pokušavam si to zamislit i sve mi se više sviđa. Sad me još zanima lakiranje. Airbrush, rekao si? Ili ipak ne? @Koshchall... Da i jest na sredini, prije bi išla gore. Beehive tail light ima osvjetljenje za tablicu na gornjoj strani. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 16 pro 2013, 11:32 | |
| - Kicho je napisao/la:
- @Drifter... Odlično rješenje. Pokušavam si to zamislit i sve mi se više sviđa. :)Sad me još zanima lakiranje. Airbrush, rekao si? Ili ipak ne?
@Koshchall... Da i jest na sredini, prije bi išla gore. Beehive tail light ima osvjetljenje za tablicu na gornjoj strani. ma to je Drifter naopako našarafo :-) ovako ?? Oprosti Hrvoje, nisam mogao izdražati, neću više .-) |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 16 pro 2013, 11:51 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- Kicho je napisao/la:
- @Drifter... Odlično rješenje. Pokušavam si to zamislit i sve mi se više sviđa. :)Sad me još zanima lakiranje. Airbrush, rekao si? Ili ipak ne?
@Koshchall... Da i jest na sredini, prije bi išla gore. Beehive tail light ima osvjetljenje za tablicu na gornjoj strani. ma to je Drifter naopako našarafo :-)
ovako ??
Oprosti Hrvoje, nisam mogao izdražati, neću više .-)
Nema veze jer ja i o ako slazem motor za voznj u kugli...zid smrti i slicno pa mi je svejedno jel tablica gore ili dolje | |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 16 pro 2013, 15:17 | |
| - Kicho je napisao/la:
sto se blatobrana tice ...nije sto je moj ali je ispalo super. Nije mi jasno zasto se to rjesenje ne koristi vise, pogotovo kod prerada. Meni je takav zadnji kraj bio glavni uvjet prerade jer mi se svidja, a i daje oblik i volumen zadnjem kraju zadrzavajuci cistu i jednostavnu (minimalisticku, da ne kazem bobbersku) liniju motora - a opet je i retro, takvi blatobrani idu dobro sa ovom vilicom i cijelim konceptom. Uz navedeno, razlog zasto klasicni bobber zadni blatobran (do pola gume) nije dolazio u obzir je i velicina motora. Moj motor je u stvari prilicno mali i mada ja i nisam nesto narocito velik (180) i ovako strsim s njega. Bez zadnjeg kraja motor izgleda jos manji. Tu mi se i ovo svijetlo dobro uklopilo - super oblik, a dalo na "duzini" motora. Lakiranje...baza je crna (airbrush crno-bijeli odnosno malo slonovace ili sepie efekta), a o temi airbrusha kada se finalno dogovorim s majstorom. Prve skice (ne skice nego ful slike) su vec napravljene i izgleda opako mada se ne radi o temi normalno vidjenoj ili uobicajenoj na motorima. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin | |
| |
|
| |
| Ironhead 1972 bobber na moj nacin | |
|