| Održavanje lanca i lančanika | |
|
+50poč85 Sos Karlo pinky Hedo maxart Mačak nikomil1 mbani83 Hellcat rocky 61 medo Jack pegasus GIBO56 free riderica Meštra Kum lord A13N ebobovni bero73 mungos ica duba oluja buba gusgus bananajoe swileni stain klesoo freshman Vladek Varga-GF magna huš custom rider palomas jazz zanotti calc69 merla cro.chopper Tomo-vz Safet(y) dragger Munja Zmija necchi 54 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika uto 06 ruj 2011, 09:43 | |
| - swileni je napisao/la:
- meni se lanac razvukao podosta,ovo je vec 2 put da je tako,pa me zanima dal bi mogao skratit lanac za kariku..?
ja jesam tak na Venoxu ali pazi da ti nebu prekratki, pa da ga ne mozes spojit opet svejedno se i dalje dosta razvuce, ne sjeda dobro na lancanike pa i njih pojede, najbolje zamijenit lanac i miran si | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika uto 06 ruj 2011, 11:26 | |
| - swileni je napisao/la:
- meni se lanac razvukao podosta,ovo je vec 2 put da je tako,pa me zanima dal bi mogao skratit lanac za kariku..?
Lanac se razvlači, posljedica toga je sve veći zamor materijala. To nije bicikl, da možeš kratiti lanac po želji. Možeš ga i kratiti, ali računaj na to da si sve bliži i bliži pucanju lanca, u vožnji. | |
|
| |
poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
| |
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 07 ruj 2011, 18:25 | |
| Odlično , kao nov . | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 07 ruj 2011, 19:47 | |
| ....dosta puta je već napisano: lanac sa "O" ringovima ili gumicama čistiti isključivo sredstvom namjenjenim za čišćenje lanca ili naftom. Nikako sa bilo kojim drugim agresivnim sredstvo, tada je više štete nego koristi. Ako nema "O" ringove onda može sa bilo čime....... | |
|
| |
poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 07 ruj 2011, 19:57 | |
| ja od kad znam za sebe tj. od kad god vozim motore ... i od uvijek su svi sa "O" ringovima" uvijek čistim sa "permentalom" ili "ivasolom"...nikad nisam imao problema ili da mi je stradao lanac,to su sredstva za čiščenje masnoče koji ne nagrizaju gumuice več ih dobro očiste...poslije pranja kad se lanac osuši naspreja se novi sloj spreja za lance i sve ko novo ... | |
|
| |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 07 ruj 2011, 22:26 | |
| Permetal – Ultra jako sredstvo za čišćenje masnoće sa pećnica, roštilja i kuhinjskih napa. Brzo i učinkovito otklanja zagorenu i zapečenu masnoću. Ne oštećuje površine koje se čiste, te se lako ispire. Prije dvije godine ja sam morao kupovati kompletno novu viseću kuhinju... Imali smo majstore keramičare u kući, nakon njih trebalo je natrag postaviti namještaj. Za čišćenje viseće kuhinje ja sam (greškom) uzeo Permetal, valjda mi se je baš našao pri ruci. Kromirane dijelove vratiju od gornjih elemenata Permetal je tako nagrizao, da se više nikako nisu mogli ispolirati. Možda sutra poslikam te elemente, sad su u pomoćnim prostorijama
Zadnja promjena: palomas; čet 08 ruj 2011, 06:55; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Kuma girl
Broj postova : 484 Godina imam : 57 Prebivalište : Lozan (udomljena kod maxarta) Vozim : Siemens 1400w (kawac 750) Na forumu od : 12.11.2010
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 07 ruj 2011, 23:42 | |
| - palomas je napisao/la:
- Permetal – Ultra jako sredstvo za čišćenje masnoće sa pećnica, roštilja i kuhinjskih napa. Brzo i učinkovito otklanja zagorenu i zapečenu masnoću. Ne oštećuje površine koje se čiste, te se lako ispire.
Prije dvije godine ja sam morao kupovati kompletno novu viseću kuhinju... Imali smo majstore keramičare u kući, nakon njih trebalo je natrag pistaviti namještaj. Za čišćenje viseće kuhinje ja sam (greškom) uzeo Permetal, valjda mi se je baš našao pri ruci.
Kromirane dijelove vratiju od gornjih elemenata Permetal je tako nagrizao, da se više nikako nisu mogli ispolirati. Možda sutra poslikam te elemente, sad su u pomoćnim prostorijama da jer sadrži kiselinu ,metal hrđa eloksaciju na aluminiju rasrvara, nagriza (crom,inox,lak) zato pažljivo rukovati sa njime | |
|
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 10:12 | |
| Kaže čovjek koji šarafi po motorima od malih nogu. "Kvalitetan lanac koji se redovito licka traje cca 35 tisuća km jer ga se mora mijenjati iz sigurnosnih razloga bez obzira što dobro izgleda, a onaj koji se i ne održava uredno traje cca 30 - 32 tisuće. Pa tko voli nek izvoli". Bez obzira na to nosim Motul u bisagama kad idem na put i mažem nakon 500 km. Naravno uvijek ima onih koji se smijuckaju. Ima li tko iskustvo sa zamjenskim belt driveom za motore koji originalno imaju lanac? Piše svašta po forumima, no činjenica je da je vožnja ugodnija, tiša, nema podmazivanja i pranja, a moguće je i omjere promijeniti da se sa manje "gasa" po otvorenoj cesti ugodnije vozi, tj. slično kao da se ima 6. brzina, naravno na uštrb ubrzanja.
|
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 10:30 | |
| Premisljao sam se o tome ali se nametnulo 5000 hrvatskih razloga protiv | |
|
| |
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 11:00 | |
| | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 11:40 | |
| - nik4cro je napisao/la:
- Kaže čovjek koji šarafi po motorima od malih nogu. "Kvalitetan lanac koji se redovito licka traje cca 35 tisuća km jer ga se mora mijenjati iz sigurnosnih razloga bez obzira što dobro izgleda, a onaj koji se i ne održava uredno traje cca 30 - 32 tisuće. Pa tko voli nek izvoli". Bez obzira na to nosim Motul u bisagama kad idem na put i mažem nakon 500 km. Naravno uvijek ima onih koji se smijuckaju.
...potpisujem gotovo u potpunosti.... jer ja nisam svoj lanaca uvijek mazao svakih 500 km, nego ponekad na putu i na +1000 (naravno, ako me putem nije oprala kisa)... - nik4cro je napisao/la:
Ima li tko iskustvo sa zamjenskim belt driveom za motore koji originalno imaju lanac? Piše svašta po forumima, no činjenica je da je vožnja ugodnija, tiša, nema podmazivanja i pranja, a moguće je i omjere promijeniti da se sa manje "gasa" po otvorenoj cesti ugodnije vozi, tj. slično kao da se ima 6. brzina, naravno na uštrb ubrzanja.
...jesi vidio kako sam ja to rijesio?... koliko se sjecam iz naseg razgovora i ti si na dobrom putu... | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 11:40 | |
| - nik4cro je napisao/la:
- Kaže čovjek koji šarafi po motorima od malih nogu. "Kvalitetan lanac koji se redovito licka traje cca 35 tisuća km jer ga se mora mijenjati iz sigurnosnih razloga bez obzira što dobro izgleda, a onaj koji se i ne održava uredno traje cca 30 - 32 tisuće. Pa tko voli nek izvoli". Bez obzira na to nosim Motul u bisagama kad idem na put i mažem nakon 500 km. Naravno uvijek ima onih koji se smijuckaju.
Ima li tko iskustvo sa zamjenskim belt driveom za motore koji originalno imaju lanac? Piše svašta po forumima, no činjenica je da je vožnja ugodnija, tiša, nema podmazivanja i pranja, a moguće je i omjere promijeniti da se sa manje "gasa" po otvorenoj cesti ugodnije vozi, tj. slično kao da se ima 6. brzina, naravno na uštrb ubrzanja.
U hrvatskoj nisam čuo da je netko to radio , ali ovo izgleda sasvim dobro . http://community.cruisercustomizing.com/_BELT-DRIVE-KIT-FOR-MY-KAWASAKI-VN-800/VIDEO/757960/22960.html A ako baš hoćeš remen kupiš motor koji ga ima pa si bez brige . | |
|
| |
poč85 cro chopper forum
| Naslov: KOJE SREDSTVO (SPREJ) KORISTITE ZA PODMAZIVANJE LANACA? čet 08 ruj 2011, 12:25 | |
| JA KORISTIM OVOGA KOJI OSTAVLJA BIJELU PJENU ZA SOBOM ALI NISAM BAŠ PRE SRETAN S NJIM JER NAKON 12 SATI ŠTA POŠPRICAM LANAC I DALJE MALO ŠPRICA PA MI JE GUMA UKAKANA PA ME INTERESIRA AKO NETKO ZNA NEKI BOLJI SPREJ? | |
|
| |
poč85 cro chopper forum
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 12:32 | |
| Ja znam da je "permental" za pranje kuhinjskig površina uprljanih masnoču i da ga treba dobro isprat....nagriza površine samo one koje su loše isprane ili na kojima on pre dugo odsjeda i nagriza....pošto sam ja to pošpricao pa očetkao i na kraju isprao i tako nekoliko puta meni se nije ništa desilo i nigdje nema oštečenja....a pošto sam i po struci kuhar i znam kako rukovati tim sredstvom , uz malo pažnje neče doči do nikakovih problema (nagrizanja , otpadanja laka ili tome slično...) Uz to ja svoj lanac podmazivam svakih 15 do 30 dana neophodno o tome koliko sam kilometara prešao....a podmazujem sa Uredio Safet(y) | |
|
| |
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 12:32 | |
| Sprej za lanac kupljen kod Peveca za cca. 30 kn. Dignem zadnji kotač na štender, ubacim u prvu brzinu, i ravnomjerno poprskam unutarnju i vanjsku stranu lanca. Nešto malo sitnih kapjlica ulja u vožnji dospije na felgu, to se lagano obriše sa krpom. Ulje je izrazito žučkaste boje, što se dobro sljubljuje sa zlatnom bojom lanca. http://www.kgzelina.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=79 | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 14:16 | |
| | |
|
| |
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 16:28 | |
| Koristio Motul, i prešao na Panolin... cijena oko 100 kn... zadovoljan... lanac čistim svakih cca 1000 - 1500 km... spray-am svakih 500 - 700 km, iako i nakon tih 700 mi izgleda da nije potrebno obnavljati sloj... | |
|
| |
Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 16:49 | |
| Do sada sam koristio Castrol, Silkolene i Repsol. Svi oni podjednako podmazuju, ali i lanac ih podjednako puno razbacuje okolo.
Skroz slučajno nabavio Yamalube chain spray (dobio ga na MEC forumu kao nagradu).....i oduševio se. Odlično podmazuje, čini mi se "ljepljiviji" od ovih dosadašnjih koje sam koristio ali ono što je najbolje, stavrno ga jako malo razbaca okolo po motoru!! Kad ga potrošim, kupujem isti takav sigurno!!
http://www.ebay.co.uk/itm/YAMALUBE-PLATINUM-CHAIN-SPRAY-300ML-YMD65049A010-/170479259278
| |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika čet 08 ruj 2011, 16:50 | |
| čestitam na nagradi | |
|
| |
Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 16 svi 2012, 20:38 | |
| Evo upravo sredio lanac.
Oprao ga sa naftom / dieselom. bio je podosta prljav tako da sam nakon 2 satnog pranja morao zategnuti lanac .-)
2-3 sata se sušilo, ali nije se sasvim osušilo. Izvrtio ga ''na suho'' i još jednom prebrisao krpom.
Podmazao na toplo sa MOTUL sprejom za podmazivanje i sad, nakon 2 sata ''sušenje'' imam - ljepilo. doslovce se lijepi za prste !!!
Jel sam nestrpljiv sa sušenjem ili je greška bila što nafta nije ishlapila do kraja ??
|
|
| |
freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 16 svi 2012, 21:13 | |
| ja svog perem naftom ( lanac da se razmemo )..i nema tih problema..znači..motul je u pitanju | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sri 16 svi 2012, 21:24 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- Evo upravo sredio lanac.
Oprao ga sa naftom / dieselom. bio je podosta prljav tako da sam nakon 2 satnog pranja morao zategnuti lanac .-)
2-3 sata se sušilo, ali nije se sasvim osušilo. Izvrtio ga ''na suho'' i još jednom prebrisao krpom.
Podmazao na toplo sa MOTUL sprejom za podmazivanje i sad, nakon 2 sata ''sušenje'' imam - ljepilo. doslovce se lijepi za prste !!!
Jel sam nestrpljiv sa sušenjem ili je greška bila što nafta nije ishlapila do kraja ??
Motul i je takav . Da ostaje na lancu . | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika | |
| |
|
| |
| Održavanje lanca i lančanika | |
|