Broj postova : 402 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb Vozim : Bandit 1250 Na forumu od : 28.02.2008
Naslov: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 12:29
Priča počinje prije par godina , kada smo u Grčkoj upoznali veselu ekipu iz Poljske. Nakon razmjene brojeva i njihove nedavne posjete Lijepoj Našoj , nije bilo puno opcija za turneju 2012.. Vesela šestorka ( Merla,Sitni i ja sa našim boljim polovicama) je krenula po planu : Četvrtak( poslije posla) Zagreb- Brno Petak Brno – Bochnia ( kraj Krakowa) Subota obilazak nekih znamenitosti Nedjelja Bochnia – Novi Sad Ponedjeljak Novi Sad – vinarija Zdjelarević ( Brodski Stupnik) Utorak domeka
Da ne bi sve prošlo idealno , već na samom početku ( točnije,od ulaska u Austriju ) počinje nas pratiti kišica , koja je lagano pojačavala i pojačavala. U Beču stajemo na redovno tankiranje i gledajući u kartu mijenjamo plan : Ne idemo do Brna , nego do Bratislave gdje ćemo pronaći nekakav smještaj ( kasno je , kiša , hladno je i umorni smo , bla,bla..). Dogovor je pao i 5 od 6 je to čulo i zapamtilo ( ovaj 6-i će se pojaviti kasnije u pričici). Kiša se maksimalno potrudila da nam zagorča zadnjih 30-ak km pred Bratislavom. Pada li ga pada. Ništa se ne vidi. Auti stoje u zaustavnoj traci pod četiri žmigavca , ali ne i mi. Sjevnulo je u neposrednoj blizini i osim što sam se usrao od straha , primijetio sam da u retrovizoru vidim samo jednog pratitelja. Nakon zaustavljanja kod prvog nadvožnjaka pokušavamo na mob dobiti izgubljenog sina. Zamoljen sam da ga ne imenujem , tako da ću to i poštivati. Dakle, Sitni je krenuo na put sa otvorenom kacigom i naravno da po takvom nevremenu nije vidio doslovce prst pred nosom i čovac je stao na benzisku , ali nakon kratkog zaustavljanja kreče u lov za nama…. Mi stajemo na prvoj pumpi u Bratislavi a Sitni na prvoj pumpi u smjeru za BRNO?!(.. op.a. on je onaj šesti ). Nakon nekog vremena ( čitave vječnosti) uspjevamo se čuti na mob i tada počinje potraga po Bratislavi.. Nakon 72 kriva navođenja od strane mog vjernog Garmina , napokon smo (opet) kompletni i sada slijedi traženje smještaja ( već je 1 sat).. ..Smještaj smo u našli u nekom fajnšmekerskom hotelu , gdje smo zamoljeni za plaćanje unaprijed?! OK! .. Ulazimo u lift i tada skužimo ( pogledom u zrcalo) zašto je bilo plaćanje unaprijed.. Zbilja smo jadno izgledali.. Merla je takav dojam pripisao kroničnom nedostatku promila u krvotoku , tako da je brzinski nabavio par pivica.. Moram priznati da je za promjenu bio u pravu.. Osim što smo si bili ljepši nakon par piva, i raspoloženje je poskočilo. ( preporučam konzumaciju i u ostalim situacijama ) Jutro, kava, oblačno.. Nastavak do Wadowica ,rodnog grada Ivana PavlaII. Po putu stajemo u prekrasno uređeno „nešto“ ( skijaški centar+toplice+odmorište…)
Oko 19 dolazimo na moto susret gdje je već cca 4.000 ljudi ( vrata otvorena prije 3 sata!!). Na ulazu nas dočekuju naši domaćini i ne plaćamo upad. Nakon postavljanja šatora i ispiranja prvog sloja prašine u grlu , odlazimo obići to čudo od susreta…. 20-ak vrsta hrane , ljubazno osoblje ,super organizacija.. fakat nešto posebno..
Slijedeći dan su si naši domaćini dali truda i organizirali jedno kratko razgledavanje okolnih znamenitosti .. Kratko = 300tinjak km , 3 HR motora + 20-ak lokalnih,brzina cca 2do3 puta veća od ograničenja.. Znamenitosti sam kasnije (po prvi put)vidio na fotografijama.
Sutra imamo fini komad za odvaliti ( od Poljske,preko Slovačke i Mađarske do Novog Sada), tako da smo se koncentrirali samo na par vrsta Vodki , a ne ko večer prije kada smo „morali“ sveeee isprobati ( od marelice,mandarine,kruške,jabuke,bobica….) Jutro,doručak,cmok-cmok i krećemo .. Vrlo optimistično želimo još vidjeti i neke znamenitosti po putu ( poznati rudnik soli..+… ) , ali jednostavnom matematičkom operacijom zbrajanja ispada da nema teorije da odradimo planiranu kilometražu uz toliko zaustavljanja .. Od silnog zbrajanja smo ogladnili, pa smo stali na klopicu u Krakowu.
Negdje po putu smo se (ovaj put dogovorno) odvojili od Sitnog , jer je njegov plan da posjeti ranč u Bojnoj ( tam smo već bili par puta.. Merla je neš pisal) , a mi idemo do Novog Sada.. U Slovačkoj se morate voziti po propisima. Ako se ne vozite po propisima, onda morate platiti 50€ kaznu ( a s tim papirom si ni rit nemrete obrisati , jer je veličine tramvajske karte.. ).. Dakle , na ulasku u naseljeno mjesto STATI na kočnicu ko manijak i kroz isto to naseljeno mjesto proći sa 50km/h…. U Mađarskoj stali pojesti finuu klopicu i nastavili do Novog Sada.. Tu se Garmin opet malo zbunio , ali uz dodatnih 30-ak km sretno stižemo (oko 1 sat) na ranč od MC Brothers, gdje nas ekipa čeka s hladnim pivama.. Doručak i kavica u Novom Sadu i lagano prema Brodskom Stupniku.. Super klopa,hotel i vino.. Doručak i kavica u Brodskom Stupniku i lagano prema Zagrebu. Nema klope ni hotela ni vina.. Popili pivicu.
Zadnja promjena: Kunki; pet 05 lis 2012, 18:42; ukupno mijenjano 4 put/a.
gaso999 cro chopper forum
Broj postova : 853 Godina imam : 50 Prebivalište : Slav.Brod Vozim : Yamaha Midnightstar 1300A Na forumu od : 07.08.2012
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 12:39
Pročitao i pregledao slike
Baš super i pravo putovanje.
Rukfa™ cro chopper forum
Broj postova : 650 Godina imam : 63 Prebivalište : Požega Vozim : Honda Shadow 600 '98/ Horex Regina '53 chopper Na forumu od : 25.12.2011
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 14:12
Počastio si nas lijepim putopisom.
Bart cro chopper forum
Broj postova : 1154 Godina imam : 58 Prebivalište : Nova Gradiška Vozim : BMW R1200RT Na forumu od : 14.07.2010
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 15:55
Kunki prijatelju, hvala za ovaj putopis, kad gledaš ovakve stvari odmah se otvaraju vidici i sam kreneš planirati nešto slično a valjda se jednog dana i ostvariti.
Kunki man
Broj postova : 402 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb Vozim : Bandit 1250 Na forumu od : 28.02.2008
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 16:12
hvala na pozitivnim komentarima
u pripremi je turneja 2013-a koja će biti malo konkretnija od ove recesijske
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 16:51
Vidiš kak to Kunki zna lijepo ispričat!
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 16:53
... odlična vožnja kao i uvijek kod Vas !
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 17:13
..lijepa tura .. jos da mogu slike vidjet..
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 17:15
Safet(y) je napisao/la:
..lijepa tura .. jos da mogu slike vidjet..
... doplivaj do mene na pivo pa ti ja pokažem
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 17:16
ima li neka kombinacija da se ovdje vide slike, jer nemam facebook
Kunki man
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 17:28
Bosqeto je napisao/la:
ima li neka kombinacija da se ovdje vide slike, jer nemam facebook
pa ne treba ti face da bi pogledao slike!!!
klikni na link
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 18:02
ja svoje kompove podesio da imaju zabranu izlaska na madrfaking fejs, ali nema veze, znam kako izgledaju i kunki i merla i još neki
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 18:08
lord je napisao/la:
Vidiš kak to Kunki zna lijepo ispričat!
za razliku od nekih...
TommyZG cro chopper forum
Broj postova : 1131 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb - Podsused Vozim : kolica - djecja Na forumu od : 27.12.2008
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 18:21
dobar putopis bio u Krakowu višeputa, ali išao preko Mađarske i Szombthely-a.
Kunki man
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 20:45
postavil slike ( mislio sam da je to lakše )
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 22:00
Kunki je napisao/la:
..sad jepuno bolje.. znam da je zahebancija s postavljanjem slika ovdje, ali zato imas cugu prvom prilikom
Kunki man
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 22:16
Safet(y) je napisao/la:
Kunki je napisao/la:
..sad jepuno bolje.. znam da je zahebancija s postavljanjem slika ovdje, ali zato imas cugu prvom prilikom
webrider cro chopper forum
Broj postova : 2802 Godina imam : 55 Prebivalište : Vtc Vozim : Suzuki Intruder VL 800 Na forumu od : 07.01.2008
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 22:16
Bravo ekipa! Super slike i opis!
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
Naslov: Re: Do Poljske i nazad uto 02 lis 2012, 23:29
jedna kratka anegdota: prije puta u Poljsku kupio sam 2 paketa duhana, 4 paketa papirića i filtere. Papiriće sam (greška) stavio u prsluk. Sutra ujutro, nakon tih par kapljica kiše kroz Austriju i Slovačku, iz džepa izvadim potpuno razmočene papiriće ... cijeli dan pokušavam kupiti papiriće, ali poljaci očito nikad nisu čuli za motanje duhana (naravno, kad su oni jedina zemlja u Europi koja nema recesiju...). osuđen na cjelodnevno pušenje smrdljivih cigareta ... Drugi dan nadobudno uletim u neki mali dućan gdje prodaju cugu i cigarete i pokušavam objasniti zgodnoj mladoj poljakinji : "do you have papers for rolling tobbaco?" - ona me blijedo gleda... ok, moram upotrijebiti govor tijela - rukom joj oponašam motanje cigarete i pitam: "tobacco - rolling paper" - i gle čuda: njoj se upali žaruljica iznad glave (sjećate se stripa pajo patak i njegovog otkačenog strica izumitelja? ) i klima glavom - aaaaaa da da yes.... NAPOKON !!!!!!!! pokažem joj da mi da 2 komada. i ona jako sretna, što smo zajedničkim snagama premostili jezičnu barijeru, ispod šanka izvadi - 2 role WC PAPIRA!!!!!
AAAAAAARRRRRRGGGGGGHHHHHHHHHHHHH
vroc-bobi cro chopper forum
Broj postova : 1317 Godina imam : 56 Prebivalište : dalmacija Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE Na forumu od : 09.10.2011
Naslov: Re: Do Poljske i nazad sri 03 lis 2012, 06:27
Anegdota je vrhunska :-)
Rukfa™ cro chopper forum
Broj postova : 650 Godina imam : 63 Prebivalište : Požega Vozim : Honda Shadow 600 '98/ Horex Regina '53 chopper Na forumu od : 25.12.2011
Naslov: Re: Do Poljske i nazad sri 03 lis 2012, 07:14
Od jedne role imao bi dovoljno papira za cijelu godinu
Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
Naslov: Re: Do Poljske i nazad sri 03 lis 2012, 08:06
merla je napisao/la:
jedna kratka anegdota: prije puta u Poljsku kupio sam 2 paketa duhana, 4 paketa papirića i filtere. Papiriće sam (greška) stavio u prsluk. Sutra ujutro, nakon tih par kapljica kiše kroz Austriju i Slovačku, iz džepa izvadim potpuno razmočene papiriće ... cijeli dan pokušavam kupiti papiriće, ali poljaci očito nikad nisu čuli za motanje duhana (naravno, kad su oni jedina zemlja u Europi koja nema recesiju...). osuđen na cjelodnevno pušenje smrdljivih cigareta ... Drugi dan nadobudno uletim u neki mali dućan gdje prodaju cugu i cigarete i pokušavam objasniti zgodnoj mladoj poljakinji : "do you have papers for rolling tobbaco?" - ona me blijedo gleda... ok, moram upotrijebiti govor tijela - rukom joj oponašam motanje cigarete i pitam: "tobacco - rolling paper" - i gle čuda: njoj se upali žaruljica iznad glave (sjećate se stripa pajo patak i njegovog otkačenog strica izumitelja? ) i klima glavom - aaaaaa da da yes.... NAPOKON !!!!!!!! pokažem joj da mi da 2 komada. i ona jako sretna, što smo zajedničkim snagama premostili jezičnu barijeru, ispod šanka izvadi - 2 role WC PAPIRA!!!!!
AAAAAAARRRRRRGGGGGGHHHHHHHHHHHHH
Dobro....i kakav je okus onda na kraju....kad smotaš u toaletni...?
Kunki fino si to opisao a i fotke su
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
Naslov: Re: Do Poljske i nazad sri 03 lis 2012, 15:20
Kunki je napisao/la:
sad je cool
putopis i djir je do jaja
nikomil1 man
Broj postova : 326 Godina imam : 45 Prebivalište : Skopje Vozim : regal raptor dd50e-2 i dd350e-6 Na forumu od : 18.01.2011
Naslov: Re: Do Poljske i nazad čet 04 lis 2012, 17:02
svaka ti cast!!!
... sad ti i zavidim, divim ti se i mrzim te i sve redom ... ja vec godinu dana sanjam da idem do poljske motorom ali nikako da skupim dovoljno pare
ali jednom cu i ja do i kroz poljske videt ces
ma bas super voznja!
merla cro chopper forum
Naslov: Re: Do Poljske i nazad čet 04 lis 2012, 17:15
Nikomil, kad smo već kod turneja, ove slike su slikane prije 2 godine na našoj turneji. ako pogodiš gdje je slikano, imaš ili kad se tamo sretnemo