|
|
| Održavanje lanca i lančanika | |
|
+50poč85 Sos Karlo pinky Hedo maxart Mačak nikomil1 mbani83 Hellcat rocky 61 medo Jack pegasus GIBO56 free riderica Meštra Kum lord A13N ebobovni bero73 mungos ica duba oluja buba gusgus bananajoe swileni stain klesoo freshman Vladek Varga-GF magna huš custom rider palomas jazz zanotti calc69 merla cro.chopper Tomo-vz Safet(y) dragger Munja Zmija necchi 54 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 19 stu 2009, 22:35 | |
| ...u plastičnu čašu naliješ vode i u nju ušpricaš WD i voda će se zabjelit, e to je emulzija. WD nema svojstva razdjeljivanja vode film nisam pogleda jer mi ga neće otvori | |
| | | mungos cro chopper forum
Broj postova : 1332 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija Vozim : Regal Raptor Hawk DD250 Na forumu od : 07.02.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 19 stu 2009, 22:47 | |
| Emulzija se koristi za smanjenje trenja i hlađenje kao i za podmazivanje površine koja se strojno obrađuje da se ista zaštiti od korozije. Masna tvar u vodi prijanja uz površinu i nakon otresanja i ispuhivanja ostaje na površini dok voda otpadne. WD odvaja vodu od površina koje su tretirane sa njim. Uzmi tu čašu i izlij emulziju vidjet češ da je stjenka čaše masna, a da su na masnoči zaostale kapi vode. | |
| | | bero73 man
Broj postova : 380 Godina imam : 51 Prebivalište : karlovac Vozim : regal raptor 250 hawk Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 19 stu 2009, 23:02 | |
| [quote = "dstimac"] emulzija se koristi za smanjenje trenja i hlađenje kao i za podmazivanje površine Koja se strojno obrađuje da se ista zaštiti od korozije. Masna tvar u vodi prijanja uz površinu i nakon otresanja ja ispuhivanja ostaje na površini dok voda otpadne. WD odvaja vodu od površina koje su tretirane sa njim. Uzmi tu casu i izlij emulziju vidjet ćeš da je stjenka čaše masna, da su na masnoči zaostale kapi vode. [/ Quote] Tocno! WD nije loš poslije pranja, isto tako je dobar kod konzerviranja motora. | |
| | | ebobovni man
Broj postova : 29 Godina imam : 72 Prebivalište : Zagreb Vozim : Hyosung Aguila GV 650 Na forumu od : 04.09.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 19 stu 2009, 23:16 | |
| A kaj je s nama koji imamo gumilastiku mesto ovog železja kaj spominjete?! | |
| | | bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| | | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pet 20 stu 2009, 17:03 | |
| ..ma komad slanine je zakon,prodno i ekološko | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| | | | huš cro chopper forum
Broj postova : 969 Godina imam : 58 Prebivalište : zagreb,dubrava Vozim : suzuki v strom 1000 dl Na forumu od : 06.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 stu 2009, 09:35 | |
| wd 40 hmmmm pa ajd ovak samo jedan kratak savjet,wd moš oćistiti lanac sve ok ali wd isto tako ostaje na lancu pa kad naneseš novi sprej - sredstvo za podmazivanje lanca - na filc od wd wd moš skidat masne naslage sa lanca ili zupćanika a ako skida naslage automatski i ostavlja fini filc i prilikom nanošenja novog spreja nema baš neke velike koristi - isprobano i uvjereno operi lanac naftom posuši prebriši napravi krug -djir km - nanesi novo sredstvo za podmazivanje lanca - ćim staneš i ugasiš motor,ostavi da odstoji pol sata i sljedećiš 1000km si free ak se ne furaš po kiši ,lanac netrebaš ćistiti svaki put već svaki treći -ćetvrti put dovoljno ga je podmazivat.znaći nije nikakva nauka i na taj naćin lanac traje 30 00km bez problema,ja osobno tako radim i lanac je em uvijek ćist i u super stanju p.s kad pereš lanac nakon svakih 3000 km obavezno skini poklopac zaštitni sa prednjeg zupćanika i oćisti naslage koje se stvore usljed masti s lanca i prašine | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 stu 2009, 09:41 | |
| dobar savjet. ja također čistim lanac sa wd-om ali nakon toga skinem wd sa sprejom za čišćenje lanca . razlog je što je wd 3 puta jeftiniji od spreja za čiščenje lanca. dakle cila procedura ide kod mene -wd -četkica za zube -wd -sprej za čišćenje lanca -krpa (bio bi dobar i kompresor za zrak) - đir za zagrijavanje lanca - sprej za podmazivanje lanca Castrol- -motor odstoji prko noći - intreval podmazivanja je 800 - 1000 km -pranje nakon 3000 km - zatezanje nakon 5000 km | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 stu 2009, 09:42 | |
| savjet - na svijetu postoje gotovi kitovi za pojedini motor za zamjenu lanca remenom, ukoliko se ima para - učinite to i zaboratite lance | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 stu 2009, 12:56 | |
| - huš je napisao/la:
- wd 40 hmmmm
Više volim da mi je lanac mastan od WD-a, nego da je sljedeće jutro, nakon vožnje po kiši, sav crven od korozije... Kad je suho vrijeme, koristim isključivo sprej za podmazivanje lanca, a iza vožnje po kiši, koristim WD-40. I nema korozije, niti na vidljivim dijelovima, niti unutar valjčića. Ne znam jeste li imali prilike vidjeti kako izgleda jedan rabljeni lanac? Kad otvorite neki članak, začudit ćete se koliko korozije ima unutar njega, na mjestu gdje bi se trebala nalaziti mast... I to O-Ring ili X-Ring lanac, koji bi trebao brtviti i štititi unutrašnjost članaka... | |
| | | duba man
Broj postova : 203 Godina imam : 45 Prebivalište : zg istok Vozim : yamaha virago 535 Na forumu od : 22.12.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 stu 2009, 13:48 | |
| - palomas je napisao/la:
- duba je napisao/la:
- ...KARDAN ZAKON...:
Sve dok ne počne propuštati ulje na nekom od semeringa, dok se ne istroše ležajevi, zupčanici koji se zahvaćaju pod kutem od 90 stupnjeva (postoje dva takva para), ili se ne pokvari nešto drugo.
Lanac se praktički može zamijeniti i na cesti, a kardan zahtjeva šlep-službu i tisuću eura popravka... ..da to stoji ali nakon koliko tisuća???? ..nema problema s kišom,nema pranja,mackanja,natezanja... | |
| | | A13N man
Broj postova : 176 Godina imam : 54 Prebivalište : VG Vozim : Drifter Na forumu od : 12.10.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 stu 2009, 15:11 | |
| dečki...
http://www.kettenmax.at/shop/index.php?cat=c2_KETTENMAX-CLASSIC.html&XTCsid=b37485925fe1a89326232b920830f0f3 | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 stu 2009, 15:47 | |
| ja ne koristim lanac! | |
| | | Kum cro chopper forum
Broj postova : 3481 Godina imam : 45 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar Na forumu od : 07.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 stu 2009, 15:48 | |
| Uhvatili ste se WD-a. Ovo nije vezano uz lanac ali je uz WD i mozda mogucu situaciju u kojoj se mozete naci.
https://www.youtube.com/watch?v=iSDPHjo1zRU&feature=related | |
| | | Meštra man
Broj postova : 118 Godina imam : 49 Prebivalište : Split Vozim : Regal Raptor- Spyder Na forumu od : 03.06.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 stu 2009, 21:41 | |
| - bananajoe je napisao/la:
- swileni je napisao/la:
- da,imam sprej...ali mi je nekako cudan,kad ga nasprejam,lanac mi je 5 min vlazan,pa se osusi i izgleda kao da nisam nista ni nanesao na njega,jel to normalno ili..?
od ovog motulovog ostane bijelo dok posprejas, poslije lanac izgleda normalno valjda to tak treba. e da jel ti se rasteze lanac? ja ga svako malo moram nadotezat, pise u uputama da mora imat lufta na sredini 1-2 cm Ako svako malo malo trebaš zatezat lanac, znači da je spreman za mirovinu. S vremenom ode i lanac i zupčanik. Lanac se počne opuštati, a zupčaniku se vrhovi zubaca otupe, tj, postaju oblasti, istrošeni. Šta se lanac manje spreja, čisti, vjek trajanja mu je manji. Koristim sprej od Valvolinea, 60 kn. Bilo bi poželjno da se lanac skine i opere u nafti, al da nije tramak-je. | |
| | | free riderica girl
Broj postova : 59 Godina imam : 36 Prebivalište : Rijeka Vozim : Kawasaki vn 800 Na forumu od : 19.11.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika uto 01 pro 2009, 14:13 | |
| | |
| | | GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika uto 01 pro 2009, 14:27 | |
| | |
| | | pegasus man
Broj postova : 190 Godina imam : 46 Prebivalište : Rajevo selo Vozim : VN800 Na forumu od : 03.11.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika uto 01 pro 2009, 16:50 | |
| Čistiš i mažeš po potrebi ovisno i po kakvom vremenu voziš i po kakvom terenu , ako je sve ok najbolje svakih 500 km ,a ovisi i kakav sprej imaš Kad ga čistim koristim naftu , a najčešče sa petrolejom jer jako dobro čisti mastan je ,a ispari nakon nekog kraćeg vremena . sprejam ga sa motul sprejom ,a na spreju imaš i uputstvo tak da nemaš šta zaj...ti ako ideš na dalji put računaj sprej sa sobom ponesti. | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika uto 01 pro 2009, 17:14 | |
| - Meštra je napisao/la:
- bananajoe je napisao/la:
- swileni je napisao/la:
- da,imam sprej...ali mi je nekako cudan,kad ga nasprejam,lanac mi je 5 min vlazan,pa se osusi i izgleda kao da nisam nista ni nanesao na njega,jel to normalno ili..?
od ovog motulovog ostane bijelo dok posprejas, poslije lanac izgleda normalno valjda to tak treba. e da jel ti se rasteze lanac? ja ga svako malo moram nadotezat, pise u uputama da mora imat lufta na sredini 1-2 cm Ako svako malo malo trebaš zatezat lanac, znači da je spreman za mirovinu. S vremenom ode i lanac i zupčanik. Lanac se počne opuštati, a zupčaniku se vrhovi zubaca otupe, tj, postaju oblasti, istrošeni. Šta se lanac manje spreja, čisti, vjek trajanja mu je manji. Koristim sprej od Valvolinea, 60 kn. Bilo bi poželjno da se lanac skine i opere u nafti, al da nije tramak-je. Mislim da je ovaj navod netočan, kad se lančanih istroši, zupci su šiljasti i oštri. | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika uto 01 pro 2009, 23:57 | |
| - dragger je napisao/la:
- Meštra je napisao/la:
- bananajoe je napisao/la:
- swileni je napisao/la:
od ovog motulovog ostane bijelo dok posprejas, poslije lanac izgleda normalno valjda to tak treba. e da jel ti se rasteze lanac? ja ga svako malo moram nadotezat, pise u uputama da mora imat lufta na sredini 1-2 cm Ako svako malo malo trebaš zatezat lanac, znači da je spreman za mirovinu. S vremenom ode i lanac i zupčanik. Lanac se počne opuštati, a zupčaniku se vrhovi zubaca otupe, tj, postaju oblasti, istrošeni. Šta se lanac manje spreja, čisti, vjek trajanja mu je manji. Koristim sprej od Valvolinea, 60 kn. Bilo bi poželjno da se lanac skine i opere u nafti, al da nije tramak-je. Mislim da je ovaj navod netočan, kad se lančanih istroši, zupci su šiljasti i oštri. slazem se s draggerom, to je tochno | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 02 pro 2009, 00:05 | |
| | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 02 pro 2009, 11:02 | |
| | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 02 pro 2009, 12:35 | |
| ...je Lorde, a kaj buš kad ti se kardan "raspadne" nakon 100.000 km... Onda bum takav motor prodal i kupit ću drugi, novi, sa kardanom, na kredit...
Zadnja promjena: calc69; sri 02 pro 2009, 13:32; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 02 pro 2009, 13:27 | |
| - calc69 je napisao/la:
- ...je Lorde, a kaj buš kad ti se kardan "raspadne" nakon 100.000 km...
: Tebi naročito, s obzirom na tvoju godišnju kilometražu, to će se dogoditi potkraj 22. stoljeća... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika | |
| |
| | | | Održavanje lanca i lančanika | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|