|
|
| Pomoć!! R1200C se gasi na leru! | |
|
+8merla Kingman emirharley Acyd magna palomas Safet(y) zagy 12 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! uto 19 lip 2012, 10:29 | |
| bobinu nećeš izolirati sa duct tape, to ti je napon od 10000V koji ni izolirka ne drži. koliko ja znam niko nije uspio "popraviti bobinu" ali da je bobina kvar ti se n bi dešavao samo na minimumu kad je napon najmanji | |
| | | zagy man
Broj postova : 21 Godina imam : 1949 Prebivalište : zagreb Vozim : BMW R1200C Na forumu od : 10.07.2009
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! uto 19 lip 2012, 10:50 | |
| - magna je napisao/la:
- bobinu nećeš izolirati sa duct tape, to ti je napon od 10000V koji ni izolirka ne drži. koliko ja znam niko nije uspio "popraviti bobinu"
ali da je bobina kvar ti se n bi dešavao samo na minimumu kad je napon najmanji Jučer sam vidio dvije "popravljene bobine" na CL-u! Motor je prije 30-tak tisuća imao isti problem ko moj i Sitny je to riješio zaljevanjem bobina nekakvom smjesom (jbg. zaboravio kojom) koja se stvrdne i poslije ju "pobrusio" da ne bude predebela. E sad, dak tejp je moja ideja, samo da vidim jel to to! U Tomiću, danas zvao, nakon šta mije čovjek dao 15% popusta, jedna bobina košta 733 kn! Ok, puno mi je, ali dao bi to ak to rješava moj problem! A to bi probao vidjeti sa omatanjem dak tejpom. Jel ima ko bolju ideju? | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! uto 19 lip 2012, 10:58 | |
| ....probaj s onim termo bozirom za strujne izolacije, ima ih svakakvih promjera....neznam kak izgleda ta bobina, no ovaj bozir kad se zagrijava, prilagodi po kabelu, odnosno u tvom slucaju bobini.....moras ga sam odrezati malo vise od mjere jer se kod zagrijavanja stisne...
Zadnja promjena: mrljo#2; uto 19 lip 2012, 11:39; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! uto 19 lip 2012, 10:59 | |
| - magna je napisao/la:
- bobinu nećeš izolirati sa duct tape, to ti je napon od 10000V koji ni izolirka ne drži. koliko ja znam niko nije uspio "popraviti bobinu"
ali da je bobina kvar ti se n bi dešavao samo na minimumu kad je napon najmanji Nemora bit, pri nižim okretajima izboj je vremenski rjeđi i ima gdje preskočiti, na višim je češći i bez obzira kaj tu i tam izleti i dalje većina prođe na svjećicu i nemora ju osjetiti. Imao sam auto sa 8 bobina i 8 svjećica u 4 cilindra (Alfin TS). Tri bobine su riknule i nisam ni osjetio osim u leru.... Logika je ako su parametri ok i senzori rade onda je uzrok negdje u nečem što senzori ne očitavaju. Bobina je dobar izbor za start. Provjeri još jednu stvar ma kako ti se glupo činilo, objasnit ću. Provjeri alternator/regler. Upravo je to bio razlog mojim istim problemima kao i tebi, samo kaj je moj još dodatno tome tu i tamo cukal. Naime ako ti nepravilno puni (malo da malo ne) mogući su problemi kakve opisuješ. Svatko ko zna s unimerom raditi može ti izmjeriti napon punjenja kad je hladan i onda opet kad je motor vruć. | |
| | | zagy man
Broj postova : 21 Godina imam : 1949 Prebivalište : zagreb Vozim : BMW R1200C Na forumu od : 10.07.2009
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! čet 21 lip 2012, 08:30 | |
| Fala za sve savjete! Jučer sam uspio nabaviti nekakv dak tejp koji bi trebao (po mojoj procjeni) izdržati neku veču temperaturu... Omotao sam bobinu u par slojeva......sav se preznojio na onoj vručini....i imao malo vremena za probat.. a pošto su tu neki članovi trebali bit na cugi u kvartu, a ja bio željan hladne pive....dio od tog vremena sam potrošio u bircu, ali ekipe NEMA! Drugi put su dužni rundu! Uglavnom, malo sam se provozao i čini mi se bolje, tj. nije krepal nijednom iako sam ga provocirao! ...hahaha! E sad, jel se nije dosta zgrijal jer baš nisam imao vremena (iako več je trebal) ili je to to! Danas idem na more s njim, pa ču točno znat! Javim se .... dal i treba zaključati temu ! Ili idem mjerit alternator... ili ..... | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! čet 21 lip 2012, 14:38 | |
| | |
| | | zagy man
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! čet 21 lip 2012, 14:45 | |
| Dobar! | |
| | | Arahat cro chopper forum
Broj postova : 1 Godina imam : 54 Prebivalište : Tuzla Vozim : BMW R1200C Na forumu od : 01.11.2014
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! pet 24 lip 2016, 09:51 | |
| Imam pitanje na ovu temu. Kada se zagrije motor i kada otpustim ručicu gasa (motor BMW R1200C) zna li itko da li se konstrukcija leptira gasa vraća (naslanja) na granični vijak ili ne? Hvala! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pomoć!! R1200C se gasi na leru! | |
| |
| | | | Pomoć!! R1200C se gasi na leru! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|