| Kawasaki VN 1500 Drifter | |
|
+27hardcore7 TommyZG Rocker-C Lars_Viking Karlo Safet(y) pinky sklopka222 crocopzmaj asy merla tomek boober1 Bosqeto izigoing vedranst gaso999 poč85 Hedo maxart Slavonac lunaroid Kicho rdhipi Vladek NadanVN Drifter 31 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 10:31 | |
| Ovakav motor je zaslužio bolje bisage . Ovo je kombinacija : smoking , kravata i gumeni opanci . | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 12:10 | |
| hahahaha Karlo i slikovite opaske a da su opanci od KOŽE???? hahahahahahaha, ladnog gemista i vrućih čvaraka!!!!!! |
|
| |
Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 12:32 | |
| - vedranst je napisao/la:
- Dobro je, može stat.
Još voziš na orig. auspusima? auspuh ostaje ovaj koji je. Fish tail rozeta je imala neke rupe od nosećih šerafa i kroz njih dosta bacala čađi na zadnji blatobran. To je sada sanirano sitnim preinakama koje su uvjetovale i malu intervenciju na loncu cime je motor dobio jedan ton dublji (jači) zvuk i to mi je to sto se tiče auspuha. Sada kombiniram auspuh za Harley i mislim da ce ne ktaju ici open pipes tako da cu buke imati dovoljno kada zaželim... | |
|
| |
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 13:58 | |
| - Safet(y) je napisao/la:
- ..ne znam kako izgleda uzivo, ali dojma sam da bi mu jedan rostilj sa vrecom ili nekim starim koferom daleko bolje legao.. ili barem neke bisage u retro stilu... drifter je specificnog dizajna i steta ga je naruziti ovakvim polu-rjesenjima.. siguran sam da znas i mozes bolje..
/ kaze netko tko je naruzio v-roda vizirom, koferima, naslonom, debelim suvozackim sjedalom... / slazem se i sa tobom i sa Karlom. trebalo mi je brzo rješenje i nisam želio potrošiti previše novca za i ovako polu-reješenje. Ovo je da služi svrsi, a ne da uljepša motor. Najljepši je bez bisaga i ne vidim niti jedne bisage koje bi ga u stvari uljepšale. Ove su relativno male i ne strše toliko. Lagano se skidaju što mi je najbitnije. Idealne bi bile još kraće i manje, i naravno kožne ali nije ih baš lako naći i opet bi bilo upitno kako bi izgledale.... pošaljem slike bez bisaga... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 14:07 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- .koshchall. je napisao/la:
Kako ćeš izvesti funkcionalne bisage, a da ne narušavaju liniju, mislim teško. Neki motori (classic) traže bisage, sisy bar i ostalu opremu opremu koja mu diže izgled, dok druge vrste, kao tvoj jednostavno odbijaju i sve što se nakaći samo ruši izgled. Vrlo teško ćeš naći kompromis, pa kao što sam planiraš i kao što ostali predlažu, mislim da ti je jedina opcija konstruirati klik-klak nastavak sa suvozačevim sjedalom, sisibarom i bisagama koje neće, a i ne može se uklapati u liniju ali bit će svrsihodno za putovanje.
još uvijek sam ovog mišljenja...
I ja, osim da su mi i ove bisage ljepše od zadnjeg sica koji mi ne treba!! Teško mu nešto može baš pasati, a ovo je rješenje da služi svrsi. Pričvršćeno je isto kao i drugi sic ili bilo koji "zadnji nastavak". Sami nosači bisaga su druga priča. Tu subjektivno mislim da sam ih dobro pogodio. Napravio sam ih da se drže na 2 šerafa ispod sica i planirao sam ih skidati zajedno sa bisagama. Ali su mi ispali ko ukras pa su stalna postava motora. Nosači su već bili predstavljeni u ovoj temi. Sama bisaga ze drži na 2 šerafa za nosač koji ne planiram skidati. Pilično brza demontaža i montaža po potrebi. U osnovi će motor biti bez bisaga ili sa jednom na lijevoj strani...ili po potrebi. | |
|
| |
Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 15:32 | |
| Ako se smijem uplest u raspravu ... Možda nešto ovakvoga : ili | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 15:42 | |
| ohohohoho ovo je brutalno |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 15:45 | |
| Drifter je po meni najljepsi kao *clean ass* a sto se tice putovanja, slazem se sa Safetyem,rear rack i neka old school torba ili nesto slicno i sam to planiram | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 15:46 | |
| ma ove smeđe bisage su OK, ali... ovaj drifter ima auspuhe sa svake strane i time se dobije prostor od cca 10 cm za niže bisage..
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 15:47 | |
| |
|
| |
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:03 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- ma ove smeđe bisage su OK, ali... ovaj drifter ima auspuhe sa svake strane i time se dobije prostor od cca 10 cm za niže bisage..
ovo sa Larsove slike je Harlika,a ne Drifter | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:04 | |
| - Lars_Viking je napisao/la:
- Ako se smijem uplest u raspravu ...
Možda nešto ovakvoga :
ili
to je opako, za moj ukus malo previse zakovica i kopčica, ali bi dobro pasalo na motor, pogotovo boja. O kvaliteti kože i izrade ne treba niti pričati. Ali je to ogromna bisaga, nebi isla na moj zadnji kraj....ili možda samo jedna na lijevu stranu gdje nema auspuha i gdje bisaga može ići dosta nisko....nikako mi bisaga na Drifteru nebi trebala ici izvan kontura blatobrana - koji je dosta nisko jer je blizu gume i kao na bobberima pričvršćen na zadnju vilicu i giba se s njom. Možda bi ta jedna bisaga trebala imati s nutarnje strane do blatobrana utor za zadnji amortizer da može ići više naprijed pa da sve to lijepo sjedne. Preliminarno sam dogovorio izradu jedne bisage za Harley - top koža, ručni rad po mjeri ista boja kao i sic. Budem vidio kako će to ispasti pa možda padne jedna prava i za Drifter da bude u stalnoj postavi. Evo nosača bez bisage: [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:08 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
- .koshchall. je napisao/la:
- ma ove smeđe bisage su OK, ali... ovaj drifter ima auspuhe sa svake strane i time se dobije prostor od cca 10 cm za niže bisage..
ovo sa Larsove slike je Harlika,a ne Drifter klik... greška u gledanju, pozornost je bila na bisagama i auspuhu pa je osnova promakla... |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:09 | |
| nosaci extra a i ideja o jednoj vecoj bisagi sa lijeve strane | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:10 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:12 | |
| jos malo novosti koje nisam spomenuo... izradio sam naljepnice "Drifter" za rezervoar. Koristio sam font koji je najbliži Indian fontu. Ispalo je dosta dobro s obzirom da nisam obratio pažnju da su pojedine crte jako tanke i nisu baš praktične za zalijepiti. [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
| |
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:21 | |
| I ovo bi mu bilo dobro .
http://www.ebay.com/itm/INDIAN-Tank-Decals-Indian-Drifter-motorcycle-decals-10-x-4-WE-CAN-DO-CUSTOM-/171164239178?pt=Motorcycles_Parts_Acce | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 16:30 | |
| - Karlo je napisao/la:
- I ovo bi mu bilo dobro .
http://www.ebay.com/itm/INDIAN-Tank-Decals-Indian-Drifter-motorcycle-decals-10-x-4-WE-CAN-DO-CUSTOM-/171164239178?pt=Motorcycles_Parts_Acce Razmislajo sam o necem sličnome ali sam odlučio da neću stavljati na motor ništa što ima indijanca - da ne ispadne da pokušavam prezentirati motor kao Indian. Sličan font mi je najdalje što sam spreman ići. Isto važi za druge slične ukrase...da nije motor koji je u startu kopija Indiana stavio bi dosta toga jer mi je fora, ali ovako sam pažljiv jer nikada nemre biti Indian, a želim mu ostaviti malo Drifter dostojanstva i identiteta... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 20:04 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 20:33 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
u nekom daljem planu da li si razmisljao o springer vilici Ne, prosao springer zezancije s Harley-em (i financije) i dosta mi je (barem za sada). Mada bi mu springer dobro stajao, ali mi je i ovakav odličan - ova mi njegova vilica izgleda baš dobro + instaliranje ovog blatobrana na springer vilicu bi bilo noćna mora. A i imam springer na drugom motoru. Drifter ostaje kakav je. jedino planiram staviti tool bag izmedju prednje lampe i vilice, s gornje strane - tamo gdje je sada praznina uzrokovana montiranjem ove velike prednje lampe. Nasao jednu super kožnu tornbicu (nije opanak nego prava stvar) koja se super uklopila u tu prazninu - samo se trebam počastiti, tj. Driftera. Sa time bi zaokružio cjelinu i nadam se vozio ga više nego lani. | |
|
| |
Rocker-C cro chopper forum
Broj postova : 1424 Godina imam : 47 Prebivalište : Čakovec-Nin Vozim : H-D Softail Rocker-C ;H-D Sportster 1200. Na forumu od : 30.11.2009
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 20:57 | |
| Meni su te bisage sasvim OK! Ne ružu zadnji kraj uopće tako strašno kako ga pojedinci doživljavaju. funkcionalni su i uspili su se uklopiti na zadnji kraj. A uostalon lako se skidaju i opet se lipo vidi taj zadnji blatobran i linija. To je moje mišljenje... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter ned 22 pro 2013, 21:05 | |
| - Rocker-C je napisao/la:
- Meni su te bisage sasvim OK!
Ne ružu zadnji kraj uopće tako strašno kako ga pojedinci doživljavaju. funkcionalni su i uspili su se uklopiti na zadnji kraj. A uostalon lako se skidaju i opet se lipo vidi taj zadnji blatobran i linija. To je moje mišljenje...
najoptimalnije neidealno rjesenje...kako rekoh, naci funkcionalne bisage koje će uljepšati zadnji kraj Driftera ja još nisam vidio niti iz bliza. Uspjeo sam to postići s nosačima pa ih ne trebam skidati zajedno s bisagama nego samo jednostavno skinem bisage. A što se tiče same kvalitete bisaga to je svjesno donja linija kvalitete ali funkcionira - ponajviše jer nisam našao kvalitetnu kožnu bisagu u tim dimenzijama, a veća nejde na motor. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter uto 09 lip 2015, 11:16 | |
| ...evo i mene točno gdje sam stao...
planiram staviti jednu novu bisagu na Driftera i to samo na lijevu stranu.
Ono što mislim da bi bilo dobor je ovo:
http://lineamcj.it/en/shop/vintage-black-bag-2/
e sad pitanje...jel netko zna jel ima neki bliži dućan sa takvom...ili sličnom bisagom?...da je u radijusu neke dnevne vožnje bilo bi super (SLO, HR, Austrija)...ovo je u Italiji možda malo daleko da samo odem u dućan....a i trebati ću raditi novi nosač za Driftera.
Ovi imaju štand na Faak-u ali mi se nečeka do tada, a planiram na faak sa Aviatorom pa ju opet nemam gdje staviti.
Znači...zanima me samo lijeva, solo, nisko viseća bisaga (sa utorom za amortizer ali i nije uvjet - jer sam takve torbe viđao na Harlijima i idu preko amortizera) - bolje kvalitete. Ima još par takvih proizviđača ali neznam brand i nemrem ih naći....Pa ako neko ima ideju bio bi zahvalan. | |
|
| |
vedranst cro chopper forum
Broj postova : 1104 Godina imam : 51 Prebivalište : split Vozim : HONDA GL1800 GOLDWING, KAWASAKI VN1500 DRIFTER Na forumu od : 22.02.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter uto 09 lip 2015, 11:29 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kawasaki VN 1500 Drifter | |
| |
|
| |
| Kawasaki VN 1500 Drifter | |
|