| Ironhead 1972 bobber na moj nacin | |
|
+47Vladek ..koshchall.. Kingman lukylipik besmrtni One Night Stand Hedo Suhi zanotti pozarart zed12 rifireman dado custom rider El Nino Medevelin TommyZG Karlo magna crocopzmaj enygma martinx neetch tochka Kicho aleksandra goreta art Tarze merla maxart Rocker-C freshman darko68 rikitumba Lars_Viking trokut pinky mrljo#2 izigoing Zlac arcty cro.chopper vedranst Beatnik gaso999 Bosqeto Safet(y) Drifter 51 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 17 kol 2014, 21:45 | |
| Odlicna ideja | |
|
| |
Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 18 kol 2014, 04:24 | |
| | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 18 kol 2014, 23:58 | |
| naravno Aviator je zaslužio i predstavljanje na crochopperforum portalu i facebooku http://www.crochopperforum.com/index.php?option=com_content&view=article&id=619%3Aaviator&catid=35%3Aprerade-a-airbrush&Itemid=56&lang=hr | |
|
| |
Suhi cro chopper forum
Broj postova : 1052 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Dubrava Vozim : between two bikes Na forumu od : 04.12.2007
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 26 kol 2014, 12:42 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 26 kol 2014, 15:31 | |
| mali up-date...
nakon prvih kilometara izbile na površinu slabe točke....
pukao nosač trube ko da je od plastike, a ne od 5mm pločevine. Vibracije, težina trube i rupe u profilu nosača učinile svoje - nosaš je pukao na rupi koja je trebala služiti da olakša cijelu stavar.
truba ostala visiti na blatobranu i na žicama.
kada sam skužio kaj se desilo, stanem da vidim o čemu se radi i dok u čudu gledam nosač trube, skužim da mi tablica nekako stoji u koso.
Prodrmam tablicu, a kada i nosač tablice pukao, drži se na dodatnom tanjem držaču....otkinem sve zajedno i na svu sreću bio sa besmrtnim koji je otpale dijelove spremio u bisage i dostavio na kućnu adresu. Barem sam se poštedio kupovine nove tablice i vađenja dokumenata da je tablica negdje otpala - uz buku koju proizvodim nema šanse da bi to čuo.
Uz put (doslovno uz cestu gdje smo stali) sam imao i prilagodbu na kurblu koja je trajala jedno pola sata, nakon čega je (bezbrojnih pokušaja i znoja) motor jednostavno odlučio upaliti...
sjetio sam se one da Harley-u otpadaju dijelovi....pa kao nije bad....sve ostalo nakon sadašnjih 300-tinjak kilometara izgleda čvrsto i ok. Motor i dalje ide super i šalta se "ko u putar".
motor je u TR-u na popravku/reklamaciji ali sada idem na varijantu da se napravi držać za bisagu (samo lijevu) koji će biti i držać tablice. Nosać trube ide na ojačanje...malo sam sada gledao nosaće raznih stvari na old-school Harley motorima i uvidio da su obično od iznimno debelih komada željeza - sada mi je jasno zašto.
Trebalo bi biti sutra gotovo pa bumo vidli. Ak je to sve, super!
p.s. ..sve sam bolji u paljenju na kurblu | |
|
| |
Hedo cro chopper forum
Broj postova : 3302 Godina imam : 37 Prebivalište : Santa Domenica Vozim : Cruisera Na forumu od : 16.07.2009
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin uto 26 kol 2014, 16:02 | |
| | |
|
| |
One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| |
| |
| |
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pet 29 kol 2014, 05:54 | |
| Novi nosač tablice na motoru. Ovaj nemre puknuti...mogu motor objesiti za njega. došla i lijeva bisaga, stara kožna izlizana torba u kojoj je tast godinama držao kante starog ulja ni ne sluteći koja je njena prava životna funkcija... ...sve se lijepo ukomponiralo... [img] [/img] ..i tako krenem ja jučer iz Varaždina i ponesen oduševljenjem kako motor ide ne obraćam pažnju koliko sam prešao od zadnjeg tankiranja. A motor me stvarno oduševljava i više nema dileme da je skroz upotrebljiv i za neki duži put. Malo smo se sprijateljili pa su i fuzici počeli plačati cijenu u doticaju s asfaltom...nije nešto što je baš nužno potrebno.. U jednom momentu pogledam ja vanjski pokazivač - crijevo - količine benzina i učini mi se da ga još ima ali i dalje ne računam prijeđene kilometre. Prođem Zelinu po donjoj, Sajmišnoj, cesti prema Heleni i počne motor kašljati. Odmah mi prođu kroz glavu pređeni kilometri i otvorim rezervu. Motor se malo primiri ali za kilometar opet kašljanje. Stanem otvorim tank, a tamo skoro suho. Kresnem ga i krenem se vraćati, a nemam pojma gdje je najbliža pumpa. Prođem još jedno kilometar nazad i motor konačno skroz krepa i dovezem se taman do ispred neke birtije (mislim da mi rezerva baš i nije pouzdana). Stanem uđem pitam za najbližu pumpu i nakon nekoliko pokušaja "veseliji" lokalac mi objasni da je predaleko i traži ključeve svog auta da si sam odem po benzin. Skuži da je već nekom posudio auto i traži mladu konobaricu da ide probuditi tatu - jer je tata biker!! Pojavi se tip koji u najpozitivnijem smislu ima mjesta u bilo kojem Oldijevom romanu. Ispadne da je najbliža pumpa fakat dosta daleko, tip me odveze u najpozitivnijem ozračju..kupim par litara u kanister i provedem slijedeći sat u ugodnom druženju. Taman u Heleni na autocesti napunim gorivo i krenem kad me tip u nekom terencu pređe počne kočiti i maše da ja njega pređem...kad ono Željko frend iz HOG-a..i naravno prvi izlaz nazad na staru cestu i prva birtija... Što kaže moja žena, prije bi došao doma da si išao po Route 66. I baš mi padne ona stara na pamet da nije stvar stići na cilj, nego je stvar u putovanju do tamo...i to na putu od Varaždina!?! | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pet 29 kol 2014, 06:28 | |
| fino,fino,i kako stvari stoje bit će jos takvih ugodnih iznenađenja
| |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pet 29 kol 2014, 15:55 | |
| danas izlazim van guštam na Harley-a i onda se sjetim skoro zaboravljenog Drifter i promjenim ključ i kresnem ga nakon skoro 2 mjeseca.
Uz kompletan gušt i specifičnost vožnje Harley-a, koji je više nego prisutan, ipak je Drifter druga galaksija...fenomenalan!! Imam osjećaj da bi na Drifteru sada mogao odraditi 1000km u komadu...
Ali zato sutra ranom zorom put Pule na Harley-u da me opet malo protrese...ovo s Drifterom je bez veze, ni ruke mi ne utrnu... | |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sub 30 kol 2014, 17:24 | |
| i imamo nastavak...
spremim ja sinoć motor i stvari i jutros se dignem prije budilice i laganini krenem prema Karlovcu gdje me Mrljo čekao.
Odlučim se za autoput da ne kasnim, a i da zaobiđem kaos od ceste kroz Lučko.
Nakon par kilometara pogledam na lampice reglera (na regleru imam crvenu (ne fila) i zelenu lampicu (fila)) a kad tamo crveno.
E sada, regler je jedan od "novih" dijelova koje sam kupio na motoru. Stari vlasnik je zamjenio originalni dinamo sa zamjenskim alternatorom i pripadajućim reglerom (custom chrome). To je relatino novo ali od kad mi je motor složen na leru nije filao kako treba, ali čim krenem stvar se normalizira. TR-ovci me upozorili da bi možda bilo dobro kupiti novi regler. S obzirom da je ovaj ipak radio, odlučio sam ga za sada ostaviti.
I tako gledam ja jutros crvenu lampicu i lagano ubrzam do 100km/h i ponovo se upali zelena lampica. Ali nedugo zatim opet se upali crven, pa počne treperiti i na kraju crknu obadvije.
Autocesta, magla ..... zadnje što želim je stati, a još manje ugasiti svijetla. Krenem se tješiti da možda i dalje fila, ali su samo lampice pregorile.....i onda test - truba - kad sam čuo trubu znao sam da od alternatora nema ništa...i onda razmišljanje koliko će ići na akumulator sa upaljenim svjetlima..koliko je još ostalo struje...
Taman naiđe odvojak za Jastrebarsko i tu izađem, dođem do centra i sparkam se ispred neke praonice, dućana dijelova i HAK garaže. Pričekam 8 sati da se netko pojavi da provjerim napon. Napokon dođe tip iz HAK-a i kaže da nema mjerni uređaj!?!..ali me pošalje nekom električaru...ovaj utvrdi što sam i znao - regler je mrtav....i pošalje me kod Goričkog.
Dođem pred radionicu i naravno buka probudi sve u kući. Siđe Goran, konstatira da mi nemre pomoći pa ga zamolim da makar stavi akumulator na punjenje da se mogu vratiti doma. Odemo na cugu i ispadne da imamo hrpu zajedničkih prijatelja. Tip je odličan (jedan od naših trofejnijih moto kros vozača).
U medjuvremenu zvrcnem Jamba i uputim se ravno k njemu (izašlo sunce pa nije bio problem voziti bez svjetala). On nije imao dio pa prošećem to Tomića i naletim na Besmrtnog....obadva u defektu i ne tamo gdje smo planirali biti.
Moram reći da sam se vrlo ugodno iznenadio kada je Tomić, nakon što sam objasnio problematiku uzeo regler sa svog Irona i dao ga na posudbu dok ne naručim novi.....nažalost nakon inicialnog veselja ponovno razočarenje kada sam kod Jamba vidio da mi ne paše jer imam noviji alternator.
Besmrtni mi nabavio broj nekog tipa koji izrađuje reglere ali i on na moru..
Nakon svih kombinacija naručio kod Jamba novi originalni regler koji dolazi u srijedu...
Za faak spremni...ali kako stvari stoje u kabanici....
I opet s Aviatorom....nije stvar u stizanju na cilj nego u putovanju...osim velikog razočarenja što nisam u Puli...dan je bio prilično zanimljiv, vidio poznate face i upoznao neke nove....neprocjenjivo. | |
|
| |
vedranst cro chopper forum
Broj postova : 1104 Godina imam : 51 Prebivalište : split Vozim : HONDA GL1800 GOLDWING, KAWASAKI VN1500 DRIFTER Na forumu od : 22.02.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sub 30 kol 2014, 17:47 | |
| Fino, nego da te pitam, Drifter ti veše ne treba, jel!? | |
|
| |
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sub 30 kol 2014, 18:59 | |
| - vedranst je napisao/la:
- Fino, nego da te pitam, Drifter ti veše ne treba, jel!?
Drifter ti je bez veze...uvijek te dovede kud si krenuo...dosadno. | |
|
| |
besmrtni man
Broj postova : 325 Godina imam : 48 Prebivalište : Zagreb Vozim : kad god stignem... Na forumu od : 22.02.2013
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 31 kol 2014, 19:42 | |
| Šteta Drugar moj... Kao što ti rekoh nas dva smo duo baksuz...
Nakon par večeri i dana borbe s potragom za djelovima meni je Tomić skrpio jučer kvar i ja krenuo na svoje odredište te nakon 750 km uspješno se već vratio i žao mi je što ti također nisi uspio u svome naumu te stigao do Pule ali... ima dana ima ceste i no sikiriki ... | |
|
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pet 05 ruj 2014, 18:27 | |
| Iskrene čestitke našem Drifteru , upravo prije nekoliko trenutaka Tomy javio da je Drifterov Aviator osvojio drugo mjesto na Faaku u klasi Sportstera. Drago mi je i veselim se a žao mi je što nisam mogao podijeliti radost sa Driftom, Tomijem ... Bože zdravlja sljedeće godine. | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pet 05 ruj 2014, 18:51 | |
| | |
|
| |
Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pet 05 ruj 2014, 19:24 | |
| A je...u, ove godine il kiša il neki peh al dobro riješiti će se pa opet | |
|
| |
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sub 06 ruj 2014, 11:36 | |
| ... prije svega čestitke, htio sam temu ispratiti od početka, "međutemoa": ne otvaraju se slike s prvih stranica, pa me zanima je li to samo meni ili još nekome - odnosno možeš li ih ponovo kad uloviš vremena vratiti u postove ... ... ili neki ccf blue boy ? | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sub 06 ruj 2014, 12:34 | |
| - lukylipik je napisao/la:
- ... prije svega čestitke, htio sam temu ispratiti od početka, "međutemoa": ne otvaraju se slike s prvih stranica, pa me zanima je li to samo meni ili još nekome - odnosno možeš li ih ponovo kad uloviš vremena vratiti u postove ...
... ili neki ccf blue boy ? da nažalost fotke su dignute preko imageshack i nestale sa servera ...... treba koristiti https://servimg.com/ | |
|
| |
Medevelin cro chopper forum
Broj postova : 643 Godina imam : 44 Prebivalište : Medulin Vozim : Midnight star 1300, CB400 four Na forumu od : 28.10.2013
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sub 06 ruj 2014, 16:15 | |
| Čestitke na potvrđenom - jer smo i onako znali da je motor mrak, te da zaslužuje biti među prvacima. | |
|
| |
Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin sub 06 ruj 2014, 21:50 | |
| Čestitke | |
|
| |
rifireman cro chopper forum
Broj postova : 510 Godina imam : 57 Prebivalište : Rijeka-Saršoni Vozim : Suzuki Intruder c800 Na forumu od : 27.07.2008
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin ned 07 ruj 2014, 10:44 | |
| Čestitke | |
|
| |
dado man
Broj postova : 81 Godina imam : 50 Prebivalište : Dubrovnik Vozim : Midnight star 1900 Na forumu od : 20.04.2014
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 08 ruj 2014, 12:59 | |
| Bio na faakeru pet dana i subotu vecer naletim na tvoj motor. Cekam gazdu da se upoznamo i popijemo pivu, u meduvremenu milion stranaca slikava tvoj motor i jedan kaze "svicerland"...ma koji svicerland Zagreb, Hrvatska, Croatia i nabrajam sto je sve radeno na motoru i cjeli postupak pa je jedan upita jeli to tvoj motor....dode mi da slazem ali nije me majka tako ucila. Bilo kako bilo napio se cekajuci te a ti nedoso,valjda nekom drugom prilikom... | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin pon 08 ruj 2014, 13:23 | |
| Daj neki link da vidimo i konkurenciju | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ironhead 1972 bobber na moj nacin | |
| |
|
| |
| Ironhead 1972 bobber na moj nacin | |
|