Početna stranicaPretraľnikIzmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 610RegistracijaLogin

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow

Go down 
+5
oktalz505
pinky
cro.chopper
Safet(y)
srdjan
9 posters
Autor/icaPoruka
srdjan
man
man
srdjan

Broj postova : 29
Godina imam : 55
Prebivalište : Beograd
Vozim : Kawasaki vn800 clasic
Na forumu od : 15.10.2012

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Empty
PostajNaslov: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimeuto 23 lis 2012, 13:50

Da se i ja upišem u ekipu Very Happy bilo bi sebično da ovo nepodelim sa vama .

Motor smo oslonili na zadnji štender i po sredini postavili dizalicu koju verujem da prepoznajete , potrebno je dvoje jer je motor nestabilan kada se odvoji prednji točak od zemlje .
Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121123

Od alata za početak ključ 19 i produžetak
Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121135

Pažljivo odvijati jer je napeta opruga još uvek Shocked i jedva čeka da petardira čauru koja je odmah ispod šrafa
Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121129

lagano odvijajte i pridržavajte ( nije tako strašno napeta )
Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121130

Zatim vadimo čauru
Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121131

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121132

izvađeni šrafovi i čaure

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121134

Nakon toga vadimo oprugu i šajbnu ( podlošku sa bakarnom žicom sam izvukao ) treba voditi računa šta je gore a šta dole .

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121136

Uzeli smo set za infuziju i najveći špric koji je bio dostupan , dužina creva odgovara za ovu viljušku . Spustili motor da sabije viljušku skroz i lagano izvlačili ulje , pritom smo iz jedne izvukli 125 ml.

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121140001

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121159

Možete sabiti i izvući štap više puta ( možda izbaci još koju kap ) kod mene su Kinezi štedeli maksimalno tako da sam iz oba izvukao 250 ml. What a Face a toliko malte ne staje u jedan ( tačnije 240 ml. )

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow 0610121305

Zatim je sipano novo ulje gradacije 10 w vraćeno obrisano i spremno , nadam se da sam pomogao i drugima koji bi to radili ali nisu smeli ili nisu znali kako dobar

Još skica čaure sa originalnim merama , ko voli može povećati dužinu i podići malo viljuške jer je ovaj model poznat po mekanoj viljušci i velikom propadanju iste .

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Caurasamerama

Zahvaljujem se i sinu Igoru koji je pomogao oko cele operacije dobar3
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimeuto 23 lis 2012, 13:54

svaka cast ..jako dobro opisano o prikazano.. dobar
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimeuto 23 lis 2012, 13:56

super, hvala
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimesri 24 lis 2012, 22:01

dobar Svaka čast pravo školski predočeno i rječju i slikom!
dobar cuga
[Vrh] Go down
oktalz505
man
man
oktalz505

Broj postova : 168
Godina imam : 53
Prebivalište : Sladojevci - SL
Vozim : Keeway Supershadow 250
Na forumu od : 26.06.2009

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimesri 07 stu 2012, 11:58

Super, dobro je zanti... dobar
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimened 16 oľu 2014, 15:26

Ovako, juče sam odlučio servisirati prednje amortizere, jer sam u poslednje vrijeme prilikom kočenja prednjom kočnicom počeo osječati kako daje odraz valovitosti prilikom kočenja, (nešto popust ABS-a).

Kako je već opisao Srđan u ovome postu podigao sam prednji točak i izvrnuo vijke na vilama. Izvadio sam čaure, šajbu a potome i opruge. Kada sam počeo sa izvlačenjem ulja iz lijevog amortizera izvukao 2o-tak ml. a iz desnog nešto oko 40 ml. ulja. Očito je da je bilo nedostatka ulja u šoljama jer je lijeva čaura imala na sebi znakove oksidacije.

Očistio sam sve čak i unutrašnjost šolje i usuo u obe po 24o ml. Motul-ovog ulja 10 W za amortizere.

Kada sam sve vratio na svoje mjesto odmah sam izašao na probnu vožnju. Međutim osjetio sam da su mi amortizeri pretvdi te da prednji točak poskakuje i da amortizer uopšte nema rad kakav bih trebao da ima.

Prilikom izvrtanja viijaka, jer sam htio izvući po 4o ml. ulja , kako bi smekšao pritisak, došlo je do zajeba, nisam mogao izvrnuti jedan vijak, već sam isti totalno sjebao...

Tako da mi je sad ostala demontaža kompletne vile i nošenje nekome da na bilo koji način izvrne i naravno potraga za novim vijcima.

Ostaje pitanje da li neko od Vas zna koja je to tačna zapremina ulja u vilama? Mislim da sam napravio zajeb te da ulje nisam smio sipati do kraja već samo onoliko koliko bi prekriilo opruge u šoljama.

Imao sam još jedan maler, odem prekjuče i kupim nov akumulator jer ovaj dosadašnji je star 6.god. Lik mi je isti formirao i rekao da sačekam jedan čas, te potome isti ubacim i palim. Nakon navedenog izvršio sam montažu i sve je bilo OK. Sutradan sam pošao do grada i nakon prvog zaustavljanja nisam mogao upaliti. ponovo odem u trgovinu-servis, i nakon ispitivanja uvaže mi reklamaciju govoreći da je crkla ćelija. Ponovo istim redoslijedom dobijem novi akumulator, opet formiraju oni, ja stavim nakon 1,5 čas i nakon 1o-tak pređenih km, ugasim motor i kada sam pokušao ponovo upaliti opet ćorak akumulator crko.
Sutra ostaje ponovo ići reklamirati i tražiti drugu trgovinu.

Jbg iako sam imao neke planove za vikend sve je otpalo!

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimened 16 oľu 2014, 19:05

a jes tebe krenulo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

kolicina ulja mozda zavisi od nečega, velicine motora,a Question 

a akumiulatori su kino, za ovog mog garova original japanac sa nekim gelom vnutra je oko 120eura.

od kad je kod mene pali iz prve. cak je i na -7 zimus u garazi odrezao kao pravi...............

u srijedu sam u BL,drzim predavanje do 16.00 pa onda moremo i na ČAJ otići dancingbanana dancingbanana dancingbanana dancingbanana 
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimened 16 oľu 2014, 20:01

intruderprofa je napisao/la:
a jes tebe krenulo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

kolicina ulja mozda zavisi od nečega, velicine motora,a Question 

a akumiulatori su kino, za ovog mog garova original japanac sa nekim gelom vnutra je oko 120eura.

od kad je kod mene pali iz prve. cak je i na -7 zimus u garazi odrezao kao pravi...............

u srijedu sam u BL,drzim predavanje do 16.00 pa onda moremo i na ČAJ otići dancingbanana dancingbanana dancingbanana dancingbanana 

jbg Profo, prvo posao, sad ovo, al' ne gubim nadu kako kažu poslije kiše dolazi sunce...
Moj stari akumulator je star 6.godina i služio do neki dan..
Svakako mi se javi pa možemo i očajavati!  dobar cuga
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimepon 17 oľu 2014, 07:30

Količina ulja je jedna od najbitnijih stavki, i za svaki motor tvornički je točno određena. Taj podatak treba se saznati prije nego se krene s tim poslom.. Treba samo imati menzuru s precizno ucrtanom skalom, ili neku sličnu posudu za odmjeravanje količine..

Meni je Labaš Darko prošlog ljeta mijenjao ulje u vilicama Versysa, staro ulje ispustio je kroz rupice na dnu viljuški. Skine se prednji kotač (tj. izvuče se prednja osovina), ispod osovine nalaze se vijci, koji se odšarafe, oni služe za drenažu ulja.
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimepon 17 oľu 2014, 10:08

palomas je napisao/la:
Količina ulja je jedna od najbitnijih stavki, i za svaki motor tvornički je točno određena. Taj podatak treba se saznati prije nego se krene s tim poslom.. Treba samo imati menzuru s precizno ucrtanom skalom, ili neku sličnu posudu za odmjeravanje količine..

Meni je Labaš Darko prošlog ljeta mijenjao ulje u vilicama Versysa, staro ulje ispustio je kroz rupice na dnu viljuški. Skine se prednji kotač (tj. izvuče se prednja osovina), ispod osovine nalaze se vijci, koji se odšarafe, oni služe za drenažu ulja.

Ma i ja sam provjerio prije nego sam krenuo u ovaj zahvat, čitajući Srđanov post, a obzirom da su isti amortizeri, time sam se i rukovodio. Najveći mi je problem što sam zajeb. vijak, ali sada idem ponovo u rasklapanje ali kompletne vilice pa ću vidjeti šta će biti. Pozz.
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimepon 17 oľu 2014, 13:39

...kao što je već rečeno staro ulje iz amortizera se ispušta u menzuriranu posudu, kako bi ukoliko neznaš podatak o točnoj količini ulja pod uvjetom da nigdje ne "sline", imao barem predodžbu o količini istog... no to kod tebe ionako nije slučaj obzirom da si u svakoj imao drugačiju količinu ulja... mislim da se količina kreće bliže oko 2.5dcl nego 4!!
..taj podatak svakako potraži.
.kažeš da si išao izvaditi nešto ulja iz vilica kako bi omekšao amortizaciju,… amortizacija se regulira pomoću gustoće ulja i opruge a nikako manjom količinom ulja !! … znači opet je potreban podatak iz manuala o količini i gustoći ulja koje imaš u rasponu od 5W pa na dalje po 5.... od kuda ti podatak da moraš točiti 10W ulje ili su ti ga jednostavno takvog prodali jer su ga imali!?
...inače kada ispustiš ulje iz teleskopa vilica a prije no što izvadiš opruge, sabij ih još nekoliko puta kako bi istisnuo sve ulje iz cilindra teleskopa i klipića...
..što se tiče akumulatora, ukoliko ne misliš vozit malo dužu rutu nakon što se isti formira, ipak bi ga bilo dobro priključiti na punjač da ga napuniš u potpunosti... ovako ćeš imati zadovoljavajuće očitanje napona (V) no ne i upotpunosti akumuliranu struju (I), bi rekli do "vrha".
.. mnogi će reći da to nije potebno, no meni funkcionira.... tako se kaže da su i noviji akumulatori bez održavanja no svejedno ih je poželjno svakih par mjeseci napuniti do kraja, ... posebice u vozilima s kraćim relacijama..
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
Medevelin
cro chopper forum
cro chopper forum
Medevelin

Broj postova : 643
Godina imam : 44
Prebivalište : Medulin
Vozim : Midnight star 1300, CB400 four
Na forumu od : 28.10.2013

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimepon 17 oľu 2014, 15:30

Točna količina ulja bi trebala biti navedena u manualu o održavanju motora, ima ih skuinuti i sa net-a.

Preporuka na uradak s youtuba, a vezan za tu problematiku:

https://www.youtube.com/watch?v=0TCYIEcDcts
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimepon 17 oľu 2014, 19:57

- mrljo#2 i Medevelin, zahvaljujem na pomoći, a ujedno da obavijestim da sam danas uspio riješiti probleme.
Naime, jutros sam ustao i onako opušteno sišao u garažu i otpočeo sa radom.
-podigao sam prednji dio motora, skinuo točak, a potome demontirao jedan pa drugi amortizer,
-obzirom da sam sjebao vijak, onaj gornji koji služi kao čep-poklopac, uzeo sam turpiju i paralelno oturpijao dvije strane i uspjeo izvrnuti vilastim ključem.
Pošto sam izvukao ulje koje sam predhodno juče nasuo, naravno prije izvadivši cijev, šajbu i oprugu, uočio sam da je u donjem dijelu još ulja koje je crne boje, (prerađeno). Došao sam do zaključka da je to zapravo ulje koje nisam mogao izvući špricom, tako da sam isto izlio i par puta izvlačeći šipku osjetio da je prazan spremnik. Kada sam sve ponovio i sa drugim amortizerom, sve sam očistio potome usuo po 2,4 dl ulja u jedan i u drugi amortizer, sve ponovo vratio obrnutim redosljedom i probao rad. Zaključak,  to je  to. Sve ponovo posložio. namontiraoo, još iskoristio i dotegao vijak na vilici, i onda proba. Stanje je  OK, problem riješen.
Što se tiče akumulatora ponovo sam reklamirao drugi i potome dobio treći akumulator koji je iz predposlednje nabavke. Serviiser mi je rekao da prekonrtrolišem kakav mi je regler i je li dobro punjenje, što sam učinio i ustanovio da je sve OK- Tako da bi to bilo to.

Usledila je probna   biker2  od oko 30-tak km i sve je proteklo  dobar . Ja sam cheers  jer sam uspio riješiti saam problem bez da sam morao davati novce nekome ko je i  onakio ne bih odradio n išta bolje od mene, jer sam predhodno raspitavši se odlučio i da krenem u radove.

Hvala još jednom i  cuga cuga
[Vrh] Go down
martinx
cro chopper forum
cro chopper forum
martinx

Broj postova : 1107
Godina imam : 59
Prebivalište : Amsterdam
Vozim : VN900 custom
Na forumu od : 28.11.2012

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimepon 17 oľu 2014, 20:17

Tako je. Nema smisla da dajes pare nekome ko ce ti sjebat vijak na vilici.  Shocked  nemoj me glup 
[Vrh] Go down
https://route66.me
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitimepon 17 oľu 2014, 20:24

Da,baš tako tebi je to  nemoj me glup , a meni nije jer sam predhodno imao na samom početku iskustvo sa "majstorima", koji su mi napravili pizdarije oko karburatora prilikom kupovine motora, a potome i sjebali vijak za ispuštanje ulja, koji ni dan danas nemogu koristiti.... Toliko pa ti nastavi sa  glup 
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow   Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow Icon_minitime

[Vrh] Go down

Izmena ulja u prednjim viljuškama Supershadow
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Zamjena ulja u prednjim amortizerima
» Supershadow 250
» Supershadow 250
» Keeway Supershadow 250