Početna stranicaPretraľnikAquila GV 250 - problem gašenja 610RegistracijaLogin

Aquila GV 250 - problem gašenja

Go down 
+4
Cube
ksmestar
palomas
JayJay
8 posters
Autor/icaPoruka
JayJay
man
man
JayJay

Broj postova : 85
Godina imam : 44
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Sanjam...
Na forumu od : 16.10.2010

Aquila GV 250 - problem gašenja Empty
PostajNaslov: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimened 17 lip 2012, 22:32

Pozdrav svima!
Obraćam Vam se u nadi da ćete iznaći neko rješenje za moj problem. Pokušat ću ga objasniti;
Ima Aquilu GV 250 EFI model, dakle sa elektronskim ubrizgavanjem, star 2 g, odineprijeđeno 11.300km. Od prije mjesec i pol dana počeo mi se motor tu i tamo gasiti kad iz veće brzine prebacujem u manju. PRoblem se javlja oko druge i konačno u prvoj brzini kad pređe preko lera. U svakom slučaju pri zatezanju spojke. Kad je kuplung stisnut, a šaltam iz druge u prvu,motor dosta nepravilno radi, kao da se na tren ugasi pa živne a u većini slučajeva, pri takvom nepravilnom radu, se ugasi. Inače, u leru, se vrti na nekih 1800 o/min i od tud varira. Kad prvi put upalim motor, recimo danas, na početku se doima sve ok, mrmlja u leru normalno, sjednem na njega i normalno odvozim nekih 10ak km. Tada se zagrije i počnu problemi. Danas je bilo oko 30ak stupnjeva. Navečer, pri povratku mi se nije toliko gasio pri usporavanju kod semafora ali sam ga preventivno držao na oko 2500 - 3000 o/min. Pred kućom imam mali brijeg, stisnem kvačilo i ugasi se za kraj.
Ako to nešto znači, kod takvog nepravilnog rada, kad stojim i držim stisnuto kvačilo, primijetio sam da svjetlo s prednje strane na tren izgubi snagu kako iznenadno pada broj okretaja.Također, kad se ugasi, okrenem ključ i prekinem kontakt i odmah ponovno ga uključim, pumpa se ne pali, EFI lampica se upali i ugasi ali elektronski prekidač za paljenje ne odreagira iz prvog već drugog pokušaja.Doduše, kad se motor ugasi, pričekam par sekundi, okrenem ključ pa opet dam kontakt, pumpa normalno povuče gorivo i prekidač ipali. Još jedna stvar, kad se motor ugasi sam od sebe, upali se EFI lampica. Nakon postupka ponovnog paljenja, ona se normalno upali i ugasi.
Ovaj problem je počeo nakon što sam sipao na svoju ruku ulje Mobil extra 4T u redovnom roku za izmjenu. Mehaničar me upozorio da bi to ulje trebalo promijeniti jer nije dobro i nakon 800km je zamijenjeno. Pokazao mi je na što liči i vidio sam vodu s jedne i gusti mulj s druge strane. Ulje je i 2put promijenjeno da se iščisti smeće te je promijenjen i neki feder na kuglici lera jer, nakon onog ulje, više nisam mogao pogoditi ler. Sad je s novim federom tak-tak ali lakše pogodim u svako slučaju (iz 2-3 pokušaja). Sad kad znam da nije bilo do tog federa, osobno sumnjam ili na svjećice (motor mi ima 11000km a mijenjaju se nakon 8000), jer su možda pokupile masnoću, ili onaj kontakt na bočnom nogaru koji onemogućava da motor krene u prvoj ak su spuštene.
Sad Vas sve molim za savjet ili ako je netko imao sličan problem. Idem ovaj tjedan kod mehaničara koji misli da je ipak kontakt u pitanju. Da nije možda neka prljavština ostala na nekim filterima pa se začepilo? Ne znam, zabrinut sam da s tim uljem nisam nešto gadno zabrljao.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimened 17 lip 2012, 23:40

JayJay je napisao/la:
Pozdrav svima!
Obraćam Vam se u nadi da ćete iznaći neko rješenje za moj problem. Pokušat ću ga objasniti;
Ima Aquilu GV 250 EFI model, dakle sa elektronskim ubrizgavanjem, star 2 g, odineprijeđeno 11.300km. Od prije mjesec i pol dana počeo mi se motor tu i tamo gasiti kad iz veće brzine prebacujem u manju. PRoblem se javlja oko druge i konačno u prvoj brzini kad pređe preko lera. U svakom slučaju pri zatezanju spojke. Kad je kuplung stisnut, a šaltam iz druge u prvu,motor dosta nepravilno radi, kao da se na tren ugasi pa živne a u većini slučajeva, pri takvom nepravilnom radu, se ugasi. Inače, u leru, se vrti na nekih 1800 o/min i od tud varira. Kad prvi put upalim motor, recimo danas, na početku se doima sve ok, mrmlja u leru normalno, sjednem na njega i normalno odvozim nekih 10ak km. Tada se zagrije i počnu problemi. Danas je bilo oko 30ak stupnjeva. Navečer, pri povratku mi se nije toliko gasio pri usporavanju kod semafora ali sam ga preventivno držao na oko 2500 - 3000 o/min. Pred kućom imam mali brijeg, stisnem kvačilo i ugasi se za kraj.
Ako to nešto znači, kod takvog nepravilnog rada, kad stojim i držim stisnuto kvačilo, primijetio sam da svjetlo s prednje strane na tren izgubi snagu kako iznenadno pada broj okretaja.Također, kad se ugasi, okrenem ključ i prekinem kontakt i odmah ponovno ga uključim, pumpa se ne pali, EFI lampica se upali i ugasi ali elektronski prekidač za paljenje ne odreagira iz prvog već drugog pokušaja.Doduše, kad se motor ugasi, pričekam par sekundi, okrenem ključ pa opet dam kontakt, pumpa normalno povuče gorivo i prekidač ipali. Još jedna stvar, kad se motor ugasi sam od sebe, upali se EFI lampica. Nakon postupka ponovnog paljenja, ona se normalno upali i ugasi.
Ovaj problem je počeo nakon što sam sipao na svoju ruku ulje Mobil extra 4T u redovnom roku za izmjenu. Mehaničar me upozorio da bi to ulje trebalo promijeniti jer nije dobro i nakon 800km je zamijenjeno. Pokazao mi je na što liči i vidio sam vodu s jedne i gusti mulj s druge strane. Ulje je i 2put promijenjeno da se iščisti smeće te je promijenjen i neki feder na kuglici lera jer, nakon onog ulje, više nisam mogao pogoditi ler. Sad je s novim federom tak-tak ali lakše pogodim u svako slučaju (iz 2-3 pokušaja). Sad kad znam da nije bilo do tog federa, osobno sumnjam ili na svjećice (motor mi ima 11000km a mijenjaju se nakon 8000), jer su možda pokupile masnoću, ili onaj kontakt na bočnom nogaru koji onemogućava da motor krene u prvoj ak su spuštene.
Sad Vas sve molim za savjet ili ako je netko imao sličan problem. Idem ovaj tjedan kod mehaničara koji misli da je ipak kontakt u pitanju. Da nije možda neka prljavština ostala na nekim filterima pa se začepilo? Ne znam, zabrinut sam da s tim uljem nisam nešto gadno zabrljao.

Ja sam napravio više od 8000 na tom ulju ( gv650) i ulje je bilo normalno tamno uz normalnu eksploataciju .Mislim da je nemoguće nakom 800 km da ti bude takvo ulje , osim ako ti motor ne mješa rashladnu tekućinu i ulje.

Ovo paljenje efi lampice miče sumnju sa moguće greške na Tip-over senzoru, prekidaču na nogaru ili na kvačilu.
Ukoliko ti se pravi emulzija definitivno imaš neželjene supstance u ispuhu ( voda, višak goriva, ulje ) što senzor (lambda) može okarakterizirati kao grešku .

Ali uvjeravam te da zbog ulja sigurno nije, jer znam jako puno ljudi koji voze na mobilu i nemaju nikakvih problema ( govorim o mašinama starije koncepcije kao što je tvoj i moj motor), čak štoviše kad kupiš lamele na njima zna biti upozorenje da su namjenjene isključivo za 10W40 polusint .Razradno ulje za HYO ti je čista minerala, poslje ide polu- sint ta nakon znatnih kilometara može ići full sint. ( govorim samo ono što sam pročitao kao preporuku u jednom pismu iz Hyosunga koje ne mogu naći da hebe rak , raka)

Svakako provjeri svijećice ( iako one moraju raditi bez problema 15 000-20 000 km),
Prekontroliraj " špule " , kablove , i električne spojeve.
Možda ti je jedna od dizni polu ispravna ( smeće ili meh kvar) pa umjesto da zatvori ona ubaci višak u cilindar pa imaš opet garantirani FI signal.

Puno je tu jednadžbi , pitanje je samo kojom ćeš metodom krenuti.

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimepon 18 lip 2012, 07:21

Mobil Extra 4T je vrlo solidno ulje, ja sam ga koristio u Aquili, i sad na Versysu. To što je unutra bilo vlage i majoneze samo pokazuje da se je motor "nagutao" vlage, vjerojatno je paljen po zimi, a ulje se pri tome nije dovoljno zagrijalo.

Meni izgleda da je kod tebe problem s ubrizgavanjem, možda ti jedan od cilindara čak niti ne radi na niskim okretajima. Stisnuta lamela također je neki teret za mašinu, i u takvim situacijama to je dovoljno tereta za gašenje mašine.
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimesri 20 lip 2012, 20:24

Hvala vam na odgovorima i trudu. Sad je motor kod mehaničara gdje će ga detaljno pregledati pa otkriti (nadam se) u čemu je kvaka.
Hvala puno, nadam se najboljem.
[Vrh] Go down
ksmestar
man
man
ksmestar

Broj postova : 218
Godina imam : 63
Prebivalište : Mali Lošinj
Vozim : Moto guzzi Nevada Aquila Nera
Na forumu od : 08.05.2011

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimepet 22 lip 2012, 14:37

Kada saznaš što je bilo onda nam to i napiši.
Za vlasnike Aquila.
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 28 lip 2012, 00:12

Motor došao sa servisa. OD servisa do kuće (15ak km) došao sam bez problema, odnosno, gasio se nije. Bit ću na trncima slijedećih dana.
Promijenjene su svjećice (nakon 12.000 km), stavljene su NGK model tipa 9, dakle hladne s obzirom na nadolazeće vruće dane. Pokazane su mi stare, jedine znakove starosti pokazao je razmak između dva kontakta na glavi (ako sam se dobro izrazio). Pročišćeni su svi kontakti, navodno je bilo i "vakuuma" na otvoru rezervoara - tako mi je objašnjeno. Slijedeće, i što je možda bitno - lambda sonda je bila jako prljava, puna prljavštine. Očišćena je. Po savjetu drugih mehaničara, ovo bi uvijek mogao biti problem gašenja i nepravilnog rada motora. Akumulator je odspojen i kompjuter resetiran. Tu je moj mehaničar podvukao crtu i kazao da dalje ne može. Ako se problem ponovno pojavi, rekao mi je da je u pitanju elektronika ubrizgavanja i da mora na dijagnostiku. Na spomen Eurorenta mi je odmahnuo rukom, ako dođe do toga, nekoga ćemo naći. Tu vas sve slobodno pitam tko ima takvu specijalnu dijagnostiku u Hr za Aquilu ako je ajnšpic problem?? Kazao mi je da bi bilo dobro sipati aditive u gorivo za ajnšpic nakon svakog petog punjenja radi čišćenja dizni. Pitao sam na OMV-u, oni to navodno već stavljaju u gorivo( ja točim 95-icu). Navodno to ima još Euro Petrol ali nisam pitao, sutra ću probati. Što vi mislite o tome?
Još jedna stvar; kako je mehaničar mijenjao svjećice, dizao je rezervoar. Tu je uočio jednu gumenu cijev koja se slobodno klatila uz originalnu odušnu gumenu cijev od rezervoara. Ničime nije bila zakačena za nikakav otvor, nije imala nikakvu funkciju naočigled. Znam da postoji samo jedna odušna cijev, ispravite me ako griješim. Zadnji servis sam napravio u Eurorentu. Da li su oni to stavili i iz kojeg razloga ,ne znam niti ću ikoga optuživati bez dokaza ali...u svakom slučaju misterija.
Stavio sam danas i novi filter zraka nakon 12.000km pa ćemo i tu vidjeti. Akumulator još nisam mijenjao, na njega je samo zakačen euro socket 12V. Inače i dalje primjećujem da u leru motor tu i tamo oscilira u broju okretaja (između od oka 1.900 i 1.600 o/min, tj. kazaljka lagano titra i nije stalno mirna), ne znam da li me to treba zabrinjavati, ne znam kako je kod vas?
Nadam se najboljem.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 28 lip 2012, 08:11

Što se kvalitete i čistoće benzina tiće, poželjno je tankati kvalitetnije vrste, sad ne bih dalje ulazio u to, čiji benzin je najbolji. Osim toga, dobro je povremeno koristiti i aditive za čišćenje sistema ubrizgavanja.

Filter zraka također je bitna stvar, i dobro ga je svakih par tisuća km ispuhati i očistiti sa kompresorom. Crijevo za odušak tanka - na mojoj Aquili bilo je jedno, ali radilo se o modelu s rasplinjačima. Tko ima dijagnostiku za elektronsko ubrizgavanje - to stvarno ne znam.
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 28 lip 2012, 10:10

Palomas, molim te, znaš li koje sredstvo za čišćenje ubrizgavanja i gdje (na kojoj pumpi npr.) bih mogao kupiti to?
I meni je bilo strašno vidjeti tu dodatnu cijev iz tanka koja se slobodno klatila. Znam da na dnu motora ima jedan završetak gumene cijevi i to je taj odušak. Kad sam vidio da dva mehaničara na istom mjestu razbijaju glavu što bi to trebalo predstavljati, zabrinuo sam se. Ili mehaničari nemaju pojma (što je malo vjerojatno, što zbog iskustva s njima a još ih je i dvoje) ili mi je Eurorent iz Zg mogao napraviti još gore stvari dok sam bio pod garancijom. Čitam sad stvari što je jedan čovjek doživio; ima Suzukija pa mu nisu uopće učvrstili niti tank niti crijevo koje dovodi benzin jer su ga potrgali i učvrstili nekim plastičnim vezicama pa mu curilo. Mislim da motor vrijedi kolika je i njegova servisna podrška. Naravno, Palomas, kao i tvoji savjeti Very Happy
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 28 lip 2012, 23:25

To crijevo koje spominješ nije odušak jer ti imaš automatski odušak na čepu.Crijevo služi da prilikom pranja motora voda koja ti se nakupi u žljebu ispod čepa bude sigurno odvedena da ti voda ne uđe u rezervoar ( kao meni )

Nisam vidio čep na 250 efi ali mislim da je suzukijeva izvedba.
Aquila GV 250 - problem gašenja 31

Crijevo br.9

Čij može se i bez dijagnostike na EFI prekontrolirati neke stvari. Može se ispitati rad pumpe za gorivo ( barometar) , vidjeti kakav je filter na pumpi goriva...

Odušak je znao biti problem u Australiji gdje su ih često vozili po prašini uz jaka mućkanja pa se znao uštopati sistem ozračivanja koji se može sanirati na sljedeći način:

http://www.alternativecruisers.com/index.php?page=29
( naravno ako imaš isti čep , uputa je za GV650, kažem nisam vidio čep na 250).

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 28 lip 2012, 23:26

JayJay je napisao/la:
Palomas, molim te, znaš li koje sredstvo za čišćenje ubrizgavanja i gdje (na kojoj pumpi npr.) bih mogao kupiti to?
I meni je bilo strašno vidjeti tu dodatnu cijev iz tanka koja se slobodno klatila. Znam da na dnu motora ima jedan završetak gumene cijevi i to je taj odušak. Kad sam vidio da dva mehaničara na istom mjestu razbijaju glavu što bi to trebalo predstavljati, zabrinuo sam se. Ili mehaničari nemaju pojma (što je malo vjerojatno, što zbog iskustva s njima a još ih je i dvoje) ili mi je Eurorent iz Zg mogao napraviti još gore stvari dok sam bio pod garancijom. Čitam sad stvari što je jedan čovjek doživio; ima Suzukija pa mu nisu uopće učvrstili niti tank niti crijevo koje dovodi benzin jer su ga potrgali i učvrstili nekim plastičnim vezicama pa mu curilo. Mislim da motor vrijedi kolika je i njegova servisna podrška. Naravno, Palomas, kao i tvoji savjeti Very Happy

Liqui Moly, nemožeš fulati.. dobar
[Vrh] Go down
Cube
man
man
Cube

Broj postova : 319
Godina imam : 39
Vozim : yamaha XJ6n
Na forumu od : 19.08.2011

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimepet 29 lip 2012, 21:58

Imaš tih aditiva kolko 'oš u molydonu....
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

Broj postova : 1332
Godina imam : 53
Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija
Vozim : Regal Raptor Hawk DD250
Na forumu od : 07.02.2009

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimesub 30 lip 2012, 00:04

Sve ovo što si opisao i uzimajući u obzir servis koji ti je pročistio sve kanale razvidno je da ti moltor negdje vuće falš zrak.
[Vrh] Go down
http://www.mklaganica@blogspot.com
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimesub 30 lip 2012, 09:14

Hvala vam svima na odgovorima. Aditiv sam kupio na INI, neki STP Petrol injector cleaner, iz Engleske je. Piše da se sipa 200ml u tank od 60l i dovoljno je za 4.800km. Ja ću sipati 50ml (1/4) u svoj tank od 14ak l. Tako da sam i to probao pa ću vidjeti. Stavio sam i novi filter zraka pa ćemo i to odkloniti kao sumnju. Danas ili sutra ću u vožnju pa ću vidjeti.
Ak stvarno vuče falš zrak, u ćemu je onda problem odnosno kako to dijagnosticirati i gdje popraviti?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 05 srp 2012, 11:58

Jel imam kakvih novosti?
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 05 srp 2012, 18:36

Hvala na obazrivosti Very Happy
Jedva da sam stigao zbog posla odvoziti nekih 3-4km. Ponaša se ok iako je to premala udaljenost za prosudbu. Brine me malčice što se, nakon vožnje od 2-3km pa gašenja, ponovno teže upali motor - iz 4-5 pokušaja. Vani vruće, motor zagrijan, nove svjećice (doduče mehaničar ugradio "hladni" tip devetke, ako znate o čemu pričam pa možda je do toga, ne znam). Inače, prije početka vožnje za taj dan, upali iz prve u garaži. Ali kažem, premalo se vozim da bih bilo što zaključio.
Kad napravim veći krug, javim. Hvala opet na obazrivosti!
[Vrh] Go down
vele
man
man
vele

Broj postova : 16
Godina imam : 31
Prebivalište : Umag
Vozim : Hyosung Aquila GV250
Na forumu od : 21.06.2012

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimened 08 srp 2012, 16:44

pozdrav jayjay, ja imam aquilu GV-250, isto je FI model i imam neki sličan problem kao i ti
znači, motor mi ne pali uvijek iz prve.. ne dešava se često ali ipak me zabrinjava.. krenem palit motor i samo jednom zavergla i stane, i upali se FI lampica i čuje neki zvuk ko kod okretanja ključa (pretpostavljam pumpa goriva). nakon tog okrenem ključ da ugasim, upalim i motor starta normalno
to je prvo.. a drugo je to da kad krenem s motorom, čim ubacim i puštam kvačilo, nakon paljenja svjetli FI lampica. stanem, pričekam još 15sek i krenem i više se ne pali. jel možda ta FI lampica signalizira kad nije dosta zagrijan motor? makar nije baš neka zima sad What a Face

i neka 2-3 puta mi se desilo da bi stao nakon vožnje od 30-ak km, ugasio motor i onda bi počela FI lampica treptati
zbilja me ta lampica zbunjuje svaki put kad se pali
zadnji je servis odrađen 5.6. u AK lencu (tada motor nije bio moj) i to mi je na 100km, pa bi prije odlaska u servis rađe vidio šta mislite vi na forumu.. ideje?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimepon 09 srp 2012, 20:03

Na 650 ici ispod sica postoji džek koji ima dvije žice.Kada kratko spojite te dvije žice i okrenete ključ, motocikl ulazi u service mode te tamo možete pročitati grešku u obliku C15>C43 i čini mi se da postoji mogućnost regulacije throttle position sensora ( tps)

Ustvari evo skinite si manual pa malo pročitajte:

HYOSA 250 EFI Servisni priručnik
[Vrh] Go down
vele
man
man
vele

Broj postova : 16
Godina imam : 31
Prebivalište : Umag
Vozim : Hyosung Aquila GV250
Na forumu od : 21.06.2012

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimepon 09 srp 2012, 21:56

ziggy puno hvala za manual, sigurno će dobro doći dobar dobar
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimepon 09 srp 2012, 22:34

Volio bih kad bih imao odgovore na tvoja pitanja...ali nisam tehnički potkovan niti toliko iskustva sa Aquilom. Ovaj moj problem s gašenjem je prva ozbiljnija stvar, nadam se i posljednja. Treptaji FI lampice definitivno upućuju na ozbiljniji kvar, mislim da je tu potrebna kompjuterska dijagnostika. Na prvu ruku, Ziggy je puno već pomogao. Negdje sam tu pročitao da Gorički ima navodno servis za Aquile, mislim da su u Jastrebarskom (ako se ne varam, neka me netko ispravi). Nadam se da nije ništa ozbiljno, da ćeš popraviti što se mora što jeftinije i da ćeš ovu sezonu bezbrižno dalje voziti. Oprosti što nemam konkretnije odgovore.
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimesri 25 srp 2012, 19:42

Da rezimiram rasplet priče koju sam započeo. Odvozio sam prije dva tjedna dobru turu od 140km i nema traga nikakvim problemima. Da li je bilo do goriva i nečistoće (pa ubacio aditiv), da li je bilo do lambda sonde (koja je očišćena), da li do svjećica (koje su promijenjene) ili filter zraka (također promijenjen) - iskreno, ne znam. Za sada je sve ok, nema više gašenja i nadam se da sam se izvukao samo sa rutinskim zahvatima održavanja. Hvala svima na pomoći i savjetima!
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimesri 25 srp 2012, 22:41

JayJay je napisao/la:
Da rezimiram rasplet priče koju sam započeo. Odvozio sam prije dva tjedna dobru turu od 140km i nema traga nikakvim problemima. Da li je bilo do goriva i nečistoće (pa ubacio aditiv), da li je bilo do lambda sonde (koja je očišćena), da li do svjećica (koje su promijenjene) ili filter zraka (također promijenjen) - iskreno, ne znam. Za sada je sve ok, nema više gašenja i nadam se da sam se izvukao samo sa rutinskim zahvatima održavanja. Hvala svima na pomoći i savjetima!
cheers Aquila GV 250 - problem gašenja 587466
[Vrh] Go down
Cube
man
man
Cube

Broj postova : 319
Godina imam : 39
Vozim : yamaha XJ6n
Na forumu od : 19.08.2011

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimečet 26 srp 2012, 08:17

Ajd baš mi je drago.... dancingbanana dobar3
[Vrh] Go down
Shantung
man
man
Shantung

Broj postova : 146
Godina imam : 62
Prebivalište : Sesvete
Vozim : Aquila GV 250
Na forumu od : 25.08.2012

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimened 02 ruj 2012, 11:36

Sory Jay Jay što se ubacujem i na tvoju temu ali vidim da je najnovija pa me možda netko ugleda. Pokvario mi se anlaser, rastavljanjem istoga ustanovio sam da su se dva magneta odlijepila od kućišta. Ima li tko iskustva sa time, postoji li dovoljno jako i temperaturno otporno lijepili da to sam probam popraviti pomoć molim !
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimened 02 ruj 2012, 17:44

Shantung je napisao/la:
Sory Jay Jay što se ubacujem i na tvoju temu ali vidim da je najnovija pa me možda netko ugleda. Pokvario mi se anlaser, rastavljanjem istoga ustanovio sam da su se dva magneta odlijepila od kućišta. Ima li tko iskustva sa time, postoji li dovoljno jako i temperaturno otporno lijepili da to sam probam popraviti pomoć molim !

Možda probati sa
klikni me..
[Vrh] Go down
Shantung
man
man
Shantung

Broj postova : 146
Godina imam : 62
Prebivalište : Sesvete
Vozim : Aquila GV 250
Na forumu od : 25.08.2012

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitimened 02 ruj 2012, 21:55

Hvala, to mi je preporučio i jedan serviser motora, kaže da su magnete već ljepili i na rotorima te da je funkcioniralo, probat ću.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Aquila GV 250 - problem gašenja   Aquila GV 250 - problem gašenja Icon_minitime

[Vrh] Go down

Aquila GV 250 - problem gašenja
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Aquila gv 250 EFI mali problem
» veliki problem aquila 250 efi
» Problem s gasom
» problem!
» Problem s paljenjem