| Održavanje lanca i lančanika | |
|
+50poč85 Sos Karlo pinky Hedo maxart Mačak nikomil1 mbani83 Hellcat rocky 61 medo Jack pegasus GIBO56 free riderica Meštra Kum lord A13N ebobovni bero73 mungos ica duba oluja buba gusgus bananajoe swileni stain klesoo freshman Vladek Varga-GF magna huš custom rider palomas jazz zanotti calc69 merla cro.chopper Tomo-vz Safet(y) dragger Munja Zmija necchi 54 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
necchi cro chopper forum
Broj postova : 2778 Prebivalište : New York Vozim : metlu u warp pogonu Na forumu od : 02.05.2008
| Naslov: Održavanje lanca i lančanika sub 21 lip 2008, 19:47 | |
| ovo je stanje mog lanca nije zahrđao kako se čini na slici (fleš fotića) to su debele naslage zmazanoče molim sve savjete kako ga dovest u stanje u kojem i treba biti TNX | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 lip 2008, 20:45 | |
| isprobaj pod rukom. ako se ne savija ujednačeno i lagano ( neke karike lakše neke teže ili čak zaglave ) onda lanac mijenjaj. ja sam mijenjao na 25 000 a trebao sam i prije | |
|
| |
Munja cro chopper forum
Broj postova : 1634 Godina imam : 51 Prebivalište : požega-ulica od zakona Vozim : V Strom 1000 , t11 , vivasitv Na forumu od : 25.11.2007
| |
| |
necchi cro chopper forum
Broj postova : 2778 Prebivalište : New York Vozim : metlu u warp pogonu Na forumu od : 02.05.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 lip 2008, 21:18 | |
| - Munja je napisao/la:
- kakva prljava felga fuj morao sam primjetiti.
to na dušu bivšem vlasniku ne brini doći će i ona na red pa će fijuk bit ko curica sad me interesira lanac, kako i s čim ga sredit imam neke ideje, al da ipak prije čujem iskusnije | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 lip 2008, 21:52 | |
| Po samom izgledu mi se ćini da da još nije vrijeme zamjene a najbolji rezultat čišćenja ćeš postići sprejem koji je namjenjen za tu svrhu "Chain cleaner" ili naftom (ja s njom čistim na malom XT-u). Nikako sa WD-om, Ivasolom i sl. jer možeš oštetiti Oringove. S obzirom na količinu naslaga masnoće, vjerojatno češ morati ponoviti postupak. Kad ga očistiš znat češ u kakvom je stanju tj. ako ti se dosta olabavi vrijeme je za skoru zamjenu. Nakon čišćenja napravi umjerenom vožnjom 1-2 km da se i ono malo sredstva za čiščenje rasprši. Nakon toga obavezan posprejaj sprejem za podmazivanje. Ako kojim slučajem lanac ima "kopću" dobro bi ga bilo skiniti jer je tada čišćenje kudikamo lakše. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika sub 21 lip 2008, 21:56 | |
| Ima za kupiti set sprejeva za odmaščivanje i podmazivanje . A može i zasukat rukave pa polako prvo lanas dobro ioprati u nafti ili mješavini nafte i benzina .Dobro ga izbrisati prosušiti provozasti malo i poto našpricati asprejem za lanac . |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 15:58 | |
| Najbolje ti je kupiti novi motor s remenom ili kardanom. Salu na stranu i ja sam bio u istim mukama kada sam prvi puta trebao podmazati lanac. A i muke su se nastavile nakon podmazivanja lanca, jer sam uz podmazani lanac dobio u prekrasno podmazanu zadnju felgu. Za pocetak lanac trebas DOBRO oprati. Najbolje koristiti neki od specijalnih sprejeva za ciscenje ili naftu (a mozda ipak i Ivasol nakon cega lanac treba dobro iprati vodom) Nakon toga dobro osusiti i ugrijati lanac. Najbolje voznjom od 2-3 km i tek nakon toga prionuti podmazivanju. Da bih ti ustedio muke za potraznju pravog spreja preprucavam ti Motul Chain Lube Road Plus jer je doista vise nego dobar. Podmazuje jako dobro i sto je meni bilo jos vaznije, na felgi samo tragovi prasine. Niti kapljice masnoce. Jedina mana je cijena. kod mene u trgovini 118 kn dalje ga se moze naci i za 98 kn. | |
|
| |
necchi cro chopper forum
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 17:44 | |
| obišla 3 različte pumpe i par dučana našla različita sredstva za podmazivanje ali za čišćenje lanca baš ništa, čak ni petrolej zato sam kupila 2 dcl nafte, valvoline white synthetic chain lube, jedan mekani kist za farbanje i stara četkica za zube i ajmo= rock&roll I VOILA!!!!!!!!! najviše posla je bilo s označenim djelom lanca, zato je poslužila stara četkica za zube nije ko iz dučana, al skoro | |
|
| |
Tomo-vz cro chopper forum
Broj postova : 1398 Godina imam : 53 Prebivalište : VŽ Vozim : QM250 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 17:53 | |
| svaka čast wommen,to ni mnogi dečki nebi uspjeli :bravo: | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 17:54 | |
| | |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 18:07 | |
| u jebate pa ti imas viska vremena u zivotu | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 21:40 | |
| to šefice. to ne bi napravilo ni po muških s foruma | |
|
| |
calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 22:08 | |
| ...e sad kad si to naučila čistiti,pripremi se tu istu radnju ponavljati svaka dva tjedna,sve dok ne postigneš savršenstvo... Ili dok ne skužiš da jednom "čoperu" treba ipak stari,dobri kardan... | |
|
| |
necchi cro chopper forum
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 22:10 | |
| odustat ću brzo, fali jedan nokat (to se samo izvlačim da me ne zovete da čistim lance kome treba) | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 23:41 | |
| Svaka čast, posao je obavljen vrlo dobro. Ponovi još jednom proces čišćenja i bit će odlično !!! | |
|
| |
zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika ned 22 lip 2008, 23:55 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 00:48 | |
| Sad si pokazala da se to može . Svaka ti čast . A nokat će narasti |
|
| |
jazz man
Broj postova : 370 Godina imam : 38 Prebivalište : popovača/zagreb Vozim : ništ... Na forumu od : 09.05.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 07:22 | |
| :bravo: a šta je sa benzinom?? jel se smije s njim čistiti? | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 07:56 | |
| - jazz je napisao/la:
- :bravo: a šta je sa benzinom?? jel se smije s njim čistiti?
Ako se radi o O-ring lancu, koji ima gumice kao brtve na svakom članku, sredstvo za čišćenje nebi smjelo biti preagresivno, jer benzin nagriza gumu. Najbolje je kupiti malo petroleja, a dobra je i nafta. Standardni lanac nema gumice, on se može prati i sa benzinom.. | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 10:56 | |
| kad se ženska ruka uvati posla to znaš da če bit odrađeno dobro :bravo: | |
|
| |
huš cro chopper forum
Broj postova : 969 Godina imam : 58 Prebivalište : zagreb,dubrava Vozim : suzuki v strom 1000 dl Na forumu od : 06.03.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 11:04 | |
| ljepo oćišćen lanac nema prigovora,sa naftom si se fino snašla inaće imaš ta kupiti sredstva za ćiščenje lanca u spreju ali je dosta skup.lanac ti je veselje nakon ćiščenja dolazi podmazivanje ali nemoj ga podmazivati s vanjeske strane em što nema koristi i zašprica kotać em se bolje lovi prašina.e da akose voziš po prašini i kiši ćešće je potrebno ćišćenje i podmezivanje lanca a ako ne onda ga svakih 800km lagano podmaži a svaki treći put peri pa podmaži,znam svi vele to je puno posla ali na taj naćin lanac traje 25 - 30 tkm i nabavi si štender za motor trebat će ti . :harley: | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 11:07 | |
| pa ako ga ti imaš onda ga ima i ona hehehehehe, pa ga ne treba kupovati. znači kad se podmazuje lanac, huš stavi štender na leđa i dolazi te demonstrira ispravno pranje i podmazivanje | |
|
| |
huš cro chopper forum
Broj postova : 969 Godina imam : 58 Prebivalište : zagreb,dubrava Vozim : suzuki v strom 1000 dl Na forumu od : 06.03.2008
| |
| |
Varga-GF man
Broj postova : 26 Godina imam : 50 Prebivalište : Osijek Vozim : XJR 1300 Na forumu od : 14.01.2008
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 11:28 | |
| Nabavis si ovo i kupis u trgovini boja i lakova antisilikon koji odmascuje,brzo ishlapi i ne nagriza gumice lanca i ocistis i podmazes lanac za 10 min... | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika pon 23 lip 2008, 16:30 | |
| Kymco Zing ima centralni nogar i zato netreba štender. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Održavanje lanca i lančanika | |
| |
|
| |
| Održavanje lanca i lančanika | |
|