|
|
| Čok - prvo paljenje motora u danu | |
|
+4palomas zanotti merla Vladek 8 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 13:53 | |
| Dakle zanima me vaše mišljenje u svezi ručnog čoka. Dakle, ja obvezno kada palim motor prvi put u danu "otvorim" čok do kraja i palim motor uz vrlo malo gasa. Ali ono što me zanima je sljedeće: Da li čok oduzimate postepeno ili odjednom kada procjenite da je motor dosta zagrijan da radi bez imalo čoka? Ja radim tako da nakon nekog vremena oduzmem čok na pola a zatim za minutu ili dvije i do kraja. U pravilu ta da sam već spreman za pokret. | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 13:58 | |
| na venturi spuštam čok postupno. ali, zašto daješ gas ako si otvorio čok? neće upaliti bez gasa? | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 14:10 | |
| - merla je napisao/la:
- na venturi spuštam čok postupno.
ali, zašto daješ gas ako si otvorio čok? neće upaliti bez gasa? Što to znači postupno - oduzmeš za milimetar dva pa čekaš, pa onda opet tako ili odjednom lagano spuštaš čok do kraja. Motor ne želi upaliti ako mu ne dodam vrlo malo gasa. Čak kada je bio i u orginalnom stanju nije htio upaliti ako nisam to napravio. Trnutno stanje je da ima silvertail auspuhe, otvoreni filter zraka i dyno jet kit (stage 1). | |
| | | zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 14:15 | |
| Prvo paljenje sa čokom do pola bez gasa...nakon pola minute do minutu ovisno od hladnoči vratim čok. Nemam potrebe za postupno vračanje čoka... E sad nam je svima jasno da svaki motor drugačije radi | |
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 14:18 | |
| Naravno, ali me ne zanima paljenje motora to je jasno da je individualno pogotovo kada se radi o starijoj koncepciji motora kakva je u mojem slučaju. Više me zanimalo da li je postupak zagrijavanja mašine dobar. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 14:28 | |
| Koliko sam dosad skupio iskustva s raznim motorima, većini njih smeta čok, kad mašina normalno proradi, tj. motor dobiva prebogatu smjesu... Čok služi za lakše startanje hladnog motora, nakon toga najbolje ga je savim zatvoriti, ili na neki minimum, toliko dugo dok mu se okretaji ne stabiliziraju. Nakon toga poželjno je motor ostaviti još pa rminuta nek radi u leru, da ulje procirkulira i dospije na sve najvažnije dijelove. | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 16:33 | |
| ako nije jako hladno (ispod nule) palim sa čokom djelomično izvučenim. nakon minutu dvije zatvaram čok sve dok ne dobijem nepravilan rad - u tom slučaju malo vratim. i tako dok ga skroz ne zatvorim. | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 19:09 | |
| ...kod paljenja ofrljim čok do kraja, krećem nakon desetak sek, bez velikih okretaja i nekak po osjećaju ga vraćam prvo na pola i onda do kraja....sve to u nekih 3-4 km, dok s blokovi ne zagriju,...gas ne diram prilikom paljenja... | |
| | | zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 22:11 | |
| Jedino što znam da se gas nebi trebao davati pri paljenju sa čokom ,barem se tako priča da nije dobro | |
| | | ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 23:02 | |
| ...bez ikakvog čoka, samo malo gasa bilo lito ili zima i to je sve... | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 23:45 | |
| kada dodju hladni dani, stavljam cok na 3/4,palim,bez gasa, tako drzim par sekundi i vratim ga na 1/2, na 1/2 ga drzim minutu,minutu i po, smanjim ga za jos jednu podjelu, ubacujem u prvu i lagano krecem te ga odmah spustim do kraja, vozim u laganim obrtajima 5-6 km i onda po potrebi ubrzavam... ovako radim u zimsko vrijeme ljeti kada je toplo,palim bez coka i bez dodavanja gasa, normalno mi upali, ali na leru malko drzim gas,samo malo,da se ne ugasi i tako minutu,minutu i po, prva i polako krecem,takodjer par kilometara lagani obrtaji dok se masina ne podmaze i ugrije, i onda furam | |
| | | Deckardcain man
Broj postova : 192 Godina imam : 56 Prebivalište : Split Vozim : Eliminator 250, Kawasaki ER5 Na forumu od : 18.09.2009
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu uto 25 ruj 2012, 23:52 | |
| Ja isto ovako ka i Bosqeto, identično. A skroz različiti motori | |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu sri 26 ruj 2012, 08:38 | |
| Blažena elektronika, samo stisneš gumb i on upali .-)
Pa sad, neki imaju automatski čok, neki ne, neki imaju automatski lergas, neki ne. Neke mašine nisu ispravne u potpunosti pa štekaju.
100 motora, 100 postupaka. Svakom vozać mora naći sistem paljenja, neovisno o uputstvu i praksi drugima.
Evo recimo ova moja lina krava, do ljeta obavezno paljenje na čok, do kraja ako je duže stajala, malo ako je stajala par sati. Nakon zahvata na predpaljenju i sinhronizacije karburatora, pali bez čoka i nakon par dana stajanja. Samo, nekako mi je u navici ostalo da prilikom gašenja dodam gas, ugasim motor i držim gas dok se ne ugasi.
|
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Čok - prvo paljenje motora u danu | |
| |
| | | | Čok - prvo paljenje motora u danu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|