Početna stranicaPretraľnikAquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji 610RegistracijaLogin

Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
deksonja
man
man

Broj postova : 25
Godina imam : 47
Prebivalište : VG
Vozim : Aquila GV 250
Na forumu od : 27.08.2011

Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Empty
PostajNaslov: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimened 02 lis 2011, 22:19

Bok,
nakon 500 km problem za koji sam mislio da je minoran i da mi se iz nekog razloga događa kada okrenem na rezervu ponovno se pojavio.

Znači danas lagani đir kroz Posavinu -Čička Poljana, Veleševec,Martinska Ves,Sisak i natrag prema VG i eto Lekenik.... i motor otkazao poslušnost.
rekoh napravio sam 200 km, ne može ti rezervoar biti prazan ali ne budi lijen natankao ja na benzinskoj do čepa (prosjek potrošnje 3.5 l)

I opet zeza...

Događa se to da se iz čistog mira motor počinje gubiti snagu, ja mu dodam gasa okretaji se malo dignu ali polako padaju padaju i ako stisnem kuplung motor se gasi.
Kad to počne imam cca kilometar vožnje.
Ok, motor se ugasi, dam kontakt i pumpa goriva radi 15 sekundi, malo zaverglam i pumpa radi par sekundi, opet zaverglam i opet ova par sekundi radi.
Nakon desetak,petnaestak pokušaja motor upali ali kao da radi na jednom cilindru (radi na dva) čuje se kao da izgaranje nije dobro kao da ima vode u gorivu.

Kad tako upalim imam doseg od cca 2 km.
I opet fino stanem, verglam i upalim pa se vozim jedno 2 km, pa opet....a živci divljaju, scenariji tipa ostavit ću te u grabi, bacit u Savu mi se čine tako privlačni puca1

Niš, dovuko se do Buševca, do frenda, malo to raskopali i uglavnom ispitivao on relej i spika je da kad se motor naglo ugasi, pumpa dugo pumpa ali relej radi ok koliko smo sad to na brzinu
vidjeli.

On sumnja na CDI i korejske konektore, malo smo skratili cjevčicu dovoda goriva jer je izgledalo kao da bi tu moglo doći do savijanja jer je predugačka.
Motor definitivno iz nekog razloga ostaje bez goriva ali zašto usre vožnje i tako odjednom, a kasnije je ok.

Svjećice vjerojatno ne bi za to bile krive, unutra su origigi ngk (motor ima 1600 km) ali zbog starosti mislim da ih nije loše promijeniti mada ne znam da li ima potrebe.

Da li je itko imao sličan problem ili ima kakvu ideju ovako iz glave što bi to moglo biti?
Da li je tko u HR kupovao CDI pa zna koliko košta?

Hvala.....

P.S. Kaj je najgore dok prčkamo po motoru frend dobiva poruku od kompića koji nas upravo prelijeće žirokopterom i maše nam, a ja si mislim ovaj gore sam složio žirokopter, a mi jadni ne možemo skužit kaj nas zafrkava na toj maloj prdekalici aaaaaaaaaaaaaaaaa No
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimened 02 lis 2011, 23:26

Iz nekog razloga pumpa ti ne daje dovoljno goriva, pa rasplinjači nisu napunjeni kak treba.. S time da se ti baš i ne voziš puno po brzim cestama, jer na njima bi još prije ostao bez goriva. Razlog su navjerojatnije konektori, tj. loši spoj u nekome od njih.

Nebi bilo loše skinuti i samu pumpu, vidjeti što se s njom može učiniti, očistiti od eventualnog taloga, a isto tako isprazniti i skinuti tank, pa iza toga demontirati prirubnicu s pipicom za gorivo. Tamo je također jedno sito za gorivo. Tvoj motor stajao je jako dugo, u takvim slučajevima velika je vjerojatnost za pojavu korozije u tanku.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 08:52

Ne sjećam se kakav je čep rezervoara..
Da nije problem u sistemu ozračivanja i podtlaku?

Prekontroliraj dijafragmu i kanal
http://www.alternativecruisers.com/index.php?page=29

Mnogi znaju našpricat bravu da valjda podmažu i na taj način začepe kanale..

[Vrh] Go down
deksonja
man
man

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 10:59

u biti zaboravio sam reći da kad motor ostane bez goriva kad mu daš kontakt pumpa radi 15 sec ali tu duljinu ako se ne varam određuje relej.
Nakon što odradi 15 sekundi ja ga vergnem i ništa, opet dam kontaktali opet se čuje pumpa koju sekundu...ali opet ne upali

Pretpostavljam da je problem kod gornjeg načina što se ne čuje tktktktktktkktktkt..tk....tk.......tk.............tk. odnosno da je gorivo napumpano i taj signal pretpostavljam daje pumpa (ili CDI), a ne relej koji bez obzira napumpalo se ili ne staje nakon 15 sekundi.

Kada se tako napumpa motor upali od prve.

Hm, kao da negdje gubim pritisak.
Na netu je netko spominjao da bi mogao biti problem kod oduška rezervoara? (tek sad vidjeh ziggyev post)

Inače kad je sve ok, znači motor je stajao dva dana, prije paljenja se ne čuje pumpa.

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 11:22

Pumpa inače radi "prema potrebi", tj. ako je pritisak u nekim granicama, ona automatski prestaje drukati gorivo u rasplinjače. Dok sam vozio Aqulu, kod nje je pumpa najduže radila nakon što je motor stajao više dana bez vožnje.

Tada se je čulo nekih 7-8 udaraca u par sekundi, znači za kratko vrijeme postignut je pritisak na tlačnoj strani pumpe, i ona je stala. Ovih 15 sekundi meni izgleda kao da pumpa ima problema s dobavom benzina, zato joj i treba toliko da nadruka sistem.
[Vrh] Go down
deksonja
man
man

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 11:44

Yep, motor ostane bez benge.
Niš, nadam se da ću danas ponovno ispraznit rezervoar, ovaj put cu ga kompresorom ispuhat, raskopat dio za otvaranje i zatvaranje goriva (tam si rekao da ima neko sito),
ako uspijem raskopat pumpu i nju počistit, pošpricat kontakte kontakt spreyom, hm ne znam mozda i poklopac rezervoara raskopat pa vidjet jel tu sve ok.

Pitanje.
Da li se može preko drugog releja (koji nije vremenski ograničen spojiti pumpa za gorivo pa sve na kontakt?
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 12:06

Relej NIJE vremenski ograničen, on se uključi čim daš kontakt, a pumpa dalje radi sama i autonomno, ovisno o tome koliki je tlak u sistemu iza nje. Zato najprije skini tank, i demontiraj prirubnicu na kojoj se nalazi slavina goriva, skupa s prvim (grubim) filterom.

Kad bi dovod goriva do pumpe bio dobar, ona ne bi morala raditi 15 sekundi, a da motor iza toga još uvijek nema dovoljno goriva. Za početak prvo skini dovodno crijevo s pumpe, i pogledaj curi li benzin normalno iz tanka do pumpe. Ako curi normalno, onda jednako tako ispitaj jel pumpa stvarno transportira benzin kroz tlačno crijevo prema rasplinjačima.
[Vrh] Go down
deksonja
man
man

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 12:26

Hm, relej radi 15 sekundi.
Par puta probao i štopao.

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 12:37

OK, moguće je da pumpa ima nekakvu vremensku zaštitu, ali bit je u tome da ako je dotok benzina ispravan, onda će pumpa za par sekundi prepumpati tih par cm3 benzina, i sama će se isključiti. Ona je membranskog tipa (elektromagnetska kotva), ima ugrađen nepovratni ventil na tlačnoj strani, i ona sama staje čim nadruka sistem.

Imaš na netu za skinuti GV250 service manual4, u kojem ti je opisan cijeli fuel system, i kako se on ispituje. Prvo se uvjeri da ti protok benzina nije zaštopan, jer pumpa ti radi, a goriva nemaš dovoljno.
[Vrh] Go down
deksonja
man
man

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 13:12

Skinuo sam i taj manual koji je za EFI motore pa ćemo vidjeti....thanks.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 13:27

Skinuo si krivi service manual, jer EFI je za novije modele s ubrizgavanjem, i od toga nećeš imati nikakve koristi. Kod njega se pumpa nalazi u tanku, nema rasplinjača, i sve je drugačije. Pronađi i skini manual za starije modele.
[Vrh] Go down
ST_Johnny
man
man
ST_Johnny

Broj postova : 149
Godina imam : 35
Prebivalište : Split
Vozim : VN 800A
Na forumu od : 27.01.2009

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimepon 03 lis 2011, 16:02

Provjeri čep,najvjerojatnije ti je to problem.
To ces lako provjerit. kad ti se to opet desi otvori čep prije paljenja
Ako ti onda motor bude dobro radio znat ces da je do njega, pa ga raskopaj.
[Vrh] Go down
deksonja
man
man

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimeuto 04 lis 2011, 09:06

Evo jučer krenuo raskopavat.

Znači, rezorvoar skinut, vidim da u gornjem dijelu ima malo hrđe.
Ispran benzinom, benzin malo mutniji, niš strašno ...bačen.
Skinuo plastičnu kapicu, u njoj nešto malo taloga, očistio.

Slijedeći na redu je filter goriva.
Kak je to bijela sad i tek skužio neprozirna plastika prilikom ispuhivanja istog da vidim kaj ima unutra naletio na ovo dolje....

Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Dbipvl

Nevjerojatno, prevarile me vlastite oči.
Kao što vidite mutno i hrđavoooo...

Uglavnom, nakon toga stavio da benzin izlazi iz rezervoara bez filtera, pa sa filterom.
Sa filterom se intenzitet smanjio na 1/3 onog bez filtera.
Ništa, promijenio filter.

Uzeo kompresor par puta nadolijao benzina, propuhao.
Spojio pumpu na čisti rezervoar, filter i na struju pa nek pumpa gorico u flašu.
Fino se pročistila, radi ko beba.

Odspojio sve konektore, nijedan nije imao točkicu hrđe na sebi, sve kakti pozlaćeno, našpricao sa kontakt sprejom, ispuhao kompresorom spojio.

Testna vožnja, sve 5 .
Iako se motor ugasio to je bilo zato što nije bio prebačen na rezervu, a samo malo benge sam nalijao.
Znači, onaj imaginarni problem sa rezervom ne postoji.
Motor čak po burazovom viđenju dosta bolje poteže, e sad da li se to nama čini ili ne..

Danas ću staviti dodatni filter iza pumpe, dolazi kompić pa ćemo rastaviti fergić, malo propuhati dizne...

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimeuto 04 lis 2011, 09:26

Tvoj motor je u svojoj "dugoj" karijeri do sada potrošio svega dva tanka benzina. Stajao je praktički dugi niz godina, tank je vjerojatno bilo napola napunjen, i pojavila se je korozija na stjenkama. To ti je glavni problem, kojega trebaš riješiti, jer se isti problemi opet mogu ponoviti, kad se najmanje nadaš...

Jesi li skinuo na donjoj strani tanka ovu prirubnicu sa slavinom, i propuhao obje mrežice (sita) na krajevima cijevi? To su grubi filteri, koji se prvi zaštopaju od nečistoće...

Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Slavina
[Vrh] Go down
deksonja
man
man

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimeuto 04 lis 2011, 09:32

Evo baš čitam service manual i tražim ta već spomenuta "sita" i skužim da su unutar rezervoara kad eto ti notifikacije i ti pitaš jesam propuhao Very Happy

Nisam, al ću to definitivno danas napraviti.

Hvala na savjetima king

BTW kako se rješava korozija na stijenkama? Ima neko sredstvo ili?
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimeuto 04 lis 2011, 09:39

Pa tu ti se nahvataju najveće čestice hrđe, do filtera dođe samo sitniš, koji uspije proči kroz te mrežice. Ne treba ti drugi filter iza pumpe, radije sse pobrini da čim bolje odstraniš koroziju iz tanka. Isprazni ga, i nasipaj u njega nekakve oštre predmete, poput matica i vijaka. Sve dobro i više puta protresi, tak da se odbrusi čim više naslaga korozije.

Iza toga tank isperi i posuši, i ulij unutra neko sredstvo koje koje zaustavlja koroziju. Ne treba puno, bolje je ponoviti postupak nekoliko puta.

http://www.webgradnja.hr/katalog/10059/antikorozin-sredstvo-za-skidanje-hrde/

Na kraju se pripremi da mi platiš pivo prvom prilikom. Very Happy Rolling Eyes
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimeuto 04 lis 2011, 09:46

evo kako link
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimeuto 04 lis 2011, 09:49

Ovo što je Cro napisao također je dobra metoda za skidanje hrđe, a što se tiče zaštite (bojenja tanka iznutra), imaš ovdje opširniju raspravu: LINK
[Vrh] Go down
deksonja
man
man

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitimesri 05 lis 2011, 12:29

Hello,
znači sinoć opet skinuo rezervoar.
skinuo plovak, sklopić kaj otvara i zatvara gorivo.
Sve ispuhao, s donje strane se uhvatila hrđe ali sita su bila čist ok.
Prošao sam prstom kroz rupu u rezervoaru i čestice hrđe se osjete.
Par puta isprao rezervoar, kompresorom ispuhivao i mogu reći izašlo je nešto toga.

Što se tiče fergića, dizne bile čiste, propuhali ih.
Skinulijednu čašicu i unutra je bilo onako mutne hrđice, ne pretjerano ali bilo je...
Drugu nismo mogli skinut jer jednostavno nismo mogli odšarafit, fakat je malo nezgodno mjesto tak da smo ostavili smo pumpom upumpavali gorivo da se
to bar donekle počisti, na početku je bilo malkice mutno al ok.

Imam feeling da je sve to u kompletu zafrkavalo, a najviše filter goriva.
Budem vidio danas i sutra nadam se da se problem neće ponoviti.

[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji   Aquila GV250 -  gubljenje snage i gašenje u vožnji Icon_minitime

[Vrh] Go down

Aquila GV250 - gubljenje snage i gašenje u vožnji
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Aquila gv 250 - motor nema snage
» aquila GV250
» Aquila gv250
» Moj Hyosung Aquila GV250 EFI
» aquila gv250 - prerada